|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
19.9.2011 9:47:59   
teacher75
odlican text, bas je sve uglavnom tako

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1551
19.9.2011 18:06:14   
sang
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

ali kada sam ja ok i raspoložena i ne pitam i ne radim ono što ga nervira, on je super.

Ovo je kljucno! Drzi se toga. Budi lijepa, zavodljiva, opustena i nasmijana...i nece biti problema.

Upravo ovo i radim u zadnje vrijeme. I jeste, mnogo nam je bolji odnos. Ali šta kad mu zelim nesto reci, riješiti neku dilemu, sta onda? Kako pristupiti, a da ne pomisli: evo je opet po starom.? Kako bi se postavile prema muzu da mislite da vam je nesto sitno slagao, bi li ga direktno pitale, presutile ili sta? Jer ako je nesporazum, njegov zaključak će sigurno biti da mu ne vjerujem.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1552
20.9.2011 2:14:23   
malena sharena
IZVORNA PORUKA: sang

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

ali kada sam ja ok i raspoložena i ne pitam i ne radim ono što ga nervira, on je super.

Ovo je kljucno! Drzi se toga. Budi lijepa, zavodljiva, opustena i nasmijana...i nece biti problema.

Upravo ovo i radim u zadnje vrijeme. I jeste, mnogo nam je bolji odnos. Ali šta kad mu zelim nesto reci, riješiti neku dilemu, sta onda? Kako pristupiti, a da ne pomisli: evo je opet po starom.? Kako bi se postavile prema muzu da mislite da vam je nesto sitno slagao, bi li ga direktno pitale, presutile ili sta? Jer ako je nesporazum, njegov zaključak će sigurno biti da mu ne vjerujem.

Presutila. Zapravo, u normalnim okolnostima, ti se ne bi trebala uopce zamarati s tim, ali evo, za pocetak, barem presuti. Pa, vecina ljudi kad nemaju volje da se raspravljaju oko neke beznacajne stvari, jednostavno zaobidju istinu. Kad bi svi bracni parovi svaki dan razrjesavali ovakve dileme, to bi bio pakao od braka i zivota.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu sang)
Neposredna veza do poruke: 1553
25.10.2011 8:45:29   
SivaEminencija
Zdravo svima.

Žena i ja živimo skupa već godinu i par mjeseci. Zivimo u porodičnoj kući mojih roditelja. Mi smo na gornjem spratu koji nije fizički odvojen, ali nam se gore niko ne penje.  Moji rade u drugom gradu pa su iz tog razloga rijetko bilo kod kuce, možda svaki drugi vikend i tako. Posljednjih par mjeseci otac se razbolio pa su sada stalno kod kuce. Mi na svom spratu nemamo svoju kuhinju pa se zbog toga najviše i svadjamo (ustvari ona se voli raspravljati, a ja sam tip koji ne voli prepirke).  Prije nego što smo se uzeli priča je bila mogu ja sa tvojom mamom, nije problem što je jedna kuhinja i tako, kao dogovoriće se one. No međutim preoblemi su nastali već prvi mjesec. Ali u principu nije to razlog zbog kojeg sam ja najviše nezadovoljan. Najviše mi smeta to što se ona ponaša kao da živi u hotelu, kao da mojih roditelja nema. Naime kad krene na posao mrsko joj je ući kod njih na 1 minutu da vide kako su jesu li se naspavali itd. Ista je situacija i kad se vrati, znači popne se na sprat i to je to. Zna proći i čitav vikend, a ona se ne udostoji  da sidje da vidi kako su oni (otac mi je bolesta, a gleda je kao da je njegova kćerka).  Ja se sa svojim roditeljima nikad nisam svadjao niti sam ulazio u žustre rasprave, a njoj nije nikakav problem da svako malo mojima nešto odbrusi  onako arogantno.  U principu mislim da je problem do kućnog odgoja, jer i ona i njena sestra svojim roditeljima svako malo kazu, de šuti, jesi glup ili glupa itd. A meni je to nepojmljivo da kažeš svom ocu i mami. Ja sa njom odem kod njenih često na ručak, a njoj je problem da ručamo zajedno sa mojima jer kao ne svidja se njoj kako moja mama kuha. Bilo šta da moja mama njoj kaže ona to shvati kao kritiku. U zadnje vrijeme sam počeo izbjegavati odlaske njenim roditeljima (koji su divni ljudi) čisto zato što ona neće da ruča kod mojih. Nisam više pametan šta da radim, dodje mi da se razvedem. Nemam snage da se sikiram na dva fronta (bolestan otac i problemi s njom).  Pogotovo što vidim da je mojima stvarno žao što se ona tako ponaša.  Mi kad smo sami onda je OK, nema dlake na jeziku ali srećom sam ja staložen.  Eto svasta sam napisao, a dosta toga sam i zaboravio, pa ako ko ima neki savjet bujrum.  

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1554
25.10.2011 8:56:34   
mamabb
Evo žene dožvljavanje situacije iz drugog ugla :)) a neke bi garant rekle da je to lijepa distanca...

Helem, jesi ti svojoj supruzi sve ovo ovako i kazao? Da li se je pitao zbog čega se tako ponaša? Da je nisu uvrijedili nečim, a da ti za to ne znaš? Zašto joj stvari smetaju sad, a nisu smetale ranije, tj. ta zajednička kuhinja?
Ako ona dolazi na gotovo s posla a ne ulazi ni da se pozdravi (ovo ja zaključila na osnovu onog ''živi kao u hotelu'') onda je ona bezobrazna koliko je teška!

04.12.2008.

(odgovor članu SivaEminencija)
Neposredna veza do poruke: 1555
25.10.2011 8:58:53   
Anoniman
Ti si ozenjen covjek i treba da gledas svoju porodicu,valjda si je ozenio zato sto je   volis a ne zato sto ona treba da voli ili ne voli tvoje roditelje....Ja se slazem sa jedom stvari a to je postovanje,treba da ga ima i za tebe i za tvoje roditelje a i obrnuto,ali sad da se razvodis samo zato sto ona nece da jede sa tvojim roditeljima,e pa  jbg jarane nisi se trebao  ni zeniti....
Fino ti svoju zenicu jedno vece uz kaficu privedi na  jedan kulturan i otvoren razgovor,otvori joj srce,reci iskreno sta ti  smeta,postoji dogovor za sve....
Zao mi je sto cujem dati je tata bolestan nadam se da ce brzo ozdravitii shvatam takodje da imas obavezu prema njemu jer to je tvoj otac ali gledaj da balansiras dobro i da udovoljis svima pa i  sebi...

Neposredna veza do poruke: 1556
25.10.2011 8:59:15   
Emica_sa
MOj ti je savjet razvedi se,ne znam sto ces sa takvom osobom u braku,izvini,ali tako jeuser posted image

Mene je moj svekar jednom pravo uvrijedio,moj muz nije sa njim pricao,ali ja sam mu rekla da to nije uredu i uvijek kazem,ne moramo se voliti,ali postovati da jer ipak smo jedna obiteljuser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 1557
25.10.2011 9:04:45   
bananica
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Ti si ozenjen covjek i treba da gledas svoju porodicu,valjda si je ozenio zato sto je   volis a ne zato sto ona treba da voli ili ne voli tvoje roditelje....Ja se slazem sa jedom stvari a to je postovanje,treba da ga ima i za tebe i za tvoje roditelje a i obrnuto,ali sad da se razvodis samo zato sto ona nece da jede sa tvojim roditeljima,e pa  jbg jarane nisi se trebao  ni zeniti....
Fino ti svoju zenicu jedno vece uz kaficu privedi na  jedan kulturan i otvoren razgovor,otvori joj srce,reci iskreno sta ti  smeta,postoji dogovor za sve....
Zao mi je sto cujem dati je tata bolestan nadam se da ce brzo ozdravitii shvatam takodje da imas obavezu prema njemu jer to je tvoj otac ali gledaj da balansiras dobro i da udovoljis svima pa i  sebi...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1558
25.10.2011 9:11:32   
bananica
U zadnje vrijeme sam počeo izbjegavati odlaske njenim roditeljima (koji su divni ljudi) čisto zato što ona neće da ruča kod mojih.

sa inatom se ne rjesavaju problemi
razgovor je puno bolja opcija, reci joj sta ti smeta, saslusaj sta ti ona ima za reci i izgladite situaciju
jos uvijek ne mogu vjerovati da bi se ti razveo jer ti zena nece da ruca sa roditeljimauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1559
25.10.2011 9:12:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

MOj ti je savjet razvedi se,ne znam sto ces sa takvom osobom u braku,izvini,ali tako jeuser posted image

Mene je moj svekar jednom pravo uvrijedio,moj muz nije sa njim pricao,ali ja sam mu rekla da to nije uredu i uvijek kazem,ne moramo se voliti,ali postovati da jer ipak smo jedna obiteljuser posted image

Pa bona sto seti nisi razvela kad te je uvrijedio

(odgovor članu Emica_sa)
  Neposredna veza do poruke: 1560
25.10.2011 9:13:03   
Amrino
A jeste li razmisljali o preseljenju? Ja sam ubijedjana da bi time bar 50 % vasih problema nestalo. Licno- ja ne bih mogla zivjeti u zajednici ni sa svojima a kamoli sa njegovima i imam osjecaj da bi se i ja ponasala slicno kao i tvoja zena a to ni u kojem slucaju NE znaci manjak ljubavi ili postovanja nego jednostavno bih bila nezadovoljna jer nemam svoj "rahatluk". Unutrasnje nezadovoljstvo osobe obicno iskaljuju na drugima iz svoje okoline a da ponekad toga nisu ni svjesne. Jeftinije te dodje iznajmiti negdje stan nego prolaziti kroz sve te nategnute situacije, sikiracije i ne daj Boze razvod. (van pameti mi je i da pomisljas na to). Vjerujem da bi onda bez problema i ti i tvoja zena posjecivali i njene i tvoje sa osmjehom na licu.

< Poruku je uredio Amrino -- 25.10.2011 9:15:13 >

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1561
25.10.2011 9:14:37   
bananica
U principu mislim da je problem do kućnog odgoja, jer i ona i njena sestra svojim roditeljima svako malo kazu, de šuti, jesi glup ili glupa itd.

jako je ruzno pricati ovako na svoju zenu

Neposredna veza do poruke: 1562
25.10.2011 9:15:49   
Emica_sa
Da moj muz ne postuje moje roditelje ja bi se razvela marina

Hello, it's me...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1563
25.10.2011 9:17:10   
stefania
joj, stvarno mi je zao sto ti se to desava, to bas zna da bude problem...nadam se da ce ce tvoj tata ozdraviti pa da makar neces morati zbog toga da se sekiras...sto se tice problema sa suprugom i roditeljima, i ja mislim da je to problem do kucnog odgoja i i ja jedino mogu da ti kazem da tvoja supruga mora razumjeti da se tu radi o osnovnom ljudskom postovanju a ne o ljubavi. zaista ne mogu da razumijem takvo ponasanje i smatram da bi ona zaista trebala da postupa u skladu s nekim osnovnim nacelima civiliziranog ponasanja tj da se pozdravi s ljudima ujutro i nakon posla ako nista drugo..ukoliko nece da ruca s tvojima ok, mozda i ne mora ali da stvarno ne moze dnevno odvojiti dvije minute da se s njima upita nije nikako ok...posebno ako si joj ti skrenuo paznju na to i ako je njoj jasno da je to tebi vazno...ukoliko ignorise to a ti si joj rekao na neki lijep i miran nacin inda mozda da se zapitas da li ce njeno nepostovanje uskoro preci i na tebe. tj. vec je preslo jer nije u stanju da te ispostuje u takvoj sitnici...npr. moj svekar je dosa tezak i sebican covjek kojem koliko ja vidim nije bitan niko osim njega samog ali ja ipak iskljucivo zbog svog muza istrpim kafu s njim svako malo i pravim se da me zanima njegova (ultra egocentricna ) prica...koliko god da me nervira stalno sebi govorim da je on tata mog muza a i djeda mom djetetu pa da stoga imam duznost prema njemu biti ljubazna...mislim da bi i tvoja zena morala biti svjesna takvih stvari i zrela da postupi kao odrasla osoba kad je vec bila dovoljno zrela da se udaje...vjerovatno je da je ona mislila da tvojih nikada nece biti kad ste se uzeli (jer kazes da su radili vani) pa joj je sad saka na oko to sto su stalno u kuci...ipak, ona je pristala s tobom dijeliti dobro i lose kad se za tebe udala i valjda bi trebalo da prihvati i tvoje roditelje bez obzira na to da li ih voli ili ne

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1564
25.10.2011 9:17:20   
SivaEminencija
Hvala vam na odgovorima. Trebao mi je pogleda iz nečijeg drugog ugla. Čisto da ne umislim sebi da sam samo ja upravu user posted image Vjerovatno i nisam u svemu.

Postoji problem i u meni, u smislu da se ja teško otvaram za priču. Smirena sam osoba ali mi se znalo iz prijašnjih iskustava u životu desiti da se tako u nekoj raspravi zapalim i kazem neke stvari koje ni ne mislim pa je onda belaj. Tako da slažem se sa vama trebam razgovarati sa svojom zenom.

Neznam da li neko od vas zivi u zajednici, jel li ta kuhinja toliki problem?

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1565
25.10.2011 9:17:35   
Anoniman

pitanje  je bilo sto se ne razvede kad te  je uvrijedio??

(odgovor članu Emica_sa)
  Neposredna veza do poruke: 1566
25.10.2011 9:18:02   
teacher75

nisi trebala ni tolerisati uvredu svekra, jer kad jednom uvrijedi, opet ce

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1567
25.10.2011 9:18:21   
bananica

bas ti vjerujem da bi

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1568
25.10.2011 9:20:26   
Emica_sa
Stefania svaka cast uzela si mi rijec iz ustauser posted image user posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 1569
25.10.2011 9:20:37   
teacher75
IZVORNA PORUKA: SivaEminencija

Hvala vam na odgovorima. Trebao mi je pogleda iz nečijeg drugog ugla. Čisto da ne umislim sebi da sam samo ja upravu user posted image Vjerovatno i nisam u svemu.

Postoji problem i u meni, u smislu da se ja teško otvaram za priču. Smirena sam osoba ali mi se znalo iz prijašnjih iskustava u životu desiti da se tako u nekoj raspravi zapalim i kazem neke stvari koje ni ne mislim pa je onda belaj. Tako da slažem se sa vama trebam razgovarati sa svojom zenom.

problem je za zene koje vole da kuhaju i ne jedu istu hranu kao sveki, tj. ne vole. meni recimo ne bi bio problem da imamo isti ukus i da sveki kuha, jer ne volim kuhatiuser posted image al hvala bogu ,ne zivim u zajednici, ne kazu djaba;: zajednica- jadnica, puno brakova propadne zbog iste...

Neposredna veza do poruke: 1570
25.10.2011 9:20:49   
bananica

ja ne zivim u zajednici,i ne mogu odgovoriti na tvoje pitanje,ali me zanima sta je problem oko kuhinje?? raspored kad ce koja kuhati? mora se jesti ono sto tvoja mama skuha?

Neposredna veza do poruke: 1571
25.10.2011 9:23:55   
SivaEminencija
IZVORNA PORUKA: bananica

ja ne zivim u zajednici,i ne mogu odgovoriti na tvoje pitanje,ali me zanima sta je problem oko kuhinje?? raspored kad ce koja kuhati? mora se jesti ono sto tvoja mama skuha?

Ma nemora se uopste jesti to sto moja mama skuha. Može napraviti sta god hoce. Samo je problem što kako ona kaže nije mogla ni sa svojom mamom u kuhinji pa joj je problem i sa mojom. U kuci gdje je zivjela sa svojima imala je kao odvojen stan, pa se kako kaze nije ni svojima javljala kad ode i dodje.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1572
25.10.2011 9:24:19   
bananica
IZVORNA PORUKA: stefania

joj, stvarno mi je zao sto ti se to desava, to bas zna da bude problem...nadam se da ce ce tvoj tata ozdraviti pa da makar neces morati zbog toga da se sekiras...sto se tice problema sa suprugom i roditeljima, i ja mislim da je to problem do kucnog odgoja i i ja jedino mogu da ti kazem da tvoja supruga mora razumjeti da se tu radi o osnovnom ljudskom postovanju a ne o ljubavi. zaista ne mogu da razumijem takvo ponasanje i smatram da bi ona zaista trebala da postupa u skladu s nekim osnovnim nacelima civiliziranog ponasanja tj da se pozdravi s ljudima ujutro i nakon posla ako nista drugo..ukoliko nece da ruca s tvojima ok, mozda i ne mora ali da stvarno ne moze dnevno odvojiti dvije minute da se s njima upita nije nikako ok...posebno ako si joj ti skrenuo paznju na to i ako je njoj jasno da je to tebi vazno...ukoliko ignorise to a ti si joj rekao na neki lijep i miran nacin inda mozda da se zapitas da li ce njeno nepostovanje uskoro preci i na tebe. tj. vec je preslo jer nije u stanju da te ispostuje u takvoj sitnici...npr. moj svekar je dosa tezak i sebican covjek kojem koliko ja vidim nije bitan niko osim njega samog ali ja ipak iskljucivo zbog svog muza istrpim kafu s njim svako malo i pravim se da me zanima njegova (ultra egocentricna ) prica...koliko god da me nervira stalno sebi govorim da je on tata mog muza a i djeda mom djetetu pa da stoga imam duznost prema njemu biti ljubazna...mislim da bi i tvoja zena morala biti svjesna takvih stvari i zrela da postupi kao odrasla osoba kad je vec bila dovoljno zrela da se udaje...vjerovatno je da je ona mislila da tvojih nikada nece biti kad ste se uzeli (jer kazes da su radili vani) pa joj je sad saka na oko to sto su stalno u kuci...ipak, ona je pristala s tobom dijeliti dobro i lose kad se za tebe udala i valjda bi trebalo da prihvati i tvoje roditelje bez obzira na to da li ih voli ili ne

zbog cega bi zena trebala svako jutro pozdravljati se sa nekimuser posted image moze i taj neko izaci na vrata i pozdraviti nju,ukoliko zeli i stalo mu do tog pozdrava i postuje je

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 1573
25.10.2011 9:25:48   
Amrino

Meni bi fakat bio. Izvini ali ovo je prica iz muskog ugla a svi znamo koliko muskarci (ne) primjecuju stvari oko sebe a narocito u kuhinji. Iskreno - cisto sumnjamda su tvoji roditelji beskrajno divni i krasni a da ti je zena grozna i neodgojena. Sorry- ali nije logicno.. Iz licnog iskustva znam koliko moj muz ni ne registruje a kamoli skonta neke sverkvine zajedljive komentare i sl. Ono sto je kod nas drugacije je da nas dvoje o svemu otvoreno razgovaramo. Tvoja zena je sada tvoja najvaznija porodica i to sto ti na prvoj prepreci razmisljas o razvodu meni mnogo vise govorii o tebi. Imacete vi u zivotu jos mnogo prepreka i problema to nije ono oko cega treba brinuti. Brinuti trebas oko toga sto ne znate kako da ih zajedno rijesite.
Zar je zaista vrijedno vaseg braka to da pod svaku cijenu zivite u zajednici?user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

Neposredna veza do poruke: 1574
25.10.2011 9:26:07   
Anoniman

Dobro je  kad priznas da  imas i ti problema u sebi,nisi jedini svi  imamo mane....Prije nego sjedes sa njom pripremi se na razne situacije do kojih moze doci...Nek  to bude i neka vrsta taktike za tebe a i za nju...Nisam nikad  zivjela u zajednici,ali  bila mi je  sveki preko puta tako da znam da ponekad i nismo imali privatnog zivota,ali ona  jeste starija zena gledala sam da je postujem,sve dok  je bilo obostrano...
Ti najbolje znas kako da pridjes problemu jer mozda problem uopste nije  u tvojim roditeljima....
Pokusaj sa mirnim razgovorom  i  razumijevanjem...

Neposredna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *