|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
18.6.2010 10:29:25   
bebana27
moji su me podrzavala a nazalost vise nece
kazu mozes doci u goste a za ostalo ne znamo jer moras trpiti
on mene ne zlostavlja ali ne mogu podnijeti da neko zivi sa mnom a da ne razgovara a ako podje zavrsi se svadjom i onda necu da se svadjam i uznemiravam zbog malog on mi je najbitniji

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 751
18.6.2010 10:31:20   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bebana27

on mene ne zlostavlja ali ne mogu podnijeti da neko zivi sa mnom a da ne razgovara a ako podje zavrsi se svadjom i onda necu da se svadjam i uznemiravam zbog malog on mi je najbitniji

a zašto to? izvini tvoju su sa sela pa je za njim razvod ne prihvatljiv?
ako je to tako, pa tu se nezna ko je ludji, tvoji il tvoj muž!

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 752
18.6.2010 10:33:20   
Anoniman
Kakve veze ima selo sa razvodom?user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 753
18.6.2010 10:34:21   
bebana27
nisu sa sela ali je njima nepodnosljivo da se zena rastavi zato suti i trpi
ja se nadam da ce sveki srediti situaciju da nece biti kao sto je sad

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata

Neposredna veza do poruke: 754
18.6.2010 10:36:12   
teacher75

ovo mi je stvarno uzas! pa jesi li sigurno sve ispricala roditeljima kao sto si nama ili si ublazila istinu? ne mogu da vjerujem da roditelji dopustaju da se neko tako ponasa prema njihovom djetetu! draga moja, zlostavljanje nije samo fizicko vec i psihicko, sto je meni jos puno gore, a njegovo ponasanje prema tebi nije nista drugo nego psihicko zlostavljanje...bracni partner treba da je tu da ti da podrsku u svamu, da se osjetis voljenim i cak i vrednijim nego sto jesi a ne da se osjecas potlaceno...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 755
18.6.2010 10:37:26   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Kakve veze ima selo sa razvodom?user posted image

pa tamo još vladaju običaju da je razvod katastrofa, mada ne mora da znači!
mada mislim da je gradskoj raji naravno razvod prihvatljiviji kao mogućnost ukoliko ne ide
Moja se tetka razvela i otišla sa mojoj mamom kod jedne žene da sjede kaže joj ova nek si se vala razvela, život je jedan pa provedi seuser posted image user posted image user posted image  
a jadna moja tetka se razvela jer je zaista muž ludjak bio, i mlatio je i svašta nešto

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 756
18.6.2010 10:37:54   
veeseelaa

odjebi i svoje i muža, tako bi ja!
nadji posao i mrš svima

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 757
18.6.2010 10:39:51   
vjestica

e ovo boldirao mi je najstrašnije od svega, da nemaš podršku od vlastitih roditelja
mila, za početak je najbitnije da nađeš kakav takav posao, da se osamostališ, da ne zavisiš ni od koga
a što kažeš da te ne zlostavlja, možda ne fizički, ali te zlostavlja psihički

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 758
18.6.2010 10:50:53   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

odjebi i svoje i muža, tako bi ja!
nadji posao i mrš svima

Bas tako. Od takvi roditelja inako nikakve koristi nemas! Kad oni mogu da gledaju kako on tebe maltretira, mozes se i ti njih odreci. I vozdra

Neposredna veza do poruke: 759
18.6.2010 10:52:37   
ena0002

Ja sam evo nesto uspjela pofatati i povezati Bebana jako mi je zao sto prolazis kroz sve to user posted image
Cure su ti dale jako dobrih savjeta pa sad skontaj kako i sta dalje....a nadam se da ces uspijeti izaci iz te krize na nacin koji je najbolji za tebe.
A to sto ti roditelji kazu...mislim jesi li sigurna 100% da je tako?????.....ja ipak mislim da nije i mislim da bi te roditelji (kao i vecinom svaki roditelj) na kraju ipak prihvatili i ne bi dopustili da patis.....samo trebas im reci istinu.
Mislim da je najbitnije da ti sama sebi razjasnis sta zeli???? Da li zelis ostati u braku i pokusati uticati na tm da se promjeni ili mislis da bi ti bolje bilo da se razvedete user posted image
U svakom slucaju probaj naci posao user posted image
A sto ne bi probala da kad one navece krene da izadje da mu kazes da idete zajedno user posted image  Ili probaj ostaviti malog svekrvi a da vas dvoje izadjete jedno vecer sami user posted image ....mislim lupam ti najbolje znas sta mozes a sta ne.....ali kako sam mogle skontati iz tvojih postova ti nemas namjeru da ga ostavis user posted image
Onda da ipak nekako pokusate izglediti situaciju user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 760
18.6.2010 10:56:13   
faris06
IZVORNA PORUKA: vjestica

e ovo boldirao mi je najstrašnije od svega, da nemaš podršku od vlastitih roditelja
mila, za početak je najbitnije da nađeš kakav takav posao, da se osamostališ, da ne zavisiš ni od koga
a što kažeš da te ne zlostavlja, možda ne fizički, ali te zlostavlja psihički

I meni je strasno , ali vjeruj nije uobicajeno, pa mi smo Balkan koliko se god trudili da nismo. Sve bi bilo drugacije da zena radi i ima svoj posao i svoju platu. Mislis da bi se on tako ponasao, vjeruj da ne bi. U komsiluku   imam  jos gori primjer, muz hoda , ima "djevojku", izlazi,  vidjaju ga  sa njom. A zena sjedi kuci i ceka da joj on da bukvalno za uloske. Sjedi kuci i ceka da se on promijeni, aha... Imaju dvoje krasne djece, zive u zajednici, ona svima dodje kao sluskinja, cisti, kuha , pere i na to sve joj svekar neki dan kao dao 10 km da sebi nesto kupi, mozes misliti  bas ce se pocastiti! Prije par mjeseci njen brat ga uhvatio u nekoj kafani sa tom ku.... i isprebijao ga. Sad on njoj zabranio da vidja svoje.  A njeni na sve to kao ti se mozes vratiti , ali bez djece, kao da to nisu i njena djeca. A ona jadna  i dalje ceka u nadi da ce on " iscejfiti" i da ce se vratiti njoj i djeci. 

Dva mala Indijanca

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 761
18.6.2010 10:58:04   
veeseelaa
svega u Božjoj bašti! užasno, kakav mentalni sklop user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 762
18.6.2010 11:09:03   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  sad sam totalno paf.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

draga moja, ili nisi ispricala roditeljima pravu pricu ili ... ne mogu da vjerujem da su ti rekli suti i trpi... izvini ali da su sa dna kace sto bi rekli nasi, niti jedan roditelj ne bi dao da mu se nad djetetom bilo ko izivljava... na bilo koji nacin... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 763
18.6.2010 11:11:06   
veeseelaa
bi Bambi imaš takvih ljudi masu, a najgore su mi one majke koje kažu i ja sam trpila, trpi i ti! user posted image
Zato treba sve raditi da ne dodjemo u situaciju da se igdje vraćamo, nego svoje brate, svoj novčanik pa i ne pitam za stav i mišljenje nikog

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 764
18.6.2010 11:17:45   
aida.
ma ne bi vala trpila pa da nista nemam... ne moze on njom manipulirat samo zato sto on zaradjuje... ma ustvari ne mogu da vjerujem da takvih ljudi ima... a za roditelje da i ne govorim... ok da su rekli da proba sa nekom taktikom pa vidi hoce li se promijeniti, da ne baci tolike godine s njim nigdje, ali da i dalje suti i trpi a vide da se nista ne mijenja user posted image user posted image user posted image nego, ako nema pomaka na bolje, ako se s anjim ne moze pricat, nadji kod koga mozes bit privremeno dok se ne snadjes za kakav poslic... znam da nije lako...ali cini mi se teze ti je s njim... user posted image

14.03.2010. :-) Erol

Neposredna veza do poruke: 765
18.6.2010 11:19:08   
henna ze
šta reći..kad nemaš podršku od rodjenih roditelja..nemaš posao,,kako razriješiti takvo stanje...sama si znači..jedini način je da dopreš do njega...a to jeste da moraš iznijeti svoj stav..ti ne želiš da se svadjaš zbog malog..pa on ništa i ne konta...ni to da se svadjate ni to da si ti nesretna..odneseš ga nekamo a moraš to riješiti..pa ne ide , ne ide...mislim da u Zenici ima sigurna kuća, čini mi se Medica..i da tu možeš biti neko virjeme dok se ne snadješ..znam da je teško...i da takvim postupkom gubiš sve i roditelje ( nažalost koje kao i da nemaš) i muža ..ostaje samo ibrahim...ma ne znam ni sama nisam pametna...jedno znam da moraš se sama izboriti i to za SEBE...ne radi ibrahima nego radi SEBE...ma dijete će narasti sa ocem ili bez..možeš ga odgojiti da bude dobar čovjek i sama...
moraš bebano odrasti i kao odrasla osoba se suočiti sa problemom...puno pametnih savjeta si čula od naših forumašica..možeš se skontati.sada....krenuti od nečega ...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

Neposredna veza do poruke: 766
18.6.2010 11:20:48   
veeseelaa
user posted image  teško jeste ali teže je odlagati rješavanje problema i svog statusa

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 767
18.6.2010 11:21:50   
aida.
ja hvatam da ako krenes sama pocetak ce biti jaaako tezak i mislim da se toga i bojis, ali dovoljno ti je tesko i sa njim... ovako bar neces njega imat za vratom da ti broji za svaku rijec i postupak... srecu pronadji u svom djetetu... i sebi!

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 768
18.6.2010 11:22:10   
faris06
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

bi Bambi imaš takvih ljudi masu, a najgore su mi one majke koje kažu i ja sam trpila, trpi i ti! user posted image
Zato treba sve raditi da ne dodjemo u situaciju da se igdje vraćamo, nego svoje brate, svoj novčanik pa i ne pitam za stav i mišljenje nikog

E upravo tako ! Ne daj boze da se meni to desi , fino svoja plata i  MM ima mahanje. Samo bi nasao spakovane stvari ispred vrata! I nije moj dedo djaba govorio, kad dam zenskoj djeci hljeb u ruke , mogu  na ahiret mirno. Kao da je imao predosjecaj.  Moja tetka se poslije  20 godina braka i maltletiranja razvela. Ima zena svoj posao,  stan i sad  uziva. Doduse njena tortura je trajala 20 godina, ali nikad nije kasno, bar da prozivi ostatak zivota na miru.

Dva mala Indijanca

Neposredna veza do poruke: 769
18.6.2010 11:24:53   
Dalil@

Ovo me, nazalost, nimalo ne iznenadjuje user posted image U velikom broju porodica je ovakvo stanje. Razvod je tabu.
Bebana, ti sada barem znas na cemu si. Mani se savjeta tipa "ostavi ga odmah" i daj sve od sebe da pokusas srediti situaciju sa svojim muzem. Budi mudra, zene to inace jesu user posted image Pa, ako nista, pokusaj barem svekrvu privuci na svoju stranu ne bi li ga i ona malo "dotjerala". Ko ce, ako ne majka..

Ponovit cu jos jednom, ako te ne udara (a koliko sam ja shvatila, nije te udario, samo je digao ruku?) to se jos uvijek da srediti, aBd. Pokusaj jer ocito da nemas puno opcija.

Nemoj se inatiti i svadjati, tako ces samo gore napraviti ALI pokusaj malo poraditi na sebi, svom samopouzdanju i izgledu. Iskoristi priliku kada je raspolozen pa "izvuci" iz njega razlog zbog kojeg je takav prema tebi. Nesto ima, samo moras otkriti sta je u pitanju.

Duso moja, posao se danas tesko nalazi, pogotovo u manjim sredinama a osim toga imaj na umu da ces tesko naci oca svom djetetu koji ce mu biti bolji od vlastitog (cast izuzecima!) pa stoga gledaj da popravis ako se ikako popraviti da.

I imaj na umu da sve ovo navedeno ne vazi ako dodje do fizickog zlostavljanja!!!
U tom slucaju, bjezi koliko te noge nose, nema tu popravljanja.

Puno srece ti zelim i zapamti...ti si zena i majka! user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 770
18.6.2010 11:32:51   
Dalil@
I da, gledaj da u medjuvremenu pokusas naci sebi neki posao, nek ima i ta opcija ako zatreba. Pa zivi i radi. Ako vidis da nikako ne ide, da je gori a onda nek barem imas posao i neku finansijsku zastitu.

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 771
18.6.2010 11:34:16   
faris06
IZVORNA PORUKA: Dalil@

quote]
[/
Ovo me, nazalost, nimalo ne iznenadjuje user posted image U velikom broju porodica je ovakvo stanje. Razvod je tabu.
Bebana, ti sada barem znas na cemu si. Mani se savjeta tipa "ostavi ga odmah" i daj sve od sebe da pokusas srediti situaciju sa svojim muzem. Budi mudra, zene to inace jesu user posted image Pa, ako nista, pokusaj barem svekrvu privuci na svoju stranu ne bi li ga i ona malo "dotjerala". Ko ce, ako ne majka..

Puno srece ti zelim i zapamti...ti si zena i majka! user posted image

ma ja nesto cisto sumnjam da ce tu sveki ista pomoci. Koliko se sjecam bebana je imala problema sa njom u trudnoci ( ili grijesim). Ipak je ona njegova majka i koliko god bila zena ona ce njega ipak  opravdati u svojoj glavi, i na kraju ce snaha ispasti kriva, ma tako to biva uvijek. To me podsjetilo na situaciju kad se moja svekrva udala , slicno ovako svekar mlad, hodao, ona sama kuci  sa djetetom, a nikoga svog jer je iz drugog grada. I odluci ona da se pozali svekrvi i sve joj isprica. Kaze njoj svekrva nakon sto ju je saslusala : " E moja snaho, kome se ti zalis, pa znas li ti da sam ja njega rodila ". Kaze ona od tada nikada vise njoj nije progovorila, nego zena takticki, polako i eno danas moj svekar najdivniji muz kojeg poznajem. Kad sam je nedavno upitala kako , kaze ona nemam recepta, polako dan po dan!

Dva mala Indijanca

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 772
18.6.2010 11:34:35   
sara.at

samo jedno sad ne kontam u ovoj prici, tvoji su tebe podrzavali al sad odjednom neceuser posted image  zasto zbog cega
da li se ovo vec vise puta ponavlja ili si ti njega vec ostavljalauser posted image  jer samo mi se to logicno cini da si ga ostavljala
a tvoji te primili i svaki put se vracalauser posted image  meni ovdje nije haman pa nista jasno...
moja bi mati za svoju djecu oci iskopala i kad je bio slucaj samnom otvoreno mi je rekla "ceri il njemu il meni ja nemogu vise takvu da te gledam ako ces njemu mene nemoj vise zvati,a ako ces meni nema vracanja,jednom ostavi i gotovo, mene nece biti sramota da se moje djete vrati iz Austrije,a svijet nek prica protjerali je to me nije briga" Sreca kod mene nije bio slucaj da moram kuci u BiH nego sam kopala i nogama i rukama da ostanem tako da mi je moj tadasnji sef a sadasnji muz pomogao oko papira. Al moju mater nije bilo sramota reci rastala se al sa osmjehom na licu user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 773
18.6.2010 11:36:29   
bebana27
sveki je na mojoj strani sinoc smo do pola 1pricale i sve sam joj rekla a ona se je iznenadila jer i sama zna kakav je on zna ga bolje od mene njeno je djete
ja joj kazem nikad nije platu od mene sakrio sad je to uradio nikad mi nista nije opsovao zna se covjek naljutiti ali ga to prodje kao sve nas a sad je skorz druga osoba
ona kaze on je sebi izabrao sto je djecu radjao ako je se je mislio razvoditi ja djeteta nedam moze me samo smrt od njega rastaviti a da ja zivim bez svoje dusice ma nema sanse nas dvoje smo toliko vezani da ja nigdje ne idem bez njega
nadam se da ce danas pricati sa njim
da je meni naci posao sve bi bilo drukcije

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 774
18.6.2010 11:37:07   
Hanady RR

ovo je tužno zaista...
ja sam nesretna zbog činjenice da rotiljei mogu ostaviti svoje dijete u bilo kakvoj patnji...psihičkoj ili fizičkoj...
maja mama bi za mene ubila...kao i ja za svoju djecu...
ja znam da eventualna konzervativna sredina ( na sto smatram da je i vesela mislila pod pojmom selo) može dovesti do straha od odbacivanja okoline i osuđivanja od iste ako ti se dijete razvede i kući vrati...ali zaboga pa dijete ti je....
jel to znači da sutra moje dijete zagglibi u neki porok ja ga nebih spasavala nego bi ga pustila da ''trpi'' radi sredine u kojoj živi...NE niti ga je ta sredina rodila niti ga je gojila...to je moje meso, moja, krv dio moje utrobe, moga srca dio....

moja bebabana zao mi je...ja nemam vise sta da ti kažem a da smatram pametnim...svoj stav o potrebi da se izdignes iznad svega zadržavam i dalje...sigurna sam kao sto je hanabanana rekla da znam sta se iza toga brda valjauser posted image i to me rastužuje jako...osim pričom...pomudila sam ti i drugu vrstu pomoći...u svemu ostalom nemoćna sam...a tuzna sam neopisivouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *