Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 12:41:04
bananica
IZVORNA PORUKA: pocahontas
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
kako bi reagirale da vas partner odbije??? ja bi odmah našla drugog
OMG
sad bez zeze, mislila bi da me ne želi i da mu više nisam privlačna i da je to početak kraja našeg braka....
a šta ako je fizički premoren čovjek i kaže ti de bona samo malo da ohanem, da ispružim papke pa ćemo poslije
možda ja tako mislim jer mm ne smeta ni temp 39 da bi se sexao.... možda jer ga ja takvom poznajem, nikada nije umoran toliko da bi odbio sex i uvijek mi kaže ja bi se s tobom sexao i kad sam bolestan i nenaspavan i ljut, i sad odjednom da me odbije?
a sta ce te pod stare dane aBd? kad ne bude bio tako potentan
ja o tome neki dan s mm pricala, kazem ja njemu, ne znam sta ces ti raditi kad ti se jednog dana ne mogne dici , covjek me u cudu gleda
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 12:42:32
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Šta ima da mi funkcionišu finansije, zajednička druženja ako mi sex ne funkcioniše??? to mi je sve nula....
tacno tako....ako u krevetu ne funkcionise onda nista ne valja.......s druge strane,da ti sve ne valja kad valja u krevetu onda je sve super
meni barem
džaba vala da mi skine zvijezde s neba, da je radišan i vrijedan ako nemamo redovan i ludjački sex, meni je to ključno u odnosu dvoje ljudi, možda ja pogrešno redam stvari
imam jednu poznanicu koja se jednom mjesečno sexa sa mužem al se super druže, slažu, ko neki haveri Pa ja bi iz dosade jednom mjesečno i jaranicu povalila
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 12:44:35
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bananica
kako bi reagirale da vas partner odbije??? ja bi odmah našla drugog
OMG
sad bez zeze, mislila bi da me ne želi i da mu više nisam privlačna i da je to početak kraja našeg braka....
a šta ako je fizički premoren čovjek i kaže ti de bona samo malo da ohanem, da ispružim papke pa ćemo poslije
možda ja tako mislim jer mm ne smeta ni temp 39 da bi se sexao.... možda jer ga ja takvom poznajem, nikada nije umoran toliko da bi odbio sex i uvijek mi kaže ja bi se s tobom sexao i kad sam bolestan i nenaspavan i ljut, i sad odjednom da me odbije?
a sta ce te pod stare dane aBd? kad ne bude bio tako potentan
ja o tome neki dan s mm pricala, kazem ja njemu, ne znam sta ces ti raditi kad ti se jednog dana ne mogne dici , covjek me u cudu gleda
vjerovatno svako vrijeme nosi svoje.... sad smo mladi i u snazi ne kontam zašto ne bi imali čest sex i zašto bi ejdno drugo odbijali Ta sutra može da se desi i ovo i ono i da ne možemo iz medicinskih razloga al to je nešto drugo ja pričam o situaciji kad smo oboje ok, mladi, zdravi, pravi
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 12:46:03
bejbibi
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Šta ima da mi funkcionišu finansije, zajednička druženja ako mi sex ne funkcioniše??? to mi je sve nula....
tacno tako....ako u krevetu ne funkcionise onda nista ne valja.......s druge strane,da ti sve ne valja kad valja u krevetu onda je sve super
meni barem
džaba vala da mi skine zvijezde s neba, da je radišan i vrijedan ako nemamo redovan i ludjački sex, meni je to ključno u odnosu dvoje ljudi, možda ja pogrešno redam stvari
imam jednu poznanicu koja se jednom mjesečno sexa sa mužem al se super druže, slažu, ko neki haveri Pa ja bi iz dosade jednom mjesečno i jaranicu povalila
jednom mjesecno .....kako izdrze
ja ako nemam svaki dan il eventualno svaki drugi ja pobudalim ..hvala Bogu da to stima
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 12:47:15
Hanady RR
ah za sve postoji naziv, ninfomankan, manijak, itd itd klajić je u svom rječniku manje poznatih riječi bio jako exslicitan
No... mene kada bi suprug odbio ja bih sebe krivila.... ili ja njega kada bih odbila njega bih krivila...
mi se toliko poznajemo ( bar u to čvrsto vjerujem za seda jer nismo imali tih sitiucija) postoje dani kada ja zaista nisma spremna... naš život je brz, ima dana kada umor zaista prevlada... ja ne mogu da kažem da uvijek mogu...al mogu da kažem da on savršeno dobro zna kad mogu... i obrnuto...
ne obavljamo to reda radi, niti radi neke statistike..... i ne traje 10 minuta daj da skinem sa dnevnoga reda ''obavezu''
Kvanitet nikako ne stavljam sipred niti brojim...a l kvalitete cijenim...zato sam najčešće dobro namsijana
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 12:47:40
veeseelaa
nemam pojma, jednostavno kao ne stignu, obaveze, ovo ono, nema želje kod njega pa nema želje kod nje Meni zaista bi neugodno i ovo slušati ono pomjerila sam se s mjesta deset puta
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 12:51:35
veeseelaa
ah za sve postoji naziv, ninfomankan, manijak, itd itduser posted image klajić je u svom rječniku manje poznatih riječi bio jako exslicitanuser posted image
Kako prepoznati nimfomanku od žene koja uživa u seksu? Žene koje vole seks probude se i usnu misleći na seks. Nimfomanke se probude i usnu misleći i praktikujući seks. Nimfomankama je veoma teško da održe dužu vezu ukoliko partner nema slične potrebe i može da zadovolji njihove ekstremne seksualne apetite, što je redak slučaj. Njene emocije su prigušene, seksualni život uglavnom dosadan, a retko je zadovoljna uprkos čestom orgazmu.
Šta je "normalna potreba za seksom"? Na početku svake veze potreba za seksom je česta. Može li se zbog toga početna faza veze opisati kao period nimfomanije, a ono što dolazi kasnije sa sve ređim seksom kao normalni period? Šta sa parovima koji i nakon nekoliko godina uživaju u seksu dva puta dnevno? Jesu li oni hiperseksualni? Puno je pitanja, a malo odgovora. Još manje valjanih definicija, s obzirom da seksualni nagon varira od osobe do osobe.
< Poruku je uredio veeseelaa -- 13.6.2012 12:52:30 >
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 12:56:44
veeseelaa
Boli me glava, mnogo sam umorna. Zvuči poznato? Ovo su najčešći izgovori koje žene upotrebljavaju da bi izbegle seks, a naučnici veruju da je pravi razlog medicinske prirode. Američki stručnjaci sa Univerziteta u Detroitu otkrili su da se mozak žena sa niskim seksualnim nagonom ponaša drugačije od mozga onih čiji je libido zdrav, prenosi ‘Dejli Mejl’. Istraživački tim uporedio je reakciju mozga 19 žena kojima je dijagnostikovan poremećaj hipoaktivne seksualne želje, sa radom mozga sedam onih čiji je seksualni nagon normalan. I jedne i druge imale su zadatak da gledaju najpre erotske filmove a potom prazan ekran, dok su bile prikačene na magnetnu rezonancu. Studija je pokazala da su tokom scena seksa ispitanice sa normalnim libidom imale pojačan protok krvi do delova mozga, dok druge nisu. Prema rečima autora istraživanja, dr Majkla Dajmonda, nizak libido nije izmišljotina farmaceutskih kompanija koje žele da plasiraju vijagru za žene, već poremećaj koji zaista postoji. „To što smo uspeli da otkrijemo psihološke promene meni je značajan dokaz da se radi o stvarnom poremećaju a ne sociološkoj konstrukciji,“ objasnio je dr Dajmond.
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 12:57:07
Hanady RR
ah za sve postoji naziv, ninfomankan, manijak, itd itduser posted image klajić je u svom rječniku manje poznatih riječi bio jako exslicitanuser posted image
Kako prepoznati nimfomanku od žene koja uživa u seksu? Žene koje vole seks probude se i usnu misleći na seks. Nimfomanke se probude i usnu misleći i praktikujući seks. Nimfomankama je veoma teško da održe dužu vezu ukoliko partner nema slične potrebe i može da zadovolji njihove ekstremne seksualne apetite, što je redak slučaj. Njene emocije su prigušene, seksualni život uglavnom dosadan, a retko je zadovoljna uprkos čestom orgazmu.
vesela ne moraš sve googlat... kad si već mogla si i ovo Kada je nimfomanija problem? Kada žena prihvati da joj dani budu ispunjeni samo ukoliko je imala seks,
a najbolje kad se dva ninfomana sastanu...to je idelna kombinacija
No svakako dvako ima potrebe svoje... ja kažem nama s enije desilo odbijanje jer nikada ma anikada moj partner nije pomislio da nakon određenih živootnih okolnosti krene u akciju... a ista sam... ja vrlo rado ostavim ga da s ensapava pa porbudim a i on isto... znam preporzanti kad želi a ne pokušava...ja učinim sve da to buđenjem nadokandim i orbnuto...
a brak nije smao sex... nam dvoma ni slučajno... uopšte ne vodim statistiku koliko puta to radim... i sekunde jedne ne brojim drugiama nit im s eobretim... al se ponosno uzižem kad kažem da je moj partne rmoj najbolji prijtelj i ljubavnik...za mene je to nepogrešiva kombinacija no ja sam ja...čudak, u svakom smilu riječi vjerovatno
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 13:06:15
veeseelaa
vesela ne moraš sve googlat... kad si već mogla si i ovo Kada je nimfomanija problem? Kada žena prihvati da joj dani budu ispunjeni samo ukoliko je imala seks,
ma ne kopirah sve ne vidim problem ni da sam ovo iskopirala
naravno da je najbolje sličan se sličnom raduje
a brak nije smao sex...
naravno da nije samo sex al je sex jedan od bitnijih faktora, za neke najpresudniji, ja da nisam željela mm u krevetu i on mene džaba sve drugo, ne bi se udala
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 13:10:55
Hanady RR
a brak nije smao sex...
naravno da nije samo sex al je sex jedan od bitnijih faktora, za neke najpresudniji, ja da nisam željela mm u krevetu i on mene džaba sve drugo, ne bi se udala
zbog ovoga se ne mora udavat.. hebeš papir...
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 13:12:44
hanabanana
Meni sex nije presudan...moja kuma bi to najbolje rekla: Nikad neću imati sex kao s njim, ali s njim sam samo tu dodirnu tačku i imala. OStalo bi bilo osudjeno na propast.
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 13:15:18
Lady26
IZVORNA PORUKA: Lady26
Jbg, neko se mozda mora cesto/precesto sexati da bi zadrzala/zadrzao partnera, i zato nikad ne smije odbiti....ko zna....
ma daaaj pa kako ćeš se često sexati ako partner odbija? znači džaba sve ako on/ona ne želi
Pa to je moje misljenje.... Drugi razlog ne vidim da je spram mrtve glave jednom kad te partner (iz nekog razloga) odbije.... Eto zaboga odmah nisi mu lijepa, nisi mu privlacna ili slicno... Ne smije se desiti da nije raspolozen, da je preumoran? Ne daj Boze....
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 13:17:37
veeseelaa
Jbg, neko se mozda mora cesto/precesto sexati da bi zadrzala/zadrzao partnera, i zato nikad ne smije odbiti....ko zna....
ma daaaj pa kako ćeš se često sexati ako partner odbija? znači džaba sve ako on/ona ne želi
Pa to je moje misljenje.... Drugi razlog ne vidim da je spram mrtve glave jednom kad te partner (iz nekog razloga) odbije.... Eto zaboga odmah nisi mu lijepa, nisi mu privlacna ili slicno... Ne smije se desiti da nije raspolozen, da je preumoran? Ne daj Boze....
pa i to je moje mišljenje da me partner odbije baš baš bi se zadeverala, nadam se da neće nikada do toga doći
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 13:19:06
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: triputmama
vala kad mi se ne sexa dzabe sve i ako samo sex zadrzava partnera onda hebiga
sex ga ne zadržava, već djeca, imovina, šta će ko reći itd Ako ga već nešto zadržava a sexa iz ljubavi nema Za sex će se svak snaći ako mu ne štima u braku, ha ya
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 13:20:14
Hanady RR
da naravno al želim se buditi pored njega i roditi njegovu djecu
eh budila si s ei bez papira... a djecu ne rpaviš svaki put...
mislim ako statistički iz svakoga odnosa čekam dijete... daleko smo dogurali
ma nebitno... poenat je da meni sex nije osnov braka... bitan jeste...to nema govora...al ne us smilu da se zadovolje apetiti nekoga od partnera već da si priuštimo ljubav jedno drugom među svoja 4 zida dlakeo do drugih smao ja i on na način kako nikada niko vidio nije do nas i kakvi van našega kreveta nismo...
al ... poštovanje nas, našega braka, veze, života koji smo podredili bralku i oebvezama...to to mi je ključno... sve moje ljubavne igre i sve moje potrebe kreću od trenutka u kome on kaže '' ti si moja najbolja prijateljica smao tebi mogu leći na rame o reći sve što mi na duši stoji, pred tobom zaplakati a da se ne stidim, jer ti si moj najbolji životni saputnik'' nemamo tajne, ne krijemo kretanja, ne isputujemo i ne plašimo se izmjena na sebi i u sebi ...sada ne... nadam se ni u bduućnosti... moj krevete je samo moj...a on nju semo moj...o poštovanje koje mi je pružio za ovih 7 godina vrlo mi plastično pokazuje da tako će i ostati. Niti jednim svojim gestom nije me doveo u poziciju da pomislim, smao pomislim da nekada biće drugačije... i hvala mu na tome, meni više ne treba
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 13:23:07
Anoniman
IZVORNA PORUKA: triputmama
vala kad mi se ne sexa dzabe sve i ako samo sex zadrzava partnera onda hebiga
sex ga ne zadržava, već djeca, imovina, šta će ko reći itd Ako ga već nešto zadržava a sexa iz ljubavi nema Za sex će se svak snaći ako mu ne štima u braku, ha ya
pa i ako nema finansija snacice se , naci kakvu bogatiju a vala i deca da nekog zadrzavaju ne verujem ni u to, , kako mogu zadrzat ako nema medjusebne ljubavi , postovanja a da je sve bas sve u sexu i da treba samo da se sexamo da bi bili sretni i voljeni i muz nas voleo i brak bio super i nemali problema i d je to jedino resenje za srecu e vala ni u to ne verujem , nije to sva sreca svijeta
< Poruku je uredio triputmama -- 13.6.2012 13:24:31 >
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 13:29:08
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
da naravno al želim se buditi pored njega i roditi njegovu djecu
eh budila si s ei bez papira... a djecu ne rpaviš svaki put...
mislim ako statistički iz svakoga odnosa čekam dijete... daleko smo dogurali
ma nebitno... poenat je da meni sex nije osnov braka... bitan jeste...to nema govora...al ne us smilu da se zadovolje apetiti nekoga od partnera već da si priuštimo ljubav jedno drugom među svoja 4 zida dlakeo do drugih smao ja i on na način kako nikada niko vidio nije do nas i kakvi van našega kreveta nismo...
al ... poštovanje nas, našega braka, veze, života koji smo podredili bralku i oebvezama...to to mi je ključno... sve moje ljubavne igre i sve moje potrebe kreću od trenutka u kome on kaže '' ti si moja najbolja prijateljica smao tebi mogu leći na rame o reći sve što mi na duši stoji, pred tobom zaplakati a da se ne stidim, jer ti si moj najbolji životni saputnik'' nemamo tajne, ne krijemo kretanja, ne isputujemo i ne plašimo se izmjena na sebi i u sebi ...sada ne... nadam se ni u bduućnosti... moj krevete je samo moj...a on nju semo moj...o poštovanje koje mi je pružio za ovih 7 godina vrlo mi plastično pokazuje da tako će i ostati. Niti jednim svojim gestom nije me doveo u poziciju da pomislim, smao pomislim da nekada biće drugačije... i hvala mu na tome, meni više ne treba
pa dobro, niko ti nije ništa ni rekao nisam se tako često budila sa mm dok smo se zabavljali to mi je falilo u vezi, brak je baš zaokružio naš odnos Koji merak kad ne moraš ići kući nego se možeš izležavati pored partnera sa njim jesti, piti, pričati, tuširati se, gledati tv u neograničenim količinama i kao krunu vašeg odnosa dobiti dijete, jedno, drugo, treće kako kome Bog da
RE: Savjeti za dobar (bolji) sex 13.6.2012 13:29:08
pocahontas
a brak nije smao sex...
< Poruku je uredio pocahontas -- 13.6.2012 13:35:45 >