Mona Mohamed -> RE: PROBLEMI U BRAKU (17.6.2010 11:47:32)
|
Draga nasa Bebana. Iscitah tvoje postove.. Zao mi je, ali tvoj muz je tipicni psihopata. Ne prihvata socijalne norme, nema moralnog ubjedenja a evo..ni kriminogeno ponasanje ga ne obilazi. Ispoljava impulse agresivnosti. Ovaj tip osobe se samovoljno nece javiti psihologu, socijalnom radniku jer njemu ovakvo ponasanje odgovara. Moj savjet ti je da sada mislis samo na sebe i svoga djecaka Ibrahima, na vasu sigurnost, bezbjednost, ostatak vaseg zivota kraj ovakvog covjeka i modele ponasanja koje ce njegov sin usvajati. Ti si krhka, dovoljno neizrazena licnost, a on to koristi maksimalno. Ponizava te, vrijeda, zlostavlja psihicki (sto je vec dobar korak ka fizickom zlostavljanju). On se hrani tvojim strahom, tvojim manjkom samopouzdanja, sposobnosti nekontrole i samoodbrane. I sta to govori drugo o njemu nego da je mali, sitan, jadan?! Najpametnije je trenutno ici linijom manjeg otpora (narodno: krmka niz dlaku), makni mu se s puta, izbjegavaj sve sto bi ga moglo naljutiti ili ljuti ali pazi..Nemoj da to bude iz tvog straha od njega vec zbog sacuvanja tvog psihickog zdravlja. Imam osjecaj da je rastao bez autoriteta. Gdje je njegov otac? Ako si napravila gresku kada si se udala za tog covjeka, draga Bebana, nemoj je sada ciniti misleci o njemu. Misli na sebe i Ibrahima. I sve sto ti pisemo ovdje, jedno je skoro pa sigurno: On se ne mijenja i ne znamo hoce li, jer ljudi se ne mijenjaju tako korjenito, posebno ne kada su odrasle, zrele i vec formirane licnosti. Cini mi se da ti tu mnogo ne mozes uraditi ili pomoci. Ne preostaje ti nista drugo nego izvuci se iz tog pakla. Odlicna stvar je da imas podrsku svojih roditelja. Samo naprijed, mudro ali i oprezno.
|
|
|
|