Anoniman -> RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja (7.5.2010 8:34:36)
|
E ovako: ja jesam cijeli dan sa svojom malenom, ona spava dva puta dnevno i dojim je prije i poslije svakog spavanja, u toku noći 3-4 puta, što mi ne predstavlja nikakav problem, i uopšte mi dojenje nije nikakav problem, iako dojim samo iz jedne dojke, još od njenog 5. mjeseca.Ali, desi se povremeno da ona jednostavno neće da jede ništa drugo što joj ponudim, i onda me svi iz moje okoline savjetuju da prestanem dojiti, jer bi onda sigurno bolje jela. I još na to sve mi to isto ped. kaže, iako sam joj rekla da ona odbija bilo kakvo mlijeko iz flašice, kao, ne mora ni piti, ima jogurt, puding, milchschnitte[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image], i to joj je dovoljno. I onda na to sve pridodam moj strah od prestanka dojenja kasnije- i nalazim se u velikoj nedoumici. Sa starijom kćerkom nismo imali nikakvih trauma prilikom prestanka dojenja, najnormalnije je prihvatila flašicu, sa 2,5 godine, ja nju pitam, da li ona jedina u svojoj grupi u vrtiću pije flašicu, kaže da, ali sad ću ja nju baciti( pri tome pije mlijeko) i stvarni popije mlijeko i baci flašicu i to je bilo to. Cucu je sama sa godinu izbacila.
|
|
|
|