|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr. Balić - Tuzla
11.6.2011 13:49:18   
riba78
OGTT (ORALNI GLUKOZA TOLERANS TEST) je test koji pokazuje sposobnost preuzimanja glukoze u organizmu te služi za otkrivanje poremećaja metabolizma šećera. Test traje 2 sata, pa se pripremite da ćete provesti tih 2 sata u našem laboratoriju, Mjeri se razina glukoze u krvi i mokraći u određenim vremenskim razmacima. 1. Kod trudnica u vremenu: 0 min, 30 min, 60 min, 120 min (mokraća na početku i na kraju testa) 2. Kod ostalih u vremenu: 0 min i 120 min (mokraća na početku i na kraju testa) Test se izvodi tako da se krv i mokraća od ispitanika uzmu na početku samog testa te ispitanik zatim popije točnu određenu količinu glukoze otopljene u vodi. Za izvođenje oGTT-a potrebno je pridržavati se sljedećih pravila:
  • Ispitanik mora biti natašte na početku testa
  • Ispitanik se ne smije kretati, jer svako kretanje uzrokuje potrošnju glukoze u krvi pa test možda ne pokaže pravo stanje stvari
  • Za vrijeme testa se ne smije jesti, piti (čak ni lijek) niti pušiti
  • ne smije se mokriti unutar tih 2 sata, jer ukoliko razina glukoze prijeđe bubrežni prag, ona će se pokazati i u mokraći.za injekcije nisam sigurn a gdje ima nabaviti ali sigurno ču sljedeči pokušaj pokušati da ih pronađem.aBd

< Poruku je uredio malena27 RR -- 11.6.2011 22:01:15 >

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
    Meša Selimović

(odgovor članu @malena@)
  • Neposredna veza do poruke: 1051
    11.6.2011 15:11:03   
    mala75
    ej malena baš mi je žao što se sve ovako završilo, a te injekcije imaju kod nas to ti je -progesteron depo- i ja sam je dobila u ponedjeljak jer sam bila malo prokrvarila ali se sve hvala Bogu dobro završilo, u bolnici su mi radili i taj OGTT baš ovako ti je u prethodnom postu opisano a nalaze na mikro i ureaplazmu radiš kao klasične briseve samo što ti uputnica mora biti baš naznačena na njih.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 11.6.2011 22:00:19 >

(odgovor članu @malena@)
    Neposredna veza do poruke: 1052
    11.6.2011 23:55:39   
    Sara h
    @malena@, jesi li sigurna da nisi radila bris na urea i mikoplazmu? Pogledaj u nalazima, jer jer kod  Balica taj nalaz obavezan za ispitivanje neplodnosti. Taj nalaz je na onom spisku sto dobijes od njih. Ja nisam radila nalaz kod njih vec kod nas u bolnici da ne placam dzaba.
    Ureaplazma i mikoplazma kao i Clamidija su jako opasne jer unistavaju sve,  plod i mogucnost za zacece.

Utreogeston je progesteron ali mozda u manjoj jacini od injekcija. Predpostavljam da si ih sve ove dane koristila vaginalno 3 x 2.  To ti kazem jer mi je veceras prijateljica pricala kako je prosle god. imala spontani jer je prokrvarila a desilo se zato sto je koristila Utreogeston samo 5 dana (tj. jednu kutiju)  jer nije znala da treba koristiti 3 mjeseca. Zasto 3 ? Zato jer je i prvu trudnocu dobijala menzes prva tri mjeseca. Na kraju se ispostavilo da kod nje nije bio taj problem vec je imala Clamidiju, eserihiju i vazda nekih baja. Uspijesno je izlijecila poslije neke petodnevne  terapije antibioticima jako skupim i jakim. Sto je rijetkost, jer se u vecini slucajeva dugo lijeci.

Braonkast iscjedak neka te ne zabrinjava, jer kod dosta zena tako pocinje menzes. Nekome krene odmah krvarenje, nekome roze a nekome braonkast. A nekome tako  bude tj. brljavi kad je trudna. Nekome se taj braonk. iscj. pojavi kad se prehladi sto bi rekli odozdo.
    Zasto 10. dan, vjerovatno jer je tad vrijeme da dobijes.
    Jel ti ciklus uvijek bio na vrijeme? Svakih npr. 26 dana?  Ja napr. dobijem mjesecima 14.

(odgovor članu mala75)
    Neposredna veza do poruke: 1053
    11.6.2011 23:58:48   
    Sara h
    Sto se secera tice, kazu da zene koje zele zanijeti trebaju izbjegavati slatkise.

A taj nalaz koji spominjete mislila sam da rade samo onima koji imaju problema sa secerom. Bas smo skoro na poslu pricali na tu temu. Moram provjeriti da li svima rade ili.....

(odgovor članu Sara h)
    Neposredna veza do poruke: 1054
    12.6.2011 7:57:12   
    AAvalon
    moje misljenje je da bi se OGTT trebao svakom uradit, jednostavan je test a moze ukazati na problem. ja sam mrsava, nemam problema sa maljavoscu, redovni ciklusi, nemam PCOS, ali mi je OGTT i IRI test pokazao blagu inzulinsku rezistenciju koja utice na kvalitet JS. cak postoji misljenje u svijetu da je inzulinska rezistencija uzrok svakog PCOS-a.

to je svakako test koji bi trebalo uraditi ukoliko postoji bilo kakav poremecaj ovulacije i sl. ali ne treba sad kriviti cinjenicu da test nije uradjen za neke neuspjehe, jer ukoliko se i dokaze inzulinska rezistencija, terapija je otprilike ista: Klomifeni, gonadotropini i IVF sve to, tako da kazem, nadjacaju, samo se moze dodati jos i metformin. ali ima i tema Siofor i inz.rezistencija pa mozes procitati...

postoje i neki drugi testovi koji bi se trebali odraditi nakon nekoliko neuspjesnih IVF postupaka, tipa antikardiolipinska antitijela, ANA, a-dsDNA i slicno, imas toga i na ovom forumu ali i na stranim forumima (ne bih sad da reklamiram). mogu misliti koliko si razocarana, ali mozda je bas ovo pravo vrijeme da povadis te nalaze da vidis da li postoji jos nesto sto sprecava zacece.

a nekad jednostavno nije Bozja volja, eno sam neki dan gledala Celine Dion, uspjela iz 6-og IVF-a... nekom jednostavno treba vise pokusaja. nadam se da ces se sto prije oporaviti, saljem ti veliki zagrljaj podrske, i cvrsto vjerujem da ces i ti jednog dana biti mama... user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu Sara h)
    Neposredna veza do poruke: 1055
    12.6.2011 9:31:08   
    AMELIC
    @malena@ žao mi jeuser posted image user posted image user posted image
    Mogu misliti kako ti je teško...Ipak nemoj gubiti nadu, desiće se user posted image jednom aBd svima nama koje želimo biti mameuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
    Mala princeza,miris mamin 03.05.13
    Veselo nema šta...:)

(odgovor članu AAvalon)
    Neposredna veza do poruke: 1056
    12.6.2011 17:40:55   
    @malena@
    hvala vam curke moje
    taj nalaz OGTT moram uraditi nikad mi ga niko nije spomenuo.
    SARA radila sam nalaz na clamediju i bio mi je negativan a radila sam briseve i cervikalni i vaginalni i oni su bili ok.
    tabletice sam naravno koristila 3x2 na dan sve dok mi nije kranuo pravi user posted image onda sam stala,sad da li one nisu dovoljno jake ili ima neki dr problem sto nije ispitano neznam ili je jednostavno Bozija volja.
    ali mi je jedino krivon kad pitam ima li jos neki nalaz za uradit dajte dok cekam da sve moguce ispitam sto uzrokuje odbacivanje oni kazu NEM TO JE TO pa sta da covjek radi vise nem smisla user posted image

(odgovor članu AMELIC)
    Neposredna veza do poruke: 1057
    13.6.2011 23:21:43   
    sanjalica_m
    Pozdrav svima, evo ja se vracam u nove pobjede user posted image user posted image user posted image user posted image ..pisala sam na temi mehmedbasic i vantjelesna oplodnja.
    Nakon pauze od 7-8 mjeseci, odlucili smo da posjetimo doktoricu Balic.
    Vidim, ima dosta postova, pa bih vas ja samo zamolila da ukratko neko napise cijenu VTO ICSI, i TESA ako neko zna...i bilo koju drugu vaznu informaciju...
    Svima vam zelim puno srece, i nadam se da cemo se svi skupa brzo premjestiti sa ovih tema user posted image user posted image

Mamina princeza 29.10.2012.

(odgovor članu @malena@)
    Neposredna veza do poruke: 1058
    14.6.2011 11:01:36   
    mala75
    sanjalice, IVF-ICSI kod Balića ti je 4000km+lijekovi koji zavise od koječega (tvojih godina, stanja hormona i sl), ponesi kad pođeš sve nalaze koje imate jer dr ih pogleda bez obzira gdje si ih radila, često traže da muž odmah uradi spermogram kod njih i to ti košta 50km. neznam gdje si do sada nabavljala lijekove ali ako ti bude trebala informacija o cijenama slobodno piši i pitaj ja sam svoje kupovala u Loznici i bilo je puno povoljnije nego kod nas. Za TESU neznam možda neko drugi ima informaciju pa ti javi. Vama sretno u svakom slučaju.

(odgovor članu sanjalica_m)
    Neposredna veza do poruke: 1059
    14.6.2011 19:14:16   
    @malena@
    SARA gdje si cijeli dan cekam da nam ti bar javis dobre vijesti ajdeuser posted image

(odgovor članu @malena@)
    Neposredna veza do poruke: 1060
    14.6.2011 22:21:09   
    Sara h
    Evo me curke moje. Kod mene Beta 0.1 user posted image   Jos uvijek nisam dobila, al imam osjecaj tj. simptome da bi trebala.
    Sad mi tek nista nije jasno.
    Jutros zajedno samnom je na vadjenju Bete bila jos jedna curica (sretale smo se kod Balica), ona je juce-prekljuce dobila pravu obilnuuser posted image a beta joj je 24.6.   Kontaktirala je ord. i rekli su joj da za dva dana ponovi.
    Ja ako ne dobijem za koji dan, ponovit cu Betu ali u privatnom laboratoriju. 
    Zaista mi nije jasno tih 0.1 user posted image

Mislim da sutra-prekosutra jos zenica treba raditi Betu pa se nadam da ce biti i lijepih vijesti u ovom junu.

(odgovor članu @malena@)
    Neposredna veza do poruke: 1061
    16.6.2011 10:18:27   
    @malena@
    Saro zao mi je nemam rijeci utjehe.znam kako je ali nema od tugovanja nista IDEMO DALJE.user posted image

(odgovor članu Sara h)
    Neposredna veza do poruke: 1062
    16.6.2011 12:27:57   
    AAvalon
    sara mila, toliko mi je zao... Ja vise ne znam sta da kazem kad procitam o neuspjelim postupcima, toliko me to pogodi. Molim te cuvaj se, pazi na sebe i ne gubi nadu...

Dum spiro spero

(odgovor članu @malena@)
    Neposredna veza do poruke: 1063
    16.6.2011 21:48:40   
    Sara h
    Hvala na podrsci......Prilicno se dobro drzim, vjerovatno sto sam zbunjenja.
    Sve je dobro islo, prethodno sve probleme otklonila i zaista ne znam zasto i sta uciniti.
    Imala hidrosalpings na lijevom jajovodu, otklonila taj lijevi a i desni jer sam 2 x radila HSG i totalno zapusen i desni.
    Otklonili oba kako mi se u toku vantjelesne ne bi pojavio problem i na tom desnom ili vanmatericna.
    Radila histeroskopiju i otklonili polip na endometriju.
    Svi hormoni odlicni,  menstr. uredne u dan, svi brisevi Ok, krvna slika odlicna, svi nalazi dobri. Od muza svi nalazi dobri.
    Sam tok pripreme tj. reakcija na ov silne boce sto isprimah prosao vise od ocekivanog.
    Obzirom na mojih 42. god. endometrij dobar, 9 folikula, punkt. 8. Oplodjeno 6, 3 najbolje vracene i corak.....
    Zasto i sta uciniti, sta poboljsati......

Moze li mi ko reci da li i koliko se mora cekati za ponovni postupak.
    Kontam, dok sam jos napucana hormonima mozda ne trebam boce. user posted image
    Takodje me interesuje da li ko zna moze li Merional umjesto Menopura. Upit za pacijente ord. Balic koji su se raspitali kod dr. Ipak je Merional gotovo 3 x jeftiniji, a kako sam citala da oba spadaju u noviju generaciju lijekova. Neko mi je negdje rekao da je Menopur jaci, ali ako sam dobro reagovala i nema nekih problema zasto ne bi mogao Merional.
    Kazu iz ord. da dr. nisu tu do utorka, otisla bih do njih da cujem njihov prijedlog i misljenje.

Eto curke moje, idemo dalje. Hajde ako saznate informaciju kakav je rezultat drugih zenica javnite.
    Nadam se da je bilo i uspjesnih.

Ona zenica koju sam spominjala je bila juce kod dr. Beta joj se povecala na 32. mada jos krvari i dali su joj injekciju progesterona. Jos uvijek ima nade.user posted image

(odgovor članu @malena@)
    Neposredna veza do poruke: 1064
    17.6.2011 6:28:18   
    Sara h
    Patrizija,  hajde molim te posalji mi na pp gdje si kupovala merional i ako imas br. tel. adresu i sl.

(odgovor članu @malena@)
    Neposredna veza do poruke: 1065
    17.6.2011 9:50:31   
    AAvalon
    sara, koliko ja znam moze Merional umjesto Menopura, spominjala mi je i dr Balic da neke zene rade IVF sa Merionalima i da imaju dobre rezultate... ja nisam radila IVF, ali sam pokusala IUI sa Merionalima i sa Menopurima. na Merional sam imala odlican odgovor, sa minimalnim dozama 5 folikula i sve sazrile... sa Menopurom sam imala 4 folikule i sve 4 su prestale rasti na pola puta pa sam morala odustati od IUI... naravno, ne mora biti do Menopura, kad se to desilo ja sam bila pod velikim psihickim stresom a i upitno je bilo da li je Menopur bio skladisten kako treba. al ono sto zelim reci je da se i sa Merionalom moze postici super odgovor, ali to je nesto sto trebas vidjeti sa doktoricom...

znam da si sad razocarana, ali znas da i ljudi koji su potpuno zdravi i plodni imaju svaki mjesec samo 20% sanse da zatrudne, iako je kod njih sve u redu i optimalno... tako da nemoj da se predajes radi jednog neuspjelog ciklusa, bice aBd novih, dobitnih, samo treba sve da se poklopi. a naravno da i ovaj mjesec imate efekte stimulacije iz proslog postupka, pa pokusajte i prirodno, mozda se iznenadite user posted image
    evo veliki user posted image od mene, ne daj nam se

Dum spiro spero

(odgovor članu Sara h)
    Neposredna veza do poruke: 1066
    17.6.2011 12:32:19   
    @malena@
    Saro ja sam kupovala merional oba puta i dokt mi je rekla da je to isto kao i menopur samo druga firma.ja sam ih nabavljala kod nas u tz i kostaju 28km.i reagovala sam na njih bolje nego sa menopurom.

< Poruku je uredio @malena@ -- 17.6.2011 12:33:50 >

(odgovor članu AAvalon)
    Neposredna veza do poruke: 1067
    17.6.2011 13:20:46   
    ivannna
    Sara h žao mi je što nije uspijelo, mogu misliti sada kako se osjećaš, ali evo jedna riječ ohrabrenja, moja prijateljica je nakon 5 godina pokusavanja zatrudnila prirodno u ciklusu nakon drugog neuspjelog IVFa, i doktori su joj rekli da se to desilo vjerovatno jer je još uvijek bila pod uticajem prethodnih lijekova, a i zato jer je bila rasterećena psihički. Zato samo naprijed možda uspije.
    Sretno cure, sve ste vi veeelike hrabrice

(odgovor članu @malena@)
    Neposredna veza do poruke: 1068
    17.6.2011 13:42:32   
    mala75
    sara žao mi je što niste uspjeli, to za injekcije najbolje vidi s dr mislim da godine igraju ključnu ulogu u izboru injekcija i ja sam sa svojih 36 bila na menopurima i to 3 dnevno. sljedeći postupak ako budeš opet išla na stimulaciju mislim da ide za 4 - 6 mjeseci a ako si nešto zaledila mislim da može ranije. i da tačno je da do utorka nerade, imaju mali godišnji.

(odgovor članu ivannna)
    Neposredna veza do poruke: 1069
    17.6.2011 16:56:31   
    Sara h
    Na zalost kod mene ne moze prirodno (nemam jajovode). Na zalost nemam ni previse vremena jer su mi 42.g  i zacas mogu uletiti u klimaks. Nemam simptome da bi to moglo biti uskoro ali nikada se ne zna. Priroda je cudo.
    Planiram sledece sedmice do dr. pa budemo vidjeli sta i kako......
    user posted image

(odgovor članu mala75)
    Neposredna veza do poruke: 1070
    17.6.2011 23:12:02   
    mina minka
    sara h bas mi ej zao

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu Sara h)
    Neposredna veza do poruke: 1071
    18.6.2011 9:32:17   
    ena0002
    Malena, Sara jako mi je zao user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu mina minka)
    Neposredna veza do poruke: 1072
    21.6.2011 14:10:31   
    @malena@
    curke eto ja sam izvadila briseve sve ponovo da vidim ima li baja,uradila ogtt mada dokt kaze da nema potrebe za tim nalazom ali eto,imam jos da uradim progesteron i to je to
    da li znate ima li jos nesto da ste radile a da ja nisam.molim vas pisite dok cekam da vadim sto treba.
    SARA jesi li se oporavila kad idemo u nove pobjede ja se ako bogda spream za septembar sa smrzlicima.
    da li je ko radio sa smrzlicima kakva je procedura i ima li uspjeha?

< Poruku je uredio @malena@ -- 21.6.2011 14:13:10 >

(odgovor članu ena0002)
    Neposredna veza do poruke: 1073
    21.6.2011 14:48:53   
    gazela08
    Ja sam radila smrzlice u sada, u maju...na zalost nije bilo uspjeha..imala sam gotovo savrsene uslove...pije se estrofem za sluznicu maternice tj za dobijanje pogodne debljine...ali nistauser posted image
    Sam postupak je veoma jednostavan, poznata inseminacija..tako..samo se javite doktoru na vrijeme da tada zelite raditi transfer da biste odredile početak pijenja i kontracepcije a i estrofema kasnije...gotovo dva ili tri puta se vidis sa doktorom....i to je to
    Zao mi je zbog neuspjeha cureuser posted image  ali jedino sto ja znam da NE ODUSTAJEMuser posted image
    VEEELIKI ZAGRLJAJ SVIMA

(odgovor članu @malena@)
    Neposredna veza do poruke: 1074
    22.6.2011 17:04:12   
    Sara h
    Evo  mene @malena@, vidim slabo se ko javlja pa se i  ja ucutala.
    Sto se mene tice ja bih vec sada krenula ali jos nisam uspjela dogovoriti termin kod dr. da popricamo na tu temu i vidim kad sta ........  Malo mi je nezgodno zbog posla, i navise mi pase  termin  iza 18 sati, da mogu poslije posla doci do Tuzle. Sad su odmarali par dana i vjerovatno imaju puno obaveza za postupke u  jun-juli.
    Ako se ohladim :(  cekat cu jesen pa da bar odem gdje na odmor, mada nerado. Radije bih vec ovaj mjesec ponovila postupak, dok je sve ok. Ko zna moze u medjuvremenu iskrsnuti kakav problem a i manje nalaza bih morala vaditi.
    Nestrpljiva sam...........user posted image

(odgovor članu gazela08)
    Neposredna veza do poruke: 1075
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:

Anketa

kucni poslovi
    amaniamanic

U vasoj kuci ko radi najvise:):):Ti kao zena sve ili muz pomaze:):):)

da pomaze (51%)

ne sve ja radim (19%)

zajedno radimo (30%)

Broj svih glasova: 110

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *