sara.at -> RE: PROBLEMI U BRAKU (18.6.2010 12:56:50)
|
ja neznam vise sta bih rekla na ovu temu jer imam osjecaj da bebana nezeli ni pod svaku cjenu da njega ostavi... eto samo mogu da se slozim sa Visnjom i da dodam niciji brak nije savrsen,neko se svadja po cjeli dan a neko jednostano svadju izgladi na drugi nacin. Ja i mm smo se 2x posvadjali i onda sam ja jednostavno bjezala od problema sjedem u auto i odoh i on isto iz vlastite kuce oboje izlazimo sjedamo za volan svako svog auta i u razlicitim pravima za pola sata on mene zove i onda kuci izgladimo i ti problemi nisu bili nasi licni vec problemi sto su nam drugi pravili i na poslu i privatno...a pnda sam jednom rekla stop vise ovako neide niko nece izici iz kuce dok se nerijesi problem al mogu reci da sam se i ja dosta promjenila od temperamentne,brzoplete lavice postala prava mazna macka,koja je brzo naucila kako njen muz funcionise i da samo njezni pogleda moze da zelju ostvari bez rijeci, a pogotovo sad u trudnoci da mi vise puta zna reci nemoj me tako gledati jednom ce me ta dva zecija oka u grob otjerati. Znam ja ponekad zagalamiti, zna i on nikakav doci sa posla al ja odmah kraj njega cucnem il mu sjedem u krilo (sad rijedje sjednem jer bojim se slomicu mu nogice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) pa upitam kako je bilo na poslu, da mi te koje ko zivirao,nemoj da im ja kao propuh ulijecem u firmu, pa ga zagrlim neda zenica nikome i njemu je odmah bolje a i on zna kad je meni los dan da me nasmije i popravi sto znaci brak je zajednica i tu su dvoje i oboje moraju drzati taj brak da uspije,zena mora nekad popustiti al zato na drugoj strani znati kako postupiti,brak je dvoje zivotnih partnera koji djele i dobro i zlo a djeca su usputni pratioci,netreba nikad dozvoliti da vam djete bude prece od muza,zasto bi djete bilo prece,pa i muz i djete cu iste krvi on je to djete napravio jednako su bitni,ja uvijek kazem ja imam svoja dva muskarca u kuci nema razdvajanja obojicu volim i zivot bih za obojicu dala... kako god djete trazi paznju tako trazi i muz... ja sam na svom mm primjetila malo ljubomoru na stomak normalno al sam onako u sali rekla ja primjetila da ste se vas dvojica malo posvadjali,,ma nismo kaze i onda sam mu objasnila da ja njega moram nositi jos malo i onda opet ima svoju zenu al onda imamo i plod nase ljubavi,pa sa ponosom da moze da kaze da je tata, jer mm je ljubomoran on primjeti kad mene netko pogleda nece meni nista reci al ce pogledom streljati onog ko me pogledao e tako da je sad ta ljubomora presla na stomak "bebi te ima po cjeli dan a ja nikako" sto znaci i muski su kao djeca treba ih znati upraviti na pravi put, nekad popustiti njihovim hirovima, moj je bio prosle godine u Becu na bozicnoj festi i popio malo i sjeo u voz nece u hotel da spava oce kuci i zaspao u vozu i probudio se dalje od Salzburga u nekom selu bogu iza nogu ja sam u auto sjela i otisla po njega a on kad me vidio na kolodvoru plakao je od dragosti, mozda bi neka druga rekla imas pare snadji se sta pijes kad se nesznas kontrolisati al ja nisam moj je stekao u mene povjerenje da se moze na mene osloniti i da sam tu bilo sta da bude, ruku na srce od tad nije kapi popio jer mu je bilo tesko i krivo sto sam ja 2,5 sata provela u autu tjerajuci gdje se nalazi to mjesto i jos kolodvor da ga pokupim njega je vise pekla savjest sto ej to uradio nego da sam ja u povratku kuci galamila tim ne postizes nista. Brak treba zena odrzati i to da nekazem smicalicama nego sa mozgom..... ja se iskreno nadam bebana da ces poslusati ovaj koji savjet pa da ces poraditi na tome da vam bolje osvane.....
|
|
|
|