|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja
27.9.2010 13:24:00   
Lejla Ka
Martajay, i mi smo taman isto kao i vi prestali dojiti, jedno vrijeme samo pred spavanje i jedno veče ja nisam ponudila, on nije tražio, otpjevali pjesmicu i to je bio kraj. Ja mislim da ne može bolje od toga, i za majku i za djete. Za majku i fizički, jer takvim tempom smanjivanja proizvodnja ne pravi probleme nakon prestanka. Ja, iskusna mastitičarka, nisam imala potrebu ni za kakvim "intervencijama". Ama baš ništa nisam radila, dojke su svo vrijeme bile meke, bez grudvica, bez punjenja (jedino što sam od opreza i straha prepipavala po 1000 puta na samom početku, malo malo pa se uhvatim user posted image da provjerim da nisu napunjene, i gdje treba i gdje ne treba). Ne dojimo već 2,5 mjeseca. Ono što mi se dešavalo u tom periodu je da po nekad osjetim neki bol ili žig na potezu pazuh dojka (odmah sve prepipam, nema ništa), znalo mi se desiti da osjetim neki svrbež u predjelu areola kao kad krene letdown (treba li reči, prepipam, ništa user posted image ), žigne nešto kao kod sooora (prepipam, ništa user posted image ). Ja pipam na svaki osjećaj bilo čega u dojkama user posted image . Nisam htjela pritiskati bradavice sigurno mjesec i pol dana, i onda sam pritisla, i odmah je izašlo mlijeko, ima ga, ali ne puni dojke da bi se to osjetilo (uvjerena sam da kad bi krenula neka relaktacija, za mjesec dana bih proizvodila dovoljno za prehranu bebe). Znam da je sve to normalno, znam da žene i po godinu i više mogu izdojiti po par kapi, ne izdajam, nosim prikladan grudnjak, i planiram ultrazvuk dojki, kad bude negdje 3 mjeseca od prestanka (nemam neki utemeljen razlog za ovaj rok, čisto mi tako nailazi red za sistematski ginekološki pregled).

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 251
27.9.2010 13:33:14   
martajay
lejla ka, bas ti hvala na ovim detaljnim informacijama sta sve mogu da ocekujem.... i ja prepipavam dojke po milion puta na dan i ne namervam da pritiskam bradavice da ne bih pokrenula laktaciju :)) po iskustvima nekih zena, u dojkama ima mleka i godinu dana posle prestanka dojenja.... sad sam na posebnom oprezu jos nekoliko dana, i ako dojke ostanu ovako mekane, to je to...

napisala sam svoje iskustvo kako bih potvrdila neophodnost ove teme...
najbezbolniji nacin i za bebe i za mame, posebno iskusne mastiticarke, kako si napisala :)

7.4.2009.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 252
27.9.2010 16:47:25   
bebbe RR
Evo mene na ovoj temi... Odlučila sam se čitati vaša iskustva i polako sticati snagu i znanje za prestanak dojenja oko drugog rođendana, a to je za dva mjeseca... Kod nas je problematično to da se uspavljujemo sa sikom, imamo i ranojutarnji podoj, a i po danu, ako joj je dosadno, ako joj treba utjeha - traži.
Iako sam čitala da su i ndijanci odbijali djecu mazanjem bibera po sikama, ne pada mi na pamet ova metoda... Pa, svaki savjet je dobrodošao! Hvala vam!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 253
28.9.2010 10:17:06   
Lejla Ka
Bebbe, ja bih ti preporučila da ako planiraš prestati do drugog rođendana kao prvo kreneš na ta uspavljivanja dojenjem i polako razdvojiš dojenje od uspavljivanja.
Postoji li i jedno spavanje za koje nije potrebno dojenje?
Da li bebu u slučaju tvog odsustva može uspavati neko drugi?
Na koji način (položaj, ambijent) se uspavljujete dojeći?

