delly -> RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja (3.5.2010 11:57:43)
|
evo ja sam jucer popila zadnju tabletu i danas krecem postepenim prekidanjem dojenja , naime imam i dobre vjesti , u toku ove sedmice sam ukinula nocni obrok koji se znala buditi a sad je nisam mogla hraniti zbog antibiotika tako da mi se vise nebudi nocu samo ujutro oko 6 i spava do 9 i onda kasica, inace je htjela sisu u 9 a jutros je stavim oko 9 na sisu onako malo da mi izbije pritisak i cura mi ustade sjede nece , jos ju zgrabi sakom kao ljuta , to mi je ono sto me pogura da moram prestati i podsjeti me na muke mastitisa ,. ove dane kad sam imala upalu morala sam se svako 2 sata izdajati i to mi je povecalo produkciju mlijeka sto osjetim i to dobro , sad se izdojim 3 min izade mi 40 ml sto je puno na prije mj dana ni 10 ml .,znaci povecalo se al neka sam se bola rjesila ,. zvala sam babicu i rekla mi je da moram ovu sedmicu prvo pumpanje smanjiti , npr danas po 3 min i tako i sutra, pa prekosutra po 2 min , i za vikend probati bez pumpanja , pa tjedan poslje uskracivati obrok po obrok , a savjetovala mi je da je bolje npr imam vrijeme za dojenje u cca 13 sati ,i doji mi inace eto 10 min sad da ju dojim npr 6 min , drugi dan 3 min i treci dan izbaciti obrok.,.[sm=zmeden.gif] sta ti lejla mislis o tome ,dali je to pametno ??? bojim se opet zaraditi upalu ,mucila sam se ovu sedmicu em upala em tablete su grozne . pocinjem punom parom ,tesko mi je psihicki ipak nije to lako kako sam mislila,ali kad se mora mora se .
|
|
|
|