maja78 RR
|
IZVORNA PORUKA: BBubica Evo mene, dopuhao me vjetar s Jezera Ovako, u bolnicu je potrebno ponijeti uputnicu, ovjerenu knjizicu.Stvari za licnu higijenu, peskir, 2-4 stare spavacice, mada ako zatreba imaju i gore (tako mi rekose), neki deblji mantil, papuce.Za bebu nista. E to sam pitala sestru prije nego sam saznala da cu mozda na carski rez.. Za carski sam samo pitala koliko se lezi i za bebu. Bila je neka mlada doktorica, jako susretljiva i ljubazna. Kaze mi da se lezi 4 dana, od toga dan na intenzivnoj gdje bebu donose na podoj, porodilja ne ide nigdje, ostala 3 dana izlazimo iz intenzivne i beba je uz nas. Tako mi je rekla da je bilo i na staroj klinici i da treba biti i na Jezeru. Duzina carskog (bez komplikacija) zavisi od doktora do doktora, prosjek je oko pola sata. Bude nas odmah cim zavrse dok smo jos na stolu. Pa eto, kad odem u cetvrtak i saznam kakav ce biti porod, raspitacu se jos, jer sam pola stvari zaboravila da pitam..Nisam se bas nadala carskom Jedna VELIKI PROPUST: Posto sam na red stigla iza 15h, na donjem CTG-u je bila guzva pa nas je sestra poslala na prjemno, da ne cekamo. Tu mi je uradjen CTG, doktor je dosao gore , uradio ultrazvuk i ginekoloski pregled. Knjizica i uputnica -sve ok, al kad su me upisali u knjigu-protokol, morala sam na blagajnu, a blagajna je-pogodite gdje?? Na KUM (CUM) na Kosevu!!! I tako sam otisla tamo, odnijela papire, sestra mi vratila papir i ponovo gore na Jezero da im to dam! Eto, nasa birokratija, a ja jos ludja pa otisla onakva isprepadana gore i nazad! Dakle da znate, na donjem dijelu vam nece traziti nista, ali ako kojim slucajem odete gore na prijemno..to je vec procedura i po! ovo je isto bilo i na staromgaku, iza 14 popodne i vikendom, meni na ctg su samo jednom gledali uputnicu mislim da je bilo popodne i kao salje me na blagajnu, i ja fino nisam htjela otici vec rekla donijet cu drugi put, a lila kisa k'o iz kabla i onda sta ce zena rekla ok