|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Lijecenje kod dr.Godinjaka na ginekološko...
8.12.2010 21:55:55   
vjestica
ne znam kako je sad na jezeru
u svakom slučaju javi se sestri Izeti, ona će ti sve reći user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 776
8.12.2010 22:02:18   
hmela
ok samo moram prvo otići kod dr.opšte prakse da mi da uputnicu,pa ću je onda nazvati.Nadam se da će mi reći kako i šta.Jer je dr.rekao da uradimo nalaze i muž i ja kod njih gore

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 777
8.12.2010 22:07:16   
vjestica
kao što rekoh ranije, za prvi pregled će ti trebati velika uputnica od ginekologa, jer na tu uutnicu ćete i ti i tm uraditi sve prve nalaze (iako si bila kod njega privatno, na klinici ti je prvi pregled, mora ti Izeta otvoriti karton, a na velikoj uputnici mora stajati dg primarnog steriliteta, a to ti ginekolog jedino može dati, jer su svi ti nalazi obrada steriliteta tj dijagnostika

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 778
8.12.2010 22:13:10   
hmela
znači ja mu moram to naglasiti jel.A kad odem kod dr mog jel tada imam pregled il mi napise sam uputnicu

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 779
8.12.2010 22:16:00   
vjestica
idi kod dr ginekologa u Dz kojem pripadaš i reci da si naručena zbog steriliteta kod dr Godinjaka, ne trebaš raditi pregeled, samo reci da si dugo u braku i nemaš djece
kojem dz pripadaš?

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 780
8.12.2010 22:16:48   
hmela
dz Omer Maslić,ali tek sam nedavno porebacila karton,pa sada ne znam ni koji mi je dr.:(

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 781
8.12.2010 22:23:32   
vjestica
nebitno, koji je dr, ne treba ti svejedno porodični za to
idi u omer maslić bilo kojem ginekologu, svejedno ne treba ni uputnica ni ništa, samo traži uputnicu za kliniku, ali od ginekologa, ne porodičnog

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 782
10.12.2010 19:52:29   
hmela
znači sam od ginekologa super da znam vidiš ja bi kod ovog otišla hvala ti puno

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 783
14.12.2010 10:17:15   
regi
cure,ja jos jednom,zbog sigurnosti,moram pitati sljedece.
Naime,imam jetrvu koja ima 33 godine,zacepljene jajoovde i to je razlog sto mora na vto.
prijavila se u MB i dobila termin u septembru naredne godine.
medutim,u augustu prosle godine s mo isle skupa kod dr jadranke i ona je rekla da ima jajovode pune neke plazme,policisticne  jajnike,tj jedan,drugi se i ne vidi od crijeva,al sumnja u njegovu funkcionalnost, te je cak apominjala presavijenu maternicu.
e,sad,ako je plazma u jajovodima hidrosalpinx,onda ce joj mozda trebat operacija,inace ima bolne i obilne menstruacije.
dakle,ako je ovako kako je dr Jadranka rekla,ona bi isla u MB na konsultacije da oni vide stanje njeno.
ako ne,onda bi cekala stimulaciju i to je to.
pitam vas: smatrate li da je dr Zulfo G(vjerujte,prosla je hrpu ginekologa i tek sad joj spominju tecnost u jjaovodima i presavijenu maternicu.nista cudo za nase vrle dr) dovoljno strucan i upucen u lijecenje neplodnosti da bi mogao detaljno nju pregledati i vidjeti sta dalje?
da se arzumijemo,ne sumnjam u njegovu strucnost kao ginekologa,nego kao doktora koji se bavi neplodnoscu.ne znam koliko je u tome,kolliko shvata utjecaj hidrosalpinxa na ishod vantjelesne.
i,pls,njegov broj na koji se narucuje?radi li subotom?

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 784
14.12.2010 10:27:54   
vjestica
ja ga smatrma stručnjakom za neplodnost i to dobrim
jel tvoja jetrva radila laparoskopiju?
ako nije, nek uradi kod Zulfe, on će jjoj tačno reći šta je i kako je i ako se može šta uraditi, uradiće laparosopski
sretno
(btw koja de Jadranka, jel Dizdarević? i jel joj ona samo na osnovu UZV postavila tu dg?i kako je postavljennadg začepljenih jajovoda - HSG-om ili laparosposki i kada?)

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 785
14.12.2010 10:30:09   
vjestica
subotom ne radi, osim ako je dežurni
na klinici je dugo čeka da se naručiš na prvi pregled , najbolej to obaviti privatno
ne znam broj telefona na koji se naručuješ privatno, već će napisati neka od cura koja mu je išla privatno, a novi brroj na klinic ja mislim da je napisan ovdje negdje (pogledaj zadnje 2-3 starnice)

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 786
14.12.2010 10:50:58   
ledy blue
Regi mislim da je u tom slucaju najbolje da ode privatno kod njega....a naravno dalje ako se odluci za neku intervenicu ici ce na kliniku..

Sto se ti ce uputnica...user posted image ...ja nikada nisam ni bila kod ginekologa u svom dz...uvijek mi je uputnice davala doktorica opce prakse..i bilo je ok...

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 787
14.12.2010 11:35:27   
ena0002
IZVORNA PORUKA: regi

isle skupa kod dr jadranke i ona je rekla da ima jajovode pune neke plazme,policisticne  jajnike,tj jedan,drugi se i ne vidi od crijeva,al sumnja u njegovu funkcionalnost, te je cak apominjala presavijenu maternicu.

Sve ovo sto si nabrojala mislim da se ne moze tako lahko reci na osnovu jednog UZV user posted image  Da bi bila sigurna za jajovode a i jajnike a i presavijenu maternicu mora uraditi laparo i histero. Nista je nece kostati da zatrazi misljenje i od dr. Godinjaka, i to neka ode privatno, ali i neka mu sva ova pitanja postavi. Broj telefona na Termama je 033/772-002

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 788
14.12.2010 13:04:29   
regi
e,pa ona je radila operaciju.trebalo laparaskopski,pa nije nesto moglo(nemam bas puno znanja na tom polju) ,pa su joj pravili prave rezove,skinuli neke ciste sa jajnika(dr karahasan u KB Zenica,mi mso iz Kaknja) i pokusali uraditi nesto sa jajovodima i rekli da nema smisla.

a,da,jadranka dizdarevic je dr.koja je to rekla. vidjela na UZV,i citala sam da je to moguce i da ako se vidi UZVom onda je to hidrsalpinx koji se mora operisati ,jer ta tecnost iz jajovoda curi i ometa implantaciju.
kaze moja jetrva da u vrijeme O uvijek ima i malo te neke tecnosti ,cudnog mirirsa.

ako bi dr rekao da treba operisati ili da je doista hidrosalpinx,ili da razjasni sta je sa jajnicicma(neko joj je rekoa mali,ona sad da su policisticni,tj taj jedan koji se vidi),ili st aje sa tom maternicom,ili moze li se rijestit prebolnih i obilnih menstruacija,a kao posljedica toga nastaje i konstantna anemija,onda bi ona isla kod Vlaisavljavica na konzultacije,pa neka on kaze svoje.

do sa dje isla karahasanu vise puta prije 3 godine. tad je bila i operacija,tad rekli da je IVF jedino moguce rjesenje,spominjala je te male jajnike,ali tu maternicu-nikad.
znate vec moje misljenje o nasim doktorima,sad mi zao sto ju ne povedoh u ZG kad sam isla ljeti.nisam ni znala da je takav slucaj.
zao mi da bace tolike pare, krvavo zaradene i skupljane par godina,ako bi eventualni hidrosalpinx sve upropastio.
dakle,njoj bas neko strucan treba,tako je rekla i jadranka: kad krene u VTO da nade dobrog strucnjaka jer je poseban slucaj.
ali,mene brine sto malo doktora zna o lijecenju neplodnosti i utjecaju hidrosalpinxa,tj te tecnosti na implantaciju.
kao slag na tortu dolazi njena stitna i povisena antitijela i TSH,ali to je vec manje-vise pod kontrolom.
sad cemo se bacit na OGTT sa IR da odradi,jer joj je majka dijabeticar,pa da i to vidimo.
dr Zulfuii bi svakako isli privatno,jer nemamo pravo lijecenja mi iz drugog kantona
je l on na ilidzi?
gdje?
ne zna niko tel privatno?
privatno radi subotom?

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 789
14.12.2010 13:31:14   
san4
Draga Regi!
I ja bih ti savjetovala da potrazite misljenje dr Godinjaka.On radi privatno,na Ilidzi ,hotel Terme,ali samo odredenim danima iza cetiri,ne radi subotom.Broj telefona je033772002.Mozda da tako vidite sta dalje!Veliki pozdrav!

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 790
14.12.2010 13:46:52   
regi
hvala :)

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 791
14.12.2010 13:55:46   
regi
zn li neko koliko je pregled sa UZVom kod Godinjaka privatno?(cisto da je zena spremna na sve)

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 792
14.12.2010 14:04:42   
delfin
uz je bio 50 km kad sam ja bila (prošle godine) a ako radiš i papa test onda 100, al to nemoraš raditi

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 793
14.12.2010 14:05:37   
san4
Regi,uzv je 50 km,konsultacije 30km,papa test 50 km.Znaci,neka ocekuje oko 80 km.Nekad dr ne naplati konsultacije,mozda prode samo s 50km.

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 794
14.12.2010 14:06:32   
san4
Delfin,bila si brza!user posted image

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 795
14.12.2010 14:25:56   
regi
hvala puno

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 796
14.12.2010 17:45:32   
hmela
Zdravo,evo da i ja nešto napiše.Iz iskustva znam da je dr.Jadranka ništa po meni.I mene je dvije godine tako zavlačila i na kraju ništa.Da bi kad sam otišla sada u ponedjeljak prošli,kod dr.Godinjaka i kada bi me pitao kod koga sam bila,a ja rekla.On je meni doslovno rekao:"A šta si kod nje radila,molim te" i kada sam mu rekla i pokazala moje nalaze on je na to opet rekao"Djete ona teboi ništa nije radila,ovo sačuvaj za uspomenu ili bacvi"eto takom je bilo.
Pregled je meni naplatio 80km ne znam za što nisam pitala al Halal mu svaki dinar ako pomogne,a i nako jer je dobar čovjek.Lijepo primi,slasluša,objasni.
Ma super je samo sretno,pa nam javite šta je bilo.

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 797
   RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko...
14.12.2010 17:47:02   
hmela
Ev bila sam u Kumrovcu danas uzela uputnice za hormone i za muža i rekla mi je da se sve radi na dipu u lab.kao i brisevi,a da muž mora ići na Jezero.Zna li neko koje su to procedfure i jel neko bio na dipu i radio slučno,briseve.Hvala unaprijed

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.12.2010 12:01:15 >

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 798
15.12.2010 8:08:04   
ivannna
Obavezno nek ode kod dr.Godinjaka, on je zasigurno znam, jedan od najboljih ako ne i najbolji stručnjak za neplodnost u našoj državi, e sada koliko mu oprema dopusta i uvjeti rada to je druga stvar, a i toliko je zauzet i toliko ga svi traže da je dobro da je uopste normalan. O njegovoj strucnosti imam potvrde od više vjerujte mi kompetentnih ljekara, cak nekih i iz hrvatske.
E sad ako slucajno ne mogne pomoci Maribor je svakako čeka iduce godine u septembru (ako sam dobro zapamtila), tako da ništa puno neće izgubiti, a dr. Jadranka i neplodnost i takve dijagnoze ne idu skupa vjeruj mi...
Puno srece user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.12.2010 12:01:22 >

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 799
15.12.2010 9:33:10   
regi
e,zena zna da ima zacepljene jajovode.to su joj rekli,imala operaciju,pokusaj laparaskopski...jadranki je isla sa mnom,onako,jer nije isla kod dr.a- od operacije i pokusaja VTO u Zenici kod Karahasana.
samo na pregled.nakon sega sto joj je rekla jadranka,a u meduvremenu dosao i termin iz Slovenije, sumnja na hydrosalpinx,a on moze imati veliki negativan utjecaj na ishod vto.
e,zbog toga joj treba dobar doktor,al onaj koji kuzi neplodnsot i ko ce joj samo napisati detaljan nalaz da ga salje uVlaisavljevicu ,jer bi isla na konsultacije ako bi bio hidrosalp. i ako bi postojala sumnja na potrebu operacije i vadenja jajovoda.dakle,ako bude doista tesko stanje,ici ce i MB po misljenje,sad joj samo treba neko ko ce sve to dobro vidjet i napisati.a Vlaisavljevic ce dati konacnu rijec sta dalje.
kazite mi,Godinjak ne radi privatno folikulometrije?8recimo,ides vani na VTO,a ovdje ti trebaju 2-3 folikulometrije,mozda ni toliko)
zvala sam,rekli da zovem u petaki tek ce tad znati kad iduce sedmice on dolazi u Terme kako bi se narucila na pregled.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.12.2010 12:00:51 >

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *