Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Cao, ja sam imala pocetkom godine dvije insemenacije kod dr. Mehmedbasica u Sarajevu, bezuspjesne. U decembru sam radila VTO u Beogradu u Jevremovoj, danas mi je 9 dan nakon embriotransfera. Nadam se da ce uspjeti, jer su mi ubacili tri embriona. Nemam nikakvih simptoma, osim sto grudi bole ali nadam se uspjehu. Zelim svima puno puno srece
mala 75 , cega te strah, od boca, tretmana, ili strah od neuspjeha Ja sam se bojala rezultata folikulimertija , punkcije, transfera Strah od nepoznatog Strah sam ' tjerala' razgovorom, citanjem , surfanjem po netu Mozda ce neki reci da je pogresno ali samo sam citala i istrazivala teme vezano za VTO, jer nista drugo me nije moglo umiriti. Naravno ove curice sa RR mi mnooogo pomazu, mnogo vise od prijatelja , rodbine
mala75 potpuno te razumijem kako ti je. Pprvi postupak sam i sama imala toliki strah da sam se bojala za svoje opste zdrastveno stanje.pokusaj naci sebi nesto sto ce ti skrenuti misli na drugu stranu,nemoj se zatvarat u sebe i misliti o tome. I vjeruj mi nije toliko strasno koliko se cini.U svakom slucaju sretno i da postupak bude uspjesan aBd
strah od svega, nakon "svega" što sam prošla. 2 IUI kod Mehmedbasica (klomifen, štoperica) reakcija super uspjeh nula. onda kod dr. Balić uradim HSG - pokaže začepljene jajovode. e to me bacilo u očaj. dvije godine poslije nisam radila ništa. onda potražim drugo mišljenje. Kod dr. Hajder HSG dobar, uradim 5 inseminacija (ona nalaz muža uopšte ne obrađuje) i opet ništa. reakcija na klomifen opet bila super. poslije kod Mehmedbašića HSG super, opet ciljani odnosi sa klomifenom i štoperica + dvije inseminacije - ništa. i šta mi drugo preostaje s obzirom da ja imam 35 a mm 36 godina nego IVF. odlučili smo probati kod Balića i trebam nazvati da dogovorim razgovor pa da krenemo u postupak. Nadam se, nadam se....
Nekad "navratim" na ovu temu i svaki put se obradujem/rastuzim kada vidim rezultate bete. U potpunosti razumijem kroz sta prolazite jer sam i sama osjecala sve to sto vi prolazite. Da ne duzim, kod MM je dijagnosticirana azoospermia pa jedini nacin za trudnocu je bila VTO. Postupak smo prosli jedan put (Hrvatska) a rezultat vidite u tickeru ispod :). Vama cu samo reci ne odustajte, jer jedino tako mozete ostvariti svoje zelje!! Zelim vam srecu.
Da znam da bi mogla raditi sutra ali u mom gradu to nema, pa sam narucena za subotu ujutru. Uh, nemam apetit jos, a hranu koju sam obozavala sada blijedo gledam- Kao da imam bombonu u grlu. Ljubim vas
mene zanima gdje se ta beta inače radi, može li u svakom domu zdravlja, na UKC Tuzla ili i to ide tamo gdje je bila inseminacija ili IVF. Snele i od mene puno sreće i visoku betu a biće to aBd.
Naravno, ne volim agonije ili jesam ili nisam. Bice sta ce biti a bolje bi bilo da jesam. Pa svjesna sam da ne mogu nista promjeniti, a iscekivanje me ubijaaaaaaaaaaa
Imala sam zadnju menstruaciju 20.11. 2010. a sada je 23.11.2010. ne znam da li svi ovi hormoni kao i upotreba utrogestana vaginalno mogu da uspore menstrualni ciklus, koji meni obicno traje 25 dana. Moj ljekar kaze da ne moze
ja sam u prvom postupku koristila progesteron injekcije i dobila sam tek nakon 4 dana od zadnje injekcije-nakon sto sam saznala da se beta snizila... sad koristim utrogestan i receno mi je da mogu prokrvariti iako ih koristim... meni je jucer bilo tacno 28 dana od zadnje menstruacije, ali nije prirodni ciklus pa se nesto i ne nadam posebno....
beta je ipak najbolji pokazatelj da li ima ili nema trudnoce, izdrzi jos 2 dana i ako Bog da da slavimo
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.