Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo i mi juče bili na UZ ali onom 2D, doktor kaže da taj nije baš precizan kao onaj 3D i 4D. Starost po ZM 25+6 BPD 64 mm FL 43 mm Plodna voda: dovoljno Posteljica: straga Cervix: 37 mm Prednjači: plod poprijeko Doktor kaže da je curica živahna i da se stalno vrti i okreće. Mislim, ja to sada i osjetim, volim ta njena lupkanja po cijeli dan, samo se nadam da joj se ovaj položaj poprijeko neće previše svidjeti, i da će se okrenuti kako treba na vrijeme jer me je strah carskog.
Drage moje, vjerovatno vec na forumu imaju objasnjenja za oznake u nalazu, medjutim meni se nije dalo da trazim:). pa bih voljela da mi neko protumaci ovaj nalaz:
BPD 64mm 24/25 N DF 43 mm 23/24 N KCS+ Post fundus Plod. voda fiziol. Din. i morf. ploda uredu
Ne brini zbog poprecnog polozaja,i kod mene je beba bila okrenuta poprecno sve do 35-te sedmice,i tek tad je zauzela polozaj gdje prednjaci glavica...dr.mi kaze da beba u tom polozaju uziva jer ima najvise plodne vode,a okrenut ce se ako bog da..nas termin je 11.07.2009.
HBD: 18+4 BPD: 40 mm FEMUR: 26 mm KCS: + PREDNJACI: glava POSTELJICA: straznji zid PLOD. VODA: fizioloska
E sad neznam zasto nemam ni na jednom nalazu oznaku AC, bas mi je zao jer bez AC nemogu na onoj stranici izracunati tezinu bebe Da, i na ovoj kontroli smo saznali da je djecak
as jutros sam bila na kontroli i sad vidim da imamo vrlo slicne dimenzije a mene je ginic istravio da ce beba biti teska, prvi sin je tezio 4 Kg a ovaj bi mogao biti jos tezi te me upozorio da popricam sa klinickim ljekarom o carskom rezu.
Da li je tebi neko to spominjao i gdje vodis trudnocu
Trudnoca 32+3 BPD 88.1- odgovara sedmici 35+4 AC 312.9- odgovara sedmici 35+2 FL 62.6odgovara sedmici trudnoce Tezina 2.474
pozdrav svima ja sam nova na ringeraja ja sam bila na UVZ 24.07.09 znam samo da sam u 11 sedmici ali nekontam sta znaci UZ gest 42,69=11 i za BPD neznam sta to oznacava pise ORU to je tako ispunjeno u trudnickoj knjizici pa ako ko zna da mi objasni
drage moje zna li neka od vas da mi kaze sta je to zadak....pregledao me je dr Puzic nakon saobracajne nesrece i napisao je na nalazu "Za sada zadak." zna li neko sta bi to trebalo da znaci nekako se plasim da je moguce da se stanje pogorsa zbog djela recenice za sada...kao da nije konacno zakljucio da je sve ok...please help
Nunny to znaci da je baby okrenuta guzom prema izlazu,a ne glavicom. Nemoj se brinuti,do termina se moze okrenuti na glavicu. A i ako se ne okrene nije to nista strasno...mene je mama rodila tako (na guzu :) ,a to se zove karlicno) za 20 minuta,a u zadnje vrijeme u tim slucajevima uglavnom,ali ne 100% ide se na carski rez. Nemoj se brinuti...puse
I kod mene je u prvoj trudnoci uvijek pisalo za sada zadak( i ja sam isla u Vojnu b.) , i tako sve dok nisam usla u 9 mjesec, kada se beba okrenula kako treba i izasla ko sposlom
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Top Shop Đenifer
Kupujete li proizvode u Top Shopu i sa kojim ste zadovolji. ?!! Nude ih dosta, ne izgledaju loše, čak primamljivo, ali........ koliko su učinkoviti i efikasni za novce koje nude.
Kupujem (51%)
Ne kupujem (49%)
Broj svih glasova: 57
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!