|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr. Balić - Tuzla
6.5.2011 14:24:14   
Alhemicarka
Ma nije, s obzirom da su mi na DIP-u i KCUS rekli da čekam 2-3 mjeseca, do slijedeće srijede je ništa user posted image (ne zna čovjek bi li plakao ili se smijao.

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu happysmile)
Neposredna veza do poruke: 926
6.5.2011 14:27:58   
happysmile
nema plakanja, a mozes ih nazvati u ordinaciji pa pitati sestricu sto radi na recepciji, sad mi to naumpadeuser posted image imas br. na njihovoj stranici

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 927
6.5.2011 15:01:05   
mala75
ja sam kod njih radila vag. i cerv. bris prije IVF = 50KM

Neposredna veza do poruke: 928
6.5.2011 15:04:24   
happysmile
mala 50 km briseviuser posted image user posted image user posted image ja ih placala po 50 za svakiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 929
6.5.2011 15:13:43   
Alhemicarka
Zvala, rade i na ureaplazmi i mikoplazmu i oba (vag i cerv) košta 100 KM sa antibiogramom.

Neposredna veza do poruke: 930
6.5.2011 15:15:24   
mala75
a gdje?????? kod balića ili negdje drugo????????

< Poruku je uredio malena27 RR -- 24.5.2011 16:09:35 >

Neposredna veza do poruke: 931
6.5.2011 15:19:11   
happysmile
ma nije kod balica naravno pa mi jeftino sad to dodjeuser posted image

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 932
6.5.2011 15:21:51   
mala75
doduše ja nisam imala antibiogram jer mi je nalaz bio uredan možda se to dodatno plaća. neznam.

Neposredna veza do poruke: 933
6.5.2011 15:25:06   
Alhemicarka
Ne bi se trebao antibiogram dodatno placati jer bi to trebao biti sastavni dio brisa. Čemu služi to što znam da ima neka baja a ne znam šta djeluje na nju. Znači, čim se radi bris, radi se i antibiogram. Jedino ako neko baš hoće na brzaka da uzme pare. Ako je nalaz uredan nemaju na šta raditi antibiogram.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 934
6.5.2011 15:30:33   
happysmile
upravo to hocu da kazem, antibiogram sluzi samo da se vide lijekovi na koje je bakterija osjetljiva

Neposredna veza do poruke: 935
6.5.2011 15:37:44   
mala75
e takvih sam se ja naradila al u DZ u Tuzli. to je onaj nalaz što s jedne strane idu podaci a dole piše koja je baja a sa druge strane ima ona tabela i tu su oni plusići na šta su baje osjetljive.
a ovaj od njih je na papiru A4 formata, gore su podaci a dole mi samo piše: u vaginalnom i cervikalnom brisu nisu izdvojne patogene bakterije i još je pečat neke klinike "Life" iz Tz. vidiš to do sad nisam ni primjetila, evo baš gledam nalaz, možda ga oni samo uzmu a ovima šalju na analizu, raspitajte se

Neposredna veza do poruke: 936
6.5.2011 15:41:00   
happysmile
ja radila te nalaze al ne kod balica nego kod druge dr. da je vise ne pominjem i ne idem OT ona je briseve slala u zavod za javno zdravstvo Tz kantona

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 937
6.5.2011 15:48:33   
Alhemicarka
Pa svi oni šalju briseve na nalaz u drugu kliniku, uglavnom državnu. U Sarajevu se svi papa brisevi analiziraju na državnoj klinici, koji god doktor da je uzeo bris.

Neposredna veza do poruke: 938
6.5.2011 17:40:03   
Banana
na stupinama b imate polikliniku life m i u njoj možete uraditi sve moguće nalaze.

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

Neposredna veza do poruke: 939
8.5.2011 14:52:01   
mina minka
mala 75 jesil ti radila kod balica nalaze a pecat ti sa klinike life? u klinici li

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 940
8.5.2011 14:52:43   
mina minka
u klinici life brisevi kostaju 20km

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 941
8.5.2011 15:56:42   
AAvalon
minka, analiza briseva kosta 20KM, ali oni ne rade uzimanje uzorka... oni u LifeM uzimanje uzorka (ali ne sa ove testove, vec druge) naplacuju jos dodatnih 20KM...

Dum spiro spero

Neposredna veza do poruke: 942
8.5.2011 17:39:02   
mina minka
znam to da ne uzimaju oni briseve zval ih jauser posted image i kazu da uradim negdje drugo i donesem im.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 943
8.5.2011 19:06:43   
mala75
dr balić mi je uzela briseve a izgleda da su ih onda slali na analizu u tu labortoriju life.

Neposredna veza do poruke: 944
9.5.2011 10:54:23   
AAvalon
ima li ko da radi FET odnosno pripreme za FET kod Balica ovih dana? javite nam cure molim vas, sve nas interesuje, od toga kako je proslo odmrzavanje do transfera... a svima vam saljem puno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za srecu

Dum spiro spero

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 945
9.5.2011 18:20:42   
@malena@
curke moje ima li koja da je sad u majskom postupku da je krenula sa decapeptilom.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 946
9.5.2011 23:29:34   
Sara h
@malena@, ja krenula sa decapeptilom od 2.maja. Zasto?

Da se i ja ukljucim vezano za briseve. Ne kontam da li ima gdje kakav problem i zbog cega. U svakom gradu mislim da u sklopu zdravstva ima mikrobiologija. Sve briseve vam mogu uzeti vasi "lokalni" dr. ili  koji vas vode i ko je osiguran ne placa nista.
Dr. Balici prihvataju nalaze briseva koji su radjeni drugdje. Ja sam jednom  radila i kod njih iz prostog razloga sto me mrzilo ponovo ici svom dr. po briseve vec kad sam tu povadit cu sta se moze, a X  puta sam vadila  kod nas u bolnici, tj. gin.ambul. jer prije svake intervenc. koju sam imala morala sam raditi briseve i morali su biti uredni.
Da sam svaki put isla privatno nadavala bih se finih para. Posebno ako nesto nije u redu pa poslije terapije moras ponoviti bris.
U ord. Life ima svog hemicara i laboratoriju pa zato vjerovatno rade za druge ordininacije.

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 947
10.5.2011 9:12:56   
Alhemicarka
Sara, problem je u brisu na ureaplazmu i mikoplazmu. KCUS - državna klinika u Sarajevu koja jedina ima mikrobiološki laboratorij za ovaj bris, trenutno nema reagenasa za ovaj nalaz i kako su mi rekli sigurno ih neće dobiti u naredna 2-3 mjesecauser posted image . Privatni ginekolozi ne rade bris na ove dvije bakterije, jer nemaju mikrobiološki lab (govorim za Sa), koliko sam čula rade ili na Ilidži ili Lukavici ali su skuplji od Balića, pa mi se ovo kod Balića čini prihvatljivim. S obzirom da sam osigurana u Kantonu Sarajevo, ne mogu taj bris raditi u državnoj ustanovi TK - odnosno mogu, ali bi opet morala platiti i doći u toku radnog vremena, a pošto sam iz Sarajeva - to mi je skoro nemoguće.

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 948
12.5.2011 11:48:51   
babygirl
brisevi na ureaplazmu i mikoplazmu se mogu raditi i privatno u lab. luzani (ja sam neki dan), obzirom da sam ja radila sve briseve kod njih ,platila sam puno para, ali mislim da su samo mikoplazma i ureaplazma 70 KM. pa eto da znate. ako ko pomisli da sam promasila temu, nisam, znam ja da su tema balici,:) ali cini mi se da sam i ja zvala balice jedne prilike i rekli su mi da to ne rade,duga prica, kako je doslo do toga da ja iz sarajeva zovem tuzlu radi briseva, pa da znate ko radi :)) iskreno, nisam mogla da cekam tri mjeseca da na KCUS dodju reagensi a pare odose :(

< Poruku je uredio babygirl -- 12.5.2011 11:51:22 >

Neposredna veza do poruke: 949
13.5.2011 14:40:27   
schazika
Pozdrav svima,

Zna li neko gdje se u SA može raditi histeroskopija i koliko košta?
Hvala

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Novi naziv za chat room
bananica

Vrijeme je za promjene!

Mahaluse (24%)

Zeza - bon (1%)

Sex i grad (31%)

Mahalajmo zajedno (4%)

Blablaonica (5%)

Bez cenzure (36%)

Broj svih glasova: 390

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *