|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
7.11.2010 15:30:18   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a evo ja joj već zavidim jer ima kamin user posted image i ja bi jedan rado 

Samo da ti kažem da ga imam i ja:)))))

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1401
7.11.2010 18:04:39   
bebica1989
IZVORNA PORUKA: vjestica

IZVORNA PORUKA: bebica1989

sex je jedan od najbitnijih stvari u braku, i sve ono što ide uz sex, predigra... veš.... itd

potpisujem...jer vecina problema potjece ako nemate redovan i lijep sexuser posted image user posted image user posted image probajte pravo je ukusnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ako će neki brak biti u pitanju zbog neredovnog seksa, onda to nije dovoljno čvrst brak, odnosno veza između to dvoje ljudi nije dovoljno čvrsta
slažem se da je seks bitna stvar u braku, ali ako će mi brak biti loš i a ću imati problema zato što se nismo seksali dugo zbog rizične trudnoće, bolesti , odvojenosti i sl. onda to za mene nije pravi brak

izvini vjestice al nisam govorila u slucaju bolesti,nuzda zakon mjenja,mislim da je dokazano a i sama mozda primjetis kad se osloboodis viska energije da

ti bude bolje,a pogoto muskarci

Ne vezimo srce za dunjaluk,jer samo tad bice nam lako podnijeti iskusenje.....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1402
7.11.2010 20:47:39   
teacher75
evo ja kupila mm jednom majicu na pruge, kombinacija bijelo-roze i on odmah komentarisao da je "pederska", al sam mu ja rekla da nije u redu da ne nosi moj poklon i da se meni svidja, da mu super stoji, pa je zato sada cesto nosiuser posted image al ne bih sada posto- poto mijenjala citav njegov stil, kao sto ne bih voljela ni da on mijenja moj...uh, kad bi insistirao da se oblacim klasicno- kostime i odijela ja bih poludjela, jer to jednostavno nisam ja i osjecala bih se kao u tudjoj kozi...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebica1989)
Neposredna veza do poruke: 1403
7.11.2010 23:01:31   
vjestica

sex je jedan od najbitnijih stvari u braku, i sve ono što ide uz sex, predigra... veš.... itd

potpisujem...jer vecina problema potjece ako nemate redovan i lijep sexuser posted image user posted image user posted image probajte pravo je ukusnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ako će neki brak biti u pitanju zbog neredovnog seksa, onda to nije dovoljno čvrst brak, odnosno veza između to dvoje ljudi nije dovoljno čvrsta
slažem se da je seks bitna stvar u braku, ali ako će mi brak biti loš i a ću imati problema zato što se nismo seksali dugo zbog rizične trudnoće, bolesti , odvojenosti i sl. onda to za mene nije pravi brak

izvini vjestice al nisam govorila u slucaju bolesti,nuzda zakon mjenja,mislim da je dokazano a i sama mozda primjetis kad se osloboodis viska energije da

ti bude bolje,a pogoto muskarci

bebice pa ima i drugih načina da se oslobodiš viška energije
nije seks sve u životu

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu bebica1989)
Neposredna veza do poruke: 1404
7.11.2010 23:05:07   
vjestica
IZVORNA PORUKA: teacher75

evo ja kupila mm jednom majicu na pruge, kombinacija bijelo-roze i on odmah komentarisao da je "pederska", al sam mu ja rekla da nije u redu da ne nosi moj poklon i da se meni svidja, da mu super stoji, pa je zato sada cesto nosiuser posted image al ne bih sada posto- poto mijenjala citav njegov stil, kao sto ne bih voljela ni da on mijenja moj...uh, kad bi insistirao da se oblacim klasicno- kostime i odijela ja bih poludjela, jer to jednostavno nisam ja i osjecala bih se kao u tudjoj kozi...

ja redovno fulim sa poklonom user posted image
prije sam mu kupovala parfeme, ali onaj koji se meni sviđa, njemu se ne sviđa user posted image user posted image
i skontala da je pametnije da on izabere, i onda se lijepo iznenadi kad mu to kupim user posted image user posted image
on je obuče koji put reda radi nešto što mu poklonim, a ne sviđa mu se, kao i ja ono što on meni pokloni, a ne sviđa mi se, ali nema pritiska da nešto što je poklonjeno mora da se nosi, barem ne stalno user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1405
7.11.2010 23:12:20   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

a evo ja joj već zavidim jer ima kamin user posted image i ja bi jedan rado 

Samo da ti kažem da ga imam i ja:)))))

user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1406
7.11.2010 23:14:36   
veeseelaa

prije sam mu kupovala parfeme, ali onaj koji se meni sviđa, njemu se ne sviđa user posted image user posted image
i skontala da je pametnije da on izabere, i onda se lijepo iznenadi kad mu to kupim user posted image user posted image
on je obuče koji put reda radi nešto što mu poklonim, a ne sviđa mu se, kao i ja ono što on meni pokloni, a ne sviđa mi se, ali nema pritiska da nešto što je poklonjeno mora da se nosi, barem ne stalno user posted image user posted image

ja nemam problema s tim, ja jednostavno pitam šta ćeš da ti kupim
evo 11 ovog mjeseca nam je godišnjica, ja sam htjela parfem ricci ricci a on tene user posted image
naravno nekad neke sitnice mu kupim kao i on meni bez da se konsultujemo al kad je u pitanju poklon iznad 100 KM uvijek pitam

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1407
8.11.2010 9:14:36   
teacher75

ma znam ja pogoditi kad hocu, jer znam njegov ukus, al ovu majicu sam kupila po svom ukusuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1408
18.11.2010 21:50:25   
Anoniman
e sada pomozite i recite mi kakav savjet da joj dam.moja zaova ne zivi u nasem gradu ali imaju ovdje kucu pa cesto dodju.nekad njen muz dodje i bez nje kao da obidje rodbinu.kada dodju ona je najvise kod nas a on kod svojih.on je grozan prema njoj...sve mi jadnica isprica....eto samo sto joj ne kaze ja sam s tobom samo zbog djeteta.on izlazi sa prijateljima a zajedno nikad ne izadju.ma ni ona se vise ne sjeca kada su imali sex.al najgore od svega je sada kad su zadnji put dosli bili su kod sebe kuci.on je mislio na koncert a ona kod nas.dakle on se vec spremio i rekao da ide sa prijateljima i neko je nazvao ona se javila bio je to zenski glas i trazila je njenog muza.ona je pocela napadat i cura se samo smijala.on je nasao izgovor da je to cura njegovog prijatelja.svekrva joj govori da pokusa sacuvati brak da ce mu dosadit hodanje...a mene pita za savjet nezzz sta da joj kazem.rekla sam joj da sama odluci.mada znam da joj je tesko i da ja to ne bih mogla trpjeti.nas dvije nismo bile bas super dok smo zivjele zajedno.kada se udal postale smo dobre al opet znam da bih opet krenule po satrom da zajedno zivimo...jer je ona bas impulsivna osoba.mislim bila je sada je nekako propala.neznam...ma preda mnom joj on savkakve stvari govori...i preda mnom govori sve njihove detalje i bruka je jadnicu.sta da joj kaze,

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 1409
19.11.2010 11:40:40   
vjestica
ništa, ona sama mora odlučiti da li će ostati u takvom braku ili ne
neko će trpiti takva srauser posted image , neko ne

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1410
19.11.2010 11:44:55   
veeseelaa
ja bi joj rekla da ga nogira i to pod hitno, odmah, sad al bi joj i ponudila svoju pomoć od smještaja, novca, prijateljstva i sl
Pa nikog ne bi mogla gledati da živi u takvom braku bez da nešto ne učinim, makar kažem svoje mišljenje a ona nek odluči sama!

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1411
19.11.2010 11:54:56   
Niina
IZVORNA PORUKA: Anoniman

e sada pomozite i recite mi kakav savjet da joj dam.moja zaova ne zivi u nasem gradu ali imaju ovdje kucu pa cesto dodju.nekad njen muz dodje i bez nje kao da obidje rodbinu.kada dodju ona je najvise kod nas a on kod svojih.on je grozan prema njoj...sve mi jadnica isprica....eto samo sto joj ne kaze ja sam s tobom samo zbog djeteta.on izlazi sa prijateljima a zajedno nikad ne izadju.ma ni ona se vise ne sjeca kada su imali sex.al najgore od svega je sada kad su zadnji put dosli bili su kod sebe kuci.on je mislio na koncert a ona kod nas.dakle on se vec spremio i rekao da ide sa prijateljima i neko je nazvao ona se javila bio je to zenski glas i trazila je njenog muza.ona je pocela napadat i cura se samo smijala.on je nasao izgovor da je to cura njegovog prijatelja.svekrva joj govori da pokusa sacuvati brak da ce mu dosadit hodanje...a mene pita za savjet nezzz sta da joj kazem.rekla sam joj da sama odluci.mada znam da joj je tesko i da ja to ne bih mogla trpjeti.nas dvije nismo bile bas super dok smo zivjele zajedno.kada se udal postale smo dobre al opet znam da bih opet krenule po satrom da zajedno zivimo...jer je ona bas impulsivna osoba.mislim bila je sada je nekako propala.neznam...ma preda mnom joj on savkakve stvari govori...i preda mnom govori sve njihove detalje i bruka je jadnicu.sta da joj kaze,

ko zna sta tu u 4 zida ima...jer ljudi kada pricaju drugima obizno u naletu ljutnje govore sve najgore...a mozda to i nije tako...ja vjerujem da us vakom odnosu medju ljudima ima i dobrog i loseg samo je pitanje sta ces iz tog odnosa ti izvuci.
ako je impulsivna....ne mislis li da i ona svojih prstica nema u tom nazovimo ga, razdoru braka,???
to sto on radi je za svaku osudu....ali i meni da ne ko zvoca po citav dan...i ja bih trazila srecu negdje drugdje.
U svakom slucaju, pametnije ti je se ne mjesati jer ces ti biti kriva za sve...uputi ih na pravu adresu ako zele spasiti taj brak a to je - BRACNO SAVJETOVALISTE..pa nek ih struco osoblje posavjetuje.

Oni trebaju na razgovor kod bracnog savjetnika. Pa da pokusaju spasititaj brak

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1412
19.11.2010 14:26:11   
Anoniman
ma ima i toga sigurno al dobro ste rekle nebih se ja trebala mjesat.a i da se razvedu mislim da bi joj on morao placat izdrzavanje za dijete.a bogami ima i bruku para pa nek izvoli.al na pocetku braka ona je bila kao inace ono pokazivala je zube on joj to nije dozvolio i onda je on postao takav.sada mu ona samo suti i trpi neznam...najbolje bi bilo kad bi sve fino rijesili al jos su mladi al bas mladi pa mozda je i to problem

(odgovor članu Niina)
  Neposredna veza do poruke: 1413
19.11.2010 14:45:35   
mamabb
IZVORNA PORUKA: Niina

ko zna sta tu u 4 zida ima...jer ljudi kada pricaju drugima obizno u naletu ljutnje govore sve najgore...a mozda to i nije tako...ja vjerujem da us vakom odnosu medju ljudima ima i dobrog i loseg samo je pitanje sta ces iz tog odnosa ti izvuci.
ako je impulsivna....ne mislis li da i ona svojih prstica nema u tom nazovimo ga, razdoru braka,???
to sto on radi je za svaku osudu....ali i meni da ne ko zvoca po citav dan...i ja bih trazila srecu negdje drugdje.
U svakom slucaju, pametnije ti je se ne mjesati jer ces ti biti kriva za sve...uputi ih na pravu adresu ako zele spasiti taj brak a to je - BRACNO SAVJETOVALISTE..pa nek ih struco osoblje posavjetuje.

Oni trebaju na razgovor kod bracnog savjetnika. Pa da pokusaju spasititaj brak

slažem se Niina.

04.12.2008.

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 1414
19.11.2010 15:43:35   
veeseelaa

mislim kakva 4 zida, sexa nema, očito je vara, izlazi i dolazi kad mu se ćefne, vrijedja je i ponižava pred drugima
Da možda je medju 4 zida sve puno puno goreuser posted image user posted image
Znam da je nezahvalno miješati se al to nije bilo ko, to je tvoja zaova, haman ko sestra
Šta bi rekla da je tvoja sestra u pitanju??? ne bi se miješala, ne bi sugerirala??? dala savjet??? podršku u slučaju razvoda???? pih, kakav je svijet postao, mogao bi umrijeti na sred ceste a niko se umiješao ne biuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1415
19.11.2010 22:38:56   
Anoniman

mislim kakva 4 zida, sexa nema, očito je vara, izlazi i dolazi kad mu se ćefne, vrijedja je i ponižava pred drugima
Da možda je medju 4 zida sve puno puno goreuser posted image user posted image
Znam da je nezahvalno miješati se al to nije bilo ko, to je tvoja zaova, haman ko sestra
Šta bi rekla da je tvoja sestra u pitanju??? ne bi se miješala, ne bi sugerirala??? dala savjet??? podršku u slučaju razvoda???? pih, kakav je svijet postao, mogao bi umrijeti na sred ceste a niko se umiješao ne biuser posted image user posted image user posted image user posted image

ja bih joj najradije savjetovala da se razvedi.al ne zelim to izgovoriti jer svekrva joj to ne predlaze.ona joj govori da ceka da se on smiri.i sada kada bi ja joj pocela davat neke savjete mozda se to nebi svidjelo njoj.nezzz.mislim meni bi moja mama iste sekunde rekla da se razvedem i zato mi je to cudno jer njena mama ima drugacije misljenje

Neposredna veza do poruke: 1416
20.11.2010 0:11:41   
veeseelaa
znaš što bi mene zanimalo šta sveki predlaže user posted image user posted image user posted image user posted image morate isto pričati ili.... ne kontam.... hebo sveki 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1417
26.11.2010 23:14:40   
Apotekarka
Šta je s bebanom i njenim brakom

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

Neposredna veza do poruke: 1418
15.12.2010 15:23:17   
Amelaa RR
Prenos postova s duple teme

Molim vas da mi pomognete savjetom, voljela bih da se javljam ljepsim povodom. Brak mi je ozbiljno u krizi jer se ja i muz ne mozemo dogovoriti oko mjesta stanovanja. Radi se o tome da on želi živjeti u porodičnoj kući u zajednici sa svekrvom a ja bih radije odvojen život pa makar i plaćala kiriju. Njegova mama me jednostavno ne podnosi a nakon njenih ispada sve je postalo jos komplikovanije izmedu nas. Moj muz je u pocetku bio za preseljenje ali kako vrijeme odmice opet se predomislio. I sada mi se cini bez povratka, ili se prilagodi ili idi, ne mogu vjerovati ali imam takav osjecaj .... molim vas pomozite savjetom.

draga moja iskreno mi je žao zbog situacije u kojoj si se našla
ukoliko postoji mogućnost da razgovarate i da ga razgovorom ubijediš da je bolje da ste odvojeni bilo bi dobro al ukoliko ti je rekao ili kod mojih ili idi nema tu razgovora
A možda je to i neka njegova šuplja, možda da odeš bi trčao za tobom!
u suštini ostati s njegovima a već se ne slažete je apsurd, zagorčaćeš sebi život i opet ćeš otići samo u mnogo gorem stanju
Ja bi otišla, lijepo, dostojanstveno, rekla dragi ja očekujem da mi se pridružiš.... ukoliko se ne pojavi nema ti sellameta s njim

IZVORNA PORUKA: dojbinica

pa ovako ,uh... najbolje je da se malo smiriti ,par dana, pa da onda vas dvoje , sjednete i razgovarate smirenih glava.Kao što je poznato sinovi su uvjek vezani za mame kao i one za njih,rijedak slučaj je da to nije tako.
A ne znam što ti ne bih živjela u zajednici, koliko god zajednica ima mana i ima i svoji prednosti.Ja sam sa svojim svekrom i svekrvom živjela zajedno u istoj kući 5 godina, dok ja i moj mm, nismo napravili kuću.Vidiš kada sam se prodila i kada sam počela ponovo da radim, moja svekrva je čuvala moje dijete.Ja i ona nikada nismo imale nekih razmirica, nekada je ona za nešto bila ljuta a nekada Boga mi i ja, ali nismo se nikada  zbog toga svađale, samo smo se tih dana kada smo ljute, sklanjale jedna drugoj sa puta.Ne znam više šta da ti kažem, smiri se malo i ti nemoj toliko navaljivati, tvoj mm, će sam shvatiti kada je vrijeme da sami tj.odvojeno živitEe
P.S,
kada smo mi napravili kuću, ja nisam htijela da odmah uselimo, nego tek za godinu dana, moj mm je rekao da on ode, a ja neka sjedim sa svekrom i svekrom, jer on je poželio malo mira, ida mu je dosta zajedničkog života, eto tako nadam se da sam ti bar malo pomogla

A ne znam što ti ne bih živjela u zajednici, koliko god zajednica ima mana i ima i svoji prednosti

kojih???  ovisi od svekrve i snahe draga moja, one su već u konfliktu
mišljenja sam da sveki ne mora zabiti nos uvijek i vidjeti sve što joj život pod istim krovom sa sinom i snahom omogućava
Naravno da je samostalnost ako ništa za nijansu bolja ma kakva da je svekrva u pitanju, ama da je zlatna
Dobar sin može skrbiti o majci gdje god da je, loš i da joj je na dohvat ruke ostaje loš
Osim toga i mi smo otišle od svojih majki, jel to znači da nismo vezane???
Po meni su jako sebične majke i očevi koje grade kuću na račun da će sin jednog dana živjeti sa njima
To je meni bezveze, nije 15 vijek
ja ne bi voljela kad mi djeca porastu, udaju se, ožene da živimo u istoj kući, nek je bar ulica dalje
Ne želim da mi neko remeti mir a niti ja nekom

pa i kćeri su vezane za svoje mame, pa ne bih živjela ni sa svojom mamom

A ne znam što ti ne bih živjela u zajednici, koliko god zajednica ima mana i ima i svoji prednosti

kojih???  ovisi od svekrve i snahe draga moja, one su već u konfliktu
mišljenja sam da sveki ne mora zabiti nos uvijek i vidjeti sve što joj život pod istim krovom sa sinom i snahom omogućava
Naravno da je samostalnost ako ništa za nijansu bolja ma kakva da je svekrva u pitanju, ama da je zlatna
Dobar sin može skrbiti o majci gdje god da je, loš i da joj je na dohvat ruke ostaje loš
Osim toga i mi smo otišle od svojih majki, jel to znači da nismo vezane???
Po meni su jako sebične majke i očevi koje grade kuću na račun da će sin jednog dana živjeti sa njima
To je meni bezveze, nije 15 vijek
ja ne bi voljela kad mi djeca porastu, udaju se, ožene da živimo u istoj kući, nek je bar ulica dalje
Ne želim da mi neko remeti mir a niti ja nekom

očigledno da nisi shavtila ono što sam ja htijela reći, ali nema veze, ne interesuje me , niti je  nešto zbog čega bih ja gubila glavu, svako svoje probleme neka rješava na svoj način i kako njemu godi.A kada bih se svi rastavljali zbog gore navedenog, vjeruj mi da pola nas ne bih bilo u braku.Ali nismo svi isti.

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Draga moja ja sam bila u zajednici dok se nismo preselili u svoju kucu. Moj muz je sam uvidio nemogucnost zivljenja pod istim krovom. Uvijek sam mu govorila kako zelim svoj mir i rahatluk, kako zelim gola da hodam po kuci ili tako nesto sl. Ne znam ni sto tvoj muz toliko navaljuje jesi li ga pitala? Jesu li problem finansije ili nesto sl?

Nije to nikakva kriza braka niti ista slicno samo treba da odigras pametno i na politiku. Znaci reci mu da zelis npr. sex u svako doba dana kad ti se cefne i neces da si tiha vec da se deres koliko te grlo nosi, zelis da se opustite ti i on sami, zelis u minjaku hodati kroz kucu ili tako nesto smisli... Želiš s njim gledati pornice a da ne moras smanjiti ton...

Nisam sad neki ekspert za bracne odnose al znam kroz sta prolazis.. nemoj se svadjati samo.. reci da postujes njegove roditelje al zelis da ti i on imate svoje domacinstvo..

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Draga moja ja sam bila u zajednici dok se nismo preselili u svoju kucu. Moj muz je sam uvidio nemogucnost zivljenja pod istim krovom. Uvijek sam mu govorila kako zelim svoj mir i rahatluk, kako zelim gola da hodam po kuci ili tako nesto sl. Ne znam ni sto tvoj muz toliko navaljuje jesi li ga pitala? Jesu li problem finansije ili nesto sl?

Nije to nikakva kriza braka niti ista slicno samo treba da odigras pametno i na politiku. Znaci reci mu da zelis npr. sex u svako doba dana kad ti se cefne i neces da si tiha vec da se deres koliko te grlo nosi, zelis da se opustite ti i on sami, zelis u minjaku hodati kroz kucu ili tako nesto smisli... Želiš s njim gledati pornice a da ne moras smanjiti ton...

Nisam sad neki ekspert za bracne odnose al znam kroz sta prolazis.. nemoj se svadjati samo.. reci da postujes njegove roditelje al zelis da ti i on imate svoje domacinstvo..

potpisujem te u potpunosti

IZVORNA PORUKA: tajra

Uh, razloga za razvod...
Kako li se vi dogovarate o manje vaznim stvarima???

Malo taktike draga...
Ti budi takva snaha da svekrva pozeli da odete od nje...

A ucjene?
To je najlakse...
Ucijeni i ti njega: Nema saxa u ovoj kuci...Ne mogu da vristim koliko zelim...

IZVORNA PORUKA: ziki

Ja se slažem sa veselom, ako su vam već poremećeni odnosi to je neizbježno. Prvo se smiri i razgovaraj sa njim, pokušaj da mu predočiš situaciju iz tvog ugla, naglasi da ti ne smatraš njegovu majku zlonamernom, ( ne znam imaš li ti djece) al da znaš da roditelji uvijek smatraju da partneru njihove djece nešto fali. Ti si činimise rekla da ti se čini da smatraš da je situacija ili ostani ili idi, možda ti se samo čini, dok sa njim ne porazgovaraš hladne glave, iskreno nećeš znat na čemu si. 

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

Nisam bas pogodna za savjete jer zivim sa svekrvom. Slazemo se, prilicno. Ispocetka mi je malo povacila zivce, sad ogluhnem na neke njene rijeci, ali sve u svemu dobro smo. Iako bih voljela da zivim sama s muzem, poslije ako Bog da sa djecicom jer taj mir i slobodu ne moze nista zamijeniti, ali nazalost nismo u mogucnosti da placamo stan jer imamo kredit, ja se skolujem....
Nadovezujem se na prethodne savjete(sex i sl.) i predlazem jedan iskren razgovor izmedju muza i tebe bez tenzija. Ti izlozis svoje misljenje, zelje, potrebe  i nadjete se na pola puta.

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Molim vas da mi pomognete savjetom, voljela bih da se javljam ljepsim povodom. Brak mi je ozbiljno u krizi jer se ja i muz ne mozemo dogovoriti oko mjesta stanovanja. Radi se o tome da on želi živjeti u porodičnoj kući u zajednici sa svekrvom a ja bih radije odvojen život pa makar i plaćala kiriju. Njegova mama me jednostavno ne podnosi a nakon njenih ispada sve je postalo jos komplikovanije izmedu nas. Moj muz je u pocetku bio za preseljenje ali kako vrijeme odmice opet se predomislio. I sada mi se cini bez povratka, ili se prilagodi ili idi, ne mogu vjerovati ali imam takav osjecaj .... molim vas pomozite savjetom.

Draga dobro nam dosla, i nadam se da ces sto prije rijesiti svoj problem. Sto se tice tvog probleme, ne znam sto bih ti rekla.. Vjerujem da ti je tesko, i da bih voljela zivjeti sama, al opet ovdje trebas poredati prioritete, da li je bas velika netrpeljivost izmedju tebe i svekrve, da li si po cijeli dan u kuci s njom? Da li imas svoje odvojene prostorije gdje boravis, tipa dnevni boravak i sl.
Ako bas volis svog MM, i ako bih dogledno vrijeme pristao da se odvojite jer mozda sada niste u prilici placati kredit, kiriji, ja bih licno se vratila u tu zajednicu i furala svoj film. Pokusaj da ne vezes plaho sto ti svekrva govori, ako je rijec o podbadanju ili sl. Zapravo u cemu se sastoji ta vasa netrpeljivost? A onda polako ti MM-a na kulturan nacin i polako navodi na odvajanje...jer znas kako kazu tiha voda bregove valja..

Zamolila bih forumasice da se drze teme, da uvazavaju misljenja drugih i da se  bezpotrebno ne kometarisu postovi forumasica, nego nastojte odgovoriti forumasici anonimnoj sto vi mislite o njenom problemu. 

LP

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

ma to je zato jer su neki roditelji toliki egoistični i nerealni, pa dijete mora otići iz svog gnijezda, mišljenja sam da su odnosi snaha-svekrva puno bolji kad ne žive zajedno al ko bi tupavim Balkancima nadoglavio

Dijelimo misljenje.

IZVORNA PORUKA: leli§

Spusti lopticu na zemlju, I hladne glave objektivno razmisli o cjelokupnoj sadasnjoj situaciji. Kakvi su zaista odnosi? Je li se ta tenzija osjeti samo sa njene strane? Kakav je tvoj suprug po pitanju onoga sto mu mama kaze o tebi? Koliko se ti mozes nositi sa svim tim?
S obzirom da si zakuhala da ides I po cijenu kirije nije ti bas bajno, I nije to sad iz nekog hira. To razumijem. Jeste li ti I tvoj suprug pricali o nacinu zivota prije nego ste se uzeli? Ako je rekao da je to privremeno I sad nece da se seli, ja bih se zaista iselila pa pocijenu braka. On ako nije u stanju ispostovati to sad, sta ce biti za 10-15 godina I da li da mu vjerujes kada bilo sta drugo kaze? Je li to zivot koji zelis zivjeti? Kada sve to fino saberes I oduzmes onda hladno I mirno razgovaraj sa suprugom. Mi zene imamo obicaj da se uzrujamo ili emotivno puknemo tokom razgiovora—to nam Boga mi nece pomoci nimalo. Zato hladno suzdrzano I planski. Iznesi mu svoje razloge koji se vrte samo oko vas dvoje… I u braku nema bas JA nego MI. “Nama bi bilo bolje, Mi bismo imali priliku, Mi bi mogli ovo a sada ne mozemo, itd itd” . ucijenom neces nista postici. Mozes supruga ucijeniti bez da izgovoris tu ucijenu. Samo mudro I takticno. I ostavi njegovu mamu po strain, u braku ste vas dvoje a ne ona. Nekima ovo moze biti veliki problem---jer je to zivot kojim se nisu nadali, zivot na koji nisu spremni, zivot na koji nisu navikli, zivot od kojeg zele puno vise od zajednice, zivot koji im je “obecan” nije im prilozen itd…---tako da komentari tipa da bi nas pola bilo razvedenih su zaista suvisni. Nekima ovo ne predstavlja problem nekima da. Svi mi razlicito I individualno gledamo na zivot, razmisljamo I zelimo od zivota

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

draga anonimna ovdje nema problema.
Tvoj trentni osjećaj je trenutni i neće lako ljubav ''''ubiti''''.
Ako ljubav postoji...onda budi diplomata....
ne znam koliko ste u braku, ne znam jeste li na istom spartu porodične kuće, ne znam jeli imate dijete...ali svakako možeš izbalansirati odnose između supruga i njegove mame.

vrijeme koje je pred vama daće ti povoljniju priliku da dođeš u fazu da imaš svoj dom, dalje do nje...ali ako si se udala u porodičnu kuću, na jedna spart gdje je sve bilo spremnljeo da se taj sin oženi...koristi ključ, pokaži poštovanje i sa ponosom budi supruga, majka, domaćica, žena od karijere i svekrvina snaha.
Nikada se ni jedna roditi neće da valja za njeno dijete, ali lako ćeš naći način da to staviš na distancu i živiš svoj život jer udala si se da imaš život sa mužem a ne njegovom mamom.

ne ostavljaj ga nego budi njegova žena koja poštuje njegovu mamu ali isto i od nje to zahtjeva. ne dozvoli sebi konfilikte i mučne situacije, nisi trebala dozvoliti da do konflikta dođe...jer tu si manjina...koliko god one tebe volio i njega je neko rodio.

IZVORNA PORUKA: Blue rose

Sjedi sa svojim mužem i otvoreno sa njim razgovaraj. Poredajete prioritete. Napravite kompromis.
Na forumu ne možeš dobiti "dobar" savjet, jer nije svačiji brak isti, nije svačiji muž isti, i nema svako isti temperament.

IZVORNA PORUKA: snijeg

Teško je ovdje pružiti savjet, mišljenja sam da je za dobar brak potrebno razumjevanja koliko i ljubavi. U braku se sve svodi na kompromis, pa ako ne možeš živjeti u zajednici, a tvoj muž ne želi živjeti samostalno onda trebate porazgovarati i pokušati zdravim argumentima pronaći rješenje koje će zadovoljiti obje strane. Ne mislim da trebaš pod svaku cijenu odlučiti živjeti sa svekrom i svekrvom, ali nisam ni pobornik brzih razvoda. Dakle, iskorisiti sve adute i nabacaj na papir prednosti i nedostatke jednog i drugog načina života, predoči ih mužu i razmjenite mišljenja. Ukoliko ni tad ne pristane na odvojen život, ja bih dala još jednu šansu braku u zajednici, pa makar zbog mirne savjesti. U takav život moraš ući otvorenih misli, izgovorenih riječi i bez dlake na jeziku u odnosima sa mužem, svekrom i svekrvom. Predlažem da otvoriš i svoje srce, zaboravi prošlost i daj ljudima novu šansu, bez predrasuda o ishodu, njihovom karakteru i onome što je bilo – ovo će ti ujedno biti i najteži zadatak.
Za brak se vrijedi boriti, a da bi znala vrijedi li tvoj brak borbe razmisli da li bi ti bio teži život u zajednici ili život bez tvog muža. Biraj ono što ćeš lakše podnijeti, što će te manje boljeti i biraj odluke zbog kojih se nećeš kajati i s kojima ćeš moći nastaviti normalno živjeti i funkcionisati.Imam potrebu još samo reći da, ukoliko ti muža uspiješ nagovoriti na odvojeni život (što naravno priželjkujem), nije ti to način da riješiš probleme sa svekrvom. Živjela ti s njom ili ne ona će biti dio tvog života onoliko koliko joj to dozvoliš. Daljina ti nije nikakav garant uspješnih odnosa sa svekrvom, olakšanje jeste, ali rješenje nije – pričam iz iskustva. Pisala sam o tome na nekoj drugoj temi, živi svoj život, brini svoje brige, posveti se svom mužu i sebi, odredi prioritete i poštuj njegovu porodicu – mijenjaj sebe, pa kad ljudi shvate da si posvećena samo onome što je tvoja istinska ljubav i istinska briga prestat će "mlatarati" o nebitnim stvarima, a ako to i ne urade ti ćeš znati razdvojiti bitno od nebitnog.

U svakom sluaju, LP i sretno!

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 1419
15.12.2010 17:37:41   
jasmin
Draga Anonimna,najprije da kazem da mi je zao zbog toga kroz sto prolazis.Mozda i problem nije veliki koliko se tebi sad cini.
U osnovi,svaki brak najbolje funkcionise kada su muz i zena sami u njihovom domu i niko ne moze reci da nije tako.
Jednostavno,brak zahtijeva svakodnevno obasipanje ljubavlju,njeznoscu i paznjom,sto u zivotu s vise osoba nikako nije moguce izvesti osim u onim momentima kada uspijete uhvatiti period kada ste sami...Ja sam imala vlastite roditelje u gostima i ta nasa(moja i muzeva) svakodnevna `komunikacija` se desi kada se slucajno sretnemo sami u kuhinji i navece kada je vrijeme spavati,pa svako u svoju sobu.I vjeruj mi,draga,ja budem nervozna kada mm ne mogu zvati onako kako ga inace zovem ili pomaziti kad ja zelim ili gledati kako zelim.To je sasvim normalan osjecaj isto kao sto je normalna ta tvoja zelja da budes sama s muzem.Medjutim.....znaj draga da moras uraditi par stvari prije nego zakljucis da kod tebe ima problem.Moras odabrati najljepsi nacin da razgovaras s muzem a da pritom ne povrijedis ni njega ni njegovu mamu ni bilo koga ko zivi s vama.Dakle,jedan miran razgovor uz veceru,kafu,popodnevnu setnju.Tvoj muz mora znati da ti je stalo da imate svoj dom,a ne da se rijesis njegove mame,jer kao sto su vec forumasice prije rekle,ona je mama tvoga muza i neophodno je da bude dio vaseg zivota,ma kakva bila.Tvoje je samo da ne das na sebe i da budes pristojna.Njegova mama ima velika prava kod svog sina,ali ti si svome muzu supruga,i ti imas svoja prava pa se treba naci neki kompromis.Nemoj naglo...sve se da rijesiti mirno i polahko.
Pokazi muzu da ti je do njega stalo,a istovremeno radi na tome da sam shvati kako je zivot u zajednici moguc,ali ne i dovoljno dobar da budes sretna :).Slazem se s vjesticom...i ja sam bliska sa svojom mamom,ali mi je bliskost s muzem nemoguca kada bi oni bili sa mnom.Procitaj dobro sta pise Hanady :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 1420
15.12.2010 17:57:42   
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Šta je s bebanom i njenim brakom

Nadam se da je sve ok...a sto se tice bebane mislim da je ona sada presla na neke druge forumeuser posted image user posted image

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 1421
16.12.2010 13:42:17   
Anoniman
Procitala sam sve vase poruke, nisam ocekivala da ce biti toliki odaziv, puno vam hvala. U svoj muci sam se kod nekih postova uspjela i nasmijati pa mi sve ne izgleda tako beznadezno... ali da vam objasnim malo detaljnije situaciju... rodila sam prije tri mjeseca, malu prekrasnu i zdravu bebicu, hvala Bogu sve se dobro zavrsilo iako je bila rizicna trudnoca. Do porodaja smo zivjeli odvojeno, i to u stanu koji su moji namjeravali pokloniti meni. Nakon porodaja insistirao je da odemo njemu u kucu iz hiljadu i jednog razloga i ja sam nakon njegovog navaljivanja pristala i pogrijesila... preselili smo u sobu, zivjeli na istom spratu, u tom periodu on izgubi posao a njegova mama se naglo promijenila prema meni kada je saznala da ni ja vise ne mogu raditi posao koji sam radila do pocetka trudnoce... ostali smo sa njom i njenom penzijom, smetalo joj je sve u vezi bebe sto sam radila, moja mama joj je smetala, govorila mi je da sam previse vezana za nju da ce mi to unistiti brak itd. Izvana izgleda umiljata osoba, mirna sa ocima srne, a u kuci se izdere na svog vlastitog oca... ja sam se samo sklanjala u sobu i pokusavala je izbjeci i sutjela, na telefon je pocela glasno da govori da cujem kako me ogovara i tako danima.... sutjela sam i sutjela dok mi jednom nije opsovala, znate vec u goni se u p..... kada je muz usao pred njim mi je rekla majku ti j....... tresla sam se kao nikada u zivotu, muz je odmah rekao selimo se gore na sprat, a sprat neuslovan potpuno... tako da sam sa bebom presla kod svojih ... sada je situacija takva da od povratka u stan nema nista jer su moji ljuti najvise na njega, bio je i za podstanarstvo jer mi je rekao ovim rijecima: hajde sto ti ne mozes sa njom ali sada i meni probija glavu.... i tako je i bilo, mislili smo se preseliti u proljece na stan pod kiriju, ja do tada kod svojih sa bebom a on gore na spratu, ... sve je bilo dobro dok odjednom ipak ne nade neki posao na odredeno i prije sedam dana dode i kaze ne bi bilo lose da gore adaptiramo koliko mozemo i kasnije tu predemo. Ja sam mu naravno rekla da bas i nisam za to a njemu je krivo, jer ne zeli jednostavno iz svoje kuce... sta da radimo, gdje da se nademo na pola puta ako je tako iskljuciv...sada sve rjede navrati do nas bio je prije dva dana, cujemo se telefonom itd. ali bojim se da cemo se udaljiti previse, stvarno nam nije lako...

(odgovor članu bebbe RR)
  Neposredna veza do poruke: 1422
17.12.2010 1:12:34   
idacha
draga anonimna,

u vrlo si nezavidnoj situaciji, tesko je biti pametan zaista... najprije moram reci da mi je zao sto propustate najdivije momente sa svojom bebicom.. sada je vrijeme kada bi trebalo da bas budete zajedno, ali sada sta je tu je... malo mi je nejasan tvoj muzic.. sta on zapravo zeli? da, pored svega sto si prozivjela sa njegovom divnom majkom, cemu je i on sam svjedocio, opet se vratis na isto, koje nece biti isto, bice samo gore.. taj profil osoba se, na zalost, ne mijenja.. pokusaj svim silama da nadjes neki nacin da objasnis suprugu da je za vasu buducnost i bolje sutra jedino logicno rjesenje da se odvojite... da sam na tvom mjestu, ne bih zaista pristala na povratak u tu kucu, a vjeruj da sam spremna na mnogo toga zarad ocuvanja ljubavi i braka.. ne bih se vratila i tacka, pa nek' bude sto ce biti.. opet, to sam ja, a ti si ti.. ne znam kakve su tvoje granice tolerancije i da li mozes ostati ''gluha'' na takve uvrede, rijeci i postpuke... ja ne bih mogla, jer zvuci uzasno ponizavajuce, a ja to ne zasluzujem..

veci problem od svega toga je to udaljavanje izmedju tvog muza i vas, tebe i bebe... to vas tek moze odvesti u raskorak, gdje cete se navici jedno bez drugoga i malo po malo, prihvatiti zivot jedno bez drugoga... ako potraje, a nadam se da nece... kako reaguje na bebu? brine li se o njoj barem na bilo koji nacin? interesuje li se bar? nemam mi logike da ne leti svaki sat da je vidi, a tek sto vas je Bog nagradio takvim andjelom..

ne znam... ''mirise'' mi na nesto sasvim deseto izmedju vas, ali ti to opet najbolje znas... kazu ''covjek kada nesto istinski zeli, nadje nacin, a kada ne zeli, nadje opravdanje''.. ne zelim da ti pametujem, ali odvagaj sve, razgovaraj sa tm i stavi sve karte na sto.. sto ce biti, neka bude.. bolje sada, nego kasnije..

razumijem i da se tvoji ljute na njega.. i moji bi isto tako reagovali, sigurna sam.. ne zato sto sam ja najdivnija na svijetu, nego zato sto zasluzujem da se samnom postupa sa postovanjem... ne mora me svekrva voljeti, ali me mora postovati... lazno-lazno, nije me briga.. prava je drznica, bas je sebi dala oduska..

ne znam, mila... dobro razmisli, iako vjerujem da samo to i radis... vjerujem i da ti svi pune glavu raznim savjetima, ali ti ces najbolje znati sta ces i kako ces.. najlakse bi bilo reci da se tm cini pomalo licemjernim i sebicnim tjerajuci te na takav korak; da se cini pomalo neodgovornim sto 2 dana ne dolazi da vas vidi; ali, opet s dr strane, mozda je i njemu neugodno sa tvojima... zna vjerovatno kako se osjecaju..

ja sam protiv zivota u zajednici, ako se ikako moze izbjeci, taman da se volimo svi do neba.. hvala, ali ne hvala..

razmisli, odvagaj i razgovaraj... cini sta se mora ciniti, ali ne daj sebe u svemu tome..

zelim ti svu srecu! 

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1423
17.12.2010 1:23:43   
Hanady RR
Anonimna zaista situacija više nego komplikovana, ali svakko ne nerješiva....

U svom tvom pisanju ove priče meni se ne dopada nikako da sam zaključila da sada iamet bebu a živite odvojenouser posted image ti kod svojih on u tom neadaptiranom spartu....

ja bih podhitno zahtjevla do svojih da se vratim u taj stan u koems te bili i koji ste iz 1001 razloga napustili, aonda do proljeća našla najbolje rješenje...
ja nisma za rješnje da adaptirate taj spart...ali istina sa jednom plaćom i bebicom to će vam biti najeftinija varijanta...
relano svekrva je bila rguba, sad sramno i reći al kroz rvoj post i jako bezobrazna...ja drugu stranu medalje ne znam i nisma siguran dali i ona treba tebi kao i ti njoj neke stavri ''oporstiti'' ali znam sigurno da se trebate distancirati....

Vrati se u stan i živite zajedno, u tom zajedništvu gradi svoj brak sa mužem, dogovaraj se i nađite najbolje rješenje....
očito je koliko s emješa njegova mama toliko i tvoja a to nije dobro...
brak je vaš i beba je plod ljubavi toga braka...nemojte da se udaljavte radi njihovih priča i nabrajanja....

Ja ti zaista želim sreću i žao mi je da ovo lijepo vrijeme po rođenju bebe imaš ovako veliku brigu...ali sigurna sam ženskim diplomatskim nastojanjem rješit će te sve...zato pokušaj da budete zajedno što prije, sami bez ikoga od njih. Jer samo tako u svom miru naćićete rješenje za sebe.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1424
17.12.2010 9:11:11   
hanabanana
Ja nikada ne bih živjela u kući u kojoj me se ne poštuje.
Ovo o psovanju mi je van pameti da zamislim, a ne da komentarišem.

Ja imam posao, i pričam iz svojih cipela.
Zato mene nemoj slušati.
Ali ako bi on nakon svega inzistirao da se ja vratim u kuću njegovih roditelja,
ja bih mu rekla: you are free to go.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *