|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja
23.7.2010 14:16:22   
Atarka
Pa uglavnom sam tu i ja ga uspavljujem na siki, a dok je bio manji muz ga je znao uspavati na svom stomaku. Sada to vise ne uspijeva. Sam nije nikada zaspao osim u kolicima par puta i u autu.

30.09.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 226
23.7.2010 14:36:00   
Lejla Ka
Da li beba nekada ostaje na par sati sa nekim drugim?
Moj sin je recimo znao bez problema zaspati nekome drugom (nosanje i ljuljušanje na rukama) ako mene nije bilo neki stanovit period prije toga, pola sata-sat.
Da li bi mogla napravit ekperiment da neko poznat bebi dođe da je pričuva u vrijeme oko spavanja i da je proba uspavati?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 227
23.7.2010 14:41:42   
Atarka
Bez problema ga ostavim kod mm kad idem negdje, ali rijetko zaspe, a i ako uspije budi se nakon pola sata. Nikog treceg nemamo dok teta ne pocne dolaziti. Recimo, sinoc ga je mm pokusao uspavati, zadrijema, ali nikako da utvrdi bez mene.

30.09.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 228
23.7.2010 14:45:41   
Lejla Ka
Predpostavljam da muž radi. Ako vam je zgodno, probajte sad preko vikenda, ti otiđi negdje nekih pola sata-sat prije vremena spavanja, neka ga muž uspava. Ako imaš potrebu ti se vrati, ali kad god se bebac probudi neka ga tata opet uzme, neka tebe "nema". Ovo naravno sve polako i nježno, i ako beba bude puno protestvovala i plakala ne treba forsirati, porobat ćemo nešto drugo. Ovo ti govorim za dnevno spavanje. Veliko noćno bi bio prevelik zalogaj za početak.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 229
23.7.2010 14:57:05   
Atarka
Mozemo pokusati, ali da li pod tim mislis da ga nikako ne dojim u to vrijeme, da jednostavno preskocim taj podoj ili da ga pomjerimo?

30.09.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 230
23.7.2010 15:04:56   
Lejla Ka
Koliko on tada pojede, u smislu da li sisa čisto da se smiri i uspava ili napravi jedan kvalitetan podoj, pa nakon toga počne tonuti u san?
I u kojem položaju ga dojiš u tom slučaju?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 231
23.7.2010 15:18:34   
Atarka
Kako kada, ovisi koliko je umoran, ali recimo da uglavnom dobro jede. A dojim ga sjedeci i kad zaspe prebacim ga u krevetac, dok u toku noci spava sa mnom na krevetu i tada doji lezeci.

30.09.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 232
23.7.2010 15:28:30   
Lejla Ka
A da mu prilikom eksperimenta, muž možda da užinu prije spavanja, a ti ga dojiš nakon što odspava.
Ovo su samo moji neki prijedlozi. Ti najbolje znaš šta bi tvoje dijete prihvatilo. Ja nisam za forsiranje, onda se stvori još veći otpor. Probajte jedan dan, ako krene probate drugi, ako ne, smislit ćemo nešto drugo zajednički.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 233
24.7.2010 9:44:17   
Atarka
Jucer poslijepodne je mm uspio uspavati bebu nakon sto sam ja morala ici na neku kontrolu. Kaze da mu je dosta otplakao, ali je na kraju zaspao kod njega u narucju. Kad sam se vratila, malo je dojio i nije opet utonuo u san, sto je dobrouser posted image . Nocno uspavljivanje je bilo standardno na siki i probudio se samo jednom u toku noci, nevjerovatno. Hvlala ti, Lejla, na savjetu. Pokusacemo i danas istu taktiku.
A sta mislis, da li da mu polako uvodim kravlje mlijeko? Jede ga sa grizom i u kasicama i nisam primijetila da mu smeta. Mozda da ga prvo razblazim 2/3 pa pomalo da se navikne dok ja ne krenem na posao, tako da kad pocnem raditi moze popiti bar jednu flasicu mlijeka? Da li je prerano za kravlje? Opet je to bolje nego industrijski preradjene formule, kad ih vec nije dosad trosio.

