Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
draga poetesa, nasla sam na netu sta je to ustvari, ali mi nije jasno, sto ga trebam radit. Bas mi nije jasno, jest da nisam jako mlada 30 i prva beba, ali mjerenje nuhalnog nabora je bilo ok, a i u porodici kolko ja znam nismo imali takvih slucajeva. U svakom slucaju kaze da bi trebala uradit, pa ce vjerovatno tako i biti. Mada sam citala, u Sarajevu se radi samo u privatnoj laboratoriji i kosta ca. 170,00 KM. .... al dobro, ako treba, bit ce i uradjeno .....
I sama sam ga radila u ovoj trudnoci imam 33 god a moja doktorica to savjetuje svakoj porodilji preko 30 Isto su i nuhalni nabori bili ok, kao i genetika sa moje i MM strane ovo sto se zna tako da je i triple na kraju bio dobar U Luzanima ima laboratorija u kojoj sam radila jeste cijena takva ali nebi se covjek razmisljao ako nesto moze da promjeni prije, u Suncu je jos skuplja laboratorija za triple traze 240KM Najbolje ga je raditi u 16 ili 17 sedmici
Sretno i bit ce to sve ok
naravno, ja svakako idem privatno kog ginekologa, pa obzirom da sve plaćam, mogu i to , al ono kako sam po netu citala, preporucuje se zenama preko 35 godina i to, pa mi nije bilo jasno. Naravno i ja cu da ga uradim, ipak sto vise sigurnosti, nekako je covjek mirniji. Ljudi oko mene su imali probleme u trudnoci, neki gubili bebe i to, tako da sam ti ja jos uvijek nekako u grcu, i bez obzira sto je hvala Bogu sve ok, nikako da se opustim.
draga assmiras, ja imam 31 godinu i druga mi je trudnoca... i ja sam kao i ti bila zbunjena zasto ja moram to da radim, ali mi je dr. objasnio da je to pozeljno odraditi kod zena koje imaju 30 i vise godina... i ja sam na netu citala da to rade buduce majke preko 35 godina ili majke koje imaju preko 30 godina a prvi put su trudne... ali mi malo ta cijena nije jasna... ja idem kod svoga privatnika i placam 50 KM u sta je ukljucen UZ pregled, svi moguci testovi, znaci od nuhalnog nabora, triple testa i jos neki test koji mi je radio prekljucer na kontroli a kojim kontrolise mozak i organe kao sto su srce, zeludac i tako to... uglavnom, nije nista strasno, a nije na odmet odraditi i to ako vec preporucuje ti dr... sretno ti bilo
I sama sam ga radila u ovoj trudnoci imam 33 god a moja doktorica to savjetuje svakoj porodilji preko 30 Isto su i nuhalni nabori bili ok, kao i genetika sa moje i MM strane ovo sto se zna tako da je i triple na kraju bio dobar U Luzanima ima laboratorija u kojoj sam radila jeste cijena takva ali nebi se covjek razmisljao ako nesto moze da promjeni prije, u Suncu je jos skuplja laboratorija za triple traze 240KM Najbolje ga je raditi u 16 ili 17 sedmici
Sretno i bit ce to sve ok
gdje je tacno ova laboratorija u luzanima i da li imas br.tel da se narucim..meni d.masic preporucio da uradim triple test jer imam 32god, radila konus prosle godine i ujed pauka zbog kojeg sam primila tetanus a nisam znala da sam trudna...za sad je sve ok ali je bolje da se i ovaj test uradi, pa sam voljna i to uraditi
ja sam double test radila u Domu zdravlja, i nisam ništa platila, pa to je samo vađenje krvi A imam 23 godine, šta sam ja trebala pomisliti kad mi je dr. rekla da to uradim Nalaz je bio dobar, šta sad, ne opterećujem se time više, zašto i zbog čega mi je to rekla...
ja plaćam svaki UZ 60 KM. Juce mi je radila nuhalni nabor i naplatila je samo UZ a NN nije. A sto se tice tripl testa, to cu morat odvojeno platiti i to mislim da cu uraditi u laboratoriji u Luzanima i kosta ca. 170 KM. O cijeni sam citala na forumu.
@semmy,
Ja sam u istoj laboratoriji radila provjeru hormona prije trudnoce, nisam imala termin, samo sam otisla. Nije uopste bila guzva, odmah sam dosla na red, tako da mislim da ti tamo ne treba termin. Negdje sam imala njihov broj, pa ako bas hoces da zoves, pokusat cu ga naci.
bebach 09.01.1999 ;) mala princeza nam se pridruzila 02.02.2010 ;)))
Laboratorij se nalazi u Luzanima, kad predjes onaj glavni most na Ilidzi skrenes desno i na semaforu lijevo ( nadam se da dobro objasnjavam jer od Ilidze samo znam do ovog laboratorija i doci). Ulica je Vinka Samarlica 5 a tel 033 628-302
Ne znam koliko poznajes Luzane, pokusat cu objasnit. Ako znas gdje je bila Opština Ilidza, pa one zgrade ispod od fasadne cigle. Nalazi se u sklopu njih samo sa druge strane. Misli da se zove laboratorija BiH ili tako nesto, a ulica bi trebala biti Vinka Šamarlića 5, nadam se da sam potrefila adresu a evo ti ipak i broj telefona, sigurnije je 628-302 (u Lužanima). Imaju poslovnicu i negdje u gradu i broj bi trebao biti 208-348.
Nadam se da sad ovo nije reklama.
Evo da se i nas dvije prijavimo! Juče bile na kontroli i evo naših mjerica: UZ starost: 30+0 Starost po ZM: 30+1 BPD: 81 mm FL: 57 mm KČS + 140 otk/min Posteljica: stražnji zid Plodna voda: fiziološka Prednjači: glava Težina bebe: 1400-1500 gr Dobila 14 kg, doktor mi je rekao da pripazim na prehranu, sol i šećer da smanjim na minimum, imam malo natečene nožne članke, pritisak mi je 120/75. Anemična sam, malo
to znači da je beba glavom okrenuta ka dolje, tj ka izlazu. to je ispravan položaj za porod, inače ako beba prednjači zadkom (to je guza dolje) obično te šalju na carski ne mora se beba okrenuti odmah glavicom dolje, neke bebe se okrenu u 9-om mjesecu a sve dotada prednjače zadkom