Emmy -> RE: koju školu odabrati? (23.7.2013 16:40:13)
|
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR IZVORNA PORUKA: hanabanana A kako i gdje vidite iz koje osnovne škole dolaze djeca koja su upisala srednje škole?! Npr. web stranici 2. Gimnazije ima spisak: http://www.2gimnazija.edu.ba/sites/default/files/dokumenti-novosti/Upis%202013_2014_konacna_lista_O.pdf Eh super tema za razmatranje, a hvala i na linku za razgovore o privatnim školama. Mada, kada pogledam ovaj spisak II Gimnazije, ono jeste da je šaroliko, ali ipak na listi dominiraju Alija Nametak, Musa Ćazim Ćatić, Isak Samokovlija, Mehmed Beg kapetanović Lj itd da dalje ne nabrajam. Izbih oči tražeći škole sa mahom sa novogradskih općina, tipa Dobrinje, Alipašinog, Saraj Polje itd., i slabo ili nikako. Pošto imam jako puno prijatelja koji rade u prosvjeti i sama sam nesuđeni prosvjetar, otprilike se zna kako kotira koja OŠ, srednja škola, mada istina ne postoji generalni recept da je neka najbolja itd. Najbolja prijateljica predaje u srednjoj i kaže da se skoro pa može procijeniti iz koje OŠ dijete dolazi, sa kakvim predznanjem. Svejedno, malo ću bolje ovo prostudirati. Bilo bi super da nam Tiki kaže nešto na ovu temu, bilo bi korisno dobiti i od nje informacije da li je to neko mjerilo i kako oni generalno gledaju na to. Ja sam kao dijete promijenila tri OŠ u Sarajevu i bila odlikaš u sve tri, ali dobro se sjećam da sam u dvije od tih "dobrih" morala zagrijati stolicu, dok u trećoj ne znam kad sam učila, a suhe petice imala, tada je ta škola bila na lošem glasu (bivša Vuk Karadžić, sadašnja Alija Nametak) mada je kako sam shvatila znatno promijenila reputaciju u poslijeratnom periodu. Sreća pa sam samo jednu godinu išla tamo, tada je ona navodno bila na lošem glasu zbog velikog broja djece koja su dolazila iz doma za nezbrinutu djecu pa su navodno opšti prosjek i disciplina bili loši. Sad se nešto sjetih toga.....
|
|
|
|