|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
17.6.2010 14:42:38   
koka i po
IZVORNA PORUKA: crnkka

Draga moja bebana27, a i ostale forumašice. Bebana27 nemoj tako, neznam da li si pročitala moj post napustila sam ga kad mi je bilo curici 32 dana, nisam radila. Jednostavno nisam mogla više, još sam živila u zajednici. Sa njim mila moja nema priče. Neće se on nikada promjeniti, muškarci su takvi da idu i gaze dokle mogu, a kad vide otpor povuku se. Znam iz svog slučaja, nego ti fino nazovi svoje roditelje, ispričaj im šta se sa tobom dešava i reci im da te čekaju na stanici. Evo ja ču ti poslati pare ako nemaš. Sjedi na autobus, spremi samo malo svari za malenog i kreni. Vjeruj mi da ja dok nisam to uradila nije mi bolje bilo,( još mene MM nikad nije udario, samo je izlazio), uvijek je obečavao biće bolje, izlazit čemo zajedno bla, bla.. Ali ništa od toga nije bilo. I dok jedan dan nisam pukla, spakovala samo malo stvari nazvala taxi i vratila se svojima.
Tako i ti trebaš da uradiš, ne da čekaš da pričaš, pa ovako, onako... I ako odeš kod svojih i kad bi on došao, nemoj popuštati, nek ti roditelji ne daju da se vratiš.

Ja sam se sva naježila od tvog posta.Žao mi je tvoje sudbine.Niko ni meni ni bilo kojoj ne garantuje da  nećemo doživjeti istu.Ti si jedna veoma humana žena i žalim što se baš tebi tako nešto desilo.Ali dijete TREBA i oca i majku i bolje je ako se problemi mogu riješiti da se riješe a ne da se bježi.Ako ne mogu,Bože moj,ni prva ni zadnja.

< Poruku je uredio koka i po -- 17.6.2010 14:47:45 >

(odgovor članu crnkka)
Neposredna veza do poruke: 726
17.6.2010 14:44:01   
koka i po
IZVORNA PORUKA: mama2009

jel se nesto dijeli user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mama2009, ajnur, patrizia, Hanady RR, bimba, henna ze, bella, babina beba, Tidzi, niki83, HanaBana, lecky, jasmin, bebana27, mynxlee, mamich, enna, selmoni, bebano, Nejrica, *pcelica*, buba29, lilix

Ovo baš nije trebalo u ovakvom trenutku.

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 727
17.6.2010 14:45:07   
mynxlee
Navijam da se zavrsi onako kako bebana to najvise zeli user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 728
17.6.2010 14:49:33   
bebana27
i ja zelim da sve bude aBd sve kako treba

ja pisem a moj sin tasuna mama ga naucilauser posted image user posted image user posted image

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 729
17.6.2010 14:49:43   
crnkka
Ja sam se sva naježila od tvog posta.Žao mi je tvoje sudbine.Niko ni meni ni bilo kojoj ne garantuje da ćemo doživjeti istu.Ti si jedna veoma humana žena i žalim što se baš tebi tako nešto desilo.Ali dijete TREBA i oca i majku i bolje je ako se problemi mogu riješiti da se riješe a ne da se bježi.Ako ne mogu,Bože moj,ni prva ni zadnja.
IZVORNA PORUKA: koka i po

IZVORNA PORUKA: crnkka

Draga moja bebana27, a i ostale forumašice. Bebana27 nemoj tako, neznam da li si pročitala moj post napustila sam ga kad mi je bilo curici 32 dana, nisam radila. Jednostavno nisam mogla više, još sam živila u zajednici. Sa njim mila moja nema priče. Neće se on nikada promjeniti, muškarci su takvi da idu i gaze dokle mogu, a kad vide otpor povuku se. Znam iz svog slučaja, nego ti fino nazovi svoje roditelje, ispričaj im šta se sa tobom dešava i reci im da te čekaju na stanici. Evo ja ču ti poslati pare ako nemaš. Sjedi na autobus, spremi samo malo svari za malenog i kreni. Vjeruj mi da ja dok nisam to uradila nije mi bolje bilo,( još mene MM nikad nije udario, samo je izlazio), uvijek je obečavao biće bolje, izlazit čemo zajedno bla, bla.. Ali ništa od toga nije bilo. I dok jedan dan nisam pukla, spakovala samo malo stvari nazvala taxi i vratila se svojima.
Tako i ti trebaš da uradiš, ne da čekaš da pričaš, pa ovako, onako... I ako odeš kod svojih i kad bi on došao, nemoj popuštati, nek ti roditelji ne daju da se vratiš.

Ja sam se sva naježila od tvog posta.Žao mi je tvoje sudbine.Niko ni meni ni bilo kojoj ne garantuje da  nećemo doživjeti istu.Ti si jedna veoma humana žena i žalim što se baš tebi tako nešto desilo.Ali dijete TREBA i oca i majku i bolje je ako se problemi mogu riješiti da se riješe a ne da se bježi.Ako ne mogu,Bože moj,ni prva ni zadnja.

I ja sam za ali da ja nisam pouzela neke stavi bilo bimi možda gore nego bebani27, treba njima pokazati da imaš poštovanja i da te moraju cijenit,

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 730
17.6.2010 15:03:49   
ledy blue
Ako nije brak ''maciji kasalj'' nije ni zena pogotovo...nekada ruzne rijeci i uvrede ostave vise traga nego udarac..i to sta ce dijete kad bude pitalo za oca..pa oca ima..a u situaciji ako dodje do razvoda tog braka on moze posjecivati i provoditi vrijeme sa svojim  sinom..ako to zeli..ne vidim zasto bi dijete razvodom izgubilo jednog roditelja...a otac moze biti brizan i pazljiv i ako ne zivi sa svojim sinom...ili isto tako los otac..koji ne vodi dijete u setnju ili utakmicu iako zive zajedno...
Ja ne savjetujem razvod...sta joj je ciniti to ona najbolje zna..i koje su njene granice tolerancije...i ona najbolje zna da li taj brak ima nade ili ne..i jel ona spremna da se bori za njega...ja samo kazem da nije uredu da taj brak samo spasava zbog djeteta...pa kud ces vecu kaznu za dijete nego da zivi sa frustriranim roditeljima i slusa njihove ispade..a ako nema postovanja i ljubavi..ma bit ce ih na pretek..

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu crnkka)
Neposredna veza do poruke: 731
17.6.2010 15:06:30   
bebana27
mi vam sad idemo moram malo ibrahima da istusiram pa vam se javim ako ne veceras onda sutra nadam se sa boljim informacijama
ljubimo vas sve pa se cujemo

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 732
17.6.2010 15:08:45   
henna ze
možda  neumjesno pitanje i možda previše lično, čitam a ne komentarišem..vidim mnogo pametnih riječii, ali mene interesuje samo jel ti njega bebano još uvijek voliš?

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 733
17.6.2010 15:19:56   
crnkka
ali mene interesuje samo jel ti njega bebano još uvijek voliš?
[/quote]
potpisujem

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 734
17.6.2010 15:35:47   
Meri29
Nisam ovo vidjela do sada i straaaasno mi je tesko. Mrzim ovakve muskarce.
U blizoj familiji imamo slican slucaj u kojem je su oni bili najzaljubljeniji par dok su hodali, ona je ostala trudna pa su se vjencali. Rodila se curica, on je poceo hodati, poslije nekog vremena digao je ruku na nju, opet poslije nekog vremena ona je otisla kod svojih i povela dijete sa sobom. Ona nije radila, on je radio. Nikada nismo vidjeli da je kriticna situacija kod njih jer su to dobro skrivali. Zapustila se, nije si kupila nista sigurno par godina,puno je i smrsala, imala je pokvarene zube, nije se nikada smijala. Mi smo mislili da jednostavno nemaju para, kada ih pitamo da li im treba kategoricno su odbijali. Ali on se sredivao, vozio dobra kola, uvijek dobro mirisao i sl. Muz i ja ne volimo da zabadamo nos u necije pa nismo ni reagovali na vrijeme, danas mi je zao.
Uglavnom razisli su se, htjeli su i razvod, isli kod advokata, dijete je u svakom momentu bilo kod nje, on je trazio da bude kod njega, nijedan socijalni radnik to nije ni spominjao, jedino obilazak uz prisustvo majke. Tako da te to ne treba brinuti. On je dolazio s vremena na vrijeme, neki mjesec bi kupio pelene, hranu ili sta vec, neki ne bi. Ona se tj. njeni brinula o svemu. Tada su se odjednom pomirili, htjeli su da pokusaju ponovo. Ona je ponovo ostala trudna, ali ponovila se ista prica, ona se ponovo vratila kod svojih, sada sa dvoje djece. Za svo to vrijeme on nije prestao da hoda. Ona je dobila jako dobar posao, on je napustio posao jer ona ima. Mislio je da polaze pravo na nju kao da je ona njegovo vlasnistvo ako zajedno imaju djecu. Ponovo su razdvojeni, ali sada je ona glavna. Zajedno su ako ona hoce i koliko hoce, on pristaje na sve. Ona otvoreno kaze da pomirenja nema, ne moze zena zaboraviti sve nanijete uvrede i neprospavane noci. Ali isto tako kaze da voli sto je pokazala da ima karakter, sto moze podignute glave izaci na ulicu, sto njene djevojcice u mami vide oslonac i jaku zenu na koju mogu da se oslone, tate se ponekad sjete, kada im treba nesto da se kupi, a i za to on uzima pare od nje. Zena se sredila, kupila sebi novu garderobu, ofarbala se, sredila zube, ponovo je lijepa, a njega to pojede pa stalno visi u kolima ispred zgrade njenih roditelja. Ona ga cesto ne vidi, a kao frajer je u gradu.
Zbog cega ovoliko oduzi: da ti pokazem da nisi sama, desava se i drugima; da vidis da moras ti da se pokrenes, da pokazes da ne das na sebe, da mislis svojom glavom; da on nije vrijedniji nego ti; da ljudi pokusavaju da se pomire, ali ako nije spreman da se mijenja to je jako tesko; da ce te roditelji uvijek primiti kod sebe; da ce ti poslije toga biti lakse i bices sretnija.

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 735
17.6.2010 15:52:54   
*pcelica*
Joj ja se zadeverala majstorimaoko rucka pa dok sve iscitah. Eh ovako ja bebani nisam davala podrsku da se ona "napuca" pa vani (iako je tako ispalo) nego da se posveti sebi jer cese onda osjecati malo bolje, problem nece nestati ali ce malo optimisticnije na sve gledati. Evo vidite da je danas malo vise sigurnija u sebe i malo je optimisticnija nego juce kad mi je djelovala kao da ne vidi izlaz i svoje situacije,a molim Allaha da mu da malo milosti u to njegovo srce pa da je pusti da dodje u sa da se malo skloni iz te sredine i hladne glave razmisli kako dalje

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 736
17.6.2010 15:57:54   
anidla
Besmisleno je:
Mrziti sve ruže jer si se ogrebao na jedan trn.
Odustati od svojih snova jer se jedan nije
ostvario .
Odustati od svojih napora jer je jedan bio uzaludan.
Okriviti sve prijatelje jer te jedan iznevjerio....
Nevjerovati u ljubav jer ti je neko bio nevjeran ili ti nije uzvratio ...ljubav.
Odbaciti svaku mogućnost da budeš sretan jer nisi uspio u prvom pokušaju.

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 737
17.6.2010 16:19:11   
mynxlee
user posted image
IZVORNA PORUKA: anidla

Besmisleno je:
ostvario .
Nevjerovati u ljubav jer ti je neko bio nevjeran ili ti nije uzvratio ...ljubav.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 738
17.6.2010 16:26:36   
acudesa
IZVORNA PORUKA: bebana27

i hocu od sad necu ni ja biti jadnica kojom me je smatrao ja puno vise vrijedim nego sto on misli
kad se on sredi zasto ne bi i ja zgodnija sam od njegauser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...to kraljice..stani pred ogledalo, kad se napucaš, pa se divi sama sebi....jedno pola sata...

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 739
17.6.2010 16:29:25   
acudesa

Besmisleno je:
ostvario .

divna životna filozofija-za mene veoma poučna...anidla, bravo!

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 740
17.6.2010 16:52:30   
anidla
ipak, jako je tesko shvatiti tu filozofiju onda kad ti je najteze...meni je ovo zalijepljeno na frizderu user posted image  

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 741
17.6.2010 16:55:09   
Mona Mohamed

ipak, jako je tesko shvatiti tu filozofiju onda kad ti je najteze...meni je ovo zalijepljeno na frizderu user posted image  

Anidla, hvala na ovim lijepim stihovima. Ako mi dozvoljavas, prepisala bih..Cini mi se da bi moglo zatrebati.user posted image

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 742
17.6.2010 16:58:41   
anidla
naravno, i ja sam prepisala, sve u dobrobit ovog kratkog zivota, da ga sto jednostavnije zivimo, da ne komplikujemo...moja mama je jako tezak zivot imala, ali bas tezak, zao mi je sto moram reci, ali da se bar radilo o ovome sto je kod bebane (iako je i to uzasno!)....

ali na kraju, moja mama je sretna zena...

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 743
17.6.2010 17:04:27   
acudesa

ipak, jako je tesko shvatiti tu filozofiju onda kad ti je najteze...meni je ovo zalijepljeno na frizderu  user posted image  

slažem se sa tobom, zato treba, kad ti je najljepše u životu, pročitati polako svaku ovu tvoju misao i "parkirati" je negdje u mali mozak u garažicu, ako zatreba

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 744
17.6.2010 18:12:45   
ena007
Dosta je savjeta koje si dobila na forumu, iskreno se nadam da ce ti pomoci,
i da ces pronaci pravi put za sebe , a i svog sina... Pozzzzz za bebanu27 i ostale forumasice,
uz tebe smo

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 745
17.6.2010 23:08:33   
enna
Evo i ja sam iscitala postove upucene bebana27 i ostala sam sokirana zaista takvim ispadima jednog novopecenog oca.Ali..... svemu tom ima sigurno razlog a ti trebas istraziti sta je najbolje jee da kada vidis da je dobre volje da zapocnes razgovor da vidis sta ne stima u vasem braku pa da zajedno pokusate rijesiti neke stvari.Mozda jesam mlada ali iza sebe imam 11 godina braka bilo je i svade i ljutnje (nema idealnog ni braka ni muskarca)jedno kako kazu vatra a drugo voda.Objasni mu da ne zelis da cujes da ti vrijede majku i da didee ruku na tebe itd. slicne stvari da izgovara pa ces cuti odgovore ako pocne kao kocijas opet da postupa pa zaista ti nisi i netrebas da budes nikome sluga da peres cistis odzavas kucu u savrsenom redu a on da radi dode kuci na govor rucak odmori i u hodanje eeee necee moci.Pa jos da ti broji zalogaje ja ne radim evo od kako sam u braku ali ni jednog jedinog momenta mm nije mi nabio na nos bilo koji dinar sto sam potrosila pa pobogu brak je zajednica 2 ljudi i znaci da u tu zajednicu i ja sebe dajem.Zato glavu gore prvo sa njim razgovaraj pa kada dodu roditelji pozovi i njegove i sve lijepo iznesi za okruglim stolomuser posted image da cujes misljelnja i svojih i jegovih i naravno da cujes kako ce se on izjasniti a na tebi je da odlucis dali ces ostati zivjeti sa takvim tipom i dali ce tvoj Ibrahim izrasti u takvog nasilnika kao otac????
Nadam se da sam krajem mjeseca dole u Krajini pa ako budes dole a pratiti cu i ovdje sta se dalje zbiva mozemo se vidjeti u Bhacu na kafici ima jos forumasica pa mozda ce ti biti lakse.
Ti si MAJKA i zaslusujes najbolje oni (muskarci) nikad nece znati kako je velika ta rijec i zato zahvali dragom Allahu pa ti je podario to tvoje maleno cedo da zivis i boris se za njega saljem ti jedan veliki user posted image podrske!!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu ena007)
Neposredna veza do poruke: 746
18.6.2010 10:03:02   
bebana27
pozdrav drage moje
sinoc sam pocela da pricam sa njim ali uzalud nisam htjela ulaziti u dublje jer znam da bi zavrsilo svadjom sutala sam i cekala da mu dodje mama(jer ona nociva kod nas)on je otisao spavati
ja sam joj sve rekla oni su jako vezani uz ibrahima
i ona mi kaze sacekaj da vidim sta je to sa njim pa do neki dan je sve dobro bilo sta mu je jeli on normalan
ja sam danas mislila ici u centar da vidim sta ce mi oni tamo reci ali ona kaze ja cu prvo sa njim pricati da se to rijesi jer ste puno toga zajedno stekli i sta sad da se rastanete
pa eto vidjet cemo sta ce biti kad ona bude sa njim pricala
najgore je sto on mijenja raspolozenje cas dobro cas nije

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 747
   [Obrisana poruka]
18.6.2010 10:09:25   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bebana27)
  Neposredna veza do poruke: 748
18.6.2010 10:13:54   
Anoniman
jutro draga...
lagano samo, nemoj se sikirati i gledaj pile malo... pa eto neka i majka poprica s njim pa valjda ce ona skontati sta mu je, ako vec i sama ne zna... u sto cisto sumnjam, ali eto... neka joj bude... ti samo ne dozvoli da te dalje maltletira ili ne daj Boze da te udari... ako se sta pocne opet derati ili kao da bi se svadjao ti samo reci kad budes se smirio i poceo pricati kao normalan i civilizovan covjek onda cemo razgovarati, i makni se s djetetom... ne potpaljuj vatru, nego je gasi... ne daj se

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 749
18.6.2010 10:15:04   
Honey3
bebana draga bas sam se rastuzila citajuci tvoje postove,neznam sta da ti kazem,sve su ti nase drage forumasice rekle,samo sta god uradis imas nasu punu podrsku i uz tebe smo,i bilo kakva pomoc ako zatreba tu smo za tebe ljubimo te puno i to tvoje slatko majusnouser posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Caj
amaniamanic

Koje cajeve trudnice smiju pit...A koje ne ? Svako malo cujem ili vidim ovo smije ovo ne...

odgovorite mi (98%)

odgovorite mi (2%)

Broj svih glasova: 44

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *