|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr. Balić - Tuzla
31.3.2011 15:41:32   
@malena@
orange-jedan u decembru 2009 a drugi u decembru 2010-vanmatericne trudnoce obje bile.
orange jesi li dobila pp od mene.
lena jesu li tebi vratili blastociste emb.

< Poruku je uredio @malena@ -- 31.3.2011 15:44:51 >

(odgovor članu orange 00)
Neposredna veza do poruke: 726
31.3.2011 22:18:05   
lena81
Nisu ni meni vratili blstociste,nego sestostanicne embrije.

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 727
31.3.2011 23:09:24   
Sara h
Malena, Orange hvala.
Ja sam imala hidrosalpings na lijevom jajovodu. Radila HSG krajem ljeta, a  na operacionom stolu prije laparoskopije su mi ponovili HSG. Kako su bila oba zacepljena odluka u dogovoru samnom je bila da se odstrane oba kako se u postupku obrade za IVF ne bi pojavio problem i na tom desnom. Niko ne radi IVF ako imas hidrosapl.
Poslije operacije dr. mi je rekao da bih svakako morala odstraniti jajovode jer su bili omotani oko jajnika sa i bez hidrosalp. jer ne bi mogli raditi punkciju folikula jer se ne bi moglo doci do jajnika.
Tako da je sve dobro ispalo i vjerovatno je to i bio razlog nemogucnosti prirodnog zaceca.
Jajovodi su bili deformisani, zasto ne znam.
Inace nikada nisam imala problema, godinjsnje isla na kontrole i uvijek sve super.

Curama koje su u postupku zelim puuuno srece, i dobre bete.
Dr. mi je rekla da su mi jajnici lijepi ko smokvice user posted image pa se nadam da ce biti nesto od mene. Folikuli mi prirodno rastu kako treba, nema bas nesto puno vodecih ali mislim da to nije toliko bitno. Nadam se da bude kvalitetan i bude uspjeha.
Jedva cekam da odem do Dr. Devlete i krenem sa svim tim.

Neposredna veza do poruke: 728
1.4.2011 11:15:43   
lena81
Mala75 sta ima kod tebe,ne javljas se?Nadam se da je sve ok...

(odgovor članu lena81)
Neposredna veza do poruke: 729
1.4.2011 16:16:49   
mala75
ej draga sve je ok, od dva sata moje 2 blatociste su kod meneuser posted image user posted image user posted image . slijedi čekanjeuser posted image

(odgovor članu lena81)
Neposredna veza do poruke: 730
1.4.2011 17:55:29   
AAvalon
mala75, super za blastociste, vidis da si se dzabe sikirala user posted image sretno, da se cvrsto zakace i budu sa tobom i nama i sljedecih 9 mjeseci user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 731
1.4.2011 18:57:06   
lena81
Mala 75 pa to je super vijest sto si dobila blastociste,ako bog da da ostanu kod svoje mamiceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 732
1.4.2011 19:18:03   
orange 00
@malena@ jesam dobila onu pp vezanu za menopure/merionale, ako si skoro sta slala nisam dobila.

mala75
, lena81 sretno !!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lena81)
Neposredna veza do poruke: 733
1.4.2011 19:31:56   
malena ze
Drage moje ,zelim vam puuunnooo srece i da se mrvice cvrsto uhvate za svoje mamiceuser posted image user posted image user posted image

1.ICSI=0 2.ICSI=0

Neposredna veza do poruke: 734
1.4.2011 19:42:57   
ena0002
IZVORNA PORUKA: mala75

ej draga sve je ok, od dva sata moje 2 blatociste su kod meneuser posted image user posted image user posted image . slijedi čekanjeuser posted image

Super user posted image  jos samo da se bebice lijepo ugnijezde user posted image user posted image user posted image
A jesi li ti trazila blastociste ili ti oni tako rekli? Interesuje me to jer koliko sam upratila Balici vecinom vracaju embrije 2-3 dan nakon punkcije ili sam ja nesto pomjesala user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 735
1.4.2011 19:46:05   
mala75
pošto smo imali 11 embrija a nismo bili zainteresovani za zamrzavanje mi smo pitali da čekamo 5 dan i oni su se složili.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 736
1.4.2011 21:28:28   
prijateljica
Evo ja sam nova ovdje,mislim da sam sve procitala do sada,jer me dosta toga zanima,u braku sam 7 godina i jos nistauser posted image ,ali nisam toliko ni ganjala niti kome isla do zadnju godinu dana.MM ima los spermogram,i pio je razne tablete do sada,obicno po 3 mjeseca,kako to i ide obicno,međutim ove zadnje su mu jako pomogle mozda cak i najviseuser posted image .Ne vidim bas neku strucnost svog ljekara,malo se raspitivala,i cula sam za dr.balic.Interesuje me da li moze neko da mi kaze sta se tacno radi kod njih kada odes prvi put...i da li oni odmah predlazu umjetnu oplodnju ili pokusaju nesto prije toga,mozda neke terapije i sl.

(odgovor članu lena81)
Neposredna veza do poruke: 737
1.4.2011 22:17:55   
orange 00
prijateljice, trebas otici na razgovor prvo, a oni ce na osnovu vasih nalaza odrediti terapiju. Oni ne predlazu odmah VTO, vec ti predstave stanje i mogucnosti i onda ti odaberes sta zelis.

I da naravno, dobrodosla!

(odgovor članu prijateljica)
Neposredna veza do poruke: 738
1.4.2011 22:18:33   
orange 00
malena ze user posted image

Neposredna veza do poruke: 739
2.4.2011 8:05:59   
Sara h
Mala75, super. Cula sam sinoc od dr. da su juce radili vracanje blastocisti. Znaci ti si bila u  pitanju.  user posted image
Krasno,  user posted image .  Neka bebice budu dobre i mirne narednih 9 mjeseci.

Ja se takodje pripremam za maj.
Moze li mi neko reci gdje su najpovljnije cijene Decapeptila i Menopura?
Danas su istrazivati apoeteke i forume ali bih voljela i info od svih koji to znaju.

Neposredna veza do poruke: 740
2.4.2011 8:23:44   
Sara h
Mala75, super user posted image   Sinoc sam bila kod dr. i spomenula je da su juce radili i vracanje blastocisti, ali sad znam da si to bila ti user posted image .   Ne znam da li ce to biti praksa za sve pacijente i od cega zavisi. 
Uspjela sam upasti za maj, samo sto u ponedjeljak moram na histeroskopiju :(  ali se nadam da nije tako strasno.
Sumnja na polip endom. , nesto ima. Pa vidjet cemo sta ce biti.

Voljela bih sve zenice koje imaju informaciju gdje su najpovoljnije cijene Menopura i Decapeptila?
Danas cu biti vrijedna pa cu na forumila pretraziti ima li novih cijena i gdje.
Neko je spomenuo Madjarsku, a prica se da je i apor. Igor u BG povoljna.
Malo mi je nejasno koliko cega trebam kupiti, pa  uc morati nazvati sestru da mi protumaci.
Npr. necega mi je dr. rekla da cu koristiti 4 amp.dnevno ali ne znam da li menopur ili decapeptil ...... Recepti mi nisu bas jasni.

Neposredna veza do poruke: 741
2.4.2011 8:25:28   
Sara h
izgleda da me zeznula konekcija pa ponovih mail ................ ;)

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 742
2.4.2011 9:11:37   
mala75
Sara drago mi je sto su usla u postupak za maj, i da ce ti histeroskopija proci u redu, ja sam injekcije nabavljala u loznici i cijene su iste kao u BG, ako te zanima imam brojeve tel iz BG i iz Loznice pa se javi da ti posaljem na PP. Menopur ide 2 do 4 ampule a decapeptil ide jedna dnevno.
Koji dan ce ti biti ET zavisi od broja embrija, zaleđivanje, tvog i misljenja dr.
Ako te jos nesto zanima pitaj?

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 743
2.4.2011 13:30:35   
@malena@
orange pisala sam ti na pp al nesto nisam mogla poslat pa da te ovdje pitam koliko te kosta cijeli postupak i zamrzavanje 6 .. ?

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 744
2.4.2011 14:03:16   
Sara h
Hvala Mala75,  poslaji mi  PP molim te br.telefona i koje su cijene.
Pa da uporedim sa Madjarskom. Ako je vel. razlika u cijeni isplati se odvojit 2-3 sata i otici do Madjarske jer mi  i do Loznice treba sat i po.  Imamo i prijetalje koji zive u Madjarskoj pa bi mogli i oni kupiti i donijeti mi ako budu dolazili ovih dana.
A gdje mi pise dal mi trebaju 2 ili 4 ampule dnevno? Dr. mi je spomenula da mi trebaju 4 ampule dnevno ali ne vidim gdje i na kojima to pise. Jel Menopur 75 ?
Na receptu ne vidim nikakvu cetvorku a na rasporedu pise sve po 1.user posted image

(odgovor članu @malena@)
Neposredna veza do poruke: 745
2.4.2011 15:08:41   
mala75
nisam sigurna ti opet provjeri sa dr za broj menopura ali računaj da ti terapija traje najmanje 10 dana i ako ideš sa 4 dnevno znači 40menopura a ako ti bude kao meni (meni rekla 3 dnevno i ja kupila 30 kad ono morala još 2 dana po 3 pa sam kupila kod njih u ordinaciji) možeš kod njih nači imaju po cijeni od 40km. meni je na receptu napisala 30 komada menopura 75. decapeptila sam kupila 4 kutije po 7=28 i dvije injekcije su mi ostale.

(odgovor članu Sara h)
Neposredna veza do poruke: 746
2.4.2011 15:12:13   
mala75
postupak IVF košta 4000km bez lijekova, a zamrzavanje je 300eura+100eura za svaku slamčicu u koju se pohranjuju embriji (a u jednu mogu da stanu 3 embrija).

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 747
2.4.2011 15:12:26   
lena81
Mala 75,kako se ti ponasas poslije et?

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 748
2.4.2011 18:54:22   
mala75
znaš šta, odlučila sam ova dva-tri dana malo da se izležavam a onda ću u lagane šetnjice i sve ono što ne zahtjeva veči napor. od narednog ponedjeljka 11.4. ću se vratiti na posao. a ti?

(odgovor članu lena81)
Neposredna veza do poruke: 749
2.4.2011 22:37:52   
@malena@
Mala75 neka je sa srecom.
Sarah za lijekove pitaj sestrice ima i kod njih ostane lijekova a najjeftiniji su u beogradu apoteka Igor.vidimo se u maju

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *