|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
18.6.2010 12:56:50   
sara.at
ja neznam vise sta bih rekla na ovu temu jer imam osjecaj da bebana nezeli ni pod svaku cjenu da njega ostavi...
eto samo mogu da se slozim sa Visnjom i da dodam niciji brak nije savrsen,neko se svadja po cjeli dan a neko jednostano svadju izgladi na drugi nacin. Ja i mm smo se 2x posvadjali i onda sam ja jednostavno bjezala od problema sjedem u auto i odoh i on isto iz vlastite kuce oboje izlazimo sjedamo za volan svako svog auta i u razlicitim pravima za pola sata on mene zove i onda kuci izgladimo i ti problemi nisu bili nasi licni vec problemi sto su nam drugi pravili i na poslu i privatno...a pnda sam jednom rekla stop vise ovako neide niko nece izici iz kuce dok se nerijesi problem al mogu reci da sam se i ja dosta promjenila od temperamentne,brzoplete lavice postala prava mazna macka,koja je brzo naucila kako njen muz funcionise i da samo njezni pogleda moze da zelju ostvari bez rijeci, a pogotovo sad u trudnoci da mi vise puta zna reci nemoj me tako gledati jednom ce me ta dva zecija oka u grob otjerati. Znam ja ponekad zagalamiti, zna i on nikakav doci sa posla al ja odmah kraj njega cucnem il mu sjedem u krilo (sad rijedje sjednem jer bojim se slomicu mu nogice user posted image ) pa upitam kako je bilo na poslu, da mi te koje ko zivirao,nemoj da im ja kao propuh ulijecem u firmu, pa ga zagrlim neda zenica nikome i njemu je odmah bolje a i on zna kad je meni los dan da me nasmije i popravi sto znaci brak je zajednica i tu su dvoje i oboje moraju drzati taj brak da uspije,zena mora nekad popustiti al zato na drugoj strani znati kako postupiti,brak je dvoje zivotnih partnera koji djele i dobro i zlo a djeca su usputni pratioci,netreba nikad dozvoliti da vam djete bude prece od muza,zasto bi djete bilo prece,pa i muz i djete cu iste krvi on je to djete napravio jednako su bitni,ja uvijek kazem ja imam svoja dva muskarca u kuci nema razdvajanja obojicu volim i zivot bih za obojicu dala...
kako god djete trazi paznju tako trazi i muz... ja sam na svom mm primjetila malo ljubomoru na stomak normalno al sam onako u sali rekla ja primjetila da ste se vas dvojica malo posvadjali,,ma nismo kaze i onda sam mu objasnila da ja njega moram nositi jos malo i onda opet ima svoju zenu al onda imamo i plod nase ljubavi,pa sa ponosom da moze da kaze da je tata, jer mm je ljubomoran on primjeti kad mene netko pogleda nece meni nista reci al ce pogledom streljati onog ko me pogledao e tako da je sad ta ljubomora presla na stomak "bebi te ima po cjeli dan a ja nikako" sto znaci i muski su kao djeca treba ih znati upraviti na pravi put, nekad popustiti njihovim hirovima, moj je bio prosle godine u Becu na bozicnoj festi i popio malo i sjeo u voz nece u hotel da spava oce kuci i zaspao u vozu i probudio se dalje od Salzburga u nekom selu bogu iza nogu ja sam u auto sjela i otisla po njega a on kad me vidio na kolodvoru plakao je od dragosti, mozda bi neka druga rekla imas pare snadji se sta pijes kad se nesznas kontrolisati al ja nisam moj je stekao u mene povjerenje da se moze na mene osloniti i da sam tu bilo sta da bude, ruku na srce od tad nije kapi popio jer mu je bilo tesko i krivo sto sam ja 2,5 sata provela u autu tjerajuci gdje se nalazi to mjesto i jos kolodvor da ga pokupim njega je vise pekla savjest sto ej to uradio nego da sam ja u povratku kuci galamila tim ne postizes nista. Brak treba zena odrzati i to da nekazem smicalicama nego sa mozgom..... ja se iskreno nadam bebana da ces poslusati ovaj koji savjet pa da ces poraditi na tome da vam bolje osvane.....

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 801
18.6.2010 12:57:06   
koka i po
Moraš krmku niz dlaku

Što me nasmijauser posted image al tako nekako i dođeuser posted image

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 802
18.6.2010 12:59:39   
mamaajna
ne zaboravi da svi mi volimo da se mazimo,da nam se tepa i ugadza.A kada dodzu djeca vecina zena nema vremeni nizasta a kamo li da mu jos i tepauser posted image .I musko ko musko nevoli obaveze i trci tamo gdje mu se ugadza.

mm kada je ljut ja mu kazem "mrgude moj" on zeno nezezaj me,a ja opet kazem "ma sta se ljutis,znas,meni si sexi kad si ljut"i uvjek izadze osmjeh na njegovom licu,mada mi nekad nebude pravo razlog njegove ljutnje.ali poslije 5 min on i zaboravi sta je pricao i zavrsi se s tepanjem i kafom.

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 803
18.6.2010 13:07:45   
SailorMoon
Bas je Sara ljepo rekla. I treba se biti svjesno jedne cinjenice. Djeca su uz nas nekih 20-25 godina i onda se udaju / zene i startaju svoj zivot i ostvaraju svoje porordice. A mi idalje ostasmo s muzem. S njim provodimo prosjecno 50 gina i cak i vise. A djeca bogami odose svojim putem. Kao sto je Sara bez svoje mame, tako i nju njeno djete moze za 20tak godina ostaviti da ide negdje drugo da studira, radi, zivi. Ona onda osta sama sa svojim muzem.
Znaci nije ni sve u djeci. Treba oboje gledati. A i vazno je muzu na pocetku dokazati ko mu je najpreci u zivotu. I moj zna da bi ja za njega ginula kao i on za mene.
bebaba budi pametna i malo ohladi. Nije tvoj zivot samo Ibrahim. Svak voli svoje djete, ali ja imam malo dojam da ti pretjerujes, jer je u tebe svaka druga samo Ibrahim. I tako nemozes brak spasiti

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 804
18.6.2010 13:15:24   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: teacher75

slazem se sa dadada 100%- on se nece promijeniti, to je sigurno, mozda moze na par dana da bi se ti smirila i popustila, ali kasnije ce opet po starom. on je psihopata, a takvi su najgori jer odmah ocijene slabe tacke svoje zrtve i znaju na koju ce kartu igrati i koji potez povuci...evidentno je da on tebe ne voli i ne postuje. krije platu jer ima vjerovatno ili ljubavnicu pa na nju trosi pare ili sve potrosi na izlaske ili ima kockarske dugove...ja to tako vidim. mozda nisam u pravu al to je moje misljenje. i ja sam sada ljuta i na tebe jer ne mogu da vjerujem da toliko malo cijenis sebe da bi mogla preci preko svega! a jadan ibrahim kad ima takvog oca, neko je gore spomenuo da je bolji bilokakav pravi otac nego ocuh. ne slazem se s tim nikako! ne postoji djaba izreka "otac-kolac". u 99% slucajeva otac voli dijete dok voli zenu s kojom je, kad je vise ne voli, ne interesuje ga ni dijete (cast izuzecima). cak ce prije prihvatiti dijete zene koju voli (ako ga je imala sa drugim covjekom prije njega) i bice posveceniji tom djetetu nego svom ako ga je imao u 1. braku. ima masa takvih slucajeva... 

podpisujem.moj muz moje djete iz prvog braka gleda kao svoje.brine se o skoli,prati ga na izlete,ljetnu skolu,vodi ga frizeru.kupuje mu pribor za skolu ide na roditeljski,kupuje mu obucu i odjecu.pravi otac-neplaca alimentaciju otkako smo se razisli,zovne ga kod sebe godisnje 4puta,zivi od nas 10min voznje.nikad nije otisao na roditeljski,nikad nije pitao trebal mu sta za skolu,obuci,igracku....najlakse je djete napraviti,a tesko napraviti dobrog covjeka od njega

