mala_sa -> RE: koju školu odabrati? (16.9.2011 12:26:24)
|
Hanady- ja nemam dijete koje treba da krene u skolu, ali imam brata koji je sad zavrsio osnovnu. Isto tako poticem iz mahale Alifakovac i nasa osnovna "Edhem Mulabdic" nam je relativno daleko. Prema iskustvu moje mame (koja nas ima troje), naj zahvalnije je da ti dijete ide u skolu u koju ide i vecina njegovih vrsnjaka iz mahale jer: 1. Obicno svi koji stanuju blizu rasporede se u jedan razred, tako da se mogu kuci vracati skupa. 2. Uvijek ima bar jedna mama koja vodi u skolu svoje dijete, a samim tim povede ih jos najmanje 5-6 jer svi idu skupa (drugovi su). 3. Kod nas su se mame dogovorile da svake sedmice se mijenjaju, tako da uvijek jedna mama vodi svu djecu, a ostale su slobodne; u nasem slucaju to je bila nasa nana jer mama radi. 4. Kasnije kad malo porastu, naj bolji drugovi su drugovi iz razreda i tvoja curica ce uvijek htjeti da se igra sa njima (poslije skole); tako da ako joj je skola daleko, morace da "opet ide sama" da se druzi... Sretno u donosenju odluke [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]
|
|
|
|