RE: Problemi u braku (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

elvy -> RE: Problemi u braku (4.4.2013 13:25:37)

IZVORNA PORUKA: royal

Jao drage vidim da smo sve u sličnim problemima i kod mene je anonimna tako, samo je mm po cio dan sa njima jer imaju privatnu radionicu u sklopu kuće, i ja kad s posla kuci dodjem nekad nagodna nekad nee Bože moj svi me cekaju i bleje u mene ko tele u sarena vrata a ja se nazor moram smijati da bih bila mirna vojska, i tako se oni izmahalaju jer je moja sveki prava alapača i mahaluša i po cio dan je tu snjima i kad mm ude u kucu samnom nema sta pricati, doruckuje i ruca kod njih ja kuhala i samo hranu bacala jer se ne pojede,i stalno donosi hranu kao da mi nemamo sta jesti sad slabije i kuham kad vec jede kod njih, malo smo finansijski vezani ali to je kriv mm i za sve krivim njega jer nece da ima kaze da su presli granicu, pa sve ja na svojim plecima trpim, to za kucanje je posebna tema, moji to ne gledaju vec ulaze kako ko stigne a ja se stala set_ati u gacicama po kuci jos me mm napade kaze znas da mogu uci obuci se, ja pozelenila. Ma svega ima, sve se snjima dogovara, javlja im se gdje god da podjemo a mi ne mozemo otici nigdje a da nas ne nazovu po milion puta,ma svaki dan oplačem još sam i trudna te mi je sveki i za to bukvicu ocitala haos...valjda cemo izgurati nekako zene pogledam svoju mamu koja je svasta u zajednici prezivjela pa se tjesim kad mi kaze da ce doci sve na svoje.

[img]http://yoursmiles.org/tsmile/agressive/t0148.gif[/img]

royal -> RE: Problemi u braku (4.4.2013 13:29:16)

[sm=smiley18.gif]

elvy -> RE: Problemi u braku (4.4.2013 13:39:10)

Moja Royal sve su one halapace i tracare,jezikom pod mogu brisat....nego ti opusteno,sad ce i [img]http://yoursmiles.org/tsmile/family/t1019.gif[/img] a to nikad nece da prodje sve dok si u zajednici....ista sam ti takva,vec sam se ja napisala o svojim problemima na nekoj drugoj temi...neki me zalili neki savjetovali a iskreno da ti kazem vise su me kritikovale zene kao da sam ja glupa al hvala im svima....

royal -> RE: Problemi u braku (4.4.2013 13:50:02)

Ma kako god teško je ja sam preosjetljiva pa mi malo fali ... a to ce biti i ostati vjecita tema hehehhe

elvy -> RE: Problemi u braku (4.4.2013 13:56:53)

Znam mila,i niko ko nije dozivio i prosao to nezna kako je,a ja jesam svasta cak sam se htjela i vratit roditeljima do grla bilo doslo...mislim da sam pisala na temi zivot u zajednici,al se sve malo stisalo kad je [sm=hudicek1.gif]vidjela da nas dvoje planiramo ubrzo odselit...........

royal -> RE: Problemi u braku (4.4.2013 14:42:34)

Jao mogu zamisliti kako ti je bilo, nek' se bar malo stisalo, ja kazem ne do' Bog nikome , i ja se nadam da ce i kod mene situacija doci na normalu ako se to tako moze okarakterisati, samo da ne dozivljavam stresove svaki dan.

melin -> RE: Problemi u braku (4.4.2013 14:47:16)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

drage moje, muskarci nemaju sesto culo kao mi zene i nemaju intuiciju jaku kao sto je imamo mi. Oni mnoge stvari ne vide i ne cuju i mnogo sta im ne izgleda tako kako je ustvari. Zato, uzvite stvar u svoje ruke, sebe stavite na prijesto svog zivota, ugodite sebi, svom djetetu, muzu, o ostale se nemojte grijesiti, ali ih plaho i ne bendajte. Zivot je jedan.
I da, nemojte im jasno davati do znanja sta vam smeta, jer neki ce onda namjerno udariti bas po tom sto vam zivce cupa. Zato mudro![sm=smiley2.gif]

potpisujem
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bambolina -> RE: Problemi u braku (4.4.2013 14:50:20)

Royal, a koliko ste vas dvoje dugo u braku? Ja kad sam se udala, isto sam dosla u zajednicu i prvih nekoliko mjeseci bilo mi je teško, svašta mi je smetalo, prigovarala sam mm...ali poslije par mjeseci sve je došlo na svoje, valjda dok sam se navikla i na sveki i svekra, dok smo shvatili sta smeta i meni i njima. Uvidjela sam da sam pogrešno shvatala neke njene postupke i riječi, jer sam imala predrasude tipa da su sve sveki zloće i svaki njen postupak sam posmatrala kao atak na mene, a kasnije sam shvatila da to ženi nije ni na kraj pameti. Sad ja i sveki imamo super odnos, ona je uvijek na mojoj strani, podržava me, mnogo mi znači kad dođem kući u 18h, a ne moram brinuti o večeri, o čišćenju kuće, ja to radim samo vikendom, mada meni nikad nisu ni ušli u sobu, ni ona ni svekar, a ne kamoli bez kucanja. Ako im nešto treba, kucaju na vratima i zovu da izađemo. Iz vlastitog iskustva ti mogu reći da se mnoge stvari mogu riješiti jednostavno razgovorom, jer ako šutiš i ne pokazuješ da ti nešto smeta, možda ona misli da ti pravi uslugu, npr. što ti nešto skuha. Ja bih na tvom mjestu npr. ako ne želim da mi sveki skuha ručak ili večeru spomenula pred njom da sam poželjela kuhati, da sutradan imam namjeru kuhati to i to, a ako ona opet nastavi donositi hranu, onda ti je jasno da te namjerno zafrkava, pa i ti igraj njenim oružjem, namjerno radi ono što vidiš da joj smeta, ali uz nevino lice i bez svađe, pa ćeš vidjeti kako će i ona promijeniti ploču.

muaaa -> RE: Problemi u braku (4.4.2013 14:52:41)

Tema je Problemi u braku....nije problemi sa svekrvom

mala_sa -> RE: Problemi u braku (4.4.2013 15:21:37)

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

A za ove svekrve što ne kucaju, ja sam već pisala na nekoj temi da moja nikad i nikome ne kuca kad ulazi u kuću. Džaba savjeti i od mm i od mene, ništa ne pali.
Neki dan je meni dolazila (bez najave) i bilo zaključano. I umjesto da lijepo pozvoni, ona nazvala mm da ga pita gdje mu je žena [sm=jezicek.gif] I zove mm s posla i kaže de joj otvori vrata, ne zna ona ni pozvoniti [sm=smiley29.gif]

Za ovakve stvari bi u zajednici ''rat'' izbio, ali ja se samo nasmijala, otvorila i rekla bujrum. Mislim, ja je promijenit ne mogu, samo mogu prihvatiti ili se duriti zbog njenih postupaka. A vala ne bih da mi život prođe u durenju [sm=smiley2.gif]

Halali draga al ja placem [sm=sad.gif][sm=sad.gif], pa sta da joj se sin nije javio; sjedila bi ispred vrata i cekala ga, il se vratila svojoj kuci[sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif][sm=sad.gif]

elvy -> RE: Problemi u braku (4.4.2013 15:35:19)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Moj brak se umalo nije zavrsio razvodom zbog svekrve....i probleme u braku i svadje sa muzem sam imala jedino zbog nje....da smo se barem nekad posvadjali zbog nas dvoje....ili imali problem neki zbog nas dvoje

ljubičica 28 -> RE: Problemi u braku (5.4.2013 10:40:21)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

