Anoniman -> RE: Problemi sa posteljicom: placenta previa i depressa, niska, visoka... (15.9.2008 11:02:07)
|
Prenos postova: IZVORNA PORUKA: sara b. veliki pozdrav svima..ja sam novi korisnik, ali vas pratim vec neko vrijeme (tacnije, od kad sam trudna-14 sedmica). Imam pitanje za sve vas:na proslom pregledu dr. mi je rekao da je sve u redu ali da se posteljica razvija naprijed i da sad prekriva grlic. On kaze da se u vecini slucajeva posteljica pomjeri gore, ali ja sam umrla od straha od tzv. placente previe i mogucih komlikacija. Takodjer mi je dao i dabroston jer sam se zalila i na blagu bol u stomaku... Ima li neko iskustva sa ovim??? IZVORNA PORUKA: adja Ma kod mene je bila posteljica spustena i dok. mi je rekla da se nesmijem naprezat, dizat tesko nagle pokrete pravit itd. I poslije neka dva mjeseca nisam sigurna tacno kad je bilo ali nebitno posteljica se vratila. IZVORNA PORUKA: Maida28 Ne brini, ja sam u 25. ndjelji i imam nisku posteljicu, dr mi je rekla da to nista ne znaci sve do sedmog mjeseca, ako se do sedmog ne povuce tek onda se dijagnosticira placenta previa, prije ne. Ja sam prije tri sedmice malo prokrvarila ali sve je ok, morala sam mirovat i to je to. I ti miruj i slusaj dr. Sretno IZVORNA PORUKA: buduca mama draga moja sara i kod mene ti je slicna situacija... na pregledu u 12-toj sedmici doktor mi je rekao da mi je posteljica nisko do usca, i da to ne bi trebao biti problem, jer uglavnom sa rastom materice i posteljica se dize! to mi je kasnije potvrdila jos jedna doktorica i rekla mi bez panike! cak su mi rekli da je to prilicno cesta pojava na pocetku trudnoce... savjeti su isti kao sto su vec navedeno: nista tesko dizati, bez napora, naglih pokreta, ne pretjerivati sa sexom.... nadam se da ce se za sve nas i nase bebice sve super zavrsiti IZVORNA PORUKA: Ivona Kada sam saznala da sam trudna, bila sam u 6 sedmici .Imala sam te blage,ali konstantne bolove u stomaku,pa sam otisla na ginekoloski pregled.Nisam ni posumnjala na trudnocu . Dr. mi je propisala DABROSTON upravo zbog tih bolova i zbog ucvrscivanja ploda.Pila sam ga sve do 17-te sedmice.Bolovi su prestali negdje u 10-oj sedmici,ali se periodicno jave-sto je O.K. ,obzirom da maternica raste i da se tijelo priprema za porod. Bitno je samo da ti bolovi nisu jaki i konstantni. I ...da, posteljica se uglavnom pomjera prema gore,kako trudnoca napreduje.Ne panici prije vremena-ta psihicka napetost nije dobra ni za tebe ni za bebu. Ko sto ti je vec buducamama rekla:nista tesko dizati, bez napora, naglih pokreta, ne pretjerivati sa sexom.... IZVORNA PORUKA: buduca mama draga sara b. samo da ti javim, danas sam bila na pregledu u 17-toj sedmici i moja posteljica se vec digla ! tako da ne brini, vjerovatno ce i tvoja da ide gore! IZVORNA PORUKA: sara b. drage moje, stvarno ste super, sve koje ste se javile!!Puno hvala na podrsci i razmjeni iskustava, Jucer sam bila na pregledu i posteljica se digla skroz i sve je uredu...divna vijest..ne moram vise piti dabroston!U 15 toj sam sedmici Istina, jos povremeno osjetim kaoneko probadanje, ali pretpostavljam da je to OK. Jos jednom hvala i veliki pozdrav
|
|
|
|