Anoniman -> RE: STARA LJUBAV (29.12.2010 12:53:16)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: ledy blue IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: ziki da mu se desi sex za jednu noć(pa i nekoliko puta) treba samo da mi kaže da ne čujem od drugog i ne bih pomenula nikad Moje pitanje je općenito, ne samo za Ziki. Da se u vašem braku zaista desi ta čisto seksualna prevara, bi ste li se vi osjećale u tom slučaju slobodne da u nekom trenutku napravite isto. Iz čisto seksualnog uživanja prevarite supruga sa nekim drugim muškarcem? Jer ja bih. Kod mene bi se u tom slučaju potpuno promjenili postulati međusobnog povjerenja, i ako bismo odlučili da brak ostane na snazi, ja bih osjećala istu slobodu da u trenutku želje i potrebe spavam sa nekim drugim. Ovo naravno hipotetski filozofiram, jer moja neka druga moralna i etička načela "nemaju veze" sa ovakvom situacijom. Ne nikada...ali nikada...Ne iz obaveze prema bracnim zavjetima..vec zato sto ja ne bih mogla da zivim sa tim...ne bih mogla prevariti samu sebe... E upravo sam ciljala na to da u slučaju da jedan partner napravi takvu prevaru bez emocija, a onda se partneri dogovore da njihova veza prevaziđe situaciju, bi li po vašem mišljenju takvo ponašanje u daljnjem životu prestalo biti "prevara", i postalo (ili trebalo postati) realna mogućnost i sloboda za oba partnera? Mirkice, potpuno se mi razumijemo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , ja ovo nako, malo hipotetski. ja sam tip..oko za oko ...zub za zub...ne znam drugacije...tako oduvijek ferceram...mozda je to greska...zapravo, sigurno je pogresno...al' sta cu...ne mogu preko nekih stvari tek tako preci
|
|
|
|