A za ove svekrve što ne kucaju, ja sam već pisala na nekoj temi da moja nikad i nikome ne kuca kad ulazi u kuću. Džaba savjeti i od mm i od mene, ništa ne pali.
Neki dan je meni dolazila (bez najave) i bilo zaključano. I umjesto da lijepo pozvoni, ona nazvala mm da ga pita gdje mu je žena [sm=jezicek.gif] I zove mm s posla i kaže de joj otvori vrata, ne zna ona ni pozvoniti [sm=smiley29.gif]

Za ovakve stvari bi u zajednici ''rat'' izbio, ali ja se samo nasmijala, otvorila i rekla bujrum. Mislim, ja je promijenit ne mogu, samo mogu prihvatiti ili se duriti zbog njenih postupaka. A vala ne bih da mi život prođe u durenju [sm=smiley2.gif]

Halali draga al ja placem [sm=sad.gif][sm=sad.gif], pa sta da joj se sin nije javio; sjedila bi ispred vrata i cekala ga, il se vratila svojoj kuci[sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif][sm=sad.gif]

Samo ti [sm=smiley36.gif] i jest za [sm=sad.gif] A nemam pojma šta bi, ja je pitam što nije zvonila, kaže možda niste u kući [sm=sad.gif]

Ma najbolje je [sm=smiley16.gif]

Ljubim ja tebe i druga i bjegam s ove teme [sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Problemi u braku (5.4.2013 10:49:34)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Samo ti [sm=smiley36.gif] i jest za [sm=sad.gif] A nemam pojma šta bi, ja je pitam što nije zvonila, kaže možda niste u kući [sm=sad.gif]

Ma najbolje je [sm=smiley16.gif]

Ljubim ja tebe i druga i bjegam s ove teme [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley16.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

jasmin -> RE: Problemi u braku (5.4.2013 14:57:43)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

joj Jasmin nemoj da se isčudjuješ mojim postovima ozgor [sm=smiley36.gif]

Ma ne čudim ti se seko mila. Za neke ljude stroga distanca je lijek. Stvarno lijek!
Ja se čudim onima koji još uvijek žive u tamnom vijeku...nepoštujući ljude i njihovu privatnost!

jasmin -> RE: Problemi u braku (5.4.2013 14:59:05)

Zato, uzvite stvar u svoje ruke, sebe stavite na prijesto svog zivota, ugodite sebi, svom djetetu, muzu, o ostale se nemojte grijesiti, ali ih plaho i ne bendajte. Zivot je jedan.
I da, nemojte im jasno davati do znanja sta vam smeta, jer neki ce onda namjerno udariti bas po tom sto vam zivce cupa. Zato mudro!user posted image

e ovo je moj čovjek [sm=smiley20.gif]

I moj [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]!

Medić* -> RE: Problemi u braku (5.4.2013 15:02:32)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Zato, uzvite stvar u svoje ruke, sebe stavite na prijesto svog zivota, ugodite sebi, svom djetetu, muzu, o ostale se nemojte grijesiti, ali ih plaho i ne bendajte. Zivot je jedan.
I da, nemojte im jasno davati do znanja sta vam smeta, jer neki ce onda namjerno udariti bas po tom sto vam zivce cupa. Zato mudro!user posted image

e ovo je moj čovjek [sm=smiley20.gif]

I moj [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]!

Nisam citala o kakvom problemu se radi...ali moram reci i moj [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u braku (8.4.2013 9:15:37)

IZVORNA PORUKA: elvy

Moj brak se umalo nije zavrsio razvodom zbog svekrve....i probleme u braku i svadje sa muzem sam imala jedino zbog nje....da smo se barem nekad posvadjali zbog nas dvoje....ili imali problem neki zbog nas dvoje

Draga elvy, i kod mene je tako trenutno, gotov pa razvod. Al u mene zbog svekra vise, koji je teski provokator, al onaj sutni. Kako si to rijesila? Kako, pomozite?

elvy -> RE: Problemi u braku (8.4.2013 22:15:23)

Draga elvy, i kod mene je tako trenutno, gotov pa razvod. Al u mene zbog svekra vise, koji je teski provokator, al onaj sutni. Kako si to rijesila? Kako, pomozite?

poynato mi ovo provokator i te kako....draga moja borba sa svekrvom je jako teska ipak je to majka tm,prvo to da svatis i da je tm tesko da svati da ona provocira zato ga ti mudro moras navest da on to vidi i cuje svojim ocima i usima iz njenih usta...moras biti pametna,strpljiva,smirena i nasmijana uvijek kad navise boli ti suti i po svom....to je tesko znam jer sam i ja pizdila,moja[sm=hudicek1.gif]od svekrve je danima punila glavu mm da me posalje mami jer mi nije zlatna...al nije joj to uspjelo njena jezicina joj je dosla glave....al mni je pomogla samo moja smirenost dok sam ludila na svaku njenu i plakala danima ona je slavila tek kad sam pocela kulirat i sa muzem uzivat u svakoj sekundi,ona gadjala psovkama a ja muza tepanjem i lijepim rijecima osmjehom na licu bez obzira koliko boli....tek tad je on poceo da svata ko nam kvari srecu....sad cim ona otvori usta on je usutka nesmije mi nijedne reci a ja sa njom zbog uvreda i prijetnji ne komuniciram i nepada mi napamet samo ignor i po svom.....a ona ludi laje a ja kuliram.....

Anoniman -> RE: Problemi u braku (9.4.2013 8:14:33)

poynato mi ovo provokator i te kako....draga moja borba sa svekrvom je jako teska ipak je to majka tm,prvo to da svatis i da je tm tesko da svati da ona provocira zato ga ti mudro moras navest da on to vidi i cuje svojim ocima i usima iz njenih usta...moras biti pametna,strpljiva,smirena i nasmijana uvijek kad navise boli ti suti i po svom....to je tesko znam jer sam i ja pizdila,moja[sm=hudicek1.gif]od svekrve je danima punila glavu mm da me posalje mami jer mi nije zlatna...al nije joj to uspjelo njena jezicina joj je dosla glave....al mni je pomogla samo moja smirenost dok sam ludila na svaku njenu i plakala danima ona je slavila tek kad sam pocela kulirat i sa muzem uzivat u svakoj sekundi,ona gadjala psovkama a ja muza tepanjem i lijepim rijecima osmjehom na licu bez obzira koliko boli....tek tad je on poceo da svata ko nam kvari srecu....sad cim ona otvori usta on je usutka nesmije mi nijedne reci a ja sa njom zbog uvreda i prijetnji ne komuniciram i nepada mi napamet samo ignor i po svom.....a ona ludi laje a ja kuliram.....

Elvy znas sta je kod mene problem, moj svekar nije uopste otvoren u tim provokacijama. To su sitne provokacije koje samo mene psihicki torturisu i odrazava se na moje raspolozenje. A on ti je mudar. Pred muzem je sa mnom ko mehlem, super, ma sve najljepse govori, a kad muza nema, ja recimo s djetetom kod njih, onda idu te sitne provokacije. Vec sam pisala, ako smo dijete naucili neku rijec kako ce je govoriti ili kako ce koga zvati, on to dijetu svjesno mijenja i kontrira i to se trudi da to meni primjetno pokaze. Kad sam odlucila da kazem da ne mijenjaju vrijednosti i stvari koje smo mi ko roditelji naucili dijete, on me nije htio saslusati nego me nadglasavao sto je vise moguce, tepajuci ko fol djetetu. I kroz minut nastavio po svom. Pored toga, ako sam rekla nemojte mi ljubiti dijete po licu (zna svaka mama sto), poljubi je djede u glavu, on ide da je poljubi u lice. Ako sam rekla, nemojte mi dijete uciti da sjedi po stolu, ja ulazim jednom poslije toga, dijete bilo kod njih, a on dijete na stolu drzi. I kako da se covjek osjeca sigurno kad ostavi dijete kod njih. Ako krenem negdje, sto puta ce pitati a kod to ide dijete, kao dijete pita, tako i ako dolazim odnekle. Onda, ako sam krenula s djetetom kod svojih, obavezno se primijeti krivoca. A da ne govorim da mm i ja nista ne mozemo uradit u nasem zivotu da se on, ali i svekrva ne umijesaju, sto pametovanjem, sto da on to uradi. MM je to sve ok. Ili nije, ali ipak sutnjom na to samo potvrdjuje i sto je najgore MM bi da ja njemu kazem te stvari, a onda u prvoj svadji mi to prebaci kao da sam ja kriva za to, da je njemu sa mnom tesko i sl. A kriva sam samo sto nisam dozvoljavala da mi se mijesaju puno u zivot. Ne volim kad mi u svemu pametuju i onda sam to nekoliko puta otvoreno pokazala, zato sam ja kriva za sve, ja njima odbrusivala. I MM kaze u svadji da smo pogrijesili sto smo se uzeli, a ne da smo pogrijesili sto smo se uzeli pa tu dosli. Smeta mu moja neraspolozenost zbog njih, on je u njih zaljubljen. A oni su mudri, vec sam napisala. A ja opet iskrena pa sad za sve kriva i kako muza ubijedit. Njemu sam krivac ja jer je on naucio svojim sve odobravat i povinovat se svemu njihovom. Ali ja ne zelim da, kad je moje dijete u pitanju, bilo ko drugi postavlja pravila odgoja osim nas roditelja, a njegov otac bi i to. I sta sad?

zeli da bude mama -> RE: Problemi u braku (9.4.2013 8:27:22)

Dobor jutro drage moje:)
Evo citam poruke na ovu temu i pomalo ne mogu da vjerujem
Evo da i ja ispricam svoju pricu
Ja sam tek 8 mj. u braku sa muzicem, zivimo u prizemlju kuce a svekrva i djever na spratu.
Ja sam se bojala toga gdje cu doci i kako cu se uklopiti,ali s obzirom kako se svi ponasaju prema meni, stvarno nemam rijeci. Mozda je to tek pocetak pa kao sve je lijepo na pocetku, ne znam.. Uglavnom prije udaje sam puno finog cula o svekrvi i svi je hvale da je dobra zena. Nije nam nikad smetala, ulazila nenajavljeno. Ne znam ni ja puno ne smetam, odem nekad sama na kafu pa ako muzu nisam spremila jelo ona i nejga zove ili mi da da ponesem da i on jede.
Jednostavno ja osjetim da nismo jedni drugima na teretu, pa kad je ona tako fina prema meni ne mogu ja da ne budem prema njoj, pitam sta treba pomoc, mada nikad nece rec da nesto treba, ako nesto rade napolju izadjem da pomognem ili zovnem na kafu, uglavnom sad za sad je sve ok

Mirkica -> RE: Problemi u braku (9.4.2013 9:08:04)

Ako ne zivis s njima u istom stanu onda im nemoj silaziti ili odlaziti gdje ste vec , nemoj bez muza .

I jednostavno daj do znanja da ako te vjedjaju da neces dolaziti pa valjda se opamete .

bambi1 -> RE: Problemi u braku (9.4.2013 9:45:33)

Elvy znas sta je kod mene problem, moj svekar nije uopste otvoren u tim provokacijama. To su sitne provokacije koje samo mene psihicki torturisu i odrazava se na moje raspolozenje. A on ti je mudar. Pred muzem je sa mnom ko mehlem, super, ma sve najljepse govori, a kad muza nema, ja recimo s djetetom kod njih, onda idu te sitne provokacije. Vec sam pisala, ako smo dijete naucili neku rijec kako ce je govoriti ili kako ce koga zvati, on to dijetu svjesno mijenja i kontrira i to se trudi da to meni primjetno pokaze. Kad sam odlucila da kazem da ne mijenjaju vrijednosti i stvari koje smo mi ko roditelji naucili dijete, on me nije htio saslusati nego me nadglasavao sto je vise moguce, tepajuci ko fol djetetu. I kroz minut nastavio po svom. Pored toga, ako sam rekla nemojte mi ljubiti dijete po licu (zna svaka mama sto), poljubi je djede u glavu, on ide da je poljubi u lice. Ako sam rekla, nemojte mi dijete uciti da sjedi po stolu, ja ulazim jednom poslije toga, dijete bilo kod njih, a on dijete na stolu drzi. I kako da se covjek osjeca sigurno kad ostavi dijete kod njih. Ako krenem negdje, sto puta ce pitati a kod to ide dijete, kao dijete pita, tako i ako dolazim odnekle. Onda, ako sam krenula s djetetom kod svojih, obavezno se primijeti krivoca. A da ne govorim da mm i ja nista ne mozemo uradit u nasem zivotu da se on, ali i svekrva ne umijesaju, sto pametovanjem, sto da on to uradi. MM je to sve ok. Ili nije, ali ipak sutnjom na to samo potvrdjuje i sto je najgore MM bi da ja njemu kazem te stvari, a onda u prvoj svadji mi to prebaci kao da sam ja kriva za to, da je njemu sa mnom tesko i sl. A kriva sam samo sto nisam dozvoljavala da mi se mijesaju puno u zivot. Ne volim kad mi u svemu pametuju i onda sam to nekoliko puta otvoreno pokazala, zato sam ja kriva za sve, ja njima odbrusivala. I MM kaze u svadji da smo pogrijesili sto smo se uzeli, a ne da smo pogrijesili sto smo se uzeli pa tu dosli. Smeta mu moja neraspolozenost zbog njih, on je u njih zaljubljen. A oni su mudri, vec sam napisala. A ja opet iskrena pa sad za sve kriva i kako muza ubijedit. Njemu sam krivac ja jer je on naucio svojim sve odobravat i povinovat se svemu njihovom. Ali ja ne zelim da, kad je moje dijete u pitanju, bilo ko drugi postavlja pravila odgoja osim nas roditelja, a njegov otac bi i to. I sta sad?

Anonimna,

Imam istu situaciju i niko mi ne vjeruje da bas sa svekrom ne mogu naci zajednicki jezik, obicno svi imaju probleme sa svekrvama. Moj svekar otvoreno radi sve kontra samo da mene nervira. Prije nego sam se porodila na svakom cosku je govorio kako on nece nikada cuvati unuce jer nece obaveza u zivotu, kao moze unuce samo nekada do vrtica odvesti to je to. Posto zivimo u istoj kuci, odvojeni ulazi, mi smo na spratu, on ima kljuc naseg stana i kada sam se porodila non stop mi je upadao ne pozvan, bez kucanja, samo otkljuca vrata i udje i tako po 10 puta dnevno. Kad dodjem sa posla , dok sam bila trudna, samo sto se presvucem i legnem da se odmorim malo, on tako upadne bez ikakvog konkretnog razloga, eto onako. Koristi priliku kad mi nismo kuci da dodje, rovari po stanu, otvara frizider da vidi jel cisto, zagleda po coskovima, i jos milion stvari koje iritiraju. Rekla sam sve MM ali on ga brani i nece da mu uzme kljuc stana. Kada sam na kraju vrisnula i zaprijetila da cu otici MM mu je rekao da ne ulazi bez kucanja i da ceka da mu otvorimo vrata, ali to tako bude on ispostuje 10 dana i onda opet po starom dok ja opet ne vrisnem i tako stalno u krug. Svekrva je ok, nije ni blizu kao on. Uzas!! Voljela bi da sam mudra i da oguglam na te stvari da se kontrolisem, ali me ove stvari izbacuju iz cipela. Nervira me kada neko glumi gospodina nazor, a u stvari ne zna osnovne stvari bontona

tinkivinki -> RE: Problemi u braku (9.4.2013 9:58:25)

IZVORNA PORUKA: bambi1

Anonimna,

Imam istu situaciju i niko mi ne vjeruje da bas sa svekrom ne mogu naci zajednicki jezik, obicno svi imaju probleme sa svekrvama. Moj svekar otvoreno radi sve kontra samo da mene nervira. Prije nego sam se porodila na svakom cosku je govorio kako on nece nikada cuvati unuce jer nece obaveza u zivotu, kao moze unuce samo nekada do vrtica odvesti to je to. Posto zivimo u istoj kuci, odvojeni ulazi, mi smo na spratu, on ima kljuc naseg stana i kada sam se porodila non stop mi je upadao ne pozvan, bez kucanja, samo otkljuca vrata i udje i tako po 10 puta dnevno. Kad dodjem sa posla , dok sam bila trudna, samo sto se presvucem i legnem da se odmorim malo, on tako upadne bez ikakvog konkretnog razloga, eto onako. Koristi priliku kad mi nismo kuci da dodje, rovari po stanu, otvara frizider da vidi jel cisto, zagleda po coskovima, i jos milion stvari koje iritiraju. Rekla sam sve MM ali on ga brani i nece da mu uzme kljuc stana. Kada sam na kraju vrisnula i zaprijetila da cu otici MM mu je rekao da ne ulazi bez kucanja i da ceka da mu otvorimo vrata, ali to tako bude on ispostuje 10 dana i onda opet po starom dok ja opet ne vrisnem i tako stalno u krug. Svekrva je ok, nije ni blizu kao on. Uzas!! Voljela bi da sam mudra i da oguglam na te stvari da se kontrolisem, ali me ove stvari izbacuju iz cipela. Nervira me kada neko glumi gospodina nazor, a u stvari ne zna osnovne stvari bontona

ovo niste smjeli ni ti ni muž sebi dopustiti.ja ne razumijem ako nešto daješ djeci,neki prostor za življenje onda ih pusti,a ne uporno da dokazuješ kako je to tvoje pa eto ti možeš da se šetkaš kako hoćeš.moj svekar je imao ključ od kuće u kojoj mi sad živimo jer je kupljena prije moje udaje i on je tu nekad svraćao jer nije niko živio.čim smo se mi uzeli vratio je ključeve

elvy -> RE: Problemi u braku (9.4.2013 10:46:46)

mila moja u ovoj situaciji gdje se tvoj svekar pravi mudracem,moras ti njega nadmudrit i igrat njegovu igru....sad sam na poslu pa nemogu puno tipkat al nemas nista od tog sto se svadjas sa muyem i ludis na svaku njegovu provokaciju.....

bambi1 -> RE: Problemi u braku (9.4.2013 10:50:53)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

ovo niste smjeli ni ti ni muž sebi dopustiti.ja ne razumijem ako nešto daješ djeci,neki prostor za življenje onda ih pusti,a ne uporno da dokazuješ kako je to tvoje pa eto ti možeš da se šetkaš kako hoćeš.moj svekar je imao ključ od kuće u kojoj mi sad živimo jer je kupljena prije moje udaje i on je tu nekad svraćao jer nije niko živio.čim smo se mi uzeli vratio je ključeve

Jedva sam uspjela u zahtjevu da ne ulazi bez kucanja i da saceka da mu otvorimo vrata, iako se ni toga ne pridrzava uvijek. To je njihova kuca i MM nece da mu trazi kljuc da vrati jer kaze "ima ogromno postovanje prema ocu". A otac nas ne postuje upadajuci nam. A da ne kazem da kad sam postavila uslov da se prestane tako ulaziti sa kljucem kod nas, najgora sam snaha na svijetu i o tome se prica po familiji[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  115 116 [117] 118 119   Sljedeća stranica >   >>