snijeg -> RE: koju školu odabrati? (1.7.2011 9:11:53)
|
Žene drage, jel vi ubjeđujete same sebe ili??? Stanite na sekundu i razmislite da vam sad neko ponudi gdje će te upisati djete privatnu/javnu školu, gdje će te se liječiti privatna/javna ustanova....masu stvari će presuditi na privatno jer htjeli mi priznati ili ne privatne škole su bolje, a to što ih većina sebi ne može priuštiti je posebna priča. Higijenski uslovi, posvećenost djetetu, ciljani plan i program, pedagoški pristup, strani jezici, a Boga mi i sigurnost (slučajevi upada u privatne škole, nošenje noževa i pištolja od strane učenika u ovim školama je neznatan u odnosu na javne ustanove). I ne slažem se da je roditelj zaslužan za obrazovanje djeteta jer mi smo zemlja sa velikim procentom nepismenih ljudi i kako će takvi ili oni sa završenom osnovnom školom obrazovati svoje djete, a svi znamo kakva je obimnost nastave danas. Slažem se da roditelj može pomagati, podsticati i odgojnim mjerama uticati na volju i želju za boljim obrazovanjem, obezbjediti finansijske uslove za bolje obrazovanje, ali obrazovati NE. Ja npr. svom djetetu ne bi mogla pomoći ništa iz hemije - jer sam tuka na tom području i na kraju ako neko sebe smatra dovoljno sposobnim na svakom polju zašto uopće slati djete u škole, neka mu roditelj da svjedočanstvo o završenoj školi...bezveze [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|