eni beni -> RE: Vantjelesna oplodnja (26.11.2013 17:17:28)
|
Prvi put sam na ovom forumu, upravo sam se registrirala i malo preletih po raznim odgovorima i ovaj mi privuce paznju. U pravu ste za laboranta ili biologa, mislim da je to najbitnije u cijelom postupku. Pocetkom godine sam ostala trudna iz prvi put u poodmaklim godinama za zacece. Postupak je prosao vrlo dobro, i nekako brzo. Postupak je radjen u ZG i ukoliko neko zeli preporuku za doktora, koji ima odlicnu biologinju, rado cu odgovoriti na PP. Radjena je polustimulacija, po injekcije (merional), sam isla u Madjarsku jer su tamo jeftinije. U Tz odakle dolazim su bile oko 40 KM, a sa muzem sam u Madjarskoj nasla po 25,00 KM komad. Moj problem je bio ovulacije, moja stitnjaca - hipotireoza, i jasno moje godine (42). prije stimulacije prikupila sam dosta nalaza sa mikrobilogije, AMH, radila sam i nalaz trombofilije jer u porodici je bio slucaj gubitka bebe. Sve je dobro krenula ja sam zacela ali sam u 10 nedjelji izgubila trudnocu, doktori to zovu missed. Kad smo pitali doktora sta je razlog da li to sto sam putovala u ZG na preglede ili sto sam nastavila raditi. Doktor je rekao da nekad organizam prepozna neku malformaciju valjda se to tako zove i odbaci plod.bilo je suza ali Bogu hvala ubrzo sam se oporavila i aBd planiramo ponovo probati kod istog doktora jer je iskustvo bilo divno.Mislim da je u svemu najbitnija biologinja jer ona sve to tamo spoji i doktor onda na koncu vrati.
|
|
|
|