RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

RICI -> RE: Problemi u braku (22.6.2012 11:47:37)

anonimna jednom nasilan uvijek nasilan, to se ne može popraviti niti izmjeniti u svakom slučaju želim ti svu sreću svijeta kako kod da odlučiš.

Miau -> RE: Problemi u braku (25.6.2012 16:03:58)

Anonimna vi zivite u uredenoj drzavi, ne moze te on izbaciti niti ti oduzeti dijete samo zato sta mu je doslo! Potrazi nekog odvjetnika dok je na poslu, posavjetuj se, trazi savjet od soc. sluzbe, nije vazno sta nemas drzavljanstvo sigurno ce ti pomoci. Ali mozda ti se bolje raspitati u tajnosti, tko zna kakva ce mu ovaj put biti reakcija, pa kad doznas sve cinjenice sutni ga ko staru krpu mamicu mu bezobraznu! Cuvaj se i cuvaj malenu!

malasara -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:06:27)

Docekah i ja svoj katastrofalni dan pa da se javim na ovu temu [sm=smiley19.gif] moj ovo je moj stari nik, nemam hrabrosti pisati pod aktuelnim.. drhtim i placem s mladjom kcerkicom u krilu sludjena svojim katastrofalnim brakom i jos gorim muzem. Poceo je da mi pravi scene na svaku moju zelju, sugestiju, zahtjev.. izvristi se na mene, ja se povucem i tako vec odavno. Nisam se prije povlacila ali takve su se rasprave i svadje zavrsavalje odvratnim rijecima pa cak i tucom.. sada radi djecice presutim, povukla sam se totalno, svakako nikad nigdje i ne idemo, kada mi neko dodje uzasan je, nedavno je mojoj mami napravio scenu.. uzeo je starije dijete i otisao prije jedan sat, dok je izlazio spomenula sam mu razvod - samo je odmahnuo rukom! Ne mogu da se smirim, saberem i trezveno razmislim, placem i placem..

hanabanana -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:09:14)

Moraš li to trpiti?

Galicia -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:15:08)

Zao mi je strasno kako ljudi mogu biti nehumani i bezobrazni. Jesil pricala sa njim? Kazes li mu otvoreno sta te muci?

Anoniman -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:15:48)

IZVORNA PORUKA: malasara

Docekah i ja svoj katastrofalni dan pa da se javim na ovu temu [sm=smiley19.gif] moj ovo je moj stari nik, nemam hrabrosti pisati pod aktuelnim.. drhtim i placem s mladjom kcerkicom u krilu sludjena svojim katastrofalnim brakom i jos gorim muzem. Poceo je da mi pravi scene na svaku moju zelju, sugestiju, zahtjev.. izvristi se na mene, ja se povucem i tako vec odavno. Nisam se prije povlacila ali takve su se rasprave i svadje zavrsavalje odvratnim rijecima pa cak i tucom.. sada radi djecice presutim, povukla sam se totalno, svakako nikad nigdje i ne idemo, kada mi neko dodje uzasan je, nedavno je mojoj mami napravio scenu.. uzeo je starije dijete i otisao prije jedan sat, dok je izlazio spomenula sam mu razvod - samo je odmahnuo rukom! Ne mogu da se smirim, saberem i trezveno razmislim, placem i placem..

[sm=smiley13.gif][sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:18:44)

Boze, kako mene ovo pogodi kad cujem....jos kad pretpostavljam ko je...
A gdje ode ta ljubav, ono sto je dvoje zauvijek vezalo? Gdje ode humanost, odgoj, razumjevanje? 2 djece...

Zao mi je, strasno mi je zao.
Ne znam sta ti reci...
Voljela bih da ti mogu pomoci, da vam moze bilo ko ili sta pomoci...

Lady26 -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:21:19)

Boze, bas je tuzno [sm=smiley13.gif]
Ne znam o kome se radi, nije ni bitno, zao mi je ko god da je...
Ne znam sta bih ti rekla...
Da li ti zaista zelis taj razvod ili si to rekla u afektu pa se sad kajes?

malasara -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:21:25)

Trpiti ne moram, ali sta da radim? Pokusala razgovarati milion puta kao sav normalan civilizovan svijet, samo mi scenu bezveze napravi.. dosla sam do toga da poslije takvih "razgovora" imam knedlu u grlu koja me danima gusi, ne jedem nista, zeludac hoce da explodira.. o razvodu razmisljam vec odavno, ali iskreno, plasim se [sm=smiley13.gif] jako me strah..

hanabanana -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:25:13)

Postoji samo jedna stvar preko koje ne bih prešla niti bih oprostila, to je udarac.
Tačka, i nema dalje.

hanabanana -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:27:07)

Trpiti ne moram, ali sta da radim? Pokusala razgovarati milion puta kao sav normalan civilizovan svijet, samo mi scenu bezveze napravi.. dosla sam do toga da poslije takvih "razgovora" imam knedlu u grlu koja me danima gusi, ne jedem nista, zeludac hoce da explodira.. o razvodu razmisljam vec odavno, ali iskreno, plasim se [sm=smiley13.gif] jako me strah..

Čega te je strah?
Da nećeš moći sama?
( neće ti biti lako )
Da nećeš finansijski moći izdržati?
( jedno primanje je uvijek manje od dva, ali cijena ponovnog imanja vlastita života u svojim rukama je neprocjenjiva )
Da će te drugi put ozbiljno povrijediti?
Da će se uskoro obrušiti i na djecu, ne samo na tebe?
Čega te je strah?

sretna sam jako -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:27:18)

Malasara jako mi je zao. Ti se moras sabrat i radi svoje djece bit uredu- mislim sto se zdravlja tice. Danas sutra- mislim da se tebi nesto desi (ne daj Boze) da ne bi on ni djecu pazio kosto to majka radi. Ne mogu ni zamislit kako ti je...

Mirkica -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:29:08)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Postoji samo jedna stvar preko koje ne bih prešla niti bih oprostila, to je udarac.
Tačka, i nema dalje.

i ja se slazem s ovim , kada dodje do udarca za sve je ostalo kasno [sm=zmeden.gif] zao mi je ko god , a jos vise mi ej zao da ako ne moras trpiti i ipak priredjuejs to svojoj djeci [sm=smiley13.gif]

sretna sam jako -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:30:16)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Tačka, i nema dalje.

i ja se slazem s ovim , kada dodje do udarca za sve je ostalo kasno [sm=zmeden.gif] zao mi je ko god , a jos vise mi ej zao da ako ne moras trpiti i ipak priredjuejs to svojoj djeci [sm=smiley13.gif]

potpisujem ovo

malasara -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:35:20)

Čega te je strah?
Da nećeš moći sama?
( neće ti biti lako )
Da nećeš finansijski moći izdržati?

( jedno primanje je uvijek manje od dva, ali cijena ponovnog imanja vlastita života u svojim rukama je neprocjenjiva )
Da će te drugi put ozbiljno povrijediti?
Da će se uskoro obrušiti i na djecu, ne samo na tebe?
Čega te je strah?

da, toga me je strah, i jos mnogo drugih stvari.. ja njega jako volim, sto nije razlog da ostanem s njim ovakvim kakav je sad, zao mi je djecice, roditelja koji bi morali da mi pomazu a imaju knap i za sebe, gdje da zivim jer nemam svj stan.. ma joj sto stvari mi padne na pamet kad pomislim na razvod [sm=smiley13.gif]

sretna sam jako -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:36:10)

Ovo moram da napisem. Poznajem licno familiju u kojoj otac pije i tuce svoju zenu, a o rijecniku da ne govorim. Nije bitno koliko djece imaju, ali bitno je to da djeca imaju traume. I danas ako od promaje vrata zalupe oni skoce "do plafona", idu u skolu prst cucaju, kod susreta s drugim ljudima (odraslima) tocno im vidis strah u ocima, i naravno vidis da ih je stid jer djeca znaju da to sto se kod njih događa nije tajna.
Mislim da bi svak trebao svoju djecu zastiti od toga. Jer nista nam ne treba bit prece od njih. Zao mi te ne mogu ti opisati koliko, al vise od svega mi je zao ako djeca to sve prozivljavaju!

malasara -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:44:07)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Tačka, i nema dalje.

pa sta znaci ne moram, evo ja sad uzmen djecu i izadjem iz kuce i sta? gdje da idem, sta da radim.. ako ce meni, a pogotovo djeci, biti puno gore nego sto je sad nemam sta razmisljati.. nisam ja tip zene koja se boji muza koji hoce da udari, udarila sam ga par puta da mu vise nikad nije palo na pamet, gadjala ga djecijim kolicima i udarala masazerom bio je modar mjesec dana.. to se desilo na samom pocetku druge trunoce, nisam ni znala da sam trudna, znaci nekad u feb. 2010, od tada vise nikad! shvatio je da sam u stanju da ga ubijem ako treba ali me nece dirati, djecu pogotovo [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

hanabanana -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:44:12)

da, toga me je strah, i jos mnogo drugih stvari.. ja njega jako volim, sto nije razlog da ostanem s njim ovakvim kakav je sad, zao mi je djecice, roditelja koji bi morali da mi pomazu a imaju knap i za sebe, gdje da zivim jer nemam svj stan.. ma joj sto stvari mi padne na pamet kad pomislim na razvod [sm=smiley13.gif]

Sve mogu razumijeti ali ovo ne mogu.
Šta ti voliš?
svoju sliku o njemu? Šta čini on za tebe da bi ga voljela?

Galicia -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:49:10)

Te tuce kod vas normalne? Cuj kolica, masazer. Sta da imas pistolj?

bananica -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:50:34)

stvarno mi je zao [sm=smiley31.gif]

odkada se on poceo tako ponasati? sta ga je navelo na to? ima li neki poseban razlog, da ga ti znas ili bar naslucujes? ima li on nekih velikih problema pa se agresivno ponasa?
vjerujem da je ranije bilo sve ok, da je bio drugacija osoba pa me zbunjuje zasto taj preokret kod njega ili je on mozda uvijek bio takva osoba?

malasara -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:51:43)

ja sam s tim covjekom nepunih 10 god. imali smo vezu i prve 2-3 god braka perfektne, to je bio covjek koji je mene osvojio i volio toliko da ja nisam mogla da vjerujem.. nije to bas jednostavno prekriziti [sm=smiley13.gif] opet ponavljam, to nije razlog da bilo sta trpim, ima puno drugih razloga, jednostavno nemam hrabrosti!

sretna sam jako -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:52:37)

E meni to stvarno nije normalno. Prestanite se igrat karate kid-a iliti isprobavat borilacke vjestine. Sta bi da vam je taj masazer djete pogodio??
Opet ti kazem zao mi je- al ako nesto ne ide onda ne ide...Kako je djeci? [sm=smiley19.gif]

malasara -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:55:41)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Te tuce kod vas normalne? Cuj kolica, masazer. Sta da imas pistolj?

NE, tuce za mene nisu normalne! mislim od kud sad to [sm=smiley13.gif] sta sam trebala, sjesti i pustiti da radi sta hoce?! da sam imala pistolj pucala bi, eto sta bi! niko nema pravo da me udara i kraj price [sm=hudicek1.gif]

bananica -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:58:07)

u ovom slucaju ja kazem da se najlakse razvesti, ali tesko je "obnoviti" brak, polako, smiri se, vidi sta ne valja, pokusaj pricati s njim, vidi u cemu je fazon, sta se desava s njim

Galicia -> RE: Problemi u braku (3.7.2012 20:58:39)

malasara, to sad sto si nama napisala to ti svom muzu trebas reci. Kazes da si ga udarila u februaru 2010, u samoodbrani. Sad je juli 2012, a ti i dalje sa njim. Ja se samo nadam da od februara 2010 niste imali intimne odnose, ili cak spavali u istom krevetu, jer ne mogu zamisliti da poljubim ili spavam pokraj covjeka kojeg zelim ubiti.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>