teacher75 -> RE: STARA LJUBAV (26.12.2010 13:51:43)
|
IZVORNA PORUKA: koka i po IZVORNA PORUKA: bucko Da nije možda malo žalosno, bilo bi smiješno...Ne znam ni odakle bi počela s pisanjem svog mišljenja. Da, ne krivim niti jednu anonimnu što ponekad pomisli na svoga bivšeg. Ne krivim je jer ne znam uistinu ni nju, ni tog bovšeg, ni sadašnjeg. Od kud ja znam zašto se udala za „sadašnjeg“. Da Hanady dušo, ne udaju se svi iz ljubavi. Ma koliko to strašno zvučalo. I da Hanady, ljubav umire. Iz milion razloga. Moja prijateljica se udala iz ljubavi, silne! Rodila dijete. Iz ljubavi! I onda ostala bez posla. Muž donosi tek toliko koliko je potrebno da se plate računi (uz maximalnu štednju svih derivata), da se pojede i ponekad nešto vanredno kupi. I tako 4 godine. Ne pomaže to što joj je kuća cakum-pakum (osim kada padne u depresiju zbog života), što je dobra u krevetu isto kao u kuhinji. Ne pomaže što je pročitala biblioteku, odgovila zdravo i kulturno dijete. Ne pomaže što joj nije bilo dosadno ni jednog trenutka, jer je svaki provela u borbi za bolje sutra! Ne pomaže, ljubav umire. I da, mogle bi mi polemisati, te zašto je sve tako, a ne ovako, zašto nema posla, jel' mogla više učiniti ili nije. Mogli bi. Al' sit gladnom ne vjeruje. Jer možda je moja prijateljica barem jednom pomislila da bi tamo s nekim XY bivšim bila sretnija. Možda. I ne krivim je ni najmanje. Jer to što sam ja sretna, ne daje mi pravo da osudim onog ko nije. Već me samo gura da mu pomognem koliko mogu. Nismo svi Hanady savršeni, nisi ni ti. I kao što ti jedna forumašica reče, skini ružičaste naočale. Slobodno pusti da ti je nekad dosadno. Divan je to osjećaj, bez obzira što se trudiš objasniti da smo mi kojima je dosadno malo šuma še. I poželi zalupiti vratima! Dva anđela koja imaš su najveće bogatstvo, priznam. Ali pusti se da poželiš zalupiti vratima jer to ne znači da ih voliš manje, da manje brineš. To znači da si čovjek, da si žena sa srcem. I niko ti neće zamjeriti zbog toga niti ćeš biti manje vrijedna. Osim ako ne zamjeriš sama sebi, a onda već imaš problem. A pošto je sve počela anonimna – dušo, pomisli slobodno, ali i razmisli. Ne znam u kakvom istinsk braku živiš i kakve te brige more. Vjerujem da si nekad umorna os svega, ali sigurno imaš još snage i ljubavi da svoj brak učiniš boljim! Jer to si zaslužila i ti, i tvoj muž i tvoja djeca. Život je borba. Nije sramota izgubiti. Lako je biti general poslije bike! Sretno! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image] ....odlicno receno slazem se, potpisujem svaku recenicu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|