Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 28.4.2011 21:59:22
vila.vilica
da se tuspasimo...dojimo od prvog dana, znaci vec skoro dva mjeseca ali uz dohranu...nema dovoljno za maminu poguzijicu ali pika se koliko god to su mi najdrazi momenti u danu, a i po noci
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 28.4.2011 22:29:57
rose
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
da se tuspasimo...dojimo od prvog dana, znaci vec skoro dva mjeseca ali uz dohranu...nema dovoljno za maminu poguzijicu ali pika se koliko god to su mi najdrazi momenti u danu, a i po noci
ista sam ti takva...samo odrzi...valjda ja necu sad pokleknuti kad je chupa krenula da ujeda memu
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 28.4.2011 22:36:42
Meri29
Da prijavimo 17 mjeseci uspjesnog dojenja, bez ikakvih prekida. Sada nam je najtezi period jer su nam narasli i gornji zubici pa nas prevari pa ujedemo mamu, ali sve se izdrzi. Kada vidim koliko moja puslica voli svoju siku sve bih izdrzala
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 29.4.2011 14:45:16
ellmmaa
Može, i to je sasvim normalno. Tečnost se zove kolostrum ili prvo mlijeko, počinje se proizvoditi još u trudnoći, i izgled varira od prozirnog do tamno žutog. Ne brini, sve je to uobičajeno.
_____________________________ A je li to dobar znak da necu imati problema sa mlijekom tj. da cu ga imati za svoju bebicu koja dolazi na svijet(termin 04.07.) Iako idem na kontrole redovno svake 3 sedmice i imam dok. koja mi vodi trudnocu od samog pocetka,ipak volim da pitam i vas iskusne mame
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 29.4.2011 15:37:02
Meri29
Ma draga nista se ti ne brini, dok tvoja bebica odluci da dode na svijet imaces ti mlijeka dovoljno. Sada uzivaj A kolostrum ti je znak da su grudi spremne.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 29.4.2011 15:43:22
bebac2
IZVORNA PORUKA: Meri29
Da prijavimo 17 mjeseci uspjesnog dojenja, bez ikakvih prekida. Sada nam je najtezi period jer su nam narasli i gornji zubici pa nas prevari pa ujedemo mamu, ali sve se izdrzi. Kada vidim koliko moja puslica voli svoju siku sve bih izdrzala
i mi isto 17 mjeseci, i imamo iste probleme zbog ujedanja ja polako pocinjem razmisljati o prestanku dojenja, tako da cu to valjda i realizirati do 2. rodjendana
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 29.4.2011 17:53:09
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: ellmmaa
Može, i to je sasvim normalno. Tečnost se zove kolostrum ili prvo mlijeko, počinje se proizvoditi još u trudnoći, i izgled varira od prozirnog do tamno žutog. Ne brini, sve je to uobičajeno.
_____________________________ A je li to dobar znak da necu imati problema sa mlijekom tj. da cu ga imati za svoju bebicu koja dolazi na svijet(termin 04.07.) Iako idem na kontrole redovno svake 3 sedmice i imam dok. koja mi vodi trudnocu od samog pocetka,ipak volim da pitam i vas iskusne mame
Ellmmaa, to je znak da tvoje grudi dobro rade, ispravno funkcionišu. Mlijeka ćeš imati što više beba bude dojila. Znači, od samog početka života bebu treba stavljati na dojku kad god je budna. Mlijeko se proizvodi onoliko koliko ga beba posisa.
P.S. Šaljem ti PP
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.5.2011 8:48:32
Nunichi
Nakon 25 mjeseci i 2 dana, svecano smo prestali sa dojenjem. Proslo je iznenadjujuce lako... Sad samo trazi da pogleda "iku", uzdahne tuzno i kaze pokarila se ika, pukice tajo baterije da popravi.
Od nas dosta...sad prelazimo na tutu, oduzimanje cucle i ostale radosti.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.5.2011 9:14:04
Dzenana_G
Mi da se prijavimo da smo jos tu. 12 mjeseci uspjesnog dojenja. prelijep period. Sura poinjem raditi pa cemo vidjeti kako ce nane uspavljivati curicu jer joj je to navika pred spavanje. Nadam se da nece biti problema. Nego moram ovo napomenuti da sam juce isla dr. zbog upale grla i kad je doslo vrijeme da mi prepise lijekove ja kaze da dodjim beb. Pita on kolika je beba? ja mu kazem da ce joj ubrzp ako Bog da godina dana. Kaze on nemojte pretjerivati Samo sam ga poprijeko pogledala i izasla van
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.5.2011 9:15:57
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
Mi da se prijavimo da smo jos tu. 12 mjeseci uspjesnog dojenja. prelijep period. Sura poinjem raditi pa cemo vidjeti kako ce nane uspavljivati curicu jer joj je to navika pred spavanje. Nadam se da nece biti problema. Nego moram ovo napomenuti da sam juce isla dr. zbog upale grla i kad je doslo vrijeme da mi prepise lijekove ja kaze da dodjim beb. Pita on kolika je beba? ja mu kazem da ce joj ubrzp ako Bog da godina dana. Kaze on nemojte pretjerivati Samo sam ga poprijeko pogledala i izasla van
Nema on pojma. Samo nastavi koliko mozes.. Mozda da bebi date mlijeko u bocici, ili topli caj, kompot?
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.5.2011 9:17:40
Nunichi
Hvala Iskreno, bojala sam se ovog prestanka, a on prodje bez ikakvog problema. I sad svima prica kako se ika pokvarila jer ona ima dvije godina i velika je cura. A prvu noc je uzela svoj telefon i svima koje poznaje javila za iku.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.5.2011 9:23:15
Dzenana_G
IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja
Nema on pojma. Samo nastavi koliko mozes.. Mozda da bebi date mlijeko u bocici, ili topli caj, kompot?
Tjesi me to sto moja mama a i svekrva kazu da ona kad ja nisam tu skroz drugacija, bolje ih slusa i lakse zaspi. Samo nek je sita i nema problema.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.5.2011 10:27:19
Anoniman
Evo da se i mi tuspasimo 14 mj i 10 dana...Odusevljen je sikom , aplauzira , kikoce se cim kazemo cica ...Zna se desiti da me ponekad stisne zubicima ali sve dok je A. sretan i hoce nastavljamo dalje... Mada cesto dobivamo tudja misljenja da je on prestar za dojenje ali to nas ne brine previse ...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.5.2011 10:31:03
assmiras
I kod nas je slicna situacija.... juce nam je na zdravlje bilo punih 15 mjeseci, ali Selmicak voli ciku :)))).... a sad stvarno razmisljam kako i kad da prestanemo , pa velika je vise ....
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.5.2011 10:33:52
assmiras
IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja
Tjesi me to sto moja mama a i svekrva kazu da ona kad ja nisam tu skroz drugacija, bolje ih slusa i lakse zaspi. Samo nek je sita i nema problema.
Dzenana i mi smo imali isti problem, samo sam ja Selmi kad hoce spavati ubacila flasicu sa Hippovim mlijekom i funkcionise. Jos dojimo ujutro, kad dodjem s posla i u toku noci naravno, a u toku dana pred spavanje ide flasica.... nekad popije sve, nekad pola....al funkcionise
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.5.2011 17:59:20
gordana s.
Cao drage moje. Ja imam Ivanu od 6.godina i dojila sam je 2god.Danas je Ivana zdrava djevojcica koja nikada nije bila kod ljekara sem na redovnim kontrolama i vakcinama i ponosna sam sto znam da je dojenje tome doprinijelo. Sada Imam bebu Milicu od 3mj. i dojim je naravno,i nadam se da ce to potrajati jos dugo,dugo . Zato veliko DAAAAAAAAAAAAAAAA za dojenje
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.5.2011 13:53:17
Sladjusna
Pozdrav drage zenice, Djevojcicu dojim vec 14 mjeseci Htjela sam da pitam iskusnije mamice; da li trebam da joj uvodim neku formulu pored dojenja, obzirom da je vec "velika" cura...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.5.2011 13:59:07
mama75
IZVORNA PORUKA: Sladjusna
Pozdrav drage zenice, Djevojcicu dojim vec 14 mjeseci Htjela sam da pitam iskusnije mamice; da li trebam da joj uvodim neku formulu pored dojenja, obzirom da je vec "velika" cura...
Mislim da ne treba. Mozes joj poceti davati ono obicno mlijeko, npr cokolino da pravis s njim ili nesto tako. Ja bar nisam uvela, a ima 21 mjesec. Vec sa godinom se moze davati kravlje mlijeko, sta dzaba davati pare za te formule, kad jos uvijek doji?
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.5.2011 14:02:36
mama75
IZVORNA PORUKA: Nunichi
Nakon 25 mjeseci i 2 dana, svecano smo prestali sa dojenjem. Proslo je iznenadjujuce lako... Sad samo trazi da pogleda "iku", uzdahne tuzno i kaze pokarila se ika, pukice tajo baterije da popravi.
Od nas dosta...sad prelazimo na tutu, oduzimanje cucle i ostale radosti.
za ovo podcrtano Mi smo izbacili cuclu, iz flasice nikad nije pila, tutu polako uvodimo, ali "kika" nema sanse da se pokvari
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 5.5.2011 14:04:21
Lejla Ka
Djete nakon godine dana nema potrebe za "formulama" koje su kravlje mlijeko prilagođeno za ljudku mladunčad. Ako dijete konzumira mliječne prerađevine i kravlje mlijeko u izvornom obliku bez smetnji ne postoji nikakav razlog da mu se daje i formula. Jedino ako postoje neke alergije, onda se treba posavjetovati sa pedijatrom oko ishrane.