mykica -> RE: Bazalna temperatura (1.6.2012 13:46:19)
|
pozdrav i dobro nam doÅ¡la. Sa mjerenjem možeÅ¡ poÄeti kad hoćeÅ¡, ali ovaj ciklus nećeÅ¡ imati neke koristi od toga. Ali bih ti preporuÄila da poÄneÅ¡ odmah, jer vidjet ćeÅ¡ kako ti temp. varira, i nakon nekog vremena, ćeÅ¡ moći sebi odrediti kad ti je ovulacija otprilike. Mada jer kod bazalne temp. nezgodno Å¡to ti na grafu pokaže ovulaciju, tek nakon Å¡to je proÅ¡la, Å¡to znaÄi da ćeÅ¡ morati opet sama pokuÅ¡ati odrediti O, a bazalna će ti potvrditi da li je bilo ili ne i kada je bila. Meni bazalna najviÅ¡e služi pred kraj ciklusa jer uvijek znam da li ću dobiti menstruaciju, temp. mi padne uvijek dan prije vjeÅ¡tice. A Å¡to se tiÄe tog pokuÅ¡avanja, ja bih ti preporuÄila preventive radi, odmah da odeÅ¡ i provjeriÅ¡, je li sve ok. Mi kad smo se odluÄili za bebu, odmah sam otiÅ¡la uraditi papa test, jer žensko kao žensko uvijek nekih upalice, koje znaju uticati na zaÄeće. Å to se i potvrdilo da je tako, a poslije su mi naÅ¡li joÅ¡ mnogo toga, od polipa, pa problema sa ovulacijom, policistiÄe jajnike (koje nisam ni mogla sanjat da ih imam jer mi je menstruacija uvijek bila redovna). Neću da te prepadam, i zaista ti želim kao i sebi da Å¡to prije doÄ‘epÅ¡ do svog cilja, ali vjeruj toliko sve lijeÄenje oduzima dragocijenog vremena, da je najbolje Å¡to prije ustanoviti ako neÅ¡to ima. Želim ti puno sreće!
|
|
|
|