Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: sta koristite kao zastitu ?? 23.11.2011 17:47:53
Private
Vidim odavno niko ne pise na ovoj temi,a ja bas jutros bila kod cika dr.na prvom pregledu od poroda od kojeg je proslo skoro pa 6 mj.Pita me dr.hocete li nesto da vam propisem za zastitu-reko hocu.Tablete reko necu,jer kad sam rodila prvo djete,propisao mi je tbl.koje mogu piti zene koje doje,a pocele su dobivati .Reko dr.i posle isteka 6 mj.za koji su mi rekli da je period navikavanja organizma na tbl.ja sam dobivala skoro svakih 15 dana.Ispade trosim ulozaka,ko mali pelena.Pita me"jeli sada dojite"-ne,jer mala je sama prestala.Propisa mi hormonski prsten koga god sam danas pitala,svi Prijateljica mi kaze da ona Mirenu nikad vise nebi,jer ima lose iskustvo.Jeli iko cuo ili koristio ovo,kako je bilo kod vas?
RE: sta koristite kao zastitu ?? 23.11.2011 22:10:23
Dida79
Ja prvi put cujem za ovo i bas sam se bila obradovala..ali kad sam procitala da i ovo cudo ispusta hormone moja radost je otisla u havu Kako ne smijem koristiti tablete,spiralu niti bilo sta sto ima veze sa hormonima trenutno mi nista ne preostaje sem prekinutog snosaja
RE: sta koristite kao zastitu ?? 23.11.2011 22:13:36
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Dida79
Ja prvi put cujem za ovo i bas sam se bila obradovala..ali kad sam procitala da i ovo cudo ispusta hormone moja radost je otisla u havu Kako ne smijem koristiti tablete,spiralu niti bilo sta sto ima veze sa hormonima trenutno mi nista ne preostaje sem prekinutog snosaja
a kondom ????
mi smo se do pre mejsec stitili kondomom sada nema stita ;)))))) na bojnom smo polju hahahahahaa
RE: sta koristite kao zastitu ?? 23.11.2011 22:21:16
Dida79
Nista ni od dijafragme-cervikalne kape zbog konusa Copy- paste
Koji su nedostaci? Nekim je ženama možda potrebna praksa da bi je mogle ispravno upotrebljavati. Cervikalna kapa se ne preporučuje ženama koje su već rodile jer ima nisku učinkovitost. Žene koje su rodile mogu imati ožiljke ili nepravilno oblikovan vrat maternice, što onemogućuje pravilno prianjanje kapice na vrat maternice ili na susjedne stijenke rodnice. Za neke je žene kapica prikladna i nakon što su rodile, ali da bi se to utvrdilo, nužan je pregled iskusnog zdravstvenog djelatnika.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 23.11.2011 22:33:25
treciputmama
tek sad ugledah ovu temu pa da i ja nesto napisem prva beba je bila planirana, druga je vjerovatno zaceta kao rezultat zaostalih spermica u kanalu ...a treca ih.....sta sad da izmislim hahhahha ...zezam se, trecu bas nismo planirali ali kako neko rece ta neplanirana su najljepsa....i neki dan dok sam dogovarala sa doktoricom o zastiti rece mi da u toku cijelog odnosa ima aktivnih spermatozoida ali samo dva procenta zena zatrudni... a ja sigurno znam da mm nije "krivac" jer se bas cuvao, nije nemaran i sl......iako su ga svi zezali da kod njeg nema rikverca hahhhaha.....
RE: sta koristite kao zastitu ?? 24.11.2011 8:23:26
Private
Upravo je ovaj nuvaring meni dr.jucer propisao,Stavlja se prvi dan ,i vadi nakon 3 sedmice,pa pauza 7 dana i opet isto.Al izgleda da niko nista da mi kaze od vas...
RE: sta koristite kao zastitu ?? 24.11.2011 8:34:57
bebacha
guma glavu cuva smiralu nesto nebi pomogla tablete,hm hormanske,ne hvala a i ja bi to zaboravila pit prekinuti snosaj,aha,posljedica toga spava kraj mene vec 17 mjeseci(i hvala bogu dragom na tome) al trece za sad ne zelim,sko bog da bice al ne sad
RE: sta koristite kao zastitu ?? 24.11.2011 9:41:46
veeseelaa
a kondom ????
ja stvarno ne znam kako bi s tim kondomom na kraj izašla par puta probali i ja jada od sexa 4-5 smo iz shebali tokom odnosa valjda i zato moraš biti štela
RE: sta koristite kao zastitu ?? 24.11.2011 9:48:33
Lady26
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
a kondom ????
ja stvarno ne znam kako bi s tim kondomom na kraj izašla par puta probali i ja jada od sexa 4-5 smo iz shebali tokom odnosa valjda i zato moraš biti štela
Pa nije naucna fantastika hebo ga ti E svasta.... Normala imas odnos, samo se mozes dodatno opustiti....
RE: sta koristite kao zastitu ?? 27.11.2011 0:03:16
bebacha
sretno onda znaci sve ok,samo cekate
meni ova guma najsigurnija.sad nesto kontam joj kad bi se desilo,pa sta bi ja abortus za mene ne postoji a kad bi rodila sad trece bilo bi svasta mozda ipak dupla guma
RE: sta koristite kao zastitu ?? 27.11.2011 0:16:57
animagical
nastranu ovaj razgovor o preferencijama...mene zanima da li neko zna, moze li se koristiti spirala ako je tokom poroda pukao grlic? tj koliko bi se trebalo sacekati da to sve sraste...
RE: sta koristite kao zastitu ?? 27.11.2011 0:23:46
Hanady RR
anamagical kod nas kažu nakon godinu dana da s edođe...istina sa prvom menstruacijom treba...al ako se dobije prije godine do dana poroda čeka se godina...
i to što dojiš nije pravilo da nećeš dobiti menzes...vrlo moguće je da s edobije prije nego se prestane dojiti tako da znaš...
a nemoj se ''opustiti'' ako ti nije u planu sa dojenjem ''kao kontracepcijom'' to je baš onako mišljenje nigdje veze, mnoge su tješeći s etime što doje i ne dobiju menzes ne mogu ni zatrudniti zenule