|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Mame dojilje- prebrojmo se :-)

DA
  95% (676)
NE
  4% (33)

Ukupno glasova: 709

(Posljednji glas : 16.3.2019 12:07:27)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-)
24.5.2011 22:31:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tekja

Ni ja se nisam do sada odjavila, iako ne dojimo vec 15 danauser posted image ...prestali smo spontano, nisam ni planirala, on sam nije trazio da doji 2 dana, kad je htio, rekla sam mu da sika spava i to je to, nije vise ni trazio...Nekako mi sada zao sto nismo imali oprostajni podoj, ono da se tog zadnjeg sjecam zauvijek, ali etouser posted image ...i da, dojili smo 21,5 mjesecuser posted image ...Nedostaje mi user posted image ..mnogo vise nego njemu...

Rastuzi me ovaj tvoj post user posted image user posted image user posted image

Moj maleni doji i po danu i po noci ujutro bas izmeraci ne zna koju ce prije pa malo jednu pa malo drugu , a radost na njegovom licu neopisiva....Kikoce se malo doji pa malo mene mazi po nosu pa opet gleda koju bi prije, bas imamo ritual...Po danu prije spavanja obavezno ne zna bez sike zaspati....Ili ponekad mu padne na pamet u igri odjednom skoci i govori ci ci i eto ga onda trci....Ja jos ne smijem da pomislim da ce  tome doci kraj user posted image user posted image

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 1226
24.5.2011 23:00:52   
zeze
Evo jos jedne mame koja uspjesno doji. HB uspijevamo samo tako. Nisam imala nikavih problema osim sto mi je jedna (.) malo zezala, te ima mlijeka, te nema. Nastavili smo opet da dojimo i iz nje, puno manje ali bolje ikako nego nikako user posted image .
Sad ce 10 mj uspjesnog dojenja i nastavljamo, pa do kad...
user posted image user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1227
24.5.2011 23:06:30   
InLove
Evo i mene, i mi dojimo 9 mjeseci hvala Bogu, s tim da nekad joj napravim i AD ako primjetim da je gladna jer da imam bas mlijeka i nemam, al i ovo je super :) sad joj je 9 mjeseci doji ujutru i navece, po danu rucki,pije baby sokica,vode!! Dojit cemo jos ,dok mama ne moradne na posao:):)user posted image user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1228
25.5.2011 11:00:12   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Malena_A

Evo i mene, i mi dojimo 9 mjeseci hvala Bogu, s tim da nekad joj napravim i AD ako primjetim da je gladna jer da imam bas mlijeka i nemam, al i ovo je super :) sad joj je 9 mjeseci doji ujutru i navece, po danu rucki,pije baby sokica,vode!! Dojit cemo jos ,dok mama ne moradne na posao:):)user posted image user posted image user posted image

Pošto je takva tema, ja moram prokomentarisati, nadam se da neće biti shvaćeno kao zlonamjera. Svaki podoj koji propustiš ili ustupiš AD-u smanji tvoju proizvodnju. Što beba češće sisa mlijeko se češće proizvodi, što su količine koje posisa veće to se tolike količine ponovo proizvedu. Ako i AD ponudiš nakon podoja, beba bude duže sita, a tvoje grudi to protumače da je sita tvog mlijeka pa uspore proizvodnju i smanjuju količinu. Nije to sad u razmjerima da mlijeka vidljivo nestane od jednom, ali malo po malo ... Ako želiš više mlijeka proizvoditi neka beba više doji.

Najteža stvar kod dojenja je što ne postoji način da majka izmjeri niti vidi koliko mlijeka proizvodi. Ona jednostavno mora vjerovati da je ono što proizvodi dovoljno njenoj bebi.
Bebe ne plaču, nervoze se i ljute na dojku samo kad su gladne. Zapravo tad najčešće to nije zato što su gladne već zato što ih nešto drugo tišti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1229
25.5.2011 11:12:03   
zeze
Meni je bilo lakse dojiti kad su bile tvrde i ono "pune" , nego sad kad su mehke. Ne mozemo se namjestiti nikako. Razvlaci me na sve strane user posted image user posted image user posted image user posted image Jos ona nemirna uzasno, pa doji na sve moguce nacine, sad lezi, sad potrbuske, pa sjedi .user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1230
25.5.2011 11:17:55   
vila_7
joj zeze pazi dobro,ja svoju pustila da razvlaci i naopako leži,i evo jedva izlijeci bradavice-valjda nepravilno dojila pa malo zubicima grickala i ogulila malo koze!

A to za davanje dodatne hrane,i ja svojoj rijetko ali nekad ponudim voce odmah poslije dojenja i ona slisti i to voce,a nekad nece ni pogledati.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1231
25.5.2011 11:29:27   
zeze
Gricne i ona mene, ali i boli uuu. Ona kad hoce spavati, ja nju zamotam u deku i tad mirno doji nema mrdanja user posted image user posted image .  Valjda necu imati problema, ali sta cu kad je nemirna user posted image .
Jede moja jos i dotatnu hranu, ali joj (.) je nezamjenjiva, osmjeh kad je ugleda, ma neprocijenjiv user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1232
25.5.2011 17:24:47   
InLove

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Pošto je takva tema, ja moram prokomentarisati, nadam se da neće biti shvaćeno kao zlonamjera. Svaki podoj koji propustiš ili ustupiš AD-u smanji tvoju proizvodnju. Što beba češće sisa mlijeko se češće proizvodi, što su količine koje posisa veće to se tolike količine ponovo proizvedu. Ako i AD ponudiš nakon podoja, beba bude duže sita, a tvoje grudi to protumače da je sita tvog mlijeka pa uspore proizvodnju i smanjuju količinu. Nije to sad u razmjerima da mlijeka vidljivo nestane od jednom, ali malo po malo ... Ako želiš više mlijeka proizvoditi neka beba više doji.

Najteža stvar kod dojenja je što ne postoji način da majka izmjeri niti vidi koliko mlijeka proizvodi. Ona jednostavno mora vjerovati da je ono što proizvodi dovoljno njenoj bebi.
Bebe ne plaču, nervoze se i ljute na dojku samo kad su gladne. Zapravo tad najčešće to nije zato što su gladne već zato što ih nešto drugo tišti.

Ma kakvi zlonamjerno, hvala tebi punooo!! Ja imam jos jedno paklo AD, al necu joj davati!! Neka doji, a jede i dodatnu hranu sto joj spremam! Hvala ti jos jednom, treba me neko malo izdegenjeciti dobro vala! Al ona kad place, ja prvo sto pomislim jest da je gladna, i to se bas desi kad doji :S ..

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1233
25.5.2011 18:59:11   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ma kakvi zlonamjerno, hvala tebi punooo!! Ja imam jos jedno paklo AD, al necu joj davati!! Neka doji, a jede i dodatnu hranu sto joj spremam! Hvala ti jos jednom, treba me neko malo izdegenjeciti dobro vala! Al ona kad place, ja prvo sto pomislim jest da je gladna, i to se bas desi kad doji :S ..

user posted image ako beba uz dojenje jede dohranu radije joj ponudi nešto krute hrane ako baš sumnjaš da je gladna. Dojenoj bebi je prava grehota davati AD.

Mi smo sve majke iste, to nam je podsvjesni strah. Interesantno, svoju djecu doživljavamo kao mašine za jelo i šta god djete negoduje mi prvo sumnjamo na glad. A naše bebe osjećaju, i primaju stimulanse iz okoline koji mogu njima biti strašni i ako su nama totalno normalni i svakodnevni. Treba svaki dan prevaliti preko njihovog osjetljivog nervnog sistema. A kome će se drugom požaliti i potražiti utjehu nego kod svojih roditelja. Nema te ko šta degenečit ti si jedna sasvim obična, svom djetetu super mama.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 1234
26.5.2011 12:49:51   
pocahontas
Rafael je 22. maja proslavio svoj drugi rođendan, a dan prije je posljednji put dojio user posted image user posted image . Jednostavno sam znala da je u ovo posljednje vrijeme svaki naš podoj možda posljednji i  eto, drago mi je da smo baš ovoliko izdržali, tačno dvije godine i premašili smo sva moja očekivanja user posted image
Sada još uvijek traži siku da se nasloni na nju kada hoće da spava i to je to....nekako ne mogu da vjerujem da više nikada neću dojiti svog malog dečka..iskreo, jučer se pošteno isplakah user posted image user posted image ...sada je tata na red došao napokon user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 26.5.2011 12:50:23 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1235
   [Obrisana poruka]
26.5.2011 12:52:47   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 1236
26.5.2011 12:53:10   
ziki
Bravo pocahontas, svaka čast na stažu. Nema razloga da budeš tužna red je da i tata dođe na reduser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 1237
26.5.2011 13:02:05   
pocahontas
baš tako, i ja razmišljam kako smo baš sve to školski odradili onako kako to WHO preporučuje user posted image i zato sam nekako zadovoljna i sretna što je toliko trajalo (nakon svih onih muka na početku kroz koje više manje svi prolazimo)....
a to za maženje, upravu si, nisam znala da to dođe tako nakon prestanak dojenja, ali mogu ti reći da je istina...baš se nekako više mazi samnom-samo dođe do mene, zagrli me i iz čista mira kaže: "Beba voji mamu munooo"...user posted image user posted image user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1238
   [Obrisana poruka]
26.5.2011 13:10:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 1239
26.5.2011 16:32:27   
sheri
IZVORNA PORUKA: pocahontas

Rafael je 22. maja proslavio svoj drugi rođendan, a dan prije je posljednji put dojio user posted image user posted image . Jednostavno sam znala da je u ovo posljednje vrijeme svaki naš podoj možda posljednji i  eto, drago mi je da smo baš ovoliko izdržali, tačno dvije godine i premašili smo sva moja očekivanja user posted image
Sada još uvijek traži siku da se nasloni na nju kada hoće da spava i to je to....nekako ne mogu da vjerujem da više nikada neću dojiti svog malog dečka..iskreo, jučer se pošteno isplakah user posted image user posted image ...sada je tata na red došao napokon user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

cestitamo i mi dugi stazuser posted image user posted image user posted image user posted image
ovo boldirano sam i ja pomislila nakon sto sam nekoliko dana plakala kao luda sto moja beba ne doji. user posted image user posted image user posted image user posted image
zaista, nama mamama teze padne nego njima kad prestanu dojiti

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 1240
26.5.2011 23:06:46   
leona81
mi dojimo 18 mjeseciuser posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 1241
1.6.2011 0:15:56   
scarlett

IZVORNA PORUKA: mala86

IZVORNA PORUKA: scarlett

Evo da se i mi zvanično odjavimo sa ove teme user posted image user posted image user posted image , meni je tako teško, ne znam ni sama zašto, dojili smo 20 mjeseci i 24 dana, hvala Bogu i planirali smo do 2 godine, splet okolnosti je učinio da smo se morali odvojiti na 8 dana, ali čini mi se da bi mi teško palo i da smo dočekali 24 mjeseca.
Planirala sam nastaviti dojiti ako user posted image bude insistirao nakon tih 8 dana ili ako ne bude onda i da mu ne nudim.
Par puta je tražio pred uspavljivanje i ja sam bila na samom rubu da mu dam, ali ukoliko bih mu usmjerila pažnju na nešto drugo, on je to već zaboravio, tako da zasada odvikavanje ide ok.
Nisam htjela da mu nudim ponovo, jer možda za par mjeseci neću morati da se odvajam, pa će možda biti veći problem oko odvikavanja.
Samo ne znam što mi je ovako teško, osjećam neku prazninu.user posted image
Ja se osjećam kao da je ovo prva stepenica odvajanja od mene, možda mi zbg toga teško padauser posted image
Nemam pojma,kako su se osjećale druge majke kada su prekinule?

isto user posted image ,vjeruj mi da sam tad ovu temu izbjegavala u sirokom luku,nisam mogla uci na nju,evo tek sad nakon neka 2 mjeseca od prestanka(malac je imo 18 mjeseci kad smo prestali)usla sam!

polako navici ces se!samo racunaj koliko si mu dala i da se mora prestat prije ili kasnije,a samo polako odjednom ce ti se desit taj klik u glavi

Ja čim dođem na RR, prvo na ovu temu, ostala mi draga navika user posted image , bilo mi je teško prvih dana, ali sada je hvala Bogu sve ok. Sada nekad u par dana traži, ali čim kažem da sika pajki, on kaže aaaah i više i ne spominje.
Mislim da je to prošlo bez ikakvih problema i za mene i za malca, ali najviše mi je drago što su ženice koje su mi govorile da se bebe više maze nakon dojenja zaista u pravu.
Ja sam se jako brinula, kako ću ga maziti, jer nije maza, a sada uvečer kad legnemo, pustim mu crtani, on se umiljava, čak mi dozvoli da mu milujem glavu user posted image , a nekad mi sjedne na stomak i baci se na mene šireći ruke i kaže " naaajiiišeee" user posted image a meni user posted image ko kuća.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1242
3.6.2011 23:57:06   
MaloCrnoZlatoo
Evo jos jedne Dojilje user posted image Dojim vec tri mjeseca i ponosna sam na sebe i svog malog djecaka jer uspijevamo u tome ;))Nista drugo osim sike :) A imam jedno pitanje pa ako neko iskusniji moze da mi odgovori...Od kako je napunio mjesec pocela sam daga dojim svaka 3 sata...i dojio je po 15-tak minuta...sad kako je napunio tri mjeseca doji isto svaka 3 sata ali po nekih 5 minuta i onda se samo igra :)) jest da jace vuce i jace doji nego prije...ali ne znam dal se najede za tih 5 minuta :)) Ponekad mi cak i bljucne poslije,kao da se prenajede :)

Sta vi mislite da li bi trebala povecati razmak na svaka 4 sata...pa mozda duze bude dojio?? :)
Pozdravvv user posted image

Ti si mamina zvijezda koja svijetli noć i dan...
ti si moj Anđeo kojeg trebam svaki dan... ♥ Arijan ♥ 25.02.2011.

(odgovor članu Enemy)
Neposredna veza do poruke: 1243
4.6.2011 0:02:25   
scarlett
Čestitam na uspiješnom dojenju, moj ti je savjet da ništa ne forsiraš, pusti bebu da doji na zahtjev, vremenom će user posted image sam sebi praviti veće razmake ( mada nije pravilo). Nećeš sigurno pogriješiti niti naštetiti bebi pa i da doji cijeli dan, no nemaš takav problem hB.
Uživajte što duže možete, držim vam fige za to user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu MaloCrnoZlatoo)
Neposredna veza do poruke: 1244
4.6.2011 0:05:10   
scarlett
A i nemoj da te brine dužina podoja, to je relativna stvar, sada je jači pa prije izvuče, ali recimo obzirom da mu je 3 mjeseca, ovih dana može (ali i ne mora) imati "skok u razvoju" pa da zaista doji po cijeli dan, nemoj da te to sikira.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1245
4.6.2011 0:07:03   
MaloCrnoZlatoo
hvala punooo...trudit cu se sto duze budem mogla ;))

Ti si mamina zvijezda koja svijetli noć i dan...
ti si moj Anđeo kojeg trebam svaki dan... ♥ Arijan ♥ 25.02.2011.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1246
4.6.2011 18:36:18   
Gemelli

Evo da se i mi prijavimo, dojim 2 bebare, svaki dan sve uspjesnije, u pocetku smo imali problema malo, jer samo mali i sitni, prije vremeno rodjeni, ali evo kako smo ojacali, samo dojimo, flasica bude po potrebi, vecinom noci, 30 60 ml, kad mama bude premorena user posted image user posted image

(odgovor članu MaloCrnoZlatoo)
Neposredna veza do poruke: 1247
4.6.2011 18:50:23   
peky
evo i ja da se javim.... dojimo vec 7 mjeseci i nadam se da cemo jos duuuuuuuuuugooouser posted image user posted image

26.10.2010. se rodila moja najveca sreca...... volimo te do neba

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 1248
4.6.2011 23:05:25   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Gemelli

Evo da se i mi prijavimo, dojim 2 bebare, svaki dan sve uspjesnije, u pocetku smo imali problema malo, jer samo mali i sitni, prije vremeno rodjeni, ali evo kako smo ojacali, samo dojimo, flasica bude po potrebi, vecinom noci, 30 60 ml, kad mama bude premorena user posted image user posted image

Wow, ovo je za veliki user posted image Svaka čast, samo hrabro, trebat će nam jedna iskusna mama duplodojilica da podrži ove ostale mame što očekuju blizance.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 1249
6.6.2011 17:05:31   
Gemelli

hehe i ja bi volila da se javi jedna iskusnija mama duplodojilica da cujem njena iskustva, previse brinem da nemam mlijeka za dvije bebe, a kad jedna place malo vise svadjam se sa muzem da li praviti AD ili ne, ja ne bi u svakom slucaju, a njemu zao sto beba place, ne znam, ali bas danas jedna beba je dojila bila poslije nervozna dobila AD i bljucnula, znaci ona se najela,a nervoza ke zbog neceg drugog, hehe zapravo nisam vise pametna ...
al eto slijedece sedmice 1 mjesec kontrola pa cemo vidjeti kako napredujemo ...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Omeksivac

kad ubacujete omeksivac za rublje dali pri ubacivanju detrdzenta ili kasnije

kad i detredzent (76%)

ili kasnije i kad (24%)

Broj svih glasova: 83

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *