Dzenana_G -> RE: oporavak i ishrana nakon operacije krajnika (9.2.2012 13:15:49)
|
Uh meni kada neko spomene operaciju krajnika, kosa mi se dize na glavi. Meni su krajnike odstranili kada mi je bilo 17 godina. Puno prije toga su mojima govorili da ih treba odstraniti, a njima kao bilo zao, jer sam jos bila mala. Kada sam napunila 17 godina jedan dr mi je rekao da ako sad ne operisem krajnike, za koji mjesec otkazat ce mi bubrezi, zglobovi, a onda polako i srce zato sto sam imala hronicnu upalu krajnika. U januaru 2003 godine sam operisana. 2,5 sata mi je trajala operacija, jer nisu mogli zaustaviti krvarenje. 3 dana sam bila u bolnici i sve to vrijeme sam imala ogroman tufer u grlu . Pustili su me kuci i rekli da svako malo provjeravam na maramicu pljuvacku da kojim slucajem rana ne prokrvari. 24 sata poslije rana je pocela krvariti. Vratila se u bolnicu, tamo provela narednih 12 dana na infuzijama sa jakim krvarenjem. Cak su razmisljali da ponovo rade operaciju, da vide da nije negdje ostalo ne sasiveno. Onda je dosao jedan specijalista i pitao me jesam li jela sladoled nakon operacije. rekla sam da mi to niko nije preporucio. Rekao je da sam jela nista od toga se ne bi desilo, i da su mi zbog topline rasirile se krvni sudovi. Od tada kad cujem da neko ide da operise krajnike u posjetu donosim sladoled [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|