Meri29
|
Nisam ovo vidjela do sada i straaaasno mi je tesko. Mrzim ovakve muskarce. U blizoj familiji imamo slican slucaj u kojem je su oni bili najzaljubljeniji par dok su hodali, ona je ostala trudna pa su se vjencali. Rodila se curica, on je poceo hodati, poslije nekog vremena digao je ruku na nju, opet poslije nekog vremena ona je otisla kod svojih i povela dijete sa sobom. Ona nije radila, on je radio. Nikada nismo vidjeli da je kriticna situacija kod njih jer su to dobro skrivali. Zapustila se, nije si kupila nista sigurno par godina,puno je i smrsala, imala je pokvarene zube, nije se nikada smijala. Mi smo mislili da jednostavno nemaju para, kada ih pitamo da li im treba kategoricno su odbijali. Ali on se sredivao, vozio dobra kola, uvijek dobro mirisao i sl. Muz i ja ne volimo da zabadamo nos u necije pa nismo ni reagovali na vrijeme, danas mi je zao. Uglavnom razisli su se, htjeli su i razvod, isli kod advokata, dijete je u svakom momentu bilo kod nje, on je trazio da bude kod njega, nijedan socijalni radnik to nije ni spominjao, jedino obilazak uz prisustvo majke. Tako da te to ne treba brinuti. On je dolazio s vremena na vrijeme, neki mjesec bi kupio pelene, hranu ili sta vec, neki ne bi. Ona se tj. njeni brinula o svemu. Tada su se odjednom pomirili, htjeli su da pokusaju ponovo. Ona je ponovo ostala trudna, ali ponovila se ista prica, ona se ponovo vratila kod svojih, sada sa dvoje djece. Za svo to vrijeme on nije prestao da hoda. Ona je dobila jako dobar posao, on je napustio posao jer ona ima. Mislio je da polaze pravo na nju kao da je ona njegovo vlasnistvo ako zajedno imaju djecu. Ponovo su razdvojeni, ali sada je ona glavna. Zajedno su ako ona hoce i koliko hoce, on pristaje na sve. Ona otvoreno kaze da pomirenja nema, ne moze zena zaboraviti sve nanijete uvrede i neprospavane noci. Ali isto tako kaze da voli sto je pokazala da ima karakter, sto moze podignute glave izaci na ulicu, sto njene djevojcice u mami vide oslonac i jaku zenu na koju mogu da se oslone, tate se ponekad sjete, kada im treba nesto da se kupi, a i za to on uzima pare od nje. Zena se sredila, kupila sebi novu garderobu, ofarbala se, sredila zube, ponovo je lijepa, a njega to pojede pa stalno visi u kolima ispred zgrade njenih roditelja. Ona ga cesto ne vidi, a kao frajer je u gradu. Zbog cega ovoliko oduzi: da ti pokazem da nisi sama, desava se i drugima; da vidis da moras ti da se pokrenes, da pokazes da ne das na sebe, da mislis svojom glavom; da on nije vrijedniji nego ti; da ljudi pokusavaju da se pomire, ali ako nije spreman da se mijenja to je jako tesko; da ce te roditelji uvijek primiti kod sebe; da ce ti poslije toga biti lakse i bices sretnija.