hanabanana -> RE: Problemi u braku (12.4.2013 22:26:15)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Prije svega, nisam Hercegovka [sm=smiley36.gif] Dobro, nisam postavili svoj stav iz početka jer je moj dogovor prije braka s muzem bio potpuno drugaciji od ovog kako sad zivimo. Rekao je da cemo ziviti svoj zivot, organizovat sami zivotne aktivnosti i ono sto zelimo raditi i sl. To nije tako sada. A evo sta sada bi. Njegov otac je odlucio danas da popodne ode sijat krompir i odmah i mm ide, ima obavezu da mu pomogne. I to je ok, treba pomoci. Ali o cemu se radi. Neki dan sam mog muza pitala hocemo li mi nesto sijati i voljela bih da nas dvoje to sami organizujemo, da svoje imamo i o tome se brinemo. Ako naravno njegov otac dozvoli dio zemlje. On mi je tada rekao, ma daj, kako cemo sad odvajat, ko sijat cemo, ali zajedno s njima, ko zajednicko. Onda sam rekla, ma ne bih ni sijala. A za ovaj plan danas mi nije ni rekao, sve se dogovorio s ocem sta i kako. I pitam ga kad je krenuo hocemo li se mi sta dogovarat po tom pitanju, on kaze, ma de sve je to nase, a ja njemu mi smo porodica za sebe, oni za sebe i ne bih nista dok finansijski u tome ne ucestvujem. Ko njegovi ce kupiti, posijati, i to je nase. Ma de kaze mi cemo nesto kasnije posijat jos, to je izgovor. Znaci, on ima takvo misljenje da je sve nase i zajednicko s njegovim roditeljima. To naravno nije slucaj kad su moji roditelji u pitanju, po njemu je tad to njihovo. Jel to ok od njega po vama, bil reagovale i kako? Ja moram reći da sam oplakala. Izvinite, ali ja zemlju ne volim ni u saksiji. Ko tebi brani da svojim roditeljima odneseš zimnicu iz te bašte. Ako je zajedničko, onda je i tvoje, pa ti možes svojim od toga dati. Tvoj muž će poštovati tvoje roditelje onoliko koliko ih poštuješ ti.
|
|
|
|