Još jedan savjet da bi sve prošlo što bezbolnije po oboje, nemoj vam postavljat strog vremenski rok. Ovo u smislu, da ti odlučiš da želiš prestati dojiti, i polako kreneš prema tome, ali da ne postaviš sebi neki konkretan datum do kojeg se to "mora" desiti jer ako neki korak na putu bude težak, i oduži se samo sebi stvaraš nepotrebno opterećenje. Znači odlučiš  (ili si već odlučila) da je vrijeme da se polako prestane, i ideš korak po korak, a svakom koraku ostavljaš koliko je god potrebno vremena da se stabilizuje. Neke će te korake proći brže neke sporije nego očekuješ, zato su strogi vremenski rokovi opterećenje. Nema veze i ako beba bude dojila i koji mjesec preko druge godine, dojenje ne poznaje pojam vremena, važno nam je da to proteće bez trauma, i sile.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 254
30.9.2010 11:40:13   
zvecka
Mi se ne memamo ima 10 dana i ne fali nam,,,al i nije bilo nesto jako puno meka,,radije ruckamo meko iz flasise,,,user posted image 8 mjeseci dosta,,mamas sretna da je i toliko potrajalouser posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010
Moja dva pileta dosadna:)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 255
11.10.2010 19:14:43   
Anoniman
evo mene tuzne na ovoj temi...
nakon nepunih 10 mjeseci, Nane mi izgleda vise nije zainteresovan za dojenje... hvala Bogu on sve jede, pije mlijeko iz flasice bez problema... ali ima nekoliko dana, kad mu ponudim da doji, malo povuce i onda samo zvace sikanu... prvo sam mislila da to radi zbog rasta zubica, ali vidim evo zubici iznikli a on i dalje isto radi... inace ima mjesec dana kako se dnevno dojenje svelo na dva ili tri podoja, a u toku noci samo jednom... medjutim, zadnja sedmica je u toku dana 0 podoja, a u noci jedan eventualno dva... sinoc i preksinoc je samo po jednom dojio ali vrlo kratko i onda samo zvace... pomislila sam da je mlijeka nestalo, ali vidim da ima, cak se cuje kad guta fin "zalogaj"...
ne znam sta da radim? da li da ga forsiram da ne prestane i da nudim i dalje dojenje ili da iskoristim priliku i lagano se pripremam za povratak na posao??? user posted image

(odgovor članu zvecka)
  Neposredna veza do poruke: 256
11.10.2010 19:19:26   
alman
ej bambi tako je isto moj Harun presto dojit, prije 7 dana, i ja ga skroz odbila hvala Bogu bez ikakvih problema

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 257
11.10.2010 19:23:27   
koka i po
ne znam sta da ti kazem....samo mi nemoj biti tuzna user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 258
11.10.2010 19:26:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: alman

ej bambi tako je isto moj Harun presto dojit, prije 7 dana, i ja ga skroz odbila hvala Bogu bez ikakvih problema

aaaaaaaa zenooooo dragaaaaaaaaaaa... pa jesil to ti??? aman od kad te nema... znaci i drug je imao isti scenario... ma zao mi ga da ga odbijem, iako Nane jede sve, sta stigne, samo sto kamenje ne jede... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image salim se naravno... sve sto je za njega on jede, al eto lagano odbija sikanu... ponosna sam na sebe jer sam ovoliko uspjela, ali opet voljela bih da to traje jos... ali ako ne zeli, sta da radim...

koko user posted image

(odgovor članu alman)
  Neposredna veza do poruke: 259
11.10.2010 20:03:14   
amela2208
bambi draga bas mi je zao sto maleni nece sikanuuser posted image ali hvala Bogu te on sad jede sve i sto je iskoristio prvih 6 mjeseci sto su vrlo bitni za njegauser posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 260
12.10.2010 10:00:09   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Bebbe, ja bih ti preporučila da ako planiraš prestati do drugog rođendana kao prvo kreneš na ta uspavljivanja dojenjem i polako razdvojiš dojenje od uspavljivanja.
Postoji li i jedno spavanje za koje nije potrebno dojenje?
Da li bebu u slučaju tvog odsustva može uspavati neko drugi?
Na koji način (položaj, ambijent) se uspavljujete dojeći?

Još jedan savjet da bi sve prošlo što bezbolnije po oboje, nemoj vam postavljat strog vremenski rok. Ovo u smislu, da ti odlučiš da želiš prestati dojiti, i polako kreneš prema tome, ali da ne postaviš sebi neki konkretan datum do kojeg se to "mora" desiti jer ako neki korak na putu bude težak, i oduži se samo sebi stvaraš nepotrebno opterećenje. Znači odlučiš  (ili si već odlučila) da je vrijeme da se polako prestane, i ideš korak po korak, a svakom koraku ostavljaš koliko je god potrebno vremena da se stabilizuje. Neke će te korake proći brže neke sporije nego očekuješ, zato su strogi vremenski rokovi opterećenje. Nema veze i ako beba bude dojila i koji mjesec preko druge godine, dojenje ne poznaje pojam vremena, važno nam je da to proteće bez trauma, i sile.

Hvala, Lejla, za savjete.
Ovako - Emu ne može uspavati niko osim mene. Uveče, naravno, ako je umorna, a mene nema, što se je desilo neka dva puta, zaspi sama, ali po danu jedino u autu ili na mojoj siki. Odemo u sobu, legnemo na krevet, ona siki i zaspi. i to je to...
Neću žuriti, vidjeću kako će ići. Danas sam jje prvi put uspjela ubijediti da, kada je tražila siku, uzme malo čaja i pije. Kod nas je problem da je podoja nebrojeno - kada god Emi padne na pamet. Ako smo puno kući, to je često. Ako smo vani, zna proći cijeli dan bez sike, pogotovo ako zaspi u autu. Vidjećemo... Hvala još jednom... Danas, definitivno, krećemo u prestajanje. Mislim da je bilo dovoljno. A vjerujem da ćemo razviti druge načine da se mazimo.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 261
12.10.2010 10:28:21   
Lejla Ka
Bebbe, probaj onda kad traži skrenuti temu i pažnju na nešto drugo, makar koji trenutak. Ponudi da je pronosaš, ili nešto drugo što zaista voli raditi, i na taj način malo odgoditi da joj daš odmah kad traži.
Po pitanju uspavljivanja, ja sam izmjenila rutinu, znači uspavljivali smo se kao vi, a kad sam odlučila da prestanem uspavljivati dojeći prvo sam izbacila to da legnemo zajedno, već bih ga dojila sjedeći na krevetu. Pošto mu taj položaj nije bio najugodniji za spavanje, on bi poluzaspao, a onda bih ga ja odvojila, malo pronosala i spustila u krevet usnulog. Znači, savjetujem ti da promjeniš nešto u rutini uspavljivanja dojenjem, ili prostoriju, ili položaj, nešto što misliš da neće izazvati veliki otpor.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 262
12.10.2010 11:08:12   
Hanady RR
prenos posta dana 12.10.2010.godine
IZVORNA PORUKA: mamine oci

vidim da se nasa Lejla Ka dosta razumije u dojenje pa ako bi mogla da mi da neki savjet ja sam jos uvjek na ovu listu dojilja ali moj zvrk je vec veliki u januaru puni 3god i mislim da je vrijeme da prestanemo  ako moze neki savjet kako ga odbiti od dojenja ada nije ono namazi bradavicu kafom,bjelim lukom ili slicno jer to kod nas nepali:)unaprijed hvala na odgovoru nemora samo Lejla ko god zna nek mi da neko savjet ja sam ponosno sto je moj zvrk ovoliko dugo dojio ali vec je veliki a mene iscpljuje pogotovu nocno dojenje....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 263
12.10.2010 11:12:30   
Lejla Ka
Kod mene nema mazanja bradavica ničim, osim maminim mlijekom ili lanolinskim kremama ako bole user posted image

Mamine oči, napiši mi kako izgleda vaše dojenje:

- koliko puta u toku dana
- kako sin doji, istinski jede ili doji jer mu je lijepo, jer se mazi, jer mu je u tom trenutku dosadno
- kako jede ostalu hranu, možda da mi napišeš tačan raspored svih njegovih obroka+dojenje
- kako se uspavljuje
- kako podnosi tvoje duže odsustvo
- da li si probala da mu odbiješ dati kad traži i kako reaguje

Piši, pa ćemo vidjeti šta se može uraditi.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 264
12.10.2010 11:18:06   
mamine oci
on danju gotovo i ne doji samo ako se nesto udari  pa kao utehu trazi siku,ili ako je zadrijemao pa mu se spava pa tih nekih 10min dok nezaspe,ali nocu kad hoce da legne pocne dojit i do ujutru neispusta user posted image ali to nije radio ranije samo ga uspavam uz siku i spava cjelu noc,nekih zadnjih 20 dana samo vristi i trazi daj mama goli goliuser posted image tako on tepa siki i place vjeruj toliko sam neisapvana i ledja mi se iskrivila a neznam sta da radim

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 265
12.10.2010 13:00:56   
bebbe RR
Ja mislim da imam problem!
Jutros sam svojoj Emi objasnila da ćemo mi polako prestati dojiti i da je ona velika cura. Samo par rečenica za koje nisam ni bila sigurna da ih konta, i uspjelaa sam je na lijep način ubijediti da ne siki. Kada je došlo vrijeme spavanja, ponudim joj siku, uočičajeno, a ona odmahne glavom i kaže mi da je velika cura. Evo, ne znam šta da radim. Umorna je, a uspavati  je ne mogu.... Da li je moguće sa dam dijete od 22 mjeseca, okorijelu sisavicu, uspjela s tri rečenice nagovoriti da ne sisa?! Ništa mi nije jasno!

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 266
12.10.2010 13:30:14   
Lejla Ka
Mama, navikni se na takva "iznenađenja".
Ako si joj tako rekla, i ona tako prihvatila, sad je trenutak da ostaneš pri tome. Makar ona poslije i tražila ti ponovi priču. Mislim da bi bilo kontra produktivno u svemu, naročito za vaše povjerenje i komunikaciju da sad odustaneš od onog što si rekla i počneš nuditi.

Prihvati. Znam da nisi očekivala, ali šta je tu je.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 267
12.10.2010 13:34:28   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: mamine oci

on danju gotovo i ne doji samo ako se nesto udari  pa kao utehu trazi siku,ili ako je zadrijemao pa mu se spava pa tih nekih 10min dok nezaspe,ali nocu kad hoce da legne pocne dojit i do ujutru neispusta user posted image ali to nije radio ranije samo ga uspavam uz siku i spava cjelu noc,nekih zadnjih 20 dana samo vristi i trazi daj mama goli goliuser posted image tako on tepa siki i place vjeruj toliko sam neisapvana i ledja mi se iskrivila a neznam sta da radim

Mamine oči, mislim da ste vi upali u neko skok u razvoju, neku promjenu kod dječaka. I bojim se da sad trenutno nije vrijeme za prekid dojenja.
Možda bi sada mogla da izbjegavaš dnevne podoje, i potražite načine za drugačiji način tješenja, ali njemu je dojenje po noći očito potrebno iz nekog psihičkog razloga. Sigurna sam da će ta faza proči, no ne mogu ti garantovat kada. I onda bi možda mogla da i porazgovaraš na tu temu. Sad se bojim da bi odricanje noćnih podoja stvorilo traumu i tebi i njemu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 268
12.10.2010 14:24:32   
Mamica24
Moj Bekir ima 6 i po mjeseci i sam polahko odbija siku. Meni je to malo žao al kad vidim kako lijepo jede ove kašice i supice i td bude mi lakše..
doduse ja sam 15 dana bilapod terapijom pa nije smio n idojiti al sam kasnije nastavila!!

On doji 1 dnevno i to uglavnom uveče i to je to...  meni još uvijek ima po malo mlijeka ali vidim da se česma zatvara polahko.. šta ćeš.. nek je on meni zdrav i živ!!

< Poruku je uredio Mamica24 -- 12.10.2010 14:25:51 >

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 269
12.10.2010 14:27:02   
bebbe RR

Ako si joj tako rekla, i ona tako prihvatila, sad je trenutak da ostaneš pri tome. Makar ona poslije i tražila ti ponovi priču. Mislim da bi bilo kontra produktivno u svemu, naročito za vaše povjerenje i komunikaciju da sad odustaneš od onog što si rekla i počneš nuditi.

Lejla, zar je moguće to ovako odjednom?!
Upravo je i zaspala, prvi put bez sike, tu, pored mene, na kauču u dnevnoj... Ovo mi je sve tako emotivno... Evo, plačem, i ne znam da li sam normalna... Sada sam vjerovatno peglativna, ali još jutros sam mislila da će prestanak dojenja trajati barem dva mjeseca...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 270
12.10.2010 15:42:41   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Lejla, zar je moguće to ovako odjednom?!
Upravo je i zaspala, prvi put bez sike, tu, pored mene, na kauču u dnevnoj... Ovo mi je sve tako emotivno... Evo, plačem, i ne znam da li sam normalna... Sada sam vjerovatno peglativna, ali još jutros sam mislila da će prestanak dojenja trajati barem dva mjeseca...

Naravno da je moguće.
Moglo se desiti da ona sama prestane bez tvog objašnjenja, nije to ništa neuobičajeno.
To što plačeš je najnormalnija reakcija, da ne plačeš ne bi bilo normalno.
Potpuno razumijem da je bio šok, no podrži je u, zapravo njenoj, odluci.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 271
12.10.2010 17:09:38   
bebbe RR
Hvala, Lejla.
Naravno da ću je podržati, iako sam baš, ali baš iznenadjena...
I još me zanima, naš veliki guruu dojiteljski, kolike su šanse da ja prođem bez problema, s obzirom da sam dojila puno i često, dug period... Odnosno, kako da spriječim eventualne probleme?!
Moram reći i to da je moja djevojčica, kada se je probudila, sama pojela ručak. I dva puta smo joj dodavali u tanjir. A inače je jela mini količine svega.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 272
13.10.2010 11:44:37   
Lejla Ka
Da, to sam zaboravila, tebe user posted image

Odavde ti ne mogu reči hoće li ili neće bit ipotrebe za intervancijama. Ono što moraš pratiti je prepunjavanje. Znači ako osjetiš prepunjenost, u smislu da su dojke punije nego što su inače bile prije vaših podoja, ja bih krenula sa oblozima kupusa (ako ne znaš kako ide sa kupusom, javi). Ako bi osjetila da su dojke nabrekle, izdojiš mini minimalno, samo da omekšaju i ne budu čvrste, i onda hladne obloge, pa opet kupus u grudnjak. Ako bi osjetila kvrge (mada ja mislim da uz pojačan oprez, redovno često prepipavanje i reagovanje na pojačano punjenje, neće doći do toga) onda ćeš krenuti sa masažama i vjerovatno će trebati izdojiti nešto više nego da nema kvrge. Prati stanje, ako ne bi osjećala nikakvo neuobičajeno punjenje, ja ne bih ništa dirala, pustila bih da se smanjuje samo od sebe. Obloge od kupusa ne mogu škoditi, pa njih možeš stavljati ako želiš i odmah.
Da li si imala mastitis tokom svog dojenačkog staža? Ako da, onda posebno obrati pažnju na mjesto gdje je bila upala.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 273
13.10.2010 12:02:19   
bebbe RR
Hvala, Lejla. Imala sam probleme i to strašne s otpuštanjem mlijeka na početku, gotovo cijela dva mjeseca, jer su me bradavice boljele, a mlijeko bi jako nadošlo, i nije htjelo početi teći ni uz pomoć vrućeg tuša, obloga, vjerovatno su bili zapušeni kanalići... Jedino nakon 15 minuta pumpanja električnom pumpicom i intenzivne masaže... Kasnije se je to uredilo. E, sada, da li su to bile upale - prema mom mišljenju ne. Tako da ne znam... Kasnije je uvijek bilo sve OK. A inače, iako sam dojenje prekinula tako naglo, za sada nemam osjećaj da nešto nije u redu. Da li je to moguće?! S obzirom da sam dojila puno i često, baš često....

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 274
13.10.2010 12:28:53   
Lejla Ka
Nisu to bile upale na početku, upale idu sa temperaturama 39+. To je bila početna prepunjenost, dok se nije razradilo.
Može biti da ne budeš imala problema, zašto ne? Ali ipak budi na oprezu, čak i jedan duži period, mjesec-dva. Ne mislim da sad virkaš i dirkaš svaki čas, ali jednom dnevno "osmotri" user posted image situaciju.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Farma pink
amaniamanic

Da li je gledate i vas favorit....:)

da gledam (40%)

ne (60%)

Broj svih glasova: 123

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *