Atarka -> RE: da li se može birati između prirodnog i carskog poroda (11.1.2010 11:01:53)
|
ja sam porodjena carskim rezom i nadam se da ce ga uvesti za svaki porod jer je meni prirodni porod mucenje i patnja zene koja je uz to jako opasna jer koliko puta smo svi culi da je porod krenuo prorodno i zavrsio radi komplikacija carskim.dakle carski rez je po mom misljenju sigurnija alternativa jer znas da se beba nece zaglavit u porodjajno kanalu, da zena nece upasti u nesvjest itd. [/quote] Ne slazem se s tobom, dobar ginekolog koji vodi trudnocu moze procijeniti da li bi do ovih komplikacija moglo doci ili ne. Ako ocijeni da ce se mama i beba patiti, onda je carski sasvim ok, i hvala Bogu da postoji kao alternativno rjesenje. Ali zahtijevati samovoljno bez indikacija, zbog naseg sebicnog straha od boli ili straha da ces "dole" ostati siroka, je po meni vise nego suludo. Neka se "carice" ne uvrijede, svi imamo pravo reci svoje misljenja. By the way, rodila sam prirodno, bez indukcije i nesnosnih bolova. Islo je brzo, hvala Bogu, i svakoj bih pozeljela porod kao moj.
|
|
|
|