Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 2.4.2011 16:57:20
Nunny
pozdrav mame...duuugo me nije bilo na forumu pa nikako da se regrutujem u vasu skupinu.. ja mojeg djecaka dojim hvala dragom Bogu vec 15 mjeseci...to je za mene velika radost ali i za njega... ne znam koliko bi trebala jos da ga dojim?! Probali smo jednu noc bez mlijeka i to je bio haos...ne znam kako cemo se odviknuti bez "drame"...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 2.4.2011 22:03:11
tekja
IZVORNA PORUKA: Nunny
pozdrav mame...duuugo me nije bilo na forumu pa nikako da se regrutujem u vasu skupinu.. ja mojeg djecaka dojim hvala dragom Bogu vec 15 mjeseci...to je za mene velika radost ali i za njega... ne znam koliko bi trebala jos da ga dojim?! Probali smo jednu noc bez mlijeka i to je bio haos...ne znam kako cemo se odviknuti bez "drame"...
koliko god zelite i mozete ...ako iz nekog razloga trebas prekinuti dojenje, probaj postepeno, imas temu:
pa malo iscitaj iskustva drugih mama...mi dojimo vec 20,5 mjeseci, sada ima samo jedan ili rijetko dva podoja u toku dana i mislimo da cemo do drugog rodjendana dojenje privesti kraju ...nocno dojenje je izbacio sam, ali tek sa 18,5 mjeseci
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.4.2011 20:56:00
Nunny
tekja hvala na odgovoru iskreno ja jaaako volim da dojim svog djecaka to su neki nasi momentii svi koji doje svoje bebe znaju o cemu govorim... jedina bi zeljela umanjiti dojenje nocu jer mi zaista treba snaa... efektivni razlog za prestanak dojenja nemam..osim sto smatram da bi mozda bolje jeo da ne doji
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 8.4.2011 19:31:56
tijuška
Mi smo tu evo treća godina od 1.12.2008 sisamo i samo sisamo a od 13.02.2011 prioritet za memu ima nova ljepotica. više se i ne sjećam života prije dojenja.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 8.4.2011 21:21:24
tijuška
Povratkom na posao mislila sam da je gotovo sa dojenjem, najljepšim iskustvom u mom životu, ali nije bilo tako. Radno vrijeme mi je od 8 do 16, u 16 i 15 moja prva princeza je već bila na memi, i tako smo nastavile. Ni druga trudnoća nas nije zaustavila . mislim da normalno radno vrijeme nije prepreka.........sretno vam. Mi smo nove na ovom forumu, pa eto može nam se neko i javiti
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 8.4.2011 23:59:46
dzeni_nl
evo i nas 7 mjeseci dojimo jos hvala Bogu. ponekad zbog cestog budzenja u noci pomislim da prestanemo sa dojenjem jer me stavrno iscrpi, al opet kad vidim nju koliko se raduje siki i kako je sretna uz siku bude mi zao sto sam tako nesto i pomislila. preko dana ne doji bas cesto, al zato u noci sve nadoknadi.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 11.4.2011 13:55:03
mamica emica
Ja sam nova mama na forumu, imam bebača kojeg dojim već 9 mjeseci. starijeg sam dojila 16 mjeseci i od toga sam radila i dojila 6 mjeseci. Nadam se da ću i ovog malca dojiti bar godinu ipo. drago mi je što ima ovako mnogo dojilja. Mislim da neke majke lako odustanu od toga. Po vašem mišljenju koliko dugo je najbolje dojiti dijete?
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 13.4.2011 17:14:32
tijuška
Po mom misljenju najmanje 6 mjeseci iskljucivog dojenja, mm i dalje treba biti osnova ishrane do godine dana uz dohranu. Nakon godine dana dojenje ako i "koliko god to mame i bebe zele".
Ovo drugu recenicu sam procitala negdje, ne sjecam se tacno gdje, na pocetku moje price sa dojenjem. Tad sam pomislila da je to nemoguce jer sam toliko zeljela dojiti svoju bebu ali sam imala gomilu problema,prva beba i jos sitna, nadolazenje mlijeka, ispucale bradavice, zacepljenje kanalica, temperatura, mastitis,...pa poslije incizija lijeve dojke, ma bljakkk ( sto bi moja F rekla). Ali sve je proslo i hvala dragom Bogu sto mi je dao snage da prodjem kroz sve to. Dojim svoju drugu bebu al ovaj put bez problema jer imam svog malog odcepljivaca kanalica, svoju stariju kcerku koja mi pomaze u dojenju male T.
Mi cemo ici do zadnje kapljice, mislim da je to jedino prirodno i ispravno.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 13.4.2011 17:34:50
tekja
OT
tijuska, tvoj dojilacki staz, tandemsko dojenje i pozitivan stav, uprkos pocetnim problemima, su za svaku pohvalu ...sta reci, osim, go, go girls...
...mi se jos necemo odjaviti, iako je V. tri dana apstinirao zbog tableta koje sam morala da pijem, nakon toga uredno se vratio svojoj omiljenoj dnevnoj aktivnosti
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 13.4.2011 22:58:39
mala86
evo i nas da se odjavimo sa ove teme
ne dojimo vec vise od sedmice
bilo je super,sikili smo 18.5 mjeseci i uzivali oboje
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 20.4.2011 9:55:25
elmaca
cao drage moje i ja sam nova na forumu(ovo mi je prvi post) mada vas pratim i citam vec jako dugo malenog sam dojila dvije godina a sada i curica siki vec 4 mjeseca;planiram iskljucivo dojenje do 6.mjeseca;sve vas puno pozdravljam
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 28.4.2011 12:27:35
ellmmaa
Ja imam jedno pitanje za vas iskusne mame???Moze li u 8 mj, trudnoce da ti se iz grudi pojavi neka prozirna tecnost,ali u malim kolicinama Unaprijed hvala
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 28.4.2011 13:14:29
Lejla Ka
Može, i to je sasvim normalno. Tečnost se zove kolostrum ili prvo mlijeko, počinje se proizvoditi još u trudnoći, i izgled varira od prozirnog do tamno žutog. Ne brini, sve je to uobičajeno.