|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sta koristite kao zastitu ??
9.6.2009 22:57:25   
tweety
Ja sam sad uzela Yaz anti bebi pilule pa čekam drugu mengu da ih počnem piti.prvi mi je put da koristim ove,ali mi ih je dr. preporučila jer kažu da su super.Imaju nizak nivo hormona u sebi i ne stvaraju određene poteškoće kao druge,u smislu debljanja,dlakavosti itd.

Prije sam koristila Diane 35 i Logest koje su bile odlične a Yasmin sam uzela samo jednom i nikad više.Bilo mi je muka od njih i dobila sam sitne akne.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 251
9.6.2009 22:57:46   
mišur
Zvjezdice, svaka čast na 5 bebana!
Mašala, draga mojauser posted image user posted image user posted image
Neka su ti živi i zdravi!

Što se tiče spirale, ja nisam imala pozitivno iskustvo...Vrati se malo unazad na ovoj temi, pa ćeš naći..
Ne bih opet da se ponavljam...
Rijetkost, ali eto desilo se..
Sa pilulama sam imala super iskustvo, ali ih nisam mogla uzimati dok sam dojila, pa sam se odlučila za spiralu...
Inače, pila sam Logest par godina, i nikakvih nus pojava nisam imala...

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 252
9.6.2009 22:58:46   
zvjezdice
Milenium hvala ti puno!user posted image Nadam se da si pročitala moju poruku o broji porođaja i vađenju na vrijeme.Zbog vjerskog opredjeljenja sam se svaki put dvoumila,rasitivala i saznala da bez obzira na opredjeljenje žene koriste sve od ponuđenih zaštita,čak mi je ginekolog koji me je 4 puta porađao preporučio jedno trajno rješenje zbog mog zdravlja i ja osjećam da stvarno više nemam snage a bojim se petljati u Božije odredbe,zapravo ne znam gdje je granica našeg izbora

(odgovor članu zvjezdice)
Neposredna veza do poruke: 253
9.6.2009 23:07:10   
Golubica
Ja sam u velikoj dilemi - vec sam pisala da sam nekoliko mjeseci pila Logest, ali sam imala uzasne glavobolje. Dr mi savjetuje da predjem na Dianne ili Yasmin, ali ne znam ni sama sta da radim. user posted image user posted image user posted image

Asja, 02. 08. 2008.

Neposredna veza do poruke: 254
9.6.2009 23:08:52   
zvjezdice
IZVORNA PORUKA: milenium

A zašto ne brojiš plodne dane,tih 5 dana mš' i odmaratuser posted image

I to sam radila(sad mogu i znatno duže abstinirati) i ne znam kako je moguće ali se desilo da mimo tih 5 dana mi se desila trudnoća.Nekad davno sam pročitala da se može desiti više od jedne ovulacije u mjesecu i počela vjerovati u to. 

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 255
9.6.2009 23:12:21   
noaa
Kod mene je menga bila uredna pa sam ja pratila plodne dane i ostala trudna kad sam planirala,sad cekam da vidim kako ce biti poslije poroda tek sam dobila prvuuser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 256
9.6.2009 23:12:27   
Chuchi
SPIRALA-djelovanje i sve ostalo vezano za spiralu<<<<klikni

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

Neposredna veza do poruke: 257
9.6.2009 23:12:58   
tweety
IZVORNA PORUKA: Golubica

Ja sam u velikoj dilemi - vec sam pisala da sam nekoliko mjeseci pila Logest, ali sam imala uzasne glavobolje. Dr mi savjetuje da predjem na Dianne ili Yasmin, ali ne znam ni sama sta da radim. user posted image user posted image user posted image

A šta misliš da probaš Yaz??Idi na www.kontracepcija.ba pa pročitaj o njima.Ja sam ih uzela ali nisam još počela piti.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 258
9.6.2009 23:14:01   
zvjezdice
Meni je prijateljica pričala da koristi pilule koje joj je preporučila ginekolog na osnovu pregleda i nalaza koje je uradila i to mi se pravo sviđa.Ipak ginekolozi su stručnjaci i najbolje je od njih tražiti stručni savjet.Kako sam shvatila na osnovu poruka trba koristiti pilule samo odabrati one koje ti najbolje odgovaraju a od računanja na muževu odgovornost odustati.Ipak me jako zanima zašto su tako neodgovorni user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 259
9.6.2009 23:14:04   
HannaS
IZVORNA PORUKA: Golubica

Meni se desilo sa Diane da sam imala glavobolje,pa aBd kad prestanem dojit planiram pokusat s nekim drugim tabletama.Tako bih i tebi preporucila,probaj neke druge pa vidi kako ces se osjecat.

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 260
9.6.2009 23:18:06   
noaa
Ne znam zvijezdice kako mogu biti neodgovorni,ja nemam problema s tim,moj je jednom bio NEODGOVORAN pa se druzio sam sa sobom odredjeni period,tako da mu nikad vise nije palo na pametuser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 261
9.6.2009 23:25:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: zvjezdice

Milenium hvala ti puno!user posted image Nadam se da si pročitala moju poruku o broji porođaja i vađenju na vrijeme.Zbog vjerskog opredjeljenja sam se svaki put dvoumila,rasitivala i saznala da bez obzira na opredjeljenje žene koriste sve od ponuđenih zaštita,čak mi je ginekolog koji me je 4 puta porađao preporučio jedno trajno rješenje zbog mog zdravlja i ja osjećam da stvarno više nemam snage a bojim se petljati u Božije odredbe,zapravo ne znam gdje je granica našeg izbora

a zasto samo ti razmisljas o mogucnostima? zasto ne popricas s suprugom da on napravi vazektomiju? ako ne planirate vise djece mislim da je to najbolje rjesenje za oboje...jer sve ostalo moze na tvoje zdravlje utjecati

Neposredna veza do poruke: 262
10.6.2009 0:57:06   
teta berta
IZVORNA PORUKA: zvjezdice

Meni je prijateljica pričala da koristi pilule koje joj je preporučila ginekolog na osnovu pregleda i nalaza koje je uradila i to mi se pravo sviđa.Ipak ginekolozi su stručnjaci i najbolje je od njih tražiti stručni savjet.Kako sam shvatila na osnovu poruka trba koristiti pilule samo odabrati one koje ti najbolje odgovaraju a od računanja na muževu odgovornost odustati.Ipak me jako zanima zašto su tako neodgovorni user posted image user posted image user posted image

Ne znam moj uvijek pazi i kaži da mu to nije uopće problem. Meni nije jasno zašto samo mi žene moramo paziti, pij ovo, ugradi ono itd itd... Ma neću ništa da pijem, nije pošteno on pivo, a ja tabletuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

Neposredna veza do poruke: 263
10.6.2009 1:03:33   
milenium
Naravno da se može imat dvije ovulacije.to imaju žene s ciklusom od 25 dana.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 264
11.6.2009 13:47:25   
zeni
A zašto ne brojiš plodne dane,tih 5 dana mš' i odmaratuser posted image
koji plodni i neplodni dani,KOD ZENA SU SVI DANI PLODNIuser posted image

KADA PROMJENIS NACIN KOJIM GLEDAS NA STVARI,STVARI KOJE GLEDAS SE MJENJAJU

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 265
23.6.2009 0:21:46   
dinciii
CURKE TREBA MI POMOC user posted image user posted image user posted image user posted image

Koristim od prve menstruacije anti bebi Gynovin njih sam koristila i prije trudnoce i sve je bilo uredu,dok neki dan ne primjeti smedje da izvinete i evo vec par dana po malo nesto nekad izadje a jajnici me bole katastrofa a imam jos 7 tableta za popit,jer iko bio u slicnoj situaciji...imam ionako termin u srijedu kod ginekologa pa ne znam dal bi trebala mozda sutra otic user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image unaprijed zahvalna user posted image user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu zeni)
Neposredna veza do poruke: 266
23.6.2009 11:37:46   
emma.L
Dinciii, ja nisam krenula od prve menstruacije, čekala sam pola godine da prođe zbog dojenja.
Pijem evo prvi mjesec Yasmin, koji mi je prije trudnoće super odgovarao. Sada evo skoro popih tablu (dakle, prvi put nakon duže pauze), a ona ne prestaje. Stalno mi se smeđe povlači, ali obilnije, nije samo spoting koji može biti od pilule. Tako da mislim da može biti neka promjena sa hormonima. A s obzirom da i mene bole jajnici jako, mislim da je prehlada i kod tebe i kod mene. Ja ću sačekati sljedeći mjesec da vidim, pa tek onda ići ginekologu.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 267
23.6.2009 13:20:12   
dinciii
hvala.ma ja sam napravila davno sutrasnji termin radi carskog pa cu ga usput i to pitat.ja sam dojila samo dvije sedmice i odmah poslije 40-nice sam dobila i doktor mi je rekao da pocnem piti.pa bas cu vidjet sta ce reci i ja mislim da je vise prehlada.hvala na odgovoru user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 268
22.7.2009 13:28:28   
mnn
čitam što sve koristite kao ztaštitu.ja planiram piti pilule jer me strah da opet ne zatrudnim.kad sam prvi put odmah ostala trudna.tako me toga strah...htjela bi još djece ali kasnije...da malo sve zaboravim.kakva imate iskustava sa pilulama jer meni bi to bio prvi put da ih pijem...ili da koristimo prezervativ? baš me to sve operečuje...

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 269
22.7.2009 14:10:07   
Skvo RR
Ja sam pila Stediril M, pa Yasmin. Yasmin mi se nije pokazao dobar. Zadnje tri godine, imam problem sa visokim pritiskom tako da mi je hormonska kontracepcija zabranjena. Moj savjet je ko god zeli koristiti hormonske preparate, prvo da ode kod ginekologa.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 270
22.7.2009 14:38:41   
mnn
bila sam ja kod ginekologa i popričala sa njim.morati ču nešto uzeti, a prije toga moram napraviti sve pretrage pa ču onda vidjeti.hvala skvo.user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 271
22.8.2009 18:49:27   
Tidzi

Kondome bas ne volimo, mada smo ih probali koristiti nekoliko puta, ali nam se desilo da pukne, tako da im uopce ne vjerujem, i iz svake opcije su ispali. Pilule sam koristila nakon prvog porodjaja i ostala trudna mojom kcerkicom. Tacno znam da nijednu nikada nisam zaboravila popiti, ali eto do trudnoce je doslo, tako da ni njima ne vjerujem. Kada smo se cuvali, to je bio onaj stari metod.
P.S.
Jedna kolegica na poslu (dok sam radila) je imala spiralu i ostala trudna! Ginic joj je rekao da je to ne moguce, ali eto bilo je moguce i tako je rodila 4 dijete, da bi nakon toga podvezala jajnike i bila 100% sigurna da do trudnoce nece doci.
Ja sam cula da je jedino 100% sigurno podvezivanje jajnika. Ali, ovdje to obicno nece da rade do 35-te godine ili ako pak imas vise od 4 dijece.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 272
22.8.2009 20:22:46   
Ex Yu
Mi nikad nista nismo koristili kad smo htjeli bebaca sljedeci mjesec je bio user posted image i dalje nista nekoristimo i nebrinem dok se neopecem hehe user posted image a  ja mu vjerujem ... i super je 

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 273
22.8.2009 20:31:10   
ANNIAN
Poslije trećeg poroda razmišljala sam šta uzeti za zaštitu antibebi ili spiralu. Tada je izbila  afera sa Yasmin tabletama, a i radi moje genetske sklonosti (u obitelji karcinom maternice) odlučila sam se za spiralu. Imam je devet mjeseci i za sada je dobro podnosim.

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 274
10.9.2009 3:23:42   
Junior
Ja sam u velikoj dilemi, pila sam triquilar davno i nisam imala nikakvih promjena, niti se nadebljla, niti krvarila, niti imala promjene raspolozenja...ali, opet, to je hemija, pa sve kontam da sad probam spiralu, ali kad procitam neke negativne konotacije, bas me strah...
vidim, spominjete plodne dane...po mom misljenju, a to mi je potvrdio i dr, kod svake zene su individualni, ja sam eto zatrudnila na tzv neplodne dane...

(odgovor članu ANNIAN)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *