mykica -> RE: Bazalna temperatura (1.6.2012 13:46:19)
|
pozdrav i dobro nam došla. Sa mjerenjem možeš početi kad hoćeš, ali ovaj ciklus nećeš imati neke koristi od toga. Ali bih ti preporučila da počneš odmah, jer vidjet ćeš kako ti temp. varira, i nakon nekog vremena, ćeš moći sebi odrediti kad ti je ovulacija otprilike. Mada jer kod bazalne temp. nezgodno što ti na grafu pokaže ovulaciju, tek nakon što je prošla, što znači da ćeš morati opet sama pokušati odrediti O, a bazalna će ti potvrditi da li je bilo ili ne i kada je bila. Meni bazalna najviše služi pred kraj ciklusa jer uvijek znam da li ću dobiti menstruaciju, temp. mi padne uvijek dan prije vještice. A što se tiče tog pokušavanja, ja bih ti preporučila preventive radi, odmah da odeš i provjeriš, je li sve ok. Mi kad smo se odlučili za bebu, odmah sam otišla uraditi papa test, jer žensko kao žensko uvijek nekih upalice, koje znaju uticati na začeće. Što se i potvrdilo da je tako, a poslije su mi našli još mnogo toga, od polipa, pa problema sa ovulacijom, policističe jajnike (koje nisam ni mogla sanjat da ih imam jer mi je menstruacija uvijek bila redovna). Neću da te prepadam, i zaista ti želim kao i sebi da što prije dođepš do svog cilja, ali vjeruj toliko sve liječenje oduzima dragocijenog vremena, da je najbolje što prije ustanoviti ako nešto ima. Želim ti puno sreće!
|
|
|
|