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 805
18.6.2010 13:35:16   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Čemu analize i sinteze....Zar treba ovdje crtati stvari.
Zamislite da nemate podršku roditelja, nemate škole, nemate samopouzdanja ( jer nemate nikoga ko bi vam ga usadio ), nemate posao.....
Kakve priče o ljubavi spominjemo?!
Znam da je teško shvatiti, ali okrenite se oko sebe i naćete puno više ovakvih primjera nego onih drugih u kojima je sve opozitiv gore napisanog.

Da bebana ima podršku, školu, sampouzdanje i posao samo bi nas obavijestila da se razvodi.

Najbolji savjet dala je Višnja.
N preostaje ništa drugo.

I nemojte pričati o tome šta bi vi....time ne pomažemo.
Ja znam šta bi, ali ja nisam dio ove priče.
I ja sam ljuta....toliko da mi je grč u stomaku.

svaka cast i tebi i Visnji user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i ja sam misljenja i tidzi i vesele imnogih drugih ali kao sto rekoste nije rijec o nama nego o njoj

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 806
18.6.2010 13:43:58   
new mama
Bebana bas mi je zao kroz sta prolazisuser posted image ali s obzirom na situaciju sa roditeljima i njhovom podrskom tebi ne  preostaje puno nego da probas da popravis situaciju kod kuce,ali naravno neka ponizenja velika  ili udarce nemoj da trpis nizasta na svijetu,reci sve roditeljima,nemoj da krijes nista,neznam sta si ti njima sad ispricila pa je njihova reakcija takva,ali mislim da  roditelji ne bi dopustili da im dijete prolazi neke torture u braku, a ti trazi posao pod svaku cijenu radi sebe,bez obzira da li ces ostati u tom braku ili ne,ti to najbolje znas,nase je da ti damo savjet ako mozemo da ti pomognemo,a ti ces opet na kraju sama odluciti sta i kako,sretno i cuvaj seuser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 807
18.6.2010 13:45:52   
bebana27
hvala vam na savjetima
pokusat cu ponovo pricati sa njim da vidim sta ce mi reci
sve bi bilo drukcije da imam posao ma i da odem od njega briga me svoj sam gazda a ovako kuda cu kad ni u lijevom ni u desnom nemam

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 808
18.6.2010 13:50:01   
nikita
kad imas posao sve je drugacije, i ako odes od muza znas da ces se moci prehraniti od onoga sto zaradis i da neces biti nikome na teretu, koliko god te roditelji vole vecinom nitko nije u mogucnosti da hrani jos dva grla a znamo da za djecu sto sta treba. bebana draga nadam se da ces to sa svojim muzem rijesiti i da neces morati otici..

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 809
18.6.2010 14:41:13   
Apotekarka
Bebana ne znam sto da ti kazem...Volis li ti njega jos?Ako ga volis isplati se boriti za taj brak a ako ne onda nema smisla trpiti sve to i pokusavati ispraviti sve...Nego draga moja ti se fino sredi,utegni,nasminkaj pa da on vidi sta ima kod kuce...A jos ti je jedna forumasica cini mi se spomenula da se ti malo nisi previse Ibrahimu posvetila a mm zapostavila pa se on sa tako ponasa ni otkad to ponasanje uopce traje...Iznenadi ga necim sto znas da voli ako ni tad ne upali pokusaj naci nki posao.,pa vidjet ces za dalje

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 810
18.6.2010 14:49:09   
bimba
Bebana ja stvarno nemam rijeci pogotovo na komentar tvojih roditelja, izvini ali meni to nije normalno. Ja se odmah sjetim rijeci svog rahmetli oca :"ako ide, ide ako ne ma da imas desetero djece u ovu kucu si uvijek dobrodosla". Mene apsolutno ne interesuje sta ce ko pricati, oni koji tracaju bjeze od svojih problema. Bebana radi sebe, ali same sebe rjesavaj to, imala podrsku svoje okoline, bliznjih ili ne.
Ja bih radje na cestu bez igdje icega nego da me neko psihicki a ne daj Boze i fizicki pati.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 811
18.6.2010 14:50:16   
shpagica
Draga bebana27, jako mi je zao sto sinesretna prije svega i razumijem da se osjecas kao da si "sve druge izgubila" kako si napisala na nekoj drugoj temi, jer ti zaista nemas konkretnu podrsku ni razumijevanje ni u kome. Nadam se da ti ovakvi virtualni savjeti i podrska mogu pomoci da se barem malo ohrabris i manje sekiras.

Nemam ti pametan savjet i jasno mi je da si stjerana u kut. Ti bi mogla da volis i vodis normalan bracni zivot ali nazalost nije samo do tebe.

Poslusaj me - cuvaj sebe i svoje zdravlje jer si ti ta koja ce othraniti to preslatko dijete. Nisam sigurna da sam procitala - je li tvoj muz jednako izgubio interes i prema bebi ili bebu i dalje voli, pazi a tebe sikanira?

Posao bi bilo lojepo da imas, ali budimo realni - uloga samohrane majke je preteska. Zamisli samo kolika plata bi ti trebala biti (i redovna) pa da mozes zbrinuti dijete (u jaslice ili kakovec), placati mjesecne rezije, kucne potrepstine...

Shvatam da ti je jako tesko ali molim te da budes jaka. Pitaj roditelje otvoreno da ti pruze pomoc - reci da ti je za prvo vrijeme dok se ne snadjes potreban krov nad glavom i tanjir hrane - nista vise. Nadam se da ti mogu i zele toliko pruziti. Ako se ne desi neko konkretno poboljsanje molim te obrati se centru za socijalni rad. Ti imas pravo na pola u braku stecene imovine i nemoj napustati zajednicki stan dok te ne upute sta da radis. Nadji nekog da te dobro nasavjetuje. Ako ne zelis kontaktirati socijalnu sluzbu u svom gradu jer "svako svakoga zna i puci ce prica" nazovi socijalnu sluzbu ili SOS telefon u Sarajevu i zamoli da te barem nasavjetuju sta da radis jer nisi u prilici potraziti pomoc u svom gradu.

Zelim ti vedar i nasmijan zivot kakav ti i tvoje bebce zazluzujete - NIKO NEMA PRAVO DA TE TRETIRA MANJE OD DOSTOJANSTVENOG LJUDSKOG BICA i ako se tvom muzu ti vise ne svidjas - Boze moj ne svidja se ni on tebi (sadista i sovinista) pa moze svako svojim putem.

I jos da ponovim nesto sto su ti mnoge forumasice vec rekle - ne izazivaj budalu da ne bi bilo belaja, takvi su svasta u stanju uraditi. Imaj spreman broj policije i u slucaju da te ne daj Boze udari odmah ih pozovi!

Zelim ti svu srecu svijeta, da dobijes sve sto pozelis i budes opet vedra i nasmijana kao prije!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 812
18.6.2010 15:02:58   
anidla
nisam htjela nista dalje komentarisati, ali moram podijeliti s vama , a najvise s bebanom...

moja mama je bila zlostavljana (ne od mog tate, nego od vlastitog oca)..tada je bila djevojka, njen tata se ozenio i tako je moja mama dobila macehu...

ne mogu o detaljima, meni su prebolni...ali...ono sto je moja mama uradila kao 16-godisnjakinja, otisla je gladna i bosa...doslau sarajevo, hranila se od ostataka bolnicke hrane, i da, nasla je posao, i znate koji? peglala je ves studentima i profesorima...

danas?

zavrsila je fakultet, upoznala mog tatu, imaju mene u brata...i danas jos dva prekrasna unuka....

zivotu ju je napatio, ovo je samo mali djelic, ali hocu ti reci, samo je odluka najbitnija, sta ti zelis tacno od zivota??? moja mama nije htjela zivot zivjeti u paklu, izabrala je slobodu, i evo gdje ju je dovela...

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 813
18.6.2010 15:09:35   
taurus
Mislim da je nama lako pričati a bebani je sve to nemoguće realizovati.
Po meni je Višnja dala najbolji savjet i u ovakvoj situaciji ja najbolji princip "krmka niz dlaku" dok se stvari ne smire ili eventualno ne riješe.
treba biti realan....

Gdje da se zaposli žena koja nije školovana?
I ako se zaposli koliko novca će zarađivati tj. da li može od toga živjeti?
Ko će čuvati dijete dok ona radi?
Gdje će stanovati i čime će plačati režije, kiriju i sve ostalo?

Zbog svega ovoga najbolje je poslušati Višnjin savjet,jer nema pametnog riješenja i čekati promjenu i bolje dane.

bebana drži se stare narodne "strpljen-spašen"  i nadam se da ćeš nam se javiti sa dobrim vijestimauser posted image

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 814
18.6.2010 15:18:32   
mamina princeza
Draga bebana27 sad citam tvoj problem o dpocetka.... Prvo mi je zaista bilo mucno kad pomislim sta si prezivljavala s muzem al sad kad vidim da gubis podrsku roditelja to ne mogu shvatiti. Vidm mnogo slucajeva muzevog nepostivanja prema zeni i iako ne shavtam opet njih je briga al roditelji su tvoj akrv oni su tebe rodili pa kako ....????
Al sta je tu je.... Moras sama odluciti koje ces poteze povlaciti.

Kao sto mnogi napisase ni moj brak nije idealan, uvijek ima nekih prepirki, pomirenja, neshvacanja neslaganja ... al sve to proje i za mene je u okvirima mojih pragova tolerancije. (Vremenom ih svako sebi vjerovatno postai na neki nivo) Meni je bitno da me moj muz postuje da me ponekad poslusa i bar se potrudi pokzati interes da promjeni ono sto meni smeti, ako mi je bas strasno. Bitno mi je da se ne provodi, ne ostavlja me samu dok se provodi i lsicne stvari. Ostalo tipa -  neurodnosti, nepreciznog planiranja zbog cega cesto  ja imam problema i slicno oprostim cesto. Nekom to mozda nije prihvatljivo mozda jer ima drugaciji prag tolerancije. Neko zeli jedno neko drugo. Zato ti moras prvo sebe ispitati - sta zelis i sta mozes uciniti da tebi bude bolje.
Dakle,
- Da li ti njega volis i da li zelis po svaku cijenu i dalje turditi se da popravis brak s njim - ako da sigurno da ce biti tesko al trebas onda naci neke nacine ili sama ili u razgovoru sa sveki da se i on malo bar malo vise potrudi i da presten raditi bar te najgore stvari poput prijetnji i psovki.
- U drugom slucaju ako niti znas kkao bi nesto promjenila niti imas snage za to pocni se osamostaljivati polako pa kad bar nesto budes imala , neki poslic, neku prijateljicu blizu otidji.

znam da je tesko al samo ti donosis odluke. Ja da donosim ja bih vec bila daleko al u tvom slucaju treba pronaci "bezbolniju " soluciju za tebe i djete.

Sto se tice utezanjai napucavanja meni su to licno price i bajke koje vise lice na djecu. Ne kazem da se zena ne treba urediti , svakako da treba koliko god moze i njoj se svidja al sve radi sebe a ne radi neke ironije . To je po meni najgore sto se moze uciniti. a vjerujem i da moze imati kontra efekat.

Vjerujem da tvoja svekrva zeli da sacuvas brak - ako nista onda radi unuka pa pokusaj onda odnos s njom mudro iskoristiti uvije imajuci na umu da je tvoj muz njeno rodjeno djete a ne ti.... To se nikada nece promjeniti al mozda moze uticati na njega i pribliziti mu neke stvari ... Ako je nekad bio dobar prema tebi mora postojati razlog zasto se promjenio a on ga jedini mora reci ....

Nazalost danas postoje mnogi ljudi i mnoge sredine u kojima se razvvod braka smatra najgorom mogucom stranom price. Nazalost!!!! Opet na kraju krajeva ako ti patis i to se ne bude mjenjalo duze vrijeme pokusaj sama zaista sama - to je najtezi pocetak al nekad i najbolje rjesenje.

Prije svega razgovaraj jos jednom s roditeljima, objasmni kako se osjecas sta se promjenilo da ne mozes na njega racunati ni da ti "obezbjedi" hranu - ne mogu da vjerujem da ce neki roditelj biti rabvnodusan ako mu djete nema sta jesti zbog drskosti muza .......

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 815
18.6.2010 16:39:29   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: bimba

Bebana ja stvarno nemam rijeci pogotovo na komentar tvojih roditelja, izvini ali meni to nije normalno. Ja se odmah sjetim rijeci svog rahmetli oca :"ako ide, ide ako ne ma da imas desetero djece u ovu kucu si uvijek dobrodosla". Mene apsolutno ne interesuje sta ce ko pricati, oni koji tracaju bjeze od svojih problema. Bebana radi sebe, ali same sebe rjesavaj to, imala podrsku svoje okoline, bliznjih ili ne.
Ja bih radje na cestu bez igdje icega nego da me neko psihicki a ne daj Boze i fizicki pati.

da to su rijeci moga oca i  ne trebaju mi ja mogu i bez njega tj. bez mog oca i svih ali valjda to moj muz zna i mnogi muzevi kod kojih ima gdje i ima kome i ima s cim pa zato i paze kako se ponasaju mozda bi od mnogih muzevi drugacije bili da im moze proci ali znaju da nema zezancije , a ovaj je vidio i on je svejstan da oan nema gdje pa uzjahao sto moze vise , zao mi je sto mora da pati ali ona nema petlju da se sama kroz zivot bori u zemlji u kojoj i tako nema pravde ni zakona pa ni za jednu samu zenicu s bebom , posto us roditelji takvi su kakvi su SRAM IH BILO , ona neka mudruje i suti suti , mozda se promejni ja bih samo na njenom mjestu rekla mom ocu da nema potrebe da doalze jer mi joj netrebaju i sta da kazu njenom muzu sta  ??? sta , on sirovina moze samo odgovoriti pa eto vodite ih i sta onda a oni je nece , sto je onajgore on to zna sigurno da ona nema gdje ohhh BOze .
Bebana ako imad gdej i kud bjezi moj ti je svajet a ako nemas onda poslusaj Visnju , moras biti mudra, mudra i uporna .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu bimba)
Neposredna veza do poruke: 816
18.6.2010 17:06:56   
malena sharena
Visnja i hanabanana su dale najbolji savjet.

Zivotno skustvo nije sala, i meni ce ovaj Visnjin post koristiti definitivno!

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 817
18.6.2010 17:20:43   
mynxlee
Ja cu samo kratko reci: Z A L O S N O!

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 818
18.6.2010 17:37:50   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ja ne znam kakav je tvoj odnos sa muzem tj..gdje je tacno zapelo i kada...
u brak se mora ulagati konstantno...najbolje je kad to "ulagane" ide spontano bez nekih scenarija...ali draga moja moras znati da su neki muskarci kao djeca i da im se treba mnogo "ugadjati" dok ih ne "dovedes" pod svoje... (ne vjerujem da ovo pisem)
znas nekad moras biti "zenski namazana" , mazna, raspolozena, duhovita i kad on to i ne ocekuje, kreativna na svim poljima ( a krevetu posebno)...
kad je ljut i nerapsolozen pricekas malo da ga prodje a onda cvrkuces , ugadjas mu... u tvom slucaj to bi mogao biti dug proces "preoblikovanja" ali ako ga nemas namjeru ostaviti i ako nemas podrsku od roditelja  , nista ti drugo ne preostaje nego da "dresiras" malo pomalo... najlakse je ako se on ljuti i ako je je u losem raspolozenju da i ti isto tako reagujes i da se posvadjate... budi pametna, spusti loptu ( to ne znaci da si ti ponizna , nego da ides do svog cilja) a tvoj cilj je mir u kuci i zivot koji je "mirna voda" ....
na ovom forumu svega mozes procitati...najcesce idilicnih brakova , ali duso moja i iza idilicnih i bajkovitih brakova stoji mudrost, strpljene i tolerncija... u tvom slucaju je ta tolerancija moguca samo sa tvoje strane ali vremenom je mozes svojom mudroscu i upornscu ( zbog djeteta) prebaciti i na muza...
probaj probuditi vas zivot i dovesti u ono stanje prije bebe.... korak po krak...pa makar to bio i mravlji korak ali ako nemas kud to je jedino rjesenje
Svi imaju neke probleme i problemcice...nemoj da si govoris  da zivis lose jer drugi zive bolje ...reci sebi ucinicu sve da i ja zivim bolje...svu svoju mudrsot okreni u tom pravcu... vjeruj mi nema tog muskarca (ovdje mislim samo na TM) koji ti nece "jesti iz ruke" samo ako "znas" i ako budes uporna...

mi smo tu da te saslusamo da ti budemo prijateljice na tom za tebe u ovom trenutku preteskom putu.... al ocito da nemas izbora , nego da postojecu situaciju polako preoblikujes...
sretno!

Bogami,masaallah na ovim rijecima.Sto ti je iskusna zenica :):):).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 819
18.6.2010 17:45:11   
ivana st
Višnja zaista si u ovom postu napisala veliku istinui lijepo si to sročila user posted image user posted image !Nema idiličnih brakova (bar ne onako kako to neki znaju prezentirati, tipa "ja i mm se nikad nismo posvađali").U svakom braku ima dobrih i loših dana, i ne treba nasjedati na svakakve priče zbog kojih onda neke misle kako je "u tuđem vrtu trava zelenija". Zato i ne volim kad se drugima znaju olako dijeliti savjeti poput "ja ne bi ovo, ja ne bi ono"  a doma sa svojim mužem drukčije funkcioniraju. Zato drage moje borite se za dobar brak svim sredstvima i načinima, jer kako kažu, u ljabavi i ratu sve je dpoušteno.

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 820
18.6.2010 18:02:23   
Banana
Nemam nikakav savjet već želim da vas sve upoznam sa jednom knjigom, zove se Pet jezika ljubavi i lako se da zaguglati u PDF-u. Mm i meni je dosta pomogla da se razumijemo i živimo svaki dan u braku kao da nam je prvi, tako već skoro pet godina.
Moram napomenuti, kako neke ne bi odmah na početku odustale, da ćete čitati o Isusu Hristu (aka Isa a.s.) pa ako niste baš "za vjeru" taj dio slobodno možete preskočiti ili ignorisati user posted image , knjiga ima divne primjere iz svakodnevnog života, sretno user posted image

Draga Bebana, molim Svevišnjeg da ti olakša i pomogne da izabereš put koji će biti najbolji za tebe i sina.

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 821
18.6.2010 22:35:10   
Anoniman
Pretpostavila sam da je sve tako..... user posted image user posted image

Višnja ti je dala odličan savjet!!
S obzirom da si u vrlo teškoj situaciji u svakom smislu, ubjeđena i sama da moraš da šutiš i trpiš, suzbijena uz zid..... jedino što ti preostaje jeste da igraš mudro, naoružaš se strpljenjem i pokušaš promjeniti situaciju i odnos sa mužem. Želim ti sreću i nadam se da ćeš brzo uspjeti dobiti ono što želiš od svog braka.
Čuvaj sebe i to svoje blago user posted image user posted image

(odgovor članu Banana)
  Neposredna veza do poruke: 822
18.6.2010 23:26:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebana27

hvala vam na savjetima
pokusat cu ponovo pricati sa njim da vidim sta ce mi reci
sve bi bilo drukcije da imam posao ma i da odem od njega briga me svoj sam gazda a ovako kuda cu kad ni u lijevom ni u desnom nemam

Eh draga žao mi je što je to sve tako....
Savjetujem ti da ne započinješ priču o vašim problemima,ako dosad nije rekao razlog za svoje ponašanje neće ni sad,eto ti samo nove svađe...Iskoristi kada god bude dobre volje da se malo zbližite,razgovaraj s njim za početak o nekim da kažem nebitnim stvarima,kada vidiš da je raspoložen pa te k´o neku noć zovne da sjedite ostani s njim,preskoči šetnju....
A i kažeš da po pitanju sexa već odavno nema ništa,izvini što se petljam u nešto tako intimno,ali pokušaj nekad ti prva,naravno kada vidiš da je prilika koliko toliko za to.
Nadam se da će se i on s vremenom promijeniti,i da će biti onako kako je najbolje za tebe i bebu.user posted image
A svakako,nebitno dal se on mijenjao ili ne pokušaj naći bilo kakav posao.
A za svekrvu mi nije jasno zašto se je ona toliko iznenadila kada si joj ispričala za probleme,pa bila je i sama prisutna kada ti je bezveze opsovao materuser posted image ne uzdaj se pretjerano u nju,možda je sasvim ok žena,ali ipak je on njen sin i srce je opet vuče na njegovu stranu koliko god se ona trudila biti neutralna.A i da dođe do razvoda prva bi se ona borila kako zna i umije da njeno unuče ostane uz nju,zar nije tako?A Boga mi treba imati na umu da se često puta razočaramo baš u one za koje se nismo nadali...
Kako god,želim ti sve najbolje!user posted image

(odgovor članu bebana27)
  Neposredna veza do poruke: 823
19.6.2010 11:05:08   
bebana27
poceli smo polako da pricamo
sinoc se je igrao sa malim cak ga je i hraniouser posted image user posted image user posted image
ali ja sam imala jedan veliki okrsaj sa mladjom zauvom napokon sam joj rekla gdje joj je mjeste sto bi moji rekli sjase murta uzjase kurtauser posted image user posted image user posted image
vise mi je dosta svega svaki put kad dodju mm placa troskove sad trazi 250 KM pa odakle covjek da joj da
sestra joj je se porodila dosla je njoj nije meni i sad ti plati troskove
pa dosta je vise imam i ja djete i moja mama kad dodje ja joj neplacam i nikad nije rekla da bi mi dosla a da joj ja platim
i zato sam im sinoc svasta rekla vise ne mogu sutjeti dosta je vise necu dopustiti da me iko vise gazi i ponizava

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 824
19.6.2010 11:22:40   
sarayka
IZVORNA PORUKA: bebana27

poceli smo polako da pricamo
sinoc se je igrao sa malim cak ga je i hraniouser posted image user posted image user posted image
ali ja sam imala jedan veliki okrsaj sa mladjom zauvom napokon sam joj rekla gdje joj je mjeste sto bi moji rekli sjase murta uzjase kurtauser posted image user posted image user posted image
vise mi je dosta svega svaki put kad dodju mm placa troskove sad trazi 250 KM pa odakle covjek da joj da
sestra joj je se porodila dosla je njoj nije meni i sad ti plati troskove
pa dosta je vise imam i ja djete i moja mama kad dodje ja joj neplacam i nikad nije rekla da bi mi dosla a da joj ja platim
i zato sam im sinoc svasta rekla vise ne mogu sutjeti dosta je vise necu dopustiti da me iko vise gazi i ponizava

Bravo dušice user posted image user posted image
Samo polako nemoj svima u lice odjednom, svaki dan po jednouser posted image
Salim se drago mi je da se osjecas bolje i bit ce do aBd sve u redu, nisi ti drugacije ni zasluzila , mislim na tebe user posted image

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *