Almaa
|
IZVORNA PORUKA: BBubica Evo mene opet s vama :) Porodila sam se na Jezeru, 10.12. Prvi susret s novom zgradom : zaglavile se u liftu koji kazu malo radi malo ne radi od samog otvaranja! Majstori vec uveliko popravljaju po zgradi. Prozori ne dihtuju, pa je sreca da je u cijeloj zgradi jako jako toplo!! K'o u sred ljeta ste! Meni je bilo tesko zaspati po toj vrucini, znojila sma se ko nikad Lezala na patologiji-ne bih vise, sve je ostalo isto kao na staroj klinici..wc se nije cistio od popodneva do sljedeceg jutra, a imali smo samo dva na nas... Obidju vas svake prestupne godine i sl Doktori na tom odjelu-ostali isti..bolje da ne komentarisem Operaciona sala izgleda kao svemirski brod Intenzivna njega-sve pofale ..od higijene do sestrica koje rade tamo-svaka cast! Porodjajno-cisto, sredjeno,lijepo, sobu su lijepo osvjetljene. Sestrice-kako koja..od onih koje samo pozeljeti mozes do onih koje bi svaka majka udavila :) Veliki propust su kreveti koji se ne mogu spustiti...tako da je jednoj porodilji jako tesko ustati s kreveta i uzeti svoju bebicu. Ja sam bila bolja dva dana nakon operacije, nego peti dan..krevet me polomio, ali bukvalno polomio, rana me pocela boljeti, nisam mogla da mrdam Ako zovete sestru i ako je uspijete dozvati, najcesce ce doci i samo odnijeti bebu bez da pita bilo sta Bebice su smjestene u neku vrstu krevetica (izgledaju kao kadice za kupanje), slatko t izgleda skroz Ja sam svoju bebicu dobila nekih 2-3 sata poslije dolaska na odjel i cijelo vrijeme je tu kraj kreveta..osim kada je odnesu na previjanje i hranjenje. Zamjerka vecini sestrica je da bebe dohranjuju bez obzira na to sta mi zeljele Ja sam svoje bebce pocela dojiti odmah drugi tj treci dan..naravno to je bio samo pocetak i nesto vise od par kapi..ali vec naredni dan sam hvala Bogu imala mlijeka, tako da dohrana nije bila potrebna Tri sestre su strasno puno pomogle oko dojenja, kako, kada, koliko..kako staviti bebu i sl..dok ostale bas i nisu bile zainteresovane. Iznenadilo me da je sestra prilikom jedne vizite rekla da sam ja trenutno jedina dojilja tu!!! Ccccc Ostale mame ili su izmuzale mlijeko kojim su hranile bebe ili nikako Veliki propust pedijatara: Porodila sam se u 13h, carski rez..pedijatar je dosao tek kasno navece i tada sam saznala nesto o bebi Sve do tada -niko nista ne govori jer kazu to mora uraditi pedijatar!!!! Meni su kad sam se probudila rekli da sam rodila djevojcicu, a znala sam da je djecak..pa je neizvjesnost bila, ccccccc..i milion pitanja u glavi poslije Eto, ovo je dijelic mog iskustva sa Jezera Imam i nekoliko fotkica pa ako stignem stavim ih da vidite Sve u svemu...neka nama Jezera, a ostaje nada da ce doci neki novi doktori, neko novo ljubaznije i educiranije osoblje potpisujem i moje iskustvo je jako slicno, samo sto moja beba uz sve napopre i moje i sestrica nije naucila da doji, jos uvijek, ali borimo se svaki dan, jako je tesko kad nece beba da doji onda si ovisan o sestrama svako malo, a o tome mogu napisati roman i sad mi se place, eto ako neko ima pitanja slobodno nek se javi