RE: Dr. Balić - Tuzla (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (9.6.2015 11:37:44)

heheh bas mi je drago da sam te oraspolozila malo...stvarno nemas razloga da sumnjas u tu beticu....ja mislim da je meni bio 12 dan od ovulacije,i ja sam mislila da je moja beta premala,jer sam ja primala pregnyl pa sam kontala da je ostatak štoperice,ali eto nije bio [sm=smiley1.gif]
Beta bi ti bila negativna patri draga...nisi primala hcg sto znači da je ne bi bilo u organizmu nikako...sve ti ovo znaš i bez mene al te samo malo napominjem....[sm=smiley1.gif]

ja nisam vjerovala isto u svoju betu...pa sam bez znanja moje dr uradila kroz dva dana,pa opet kroz dva da vidim jel se to sta dupla....[sm=smiley1.gif] cisto zbog svog mira...[sm=smiley1.gif]

Uzivaj draga u toj betici....[sm=smiley27.gif]

runi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (9.6.2015 23:57:30)

Cure jestel vi dobile [sm=hudicek1.gif]meni još nije došla baš se brinem [sm=smiley13.gif]

malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 7:54:33)

Runi, nemas se sta brinuti, utrogestan produzi ciklus....i ja sam obustavila utrice od subote i jos uvijek cekam [sm=hudicek1.gif]

patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 8:21:39)

Jutro cure,

Jutros sam vadila betu pa čekam rezultat ko ozeblo sunce [sm=smiley13.gif].Moja beta prije dva dana tačno je iznosila 31,32 .
Ova cura sto mi je radila nalaz,kaze malo im je aparat bio u kvaru[sm=zmeden.gif],jos me više zbunila da ipak nije malo veća [sm=smiley1.gif].Uglavnom drage moje javim vam današnji ishod .
Malena 27 jesi ti vadila betu jutros?
Ljubim vas

malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 9:27:31)

Patrizia pa kad su ti rekli da ce biti gotova?
Jesi ti radila u centralnoj?

I ja cekam, radila sam jutros...cisto da umirim savjest nakon onog negativnog testa...

jabuka21 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 9:46:56)

Patrizia, bice to dobro ako Bog da, malena27 jel ti nisi dobila, mozda nas i iznenadis, ja u ponedjeljak kada sam nakon negativne bete prekinula terapiju, jucer dobila. Eh sad ne znam kako sam prosli put dobila preko utrogestana, a sad eto nakon sto sam prekinula terapiju. Uglavnom danas me stomak bas boli, valjda zastalo to duze inace su mi ciklusi tacno na 28 dan.

malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 10:06:48)

ma kakvo iznenadjenje, moj instinkt me nije prevario...beta manja od 2,39 (2,39 je referentna vrijednost)...
ma ja gdje sam tu sam da dobijem, bas osjetim samo sto nije krenulo...

jabuka21 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 10:07:49)

[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 10:10:45)

Hvala Bogu pa imam svoju utjehu, u ovaj FET svakako nisam polagala nade niti sam se sekunde nadala...
Puno je lakse prevazici neuspjeh kad imas dijete...
Mozda opet na jesen pokusam jos jednom....sad mi je prevruce za stimulacije... [sm=smiley1.gif]

jabuka21 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 10:16:53)

Hvala Bogu malena27 da ti je ziva i zdrava ta tvoja utjeha i da docekas sve najljepse. Vjeruj da sam ja nekako sve nade skupila potajno u ovu zaledjenu blasticu sto sam imala, jednu! Dusa se nadala, srce treperilo, ali razum govorio da nema od toga nista. Al eto nekako sam mislila hajde nakon ovih osam godina to ce biti to sad, i u jednom dijelu duse sve pripremila za to. Ali vec sam pisala na nekoj od tema o tome, nisam nesto optimista kada je FET u pitanju, pojma nemam zasto, ali nekako mislim da je lakse sa svjezim to postici [sm=zmeden.gif] Od jucer se pitam gdje su mi emocije, zasto ne mogu sjesti pa isplakati se, da pokusam istjerati ovo iz sebe. A ne znam ni objasniti kako se osjecam. Mislim da me Vi razumijete o cemu govorim.

patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 10:26:25)

Malena 27 baš mi je žao.Ja sam sad zvala laboratoriju evo ćekam da mi javi.Sva sam luda [sm=smiley13.gif].Jabuka nemaš pojma koliko mi je žao i za tebe naročito što nemate više zaleđenih.Ali malo domoriti pa aBd u nove pobjede.Nema odustajanja.
Ja se sjećak dok sam radila inseminacije uvijek kao što reće duša i srce se nadalo,ali podsvejsno vjerovala da neće uspjeti.I tako je na ažlost bilo 7 puta.Ali mi Bog dragi iz prvog puta dade moje milo sunce i hvala Mu.

Ljubim vas

patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 10:58:31)

beta 14 [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 11:40:18)

Patri zao mi je .....[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
Ne kontam prvo to cuj aparat im bio u kvaru...sto izdaju nalaze uopste onda...
i na kraju beta 31,pa sad 14....[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
zao mi je duso nemas pojma koliko....eto...

Twinkies04 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 11:43:12)

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Hvala Bogu pa imam svoju utjehu, u ovaj FET svakako nisam polagala nade niti sam se sekunde nadala...
Puno je lakse prevazici neuspjeh kad imas dijete...
Mozda opet na jesen pokusam jos jednom....sad mi je prevruce za stimulacije... [sm=smiley1.gif]

Rekoh ti ja juce...kad ga samo vidis sve je lakse [sm=smiley13.gif]....ali brate kad zelis i to puno,a ne ide ,nekad nije bitno jel imas jedno dijete ili deset,boli dzaba je i covjeku bude tesko...

malena27 RR -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 15:24:23)

Patrizia...bas mi je zao mila...biohemijska [sm=smiley19.gif]
Mozda zvuci glupo, ali da ti kazem da je meni dr. kad mi je u prvom postupku bila biohemijska, rekao mi je da je to dobar znak i da idem odmah ponovo na VTO.
Ne daj se mila [sm=smiley31.gif]

Twinkies, boli, ali niposto kao kad nemas ni jedno bebce iz VTO [sm=smiley1.gif]
Zeli mm, zelim ja, zeli bebce iz epruvete...i bice aBd kad bude sudjeno... [sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 17:22:12)

Evo samo da vam kazem da mi je zao sto su bete male [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] budite hrabre, neposustajte i u nove pobjede. Imam info od sestara iz ordinacije i kazu da je sada bila velika grupa, pa znatel vi kakva je situacija s ostalim, je li kome uspjelo?

patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 18:08:38)

Eto moje cure,nadam se da ste se malo smirile poslije ovih silnih losih beta.Ja iskreno jesam,iz ove koze se ne moze...Malena nozda aBd da opet pokusam krajem avgusta,otici cu na detaljnu kontrolu i poslat ce mi spisak nalaza koje sprda iskontroliram.Pa eto ja se vec spremam [sm=smiley1.gif].Anandi izvini nisam bas upratila jesi li i ti pacijent dr Balic.Ljubim vas curke.moje i cuvajte mi se

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 18:18:44)

patrizia da i ja sam njihov pacijent vec 6 godina, prvenstveno sam bila kod Adema i s njim odadila 2 iui,sad sam se prebacila kod doktorice i odmah mi nasla problem. Prosle godine sam ovdje na temi bila redovna [sm=smiley36.gif]

patrizia -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 18:42:02)

Anandi sjecam se ja tvog nicka ali od kad sam se porodila malo sam zakazala na forumu :).U kojoj si ti fazi sada?Ja nisam nikad bila pacijent Adema ,a sa doktoricom sam bas zadovoljna.Ja cu aBd planirat Fet za avgust pa vidjet cu sta i kako dalje.

anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 19:06:30)

patrizia nedavno sam odradila sve nalaze, hormine,briseve,papu i sve je uredno. Po prvi put da odradim iri sa ogtt i tu ustanovimo inzulinsku rezistenciju, na UZ jajnici lice na policisticne (nemam nikakvih od toga simptoma, [sm=hudicek1.gif]) su relativno uredne, od 29-34dc, nisam pretila a ni maljava. Delvetino misljenje je da do trudnoce nije doslo zbog iri te mi je prepisala siofor 2 mjeseca da pijem 2x1 (2x500mg), da regulisem ishranu sa niskim i srednjim glikejmiskim indeksom (nisam na neko specijalnoj dijeti, izbacila sam tijesto, hljeb,pite i te cake, kao i slatkise i sokove) i da joj dodem da vidimo sta dalje. Sto se tice hormona jedino mi je onaj odnos lh i jos jedog skoro isti, ali to prepisuje iri-ju i kaze da ce to siofor dovesti u red. Po njenom misljenju siofor ce dovesti do trudnoce i bev vto... baj BOZE [sm=smiley36.gif]
Ne znam na sta misli da radimo nakon dva mjeseca, sta je naredni korak [sm=zmeden.gif] zna da ne zelim nikakve stimulacije i cljane jer 6 godina je ipak veliki period

suncica15 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (10.6.2015 20:51:48)

Drage žene ja sam nova na ovom forumu. ... da li ima iko ovdje ko će na vantjelesnu kod Dr Balica sad u julu..hvalaa

Fantica -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.6.2015 10:27:38)

Suncica 15, ja sam htjela ici na naredni postupak, ali ne mogu se uklopiti. Mislim da je tuzno, sto ne rade svaki mjesec, nego sakupljaju grupe :( Zamrzavanje spermija takodje ne rade, a moj muz nije tu.

suncica15 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (12.6.2015 17:14:38)

Draga fantice i kod mene je slična situacija. Prvo smo bili kod dr.Adema Balica na razgovoru i pregledu gdje smo utvrdili da suprug ima azoospermiu. Koji šok. ..pošto je Adem poznat kao doktor koji ne okoliša odmah nam je preporucio da idemo na Vto..da preskočimo inseminacije. Ja sam dobila spisak nalaza koje sam trebala da završim i hvala bogu sve je u redu..tako da nam je preostalo samo da čekamo juli. Zao mi je što nećete i vi u ovu grupu..ako ništa imat ćeš informacije iz prve ruke...Veliki pozdrav i sa srećom

AAvalon -> RE: Dr. Balić - Tuzla (13.6.2015 7:46:42)

Zao mi je cure radi negativnih beta 😞 znam da vam sad nije lako i ne moze vas niko utjesiti. Polako se saberite, odmorite i onda u nove pobjede. Bicemo mi sve ovde mame aBd, to sam uvijek govorila, samo nemojte odustajati.

Patrizia, zao mi je sto si imala biohemijsku, bezbeli ti je jos teze palo nakon pozitivnog testa i prvobitne radosti...znam da imas jos smrzlica i znam da ce tvoje sunce dobiti batu ili seku (ili oboje ☺) prije ili kasnije aBd, a do tad ga idi izgrli, nema vece utjehe

I nemojte pricat o nekim predosjecajima, nema to nikakve veze... FET uma uspjeha kao i svjezi ciklus, IUI ima svoju stopu uspjeha kad postoji indikacija...i ja sam sumnjala i imala taj "predosjecaj" pa ostala trudna iz inseminacije... I moja zadnja trudnoca dr Dela me nagovorila da idemo sa Femarom i ciljanim, heeeeeeej, nakon svih godina ciljanja ja nisam vjerovala ni 0.5% da ce to imati uspjeha ali da zenu ispostujem jer sam bas uvijek ja gurala svoje...i eto, sad imam blizance hB... Tako da kakav osjecaj, slusajte doktoricu i vjerujte, na kraju bez obzira na sve biti ce kad On odluci da je pravo vrijeme...a nase je da se nadamo i borimo

[sm=smiley31.gif] svima

Bubule82 -> RE: Dr. Balić - Tuzla (19.12.2015 10:52:42)

Zdravo svima. I ja sam bila kod dr. Adem
a i rekao mi je da imam zacepljebe jajovode koji ispustaju tekucinu zarobljenu u njima u maternicu i stete endometrij pa mi je predlizio da ih odstranim i onda da krenem sa vto. Vidim da spominjete da cekaju da se skupi kandidata pa nesto rade u julu. Da li to znaci da ne rade do jula vto i uopste ima li jos neko kome su preporucili odstranjivanje jajovoda?!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  119 120 [121] 122 123   Sljedeća stranica >   >>