scarlett
|
IZVORNA PORUKA: mala86 IZVORNA PORUKA: scarlett Evo da se i mi zvanično odjavimo sa ove teme , meni je tako teško, ne znam ni sama zašto, dojili smo 20 mjeseci i 24 dana, hvala Bogu i planirali smo do 2 godine, splet okolnosti je učinio da smo se morali odvojiti na 8 dana, ali čini mi se da bi mi teško palo i da smo dočekali 24 mjeseca. Planirala sam nastaviti dojiti ako bude insistirao nakon tih 8 dana ili ako ne bude onda i da mu ne nudim. Par puta je tražio pred uspavljivanje i ja sam bila na samom rubu da mu dam, ali ukoliko bih mu usmjerila pažnju na nešto drugo, on je to već zaboravio, tako da zasada odvikavanje ide ok. Nisam htjela da mu nudim ponovo, jer možda za par mjeseci neću morati da se odvajam, pa će možda biti veći problem oko odvikavanja. Samo ne znam što mi je ovako teško, osjećam neku prazninu. Ja se osjećam kao da je ovo prva stepenica odvajanja od mene, možda mi zbg toga teško pada Nemam pojma,kako su se osjećale druge majke kada su prekinule? isto ,vjeruj mi da sam tad ovu temu izbjegavala u sirokom luku,nisam mogla uci na nju,evo tek sad nakon neka 2 mjeseca od prestanka(malac je imo 18 mjeseci kad smo prestali)usla sam! polako navici ces se!samo racunaj koliko si mu dala i da se mora prestat prije ili kasnije,a samo polako odjednom ce ti se desit taj klik u glavi Ja čim dođem na RR, prvo na ovu temu, ostala mi draga navika , bilo mi je teško prvih dana, ali sada je hvala Bogu sve ok. Sada nekad u par dana traži, ali čim kažem da sika pajki, on kaže aaaah i više i ne spominje. Mislim da je to prošlo bez ikakvih problema i za mene i za malca, ali najviše mi je drago što su ženice koje su mi govorile da se bebe više maze nakon dojenja zaista u pravu. Ja sam se jako brinula, kako ću ga maziti, jer nije maza, a sada uvečer kad legnemo, pustim mu crtani, on se umiljava, čak mi dozvoli da mu milujem glavu , a nekad mi sjedne na stomak i baci se na mene šireći ruke i kaže " naaajiiišeee" a meni ko kuća.