ena23 -> RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja (6.6.2011 8:29:09)
|
IZVORNA PORUKA: leona81 ona jos nista ne prica, sve razumije ali ne prica nista osim mama, tata, daj, ne i sl...kad god joj pokusam objasniti nista ne pije vode, probala sam sve moguce metode ali nista ne uspijeva...ako je kod moje mame cijeli dan, cim ja dodjem pocinje da me skida i ako joj ne dam vristi, u vrticu ako je ja kupim takodjer me skida na vratima vec, a ako je pokupi neko drugi zna cijeli dan biti ok i ne trazit me...moze zaspati bez dojenja ali ona jednostavno stalno trazi da doji i da se tako uspavljuje...ja sam mislila cak probati sa senfom ili paprikom ali bojim se da joj to ne bude preveliki sok, a bojim se i da ne dobijem upalu jer sam imala strasnih problema kod uspostavljanja dojenja...posljednjih dana me pocela malo boljeti desna dojka pa nisam sigurna da li je to vezano za menstrualni ciklus ili je to zbog njenog pretjeranog dojenja...ta dojka je bila problematicna na pocetku zbog zacepljenih kanalica. Ak oce ti ista pomoci mogu ti prenijeti svoje iskustvo: ja sam pocela smanjviati dojenje tak osto sam prvo ukinula nocno dojenje, tj. dojenje kad je mrak. Iako je E tada imao 17 mjeseci brzo (kroz dvije-tri sedmice) je shvatio da nema sike kad je napolju mrak. posto je on bio sisavac uporan isto kao tvoja malena pravo me radovalo da je tako brzo prihvatio promjene, a bilo je svasta. deranja, vucenje moje majice, pa ljutnja na mene pa ignorisanje mene.. uh kad se samo sjetim. Doduse, moram napomenuti, da sam ja bila toliko ustrajna i da sam izdrzala do kraja jer sam bila u prvom tromjesecju nove trudnoce, znaci konstantno mi je bila muka i konstantno su me bolile bradavice a i mlijeko se povuklo, uz to sam radila od 8 do 5. Tako da sam bila poprilicno iscrpljena i rekla sam sama sebi da je 17 mjeseci dojenja na njegov zahtjev, ponekada i 10 puta nocu, zbilja dovoljno. Sta hocu da kazem, najvaznije je da ti sama sa sobom rascitis, i naravno da imas podrsku tm-a. Jer on ce vjerovatno biti tu kao utjeha jer je mama grozna jer ne da siku. u momentima kad si na kraju zivaca i kada ne mozes vise slusati deranje ili kad si tik pred predajom pos navalom njeznosti on treba da ostane cvrst [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jel jaci spol ili nije [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ukidanje jednog po jednog dojenja kod nas nije bilo moguce jer se apsolutno nije znalo za neki red dojenja, on je jednostavno stalno visio ne siki a nocna su me ipak najvise iscrpljivala pa smo odlucili prvo to ukinuti i to odjednom. pokazalo se kao pametan potez [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] eh sad, moja prica o dojenju mog E ipak evo zavrsava sa njegovih 22 mjeseca, vec dva dana nije dojio niti trazi, jutros se kao malo mazio uz siku i poceo kmeziti ali sam mu paznju odvukla casom mlijeka i sika je vec zaboravljena bila. mislim da je ovako lagan prestanak dojenja posljedica ukidanja prvo nocnih podoja, pa smo onda izbacili one kad mama dodje s posla (to je on sam uradio) pa eto na kraju vise ne trazi ni jutarnje... s obzirom koliki je sisavac bio ovo je za mene ogroman uspjeh i prelijep nacin da zavrsimo dojenacki staz.
|
|
|
|