30.09.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 234
26.7.2010 22:25:56   
Lejla Ka
Izvini, nekako mi u zadnje vrijeme ne izađu neke teme kao nove, pa mi promakne.

Imaš pravo za adaptirano, apsolutno nema nikave potrebe za njim.
Ako tvoja beba sada uzima neke prerađevine mlijeka, jogurt, mladi sir, ili ako već daješ kravlje u hrani, nema potrebe za nekom posebnom dozom mlijeka kad izbacite podoje u periodu kad ćeš biti kući. Njemu će preostalo dojenje biti sasvim dovoljno.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 235
27.7.2010 11:01:56   
aazra
Lejla Ka, predložit ću te za moderatora na podforumu "dojenje", i to mislim ozbiljno, stavrno si zaslužila....user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 236
27.7.2010 11:05:14   
Lejla Ka
Hvala, ali s obzirom na druge aktivnosti u mom Udruženju, nisam u mogućnosti da prihvatim user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 237
27.7.2010 11:06:34   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Izvini, nekako mi u zadnje vrijeme ne izađu neke teme kao nove, pa mi promakne.

Imaš pravo za adaptirano, apsolutno nema nikave potrebe za njim.
Ako tvoja beba sada uzima neke prerađevine mlijeka, jogurt, mladi sir, ili ako već daješ kravlje u hrani, nema potrebe za nekom posebnom dozom mlijeka kad izbacite podoje u periodu kad nećeš biti kući. Njemu će preostalo dojenje biti sasvim dovoljno.

Ispravka greške iz predhodnog posta.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 238
27.7.2010 13:59:24   
malena_t
IZVORNA PORUKA: Atarka

Pa uglavnom sam tu i ja ga uspavljujem na siki, a dok je bio manji muz ga je znao uspavati na svom stomaku. Sada to vise ne uspijeva. Sam nije nikada zaspao osim u kolicima par puta i u autu.

Atarka imala sam isti problem i uspjela sam ga riješiti relativno brzo i bez puno otpora.
Kad je došlo vrijeme za odvikavanje od uspavljivanja uz siku / a moj je sin dugo vremena preko dana htio spavati jedino ako mu je sika u ustima, tolika je to ljubav bila/ uspavljivala sam ga ja, na način da ga uzmem u naručje, stavim u položaj za dojenje i mazim ga, češkam, pjevam mu... Dva do tri dana tako i uspavljivanje uz siku je postalo prošlost. Nakon izvjesnog vremena isto sam uradila i sa noćnim uspavljivanjem. Vrlo brzo došli smo u fazu da ga, kad je vrijeme za spavanje, stavim i krevetić i on sam zaspi. Ujedno sam ukidala i podoje u to vrijeme.
Otpora je bilo, gunđao je, ponekad i plakao, ali ništa štrašno.
Ako se dobro sjećam raspored podoja i ukidanja podoja je bio sljedeći:

I poslije buđenja oko 6,00 ( ovaj smo vukli do zadnje, odnosno dok nije prestao dojiti, sad ustaje oko 7,00 i prvo popije kravlje mlijeko)

II prije spavanja oko 10,00 ( treći ukinut i prvo uspavljivanje bez sike, umjesto njega uveden doručak oko pola devet )

III poslije buđenja oko 12,00 ( drugi ukinut, uveden slani obrok, sad voćni )

IV prije spavanja oko 15,00 ( četvrti ukinut i drugo uspavljivanje bez sike, vrlo brzo je dva dnevna spavanja spojio u jedno, pa je sad tu ručak )

V poslije buđenja oko 17,00 ( prvi ukinut, uveden voćni obrok, sad užina )

VI prije spavanja oko 20,00 ( peti ukinut i treće uspavljivanje bez sike, uvedeni večera i kravlje mlijeko)

Sretno user posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 239
28.7.2010 16:27:39   
megi
evo i mene opet malo

Atarka  nadam se da ces uspjeti bezbolno da polako odbijas user posted image  od dojenja

ja hb nisam imala problema oko dnevnog odvikavanja jer je adna malo prije nego sto cemo krenuti sa odvikavanjem prestala da se uspavljuje uz dojenje samoinicijativno tako da smo to nekako prebrodili bez problema

sad dojimo samo pred spavanje i ako se probudi po noci najcesce je to jednom do dva puta
dokad ce biti tako, pa eto dok bude mlijeka, nesto mi zao da je odbijam dok jos ima mlijeka a i dojenje mi je doslo kao spas nedavno kad se adna razbolila proljev povracanje temperatura nije htjela nista osim dojenja tako da sam zahvaljivala Bogu sto nismo skroz prestali sa dojenjem
mada smo imali i "dobronamjernih" savjeta nemoj joj davati da doji nije to vise zdravio za nju dugo ti stoji mlijeko mozda je prokislouser posted image user posted image user posted image user posted image

uglavnom mi i dalje dojimo, preko dana jedemo svasta, nece mlijeko da pije, ali zato jede sir i ostale mlijecne proizvode

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 240
31.7.2010 20:40:14   
faris06
Posto uskoro pocinjem raditi punom parom, tj 13.8. puno radno vrijeme , koje ukljucuje i nocni rad , pocelo je odvikavanje od dojenja. Doduse vec neko vrijeme Hena ne doji danju samo nocu i to vise puta. E sad posto ce muz ostajati s njom , odvikavamo se od kike navecer. Pokusali smo caj, vodu,  ali ne ide. Mama je pokleknula , kupila Aptamil i sad to maca  ruca pred spavanje i u toku noci. Njoj  apsolutno sve jedno, ali ja sam ocajna. Kako su se sad podoji sveli na 2x dnevno, meni nedostaje nase mazenje.Uvijek sam se cudila kako neko moze da doji dijete od recimo godinu i pol , a sad mi se to cini najnormalnije i stvarmo mi je zao sto mi moramo prestati. Malo je reci zao, ocajna sam , cak i vise nego sa prvim djetetom koji je btw  dojio samo 4 mjeseca.  Posto nam  je rodjendan za 18 dana sta mislite da li da nastavim Aptamil ili da uvedem obicno kravlje mlijeko? 

< Poruku je uredio faris06 -- 31.7.2010 20:41:21 >

Dva mala Indijanca

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 241
1.8.2010 0:52:45   
Lejla Ka
Iskreno ne znam šta bih ti odgovorila.
Neko bi ti rekao da joj taj noćni obrok u opće ne treba, ali je mom sinu i sa 16-17 mjeseci noćni podoj bio potreban, on je gladno dojio. Ako želiš potpuno prestati, možda bi ipak bilo bolje da daš neku zasitniju večeru, a probaš izbaciti noćne podoje. Ako to ne ide, bojim se da ćeš morati nešto davati u noći. Prosto ne znam šta bih ti savjetovala. Najradije bih ti rekla da se posavjetuješ sa pedijatrom, ali znajući ih neće ti ništa pametno reči :(

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 242
1.8.2010 8:34:41   
faris06
Ma sve opcije sam probala i nista. davala prosene pahuljice sa aptamilom navecer, kontam to ce je drzati u toku noci , ali nista. Ona jednostavno treba mlijeko u toku noci ili da doji ili iz flasice , njoj je sve jedno.Ja sam se bojala da ona uopce nece htjeti AD navecer iz flasice, ali ona  se nije bunila . A sto se tice pedijatara , konsultovala sam se i nisam pametnija. Meni trebaju savjeti iskusnijih mama.

Dva mala Indijanca

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 243
16.8.2010 12:12:52   
megi
evo i nas ponovo na ovoj temi
moja djevojcica izgleda prestaje da doji
od cetvrtaka navece skroz slabo ili bolje receno nikako nece da doji pred spavanje
uzme ona nju u usta, ko fol malo vuce, malo se igra, malo ujeda i nece vise ja je uspavam ne budi se i ne buni se user posted image
pomalo doji uutro ali to je stvarno malo simbolicno
tako da izgleda da je to to
doduse jede svasta, pocela je i mlijeko da pije, nekad vise nekad samo 50 ml, ali pije,
meni malo zao, al hb nismo imali vecih problema

pozzzz svima
posebno hvala lejliuser posted image

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 244
16.8.2010 12:38:05   
Lejla Ka
Nema na čemu, drago mi je da je išlo bez većih problema.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 245
18.8.2010 11:57:51   
niki83
IZVORNA PORUKA: megi

evo i nas ponovo na ovoj temi
moja djevojcica izgleda prestaje da doji
od cetvrtaka navece skroz slabo ili bolje receno nikako nece da doji pred spavanje
uzme ona nju u usta, ko fol malo vuce, malo se igra, malo ujeda i nece vise ja je uspavam ne budi se i ne buni se user posted image
pomalo doji uutro ali to je stvarno malo simbolicno
tako da izgleda da je to to
doduse jede svasta, pocela je i mlijeko da pije, nekad vise nekad samo 50 ml, ali pije,
meni malo zao, al hb nismo imali vecih problema

pozzzz svima
posebno hvala lejliuser posted image

megi zao mi je da tvoja bebi prestaje dojiti, ali drago mi je da to prodje tako lahko
kako pije ona mlijeko, na flasicu?

N&N

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 246
19.8.2010 12:39:10   
megi
ej niki
dojila je skoro 14 mjeseci tako da sam ja zadovoljna

a pocela sam mlijeko da joj dajem na flasicu
ispocetka i nije bila bas odusevljena ali pocela je pomalo da pije
tako da ima jednu flasicu ujutro i jednu pred spavanje u medjuvremenu jede kasice sa mlijekom, pije jogurt, jede sir i pavlaku pa se nadam da joj je dosta

pozzzz

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 247
27.9.2010 12:55:17   
martajay
posle godinu i po dana, prestali smo sa dojenjem.
postepeno, polako smo smanjivali... nekoliko sedmica smo imali samo onaj pred spavanje... njega je bejbi sam odbio. povukao nekoliko puta i rekao:"neće, neće"...i to je bilo to...naredno vece mu nisam ni ponudila, nije ni trazio... danas je treci dan...meni su grudi mekane... nisam cak ni kupus stavljala... nista... nadam se da je "opasnost" prosla...

sve ovo mi je gotovo neverovatno, jer sam imala mastitis 5 puta za sve ovo vreme, a i beba je bila PRAVI ovisnik o "siki"... mislila sam da nikad necemo prestati sa dojenjem, jer smo smanjivali podoje, pa ih povecavali, i tako nekoliko puta....

i da, prvo vece bez dojenja sam se bas nekako stuzila...

< Poruku je uredio martajay -- 27.9.2010 12:56:24 >

7.4.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 248
27.9.2010 13:02:52   
aazra
Mila, mislim da je to normalno nakon prestanka dojenja normalan je neki vid depresije pa i nama mamama nedostaje taj kontakt s bebom....user posted image  Zbog toga se i ja plasim kako ce to kod nas izgledati drago mi je da je tvoj bebi to bezbolno primio...

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 249
27.9.2010 13:09:08   
martajay
aazra, ja sam se stvarno iznenadila ovakvim preokretom situacije... zatekao me je nespremnu... nedostaje mi taj ritual pred spavanje...naravno, zamenjuje ga postepeno novi...ali, zapravo, jedan period se zavrsio, i to je ono me cini sentimentalnom....

7.4.2009.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mame s djecicom od 0-3 g
Visnja RR

zamolila bih da se jave sve mame koje imaju djecicu od 0 do 3 g

od 0 do 3 (88%)

bez djece ili starija (12%)

Broj svih glasova: 198

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *