teacher75 -> RE: koju Å¡kolu odabrati? (21.2.2010 21:52:43)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: Hanady a Å¡ta to drugaÄije uÄe djeca u istom kantonu po istom porgramu i planu rada. Mislim da je upravo u ovome i najveći problem. Naime, ne uÄe u svim Å¡kolama po istom planu i programu, tako je nekada bilo u moje vrijeme kada sam ja iÅ¡la u Å¡kolu, ali danas nije tako. Danas uÄitalj, nastavnik, ima pravo da odabere po kojem će autoru da radi i predaje svoj predemt, i to je razliÄito od Å¡kole do Å¡kole. Tako da kada dijete krene u Å¡kolu, mi prvo moramo otići u Å¡kolu da bi nam uÄitelji dali spisak knjiga za prvi razred. Jer je taj spisak razliÄit od Å¡kole do Å¡kole. IZVORNA PORUKA: Hanady Evo npr. za upis u srednju Å¡kolu bitne su ocjene od 5-8 razreda i to strani jezik, matematika, historija i maternji jezik... I da budem sarkastiÄna - bitno je i da imaÅ¡ Å¡telu. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Koliko ja znam, puno bodova nosi i prijemni ispit. Ja znam sluÄajeve ( kolegice mog muža ) Äija su djeca bila odliÄna u osnovnoj Å¡koli, ali nisu zadovoljili ( dobili su 4 -tvorke iz predmeta iz kojih su imali petice ) na prijemnom i nisu mogli upisati gimnaziju. slazem se da ima stele i da ce uci poneki ucenik koji nije zasluzio, da ce mu se "navuci" bodovi,al nijednom se uceniku nece sigurno na prijemnom smanjiti ocjena. kao sto sam gore navela, petice iz osnovnih skola (mi to zovemo miraz) nisu uopce mjerilo znanja i to sto su dobili 4 na prijemnom je prije mjerodavno nego ocjena iz osnovne skole
|
|
|
|