bananica
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman IZVORNA PORUKA: D_K IZVORNA PORUKA: Anoniman Upravo o ovome se radi. Sto je drugaciji prema meni. Nista mi vise ne govori, ni gdje ide, nit mi prica sta ima na poslu, ni sta radi, nista, bas nista. Kad ga pitam sta ima, samo kaze "nema nista, sve po starom" i to je to. A nema inicijativu ni za intimu. Ja ne iniciram da bih vidjela hoce li on, ali nista. Drugaciji je skroz. Imali smo raspravu oko toga i kaze kako smo eto dovde dosli da nema rjesenja, da ne mozemo pricat o svemu i da je najbolje tako.Ali ne zelim ja to i radije bih se razvela. Da li je samo do mene? Zasto se sad ponasa ovako, samo zbog mog ispada u vezi kolegice? On u zadnje vrijeme i nema vremena za mene i porodicu. Obavezan je samo oko svojih. Ne sjecam se kad smo sta planirali skupa. Sta uradit? I meni je zao zbog prenosa, ali kako sad da ga vratim a da se bas skroz ne ponizim? pa kakav treba da bude.. treba da te tetosi a ti si pravo nezrelo dijete.. bas me interesuje tvoja proslost, kako si odrastala, kako su te tretirali, jesi li bila borac u zivotu ili su ti servirane stvari na izvolite.. meni se cini da je ovo drugo.. ako si se vec htjela izjadati mislim da si dobila pravo korisnih savjeta i da si poslusala makar jedan ne bi bila u ovoj ruznoj poziciji.. sad opet pocinjemo igru i evo ti jos jedan savjet, izvini se, reci da si pretjerala, reci kako si nesigurna usebe, da su ljubav i strah da ga ne izgubis bili 'okidaci' nerazumne ljubomore i da si uvidjela da si pogrijesila. Na ovo prvo boldirano cu samo reci da mi nikad, al nikad nije bilo servirano nista na izvolite. Uspjesna sam i za sve sam se sama izborila. Jedino mogu reci da sam previse naivna i emotivna i cesto sam puta bila povrijedjena, posebno u ljubavi. Ne trazim opravdanje. A ovo drugo boldirano, HOCU, ali sta ako ne prihvati, kako da znam da cemo sve pricati ubuduce i da nece biti presucivanja, da ce sve biti ok? Sta ako ne prihvati? ja mu se ne bih izvinjavala,ne vidim razlog.....svak ima pravo na sumnju, pa i ti naravno, a tm da je imalo razumna osoba otklonio bi ti te sumnje na mnogo ljepsi nacin od ignorisanja i napadanja ignorisi i ti njega, pricaj i ti sa velikim odusevljenjem o nekom muskarcu,kojeg poznajes, pa da vidimo njegovu reakciju i jos mi nije jasno sta ti ima govoriti da li je ona vjernik ili nije, eto kao jako bitan podatak
|