malena_t
|
IZVORNA PORUKA: Atarka Pa uglavnom sam tu i ja ga uspavljujem na siki, a dok je bio manji muz ga je znao uspavati na svom stomaku. Sada to vise ne uspijeva. Sam nije nikada zaspao osim u kolicima par puta i u autu. Atarka imala sam isti problem i uspjela sam ga riješiti relativno brzo i bez puno otpora. Kad je došlo vrijeme za odvikavanje od uspavljivanja uz siku / a moj je sin dugo vremena preko dana htio spavati jedino ako mu je sika u ustima, tolika je to ljubav bila/ uspavljivala sam ga ja, na način da ga uzmem u naručje, stavim u položaj za dojenje i mazim ga, češkam, pjevam mu... Dva do tri dana tako i uspavljivanje uz siku je postalo prošlost. Nakon izvjesnog vremena isto sam uradila i sa noćnim uspavljivanjem. Vrlo brzo došli smo u fazu da ga, kad je vrijeme za spavanje, stavim i krevetić i on sam zaspi. Ujedno sam ukidala i podoje u to vrijeme. Otpora je bilo, gunđao je, ponekad i plakao, ali ništa štrašno. Ako se dobro sjećam raspored podoja i ukidanja podoja je bio sljedeći: I poslije buđenja oko 6,00 ( ovaj smo vukli do zadnje, odnosno dok nije prestao dojiti, sad ustaje oko 7,00 i prvo popije kravlje mlijeko) II prije spavanja oko 10,00 ( treći ukinut i prvo uspavljivanje bez sike, umjesto njega uveden doručak oko pola devet ) III poslije buđenja oko 12,00 ( drugi ukinut, uveden slani obrok, sad voćni ) IV prije spavanja oko 15,00 ( četvrti ukinut i drugo uspavljivanje bez sike, vrlo brzo je dva dnevna spavanja spojio u jedno, pa je sad tu ručak ) V poslije buđenja oko 17,00 ( prvi ukinut, uveden voćni obrok, sad užina ) VI prije spavanja oko 20,00 ( peti ukinut i treće uspavljivanje bez sike, uvedeni večera i kravlje mlijeko) Sretno