Skvo RR
|
IZVORNA PORUKA: Lel@ Zdravo, ja sam prvu bebu rodila u Zenici i vjeruj da se ne volim ni sjećati... Beba je umrla .. Ima dosta,dosta slučajeva kao što je moj.. Ništa ne možeš protiv njih,uvijek se ograde,ali njima na dušu...(DOKTORIMA) Zaklela sam se da u bolnicu u Zenici nikada više neću kročiti... Drugu bebu sam rodila u Tešnju,hvala Bogu,sve prošlo masallah!!! Ne želim te plašiti,ali tako sam ja prošla u Zenici... Uglavnom,tebi ŽELIM SVE NAJBOLJE!!!! IZVORNA PORUKA: lana84 gospode bože o takvim slučajevima uz dužno poštovanje ne želim niti razmišljati...pogotovo zato što mi je do poroda još kratko ostalo. vjerojatno je to božija volja što god da se desi, naravno treba dati sve od sebe da bi se izbjegle takve situacije ali..... IZVORNA PORUKA: Lel@ Draga moja,nemoj da se brineš,bit' će sve uredu! Zanima me,koji te doktor vodi? Takvo ti je moje iskustvo,i dabogda se nikome ne dogodilo takvo što!!! Sve naj,najbolje od srca ti želim!!! IZVORNA PORUKA: lana84 privatno sam kod doktora Bojana, pa se nadam da će on voditi i porod...nadam se da će sve biti ok..pozdrav IZVORNA PORUKA: Lel@ Mogu samo reći da ti je izbor dobar.Jako je dobar doktor!!! IZVORNA PORUKA: almich draga moja i ja sam se porodila u zenici, a inace sam iz zenice i slucajno sam procitala da te interesuje porod u zenici. ja sam imala jako lose iskustvo i ne bih da te plasim, ali mene je bas porodio dr.BOJAN GVOZDENOVIC ako mislimo na istog i dr.GRANIC.samo ti mogu reci da su me lijepo sredili tako da nisam mogla vise da zatrudnim. rodila sam djecaka nakon sto sam tri sata bila u nesvjesti, a zatim su me sili dva i pol sata. kazite mi drage moje trudnice da li je normalno da zena prvorotkinja nakon poroda ima 48 konaca.?nemoj se plasiti ali ja se iskreno nadam da neces ima ti moje iskustvo ali se ipak dobro raspitaj. cak sam razmisljala i otome da ga tuzim ali nemam konkretnih dokaza jer nisam sacuvala otpusnu listu. zelim ti svu srecu svijeta i da sve prodje bez problema. IZVORNA PORUKA: lala3lala draga moja nemoj da te toliko plase ja sam rodila dvoje djece na carski u Zenici i oba puta sam imala dobre doktore ali kod njih ti je sad takvo pravilo da te moze poroditi samo doktor koji je na smjeni povedi muza i ponesi novcanik meni je prvi put bio dr.Ribic i preporucujem ga a drugi put dr.Ajanovic ali sam kod njega isla privatno jer sam cijelu trudnocu imala ciste a on je specijalista za to pa mi je dogovorio carski u njegovoj dezuri nije htio novac a sto se tice Gvozdenovica cula sam razne verzije nekom je dobar nekom los ti budi hrabra i slusaj doktora ako ti savjetuje carski poslusaj bice ok. ja sam prvi put probala prirodno ppa nije islo i kad mi je predlozio carski pristala sam imam dvoje zdrave hvala Bogu djece rodjene u Zenici IZVORNA PORUKA: pemina Draga Lana, prije cetiri godine morala sam uraditi manju ginekolosku intervenciju. Doktor koji ju je obavio bio je dr. Granic... ne volim se toga ni sjecati, ali kad je vec neko spomenuo tog covjeka... uglavnom zbog njega sam morala na "doradu" i tek cetiri godine nakon tog dogadjaja sam uspjela zanijeti. Imam jos prijateljica koje su imale uzasna, uzasna iskustva u zenici tako da mi ne pada na pamet da se tu porodim iako sam zenicanka. IZVORNA PORUKA: lana84 sad sam tako zbunjena..stvarno neznam što da mislim više, toliko verzija, iskustava svakakvih, a svaki dan sve bliže porodu....stvar je u tome što mi nemamo puno izbora, gdje drugo ići....mislim da nam preostaje samo nada da će sve biti ok i da će nas zaobići takve nevolje. IZVORNA PORUKA: kana ne brini svaka prica je drugacijaSad sam ti detaljno sve bil aobjasnila i kad sam pokusala poslati ,pise da je vrijeme isteklo a tolio se namucila i napisala.... Sada ce da skratim: Zabolilo me je oko pola 11 u bolnicu otisla oko 11 kad su kontrakcije bile svakih 15 minuta.Kontrakcije me nisu toliko bolile jer sam se kretala,taj dan sam bila u Centru na Kamberovicima. Da nastavim:Gore dok su mi uradili klistir i uzeli podatke kontrakcije se smanjile na 5 minuta.Otvorila se 8 prstiju i porodila u 01:15.Rodila slatku malu ribicu,dusu maminu-3700 i 51 cm.Porod je protekao brzo i azurno ali vjerovatno zahvaljujuci i muzu koji je dao lovu dr-u(on kao nije htio uzeti ali je na kraju ipak uzeo) bio je na smjeni arap-Zijo i svaka mu cast. Imala sam predrasude o tim arapima ali sam se iznenadila. Covjek je za 10! Dok sam se 3 puta napela,sve je bilo gotovo,usio me je dobro(konci mo jos nisu poucali) ali me je to usivanje malo bolilo jer je postupak izlazenja posteljice malo potrajao,inace kazu-to ne osjetis.Epiziotomiju nisam osjetila,samo znaci-usivanje.Babici sam dala 20 KM a sestri koja mi je nasla sobu -10 KM i dobila sam apartman-samo nas je bilo 2 u sobi-gotiva.Muz je dao dr-u 100KM. Sretno i pripremi pare ako neces da se mucis ko neke koje su lezale po 10 dana i cekale da -sve krene prirodnim tokom... Javi IZVORNA PORUKA: lejlašh Lana i ja imam pozitivna iskustva, kod mene je bio carski rez na doktorovu preporuku. Vodio me je dr. Ribić, kojeg ti preporučujem, imala sam neke komplikacije pred kraj trudnoće, pa je moralo tako završiti. Ali ne žalim, sve je prošlo OK, dr. nije ništa tražio, na kraju kada se sve završilo mm mu je dao muštuluk. Za dr. Bojana sam čula i dobro i loše, mene se nije posebno dojmio dok sam ležala gore, nije dao nikome od mojih da uđe i vidi bebu, a drugi su ulazili . I još mi se kasnije došao izvinuti, ma nek se izvinjava kome hoće, mene je pravo iznervirao. Ležala sam 6 dana, sestre su bile super, a dr. Ribić me je obilazio svaki dan, imam samo 4 konca, rana ne boli i zarasla je super. Želim ti puno sreće, budi psihički i fizički spremna, a ako hoćeš pripremi i pare, ako te je strah. IZVORNA PORUKA: lana84 hm znaci tako...., dobar svajet, lijepo je to čuti nakon svegaaaa. KONAČNO nešto pozitivnije. hehe znači lova je glavni akter, dobro je, bar nešto...hvala ti što si svoje iskustvo podjelila s nama, da je bar još tako dobrih iskustava. ja se iskreno nadam da će na kraju ipak biti dobro, a ja svakako javim svoje iskustvo, nadam se isto pozitivno bar u nekoj mjeri. pusa IZVORNA PORUKA: amrab Drage moje evo par dana pregledam ovoj forum i odlućih kao novi član da vam se javim.Ja sam u 33 sedmici trudnoće i jedva čekam da moja mala princeza dodje na svijet.Iza sebe imam dva poroda i dvije prekrasne djevojčice.Svašta sam se nagledala za ova dva poroda i unaprijed me je strah.Molim Boga da me na smjeni potrefi neki normalan doktor,a mislim da je najsmireniji i najpribraniji dr. Karahasan.Sve je to i sreća i kako kome naleti dan.Drugu curicu sam brzo rodila za 1-2 sata,porodio me je dr,Ribić i Alica.Dva najstrašljivija doktora.Prvu sam rodila na sekciju.Da mi nije bio muž prisutan na drugom porodu vjerovatno bih opet išla na sekciju,jer su se oni bili totalno izgubili.Na kraju sve ispade dobro i ja sam se porodila normalno.Sad stalno razmišljam ko će me zapasti i kakve ću sreće biti. IZVORNA PORUKA: lana84 da istina...sve se svodi na to na koga ćeš naići, ustvari u čiju smjenu. ja sam se hvala bogu riješila i srećom sve je ispalo dobro. porodio me moj doktor koji mi je vodio trudnoću ali to je bila čista sreća, jer sam 2 dana ležala u bolnici prije poroda, i taman me počelo boliti to jutro kada je on dolazio na smjenu,tj kad je on bio tu. tako da je sve u svemu sve bilo dobro. Ali kad bolje razmislim uopće nije bitno koji je doktor bio, opet bi uradio isto kao i ovaj, bar što se tiče mog slučaja. IZVORNA PORUKA: SAMRAAA ja sam se porodila u Zenici prije 25 dana...sve pohvale za osoblje,posebno dr.Karahasana,dr.Šestića,i babicu Tidžu.. IZVORNA PORUKA: amrab Draga Samra blago tebi da si imala takve sreće i da je sve prošlo ok.Ja već dolazim u fazu kada previše razmišljam o svemu.Hoće li beba biti ok,dali će se sve brzo završiti i koji će me doktor poroditi.Trenutno sam u 35 sedmici trudnoće.U kojoj sedmici si se ti porodila? IZVORNA PORUKA: lamka pa da i ja podijelim svoje iskustvo iz porodilista u zenici.sto se tice dr. karahasana moje ga oci nikad vise ne vidjele jer u zivotu nisam vidjela goreg dr. a dr. bojan je izuzetno njezan naime ja sam u trudnoci dosta vremena provela gore.porodio me je dr. đemo arap i bio je izuzetno fin i njezan dok je dr. karahasan dok me pregledao da vidi koliko sam otvorena bio tako grub da sam prokrvarilka a sa dr. đemom sam se porodila u roku pola sata i rodila svoju lamiju tesku 3650 i dugu 53.koliko je dr. bio prijatan govori cinjenica da se cijelo vrijeme salio sa mnom i davao mi upute a kad sam se porodila umio me i dao mi vode da se napijem.ja sam imala relativno lagan porod osim jedne komplikacije jer se pupcana vrpca omotala oko vrata pa sam od napinjanja previse ispucala.al mislim da dovoljno govori cinjenica da sam odmah po izlasku iz porodilista mogla sjediti kao da se nisam porodila.toliko o mom iskustvu IZVORNA PORUKA: laracroft Cudi me tvoje takvi iskustvo sa dr.Karahasanom,jer je on zaista poznat po svojim njeznim rukama i prekrasnom prostupu.Da ga nisi zamjenila sa nekim? IZVORNA PORUKA: lamka nisam ga zamijenila vec je poenta u tome sto je dr. bojan rekao đemi da mene preuzmew jer je on zavrsavao sa smjenom a karahasan je dobar ako si isao kod njega privatno.mada u zenici ne postoji pravilo ali znam da smo se i ja i moja jetrva napatile a sestic koji me vodio privatno se pravio da me ne poznaje. toliko o divnim dr. u zenici IZVORNA PORUKA: amrab Moja Lamka to je haman kako je koji ustao na koju nogu ,pa se tako i ponašaju.Nije mi ništa čudno,ali to je haman fakat tako.Jer uvijek će biti nekom dobar,a nekome loš svaki dr. poimenično.Tako nam je svima,pa kad krenem i od sebe na poslu nekad mi dan nije kako treba,pa neko kaže vidi one neljubazne,neko me previše hvali,samo što je razlika što je u njihovim rukama život ljudskog bića i zna ostaviti velike posljedice. Bilo kako bilo molim Boga da me potrefi neki dr. koji bude ustao na desnu nogu. IZVORNA PORUKA: lamka draga amrab samo polako i bit ce sve u redu a koji god da bude kad odes gore samo nemoj psovati i vristati bez potrebe jer se oni iznerviraju pa te onda i ne paze.a ako slusas njihove upute bit ce sve ok.