binanina -> RE: Vantjelesna oplodnja (22.4.2014 15:10:10)
|
Eto, odlučih se i ja podijeliti iskustva, ali ponešto i upitati sve vas koje ste već prošle kroz mnoge, teške, ali i one lijepe trenutke da ne zaboravimo. Ja sam uradila IVF postupak, ali van BiH, u Cairu. Muž ima 40, ja 25 godina. NJegovi nalazi savršeni, ali i moji su dobri, uključujući, ultrazvučne nalaze, kao i briseve, krvnu sliku, hormone... Uvijek sam mislila da ću biti trudna od prvog pokušaja, ali nije se desilo. 8 mjeseci smo čekali, desilo se dva puta da imamo pozitivan test, i onda nakon par dana menstruacija dođe. Zabrinula sam se, jer je to znak da moje tijelo ne može podržati razboj bebice. Inače, historija bolesti mi se jedino veže za alergije, a najgore su mi bile one na hranu, naročito proteine biljnog porijekla, a drugi problem je taj što u vrijeme ovulacije, nakon odnosa, ujutro osjetim peckanje od sperme, a zatim i neugodan miris- znači, infekcija... i to se ne mijenja, to je stalno. Muž radio nalaze, na bakterije i viruse, sve uredno, ali zbog promjene pH vrijednosti, moj sekret uništi sve spermije i tako da smo nigdje... On je iz Caira, i obzirom da lično poznaje doktora za IVF postupak, uzeo je godišnji mjesec dana, spakovali smo torbe i na put... 40 dana van kuće... 40 dana po hotelima... jer smo željeli biti sami u ovome, bez njegove porodice i dodatnih ispitivanja, za koje nijedno od nas nije bilo spremno. Trenutno pokušavam napraviti popis lijekova, injekcija i tableta koje smo trošili cijeli ovaj period, pa vam kasnije napišem detaljno, sa danima ciklusa šta sam kada počela i prestala, Danas je 10. dan od transfera oplođenih jajnih stanica, vratili su mi dvije. Jučer, 9. dan sam napravila kućni test, jer betu vadimo u subotu, nisam mogla čekati... Test je pozitivan, sa tankom, tankom crticom... :) U suštini me zanima, koliko je vremena potrebno da injekcija štoperica ne bude više u tijelu. Kontam je li moguće da je ovaj test pozitivan upravo zbog injekcije, ili... [sm=duda.gif] [sm=smiley1.gif] od injekcije štoperice je prošlo 15 dana. inače, simptoma imam, lagano se ukazuju, jutarnja blaga mučnina, grudi kao da sam silikone ugradila, za 2 broja mi se povečale :) kada kišem i kašljem, osjećam da me kao nešto presjeće u maternici, od ovih hormona tokom postupka sam se udebljala 5 kg :( miris kafe svugdje osjećam, a muž mi ne da da to sada pijem, ni čajeve... i plus... u krevetu sam komplet ovo vrijeme, ubi me čekanje... Stvarno, želim da nam svima poželim puno, puno sreće, da uz Božiju pomoć držimo u naručju naše bebice. [sm=bravo.gif] Toplog pozdravka šaljem za sve vas, iz ove paklene Saudije, gdje je moje trenutno prebivalište :)
|
|
|
|