Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 21.2.2011 19:40:26
mala86
prijavljujemo 17 mjeseci uspjesnog dojenja
ponosna na oboje
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 11.3.2011 21:30:34
niki83
IZVORNA PORUKA: marinčii
evo mi da se odjavimo nakon 20 mjeseci dojenja,Matej je sam prestao ,,,,ja samo još uvijek zbunjena sve kontam opet će on počet samo malo odmara
marinci prvo cestitam! zaslužila si sve pohvale! a drugo nedavno citam kazes matej doji jednom ili dvaput, pa poslije ili nijednom.. eh mi smo u toj fazi trenutno..sinoc je opet skroz preskocila..i tako mi drago sto se lijepo sama odvikava, tako je najlakse, a evo Boga mi brojimo i mi 18.-i mjesec
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 11.3.2011 21:55:42
tekja
IZVORNA PORUKA: niki83
evo mi da se odjavimo nakon 20 mjeseci dojenja,Matej je sam prestao ,,,,ja samo još uvijek zbunjena sve kontam opet će on počet samo malo odmara
marinci prvo cestitam! zaslužila si sve pohvale! a drugo nedavno citam kazes matej doji jednom ili dvaput, pa poslije ili nijednom.. eh mi smo u toj fazi trenutno..sinoc je opet skroz preskocila..i tako mi drago sto se lijepo sama odvikava, tako je najlakse, a evo Boga mi brojimo i mi 18.-i mjesec
Znaci da bih i ja mogla ubrzo da se odjavim ...V. doji jos samo po par minuta pred nocno spavanje...(ovako sam i prizeljkivala, sto rece Marincii, nek' prestane sam i postepeno )
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 11.3.2011 22:38:53
marinčii
IZVORNA PORUKA: niki83
hvala ,a da on je kad je bio prehlađen dvije noći preskočio dojenje i onda opet počeo dojiti al eto nakon 10 dana prestao skroz,sutra će biti tjedan dana kako nije dojio pa sam uvjerena da je to to
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 11.3.2011 22:48:18
kaktuscic
Marinci ovo je bas lijepo, zapravo ovo je najljepsi prstanak dojenja. Kako si ti? Jel ti nedostaje? Ja se nadam da cemo i mi ovako prestati, samo ne jos, bar ne za sad, on je jos uvijek lud za sikom! Okolina me smori, predugo, prestani, bit ce ti jos teze... A li meni nije ni tesko i zapravo ne znam kako cu se ja odvici...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 12.3.2011 2:01:52
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: kaktuscic
Marinci ovo je bas lijepo, zapravo ovo je najljepsi prstanak dojenja. Kako si ti? Jel ti nedostaje? Ja se nadam da cemo i mi ovako prestati, samo ne jos, bar ne za sad, on je jos uvijek lud za sikom! Okolina me smori, predugo, prestani, bit ce ti jos teze... A li meni nije ni tesko i zapravo ne znam kako cu se ja odvici...
Ja bih na takve komentare obično kao razgovarala sa sinom "Čuješ šta nas pitaju? A šta se to njih briga? Mi ćemo dokle god nam je lijepo." To bi obično zatvorilo daljnju raspravu. Bilo je i odgovora u stilu "pa valjda će do škole prestati", "kad se oženi" ... I nije bilo teže, bilo je lakše jer nije niko nikoga forsirao, niko nije imao pritisak da nešto odradi u nekom roku. I prestali slično kao mariinči, dojili prad spavanje i onda jednu noć preskočili i to je bilo to. Nikakvih osjećaja žaljenja nisam imala, nije mi ni nedostajalo. Bila sam svjesna da se bliži kraj već neko duže vrijeme, i bila sam zadovoljna.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 12.3.2011 8:18:52
marinčii
kaktuščić ja sam dobro ,malo zbunjena jer stalno mislim krenut će on opet dojiti ,ma okolina je i meni govorila zaboga što ga još dojiš,iscrpit ćete ,ma nećeš ga odvići do škole,ne daj mu ,a ja bi samo rekla bi li vi svom djetetu odbili napraviti bocu da zatraži,i naravno tu bi bio kraj raspravi...Ja sam isto mislila da neće još prestati ali eto je,i to bez ikakvi problema, ni s grudima nemam pomalo me zaboli izmasiram ako osjetim kvržicu i evo sve je ok,nakon svega što smo prošli,3 puta mastitis,2 puta štrajk ali uspjeli smo ovoliko i baš sam ponosna na sebe...i evo da se zahvalim svima koji su mi dali bilo kakav savjet kad sam tražila, a posebno našoj dragoj Lejli ka
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 14.3.2011 19:12:55
SOKI
Evo da se prijavimo i moja princeza i ja. Dojimo vec 2 mj. i 15 dana. Imale smo jako bolan pocetak, al sad nam je vec dojenje postalo rutina, moja beba je postala pravi majstor u dojenju Nema ljepseg trenutka nego kad prislonim bebu i osjetim da VUCE, osjecam se kao da me grli
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 17.3.2011 11:49:02
Mirkica
6 mjeseci i 8 dana i jos bar toliko s Bozijom pomoci
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 19.3.2011 19:40:53
mala86
IZVORNA PORUKA: sheri
mi se skidamo sa spiska, dojili smo skoro 21 mjesec . uzivale smo obe, malo se i patile, ali opet bi sve ponovo :)))) jedan od najljepsih osjecaja
sheri svaka cast
mi prijavljujemo 18 mjeseci dojenja,sad smo na 1-2 nocna