Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Danas smo bili na kontroli i evo naših mjera: Starost po m: 20+6 Starost po UZ: 21, za glavicu 21+5 BPD 51,8 FL 34,7 Cervix 37 mm Plodna voda fiziološka Posteljica zadnji zid Miom se opet pojavio ali manji nego prije?! Doktor kaže da nije bitan uopšte. Saznali smo da je ... Čim se bebač skrivao znala sam odmah da je curica
Nase mjere sa posljednjeg UZ: GA(LMP) 33 GA(AUA) 33... termin se savrseno poklapa i po zadnjoj m. i po UZ - 17. juli.. BPD 8.55 cm HC 30.09 cm AC 27.9 cm FL 6,4 cm TT 2300 gr Posteljica prednji zid, prednjaci glava...plodna voda - fizioloska! Kontrola za 14 dana. Btw, doktorica potvrdila da je !
evo i nas s pregleda BPD 93 MM FEMUR 69 MM prednjaci glava kčs + snimili ctg sve ok posteljica straznji zid zrelost II/III fundus plod.voda fizioloska kontrola za 7 dana okrenula se bebica glavom a doktor me pravo nasmijaoi kaze nikako femur da izmjeri kolika je bebi srednja noga,e svasta...
Drage mamice juce (09.06.) sam i ja bila na UZ...i pravo sam HAPPY jer je sve super...
Sad sam vec 13 sedmica CRL 77,5 BPD 27 KčST.FL 8,7 NN 2,2 vidljiva nosna kost
Bebica se toliko vrtila da je i doktor poceo da se smije... a ja sam srecna sto je dobro sto je beba tako aktivna znaci da joj nista ne fali samo se igra ...
Ono sto me zabrinjava jeste sto je glava u fundusu (malo u lijevo), a trenutno sam 34 sedmica. Je li neko imao slicno iskustvo? Postoji li mogucnost da se okrene glavicom u posljednjem mjesecu? Da li je carski neizbjezan?
Draga moja Saraya, sve je moguće... Kod moje rođake je beba bila skroz poprijeko i to nekada 8-9 mjesec (bila prokrvarila) i do poroda se normalno okrenula, čak nije ni jednog konca imala. Zato, ne brini bit' će to aBd sve ok.