Gigana -> RE: da li se može birati između prirodnog i carskog poroda (28.5.2008 16:38:20)
|
Nisam potpisala nikakav pristanak na operaciju niti sam, vjerovali ili ne, platila ijednog feninga doktoru ili sestrama. Porodila sam se na carski u Vojnoj bolnici u opštoj anesteziji. Lezala sam 6 dana, a trebalo je 5, ali sam dobila temperaturu zbog navale mlijeka, pa sam morala ostati jos jedan dan. Porodila sam se jer sam ja tako htjela, misleci da se necu moci poroditi prirodno i ne kajem se. Sad kad se sjetim one dernjave ostalih trudnica i dozivanja svega zivog (od Allaha, preko majki, sestara, brace, do doktora), nije mi nimalo zao sto sam se porodila na carski. Sve je proslo kako treba, ostao mi je mali bikini rez, jedini problem koji sam imala je uspostavljanje dojenja. E to mi je bilo gore nego citav porod. Posto mi je mlijeko naglo pocelo nadolaziti u ogromnim kolicinama, morala sam se po cijelu noc izdajati na elektricnu pumpicu u bolnici, tako da skoro nikako nisam ni spavala. Poslije operacije, koja se desila u 9 ujutro, sam lezala u bolnickom krevetu sve do 9 naveče, a onda su me natjerali da ustanem i hodam. Tri dana sam bila strogo na infunziji bez kapi vode i hrane i tek 4. dan sam smjela pojesti supu i popiti malo vode. Sve je to sada iza mene i danas imam zdravog dječaka od 6 mjeseci. Međutim, moram priznati da mi je žao sto nisam vidjela svoju bebu onog momenta kad se rodio i sto ga nisam primila u naručje. No, ne možemo i jare i pare. Sta god odlučiš, želim ti svu sreću na ovom svijetu, jer će ti trebati. Pozdrav!
|
|
|
|