ena1 -> RE: Vantjelesna oplodnja (24.5.2010 9:24:07)
|
Hvala svima na cestitkama! Kad sam ja sa 38god i FSH 17 a mm sa slabom spermom ostala stvarno ima nade za sve nas, vidim da ste vi vecina i mladzi od mene. Nemojte se nikako otkazivato dok nestignete do cilja. Ima zena koe uspeju sa petim Ivf a neke sa prvim i onda se sve muke zaborave. Mozda ce ovo nekome pomoci kad budete cekali posle embrio transvera(druga nedelja izgleda jako duga). Nemojte se nikako opterecavati simptomima, ja nista nisam imala i bila sam jako uznemirena zbog toga, a eto bebe su se zakacile. Doktor mi je rekao da moram biti smirena bez jakih emocija ni pozitivnih ni negativnih. Nesmem dizati tesko i lezati prvih 3-5dana. Da se ne penjem uz stepenice, pa ja kako zivim na drugom spratu, popeli su me na stolici i nisam izasla iz kuce 2 nedelje i uglavnom sam mirovala ( to na moju inicijativu, to mi doktor nije rekao). Nisam apsolutno nista radila cak su mi i rucak donosili gotov, muz ili svektva, ni masinu za ves nista. Neznam dali je to pomoglo ili mi je bila sreca ovaj put. Prosli put sam mirovala 5dana a posle sam izlazila u setnju ali liftom tad sam bila kod mame. Znam slucajeve kojima je uspeo IVF iako su izlaze posle petog dana. Pre Ivf sam pila folnu kiselinu i vitamine, muz nista. Sto se tice cigara ja sam ih ostavila pre 2god udebljala se 8kg a posle postepeno skinola 6kg. mnogo sam smirenija odkako ne pusim i svi mi mislimo da cigara nas smiruje ali verujte u sustini je obrnuto. Iskreno vam preporucujem! Moja drugarica koja pusi ima danas blizance, sa drugim Ivf. Tako nema razloga za paniku. Puno vas pozdravljam
|
|
|
|