RE: Zene sa Hidzabom (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

damma -> RE: Zene sa Hidzabom (5.7.2012 9:21:29)

Evo i mene ovdje, i ja se radujem ramazanu, kao i svake godine. A vjerujte da imam brigu kako postit, uslovi na poslu su mi strasni, bukvalno umiremo od vrucine, radim sa strankama, znaci valja pricat s njima po cijeli dan. Ne znam kako cu to izvest. Postim od vremena kad sam isla u osnovnu, ne bi mogla mrsit cini mi se nikako osim nedaj boze bolesti.
Samo da nam dragi Allah olaksa svima koji smo naumili postit.

bejbibi -> RE: Zene sa Hidzabom (5.7.2012 9:22:47)

mashallah zaha ,kako fina cura:).....da nas dragi Allah nagradi sa takvom djecom......to je najvece bogatstvo

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (5.7.2012 18:50:28)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Medić* -> RE: Zene sa Hidzabom (5.7.2012 19:06:16)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: zaha

Ja jutros ustala,a kod moje velike cure na vratima od sobe pise " nemojte me buditi dok sama ne ustanem,danas postim" a ja [sm=smiley3.gif][sm=smiley9.gif] sramota me reci,ja skroz smetla sa uma da je polovina Sabana[sm=smiley13.gif]

MashaAllah, hairli dijete [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Blago ti se Zaho[sm=smiley1.gif]

Mashalah Zaho. Inshalah da imamo hairli djecu i na pravom putu.

Alma_27 -> RE: Zene sa Hidzabom (5.7.2012 19:08:41)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

mashallah zaha ,kako fina cura:).....da nas dragi Allah nagradi sa takvom djecom......to je najvece bogatstvo

da mi je to docekati [sm=smiley27.gif]

bejbibi -> RE: Zene sa Hidzabom (11.7.2012 11:41:54)

sto nam je stala tema:)....de,aktivirajmo je malloo...

mamine oci -> RE: Zene sa Hidzabom (11.7.2012 11:55:24)

sto nam je stala tema:)....de,aktivirajmo je malloo...

bice InsAllah dosta njih je na odmor sad ce nam Ramazan pa cemo se vise druziti[sm=smiley31.gif]

bejbibi -> RE: Zene sa Hidzabom (11.7.2012 11:56:36)

hajd ako Bog da:)))).....jedvaa cekam:)

muminka -> RE: Zene sa Hidzabom (15.7.2012 20:53:00)

Es-Selamun Alejkum :) Već neko vrijeme pratim ovu temu, i oduševljena sam :) Ja još nisam pokrivena, planiram to uskoro uraditi, uz Allahovu pomoć :) Čitajući ovu temu došlo mi je da vas pitam kako ste vi, kao žene sa hidžabom, upoznale vaše supruge?! (nemojte da me pogrešno shvatite, jer Allah mi je svjedok da u mom pitanju nema ni trunčice loših misli) :)

mamaajna -> RE: Zene sa Hidzabom (15.7.2012 21:08:30)

wa alejkumu selam,preko bliske osobe,vidili se,svidili se jedno drugom fizicki i uz kafu porazgovarali,imali iste ciljeve i odlucili da se uzmemo poslje 7 dana,i dan danas se volimo jer smo se uzeli da sacuvamo svoju vjeru i Allah da odmah bereket u tome.pokrila sam se stupanjem u brak jer to moji nisu dozvoljavali

ananas_ze -> RE: Zene sa Hidzabom (15.7.2012 21:11:01)

alejkumu selam, dobrodosla[sm=rozica.gif]odmah na pocetku moim Uzvisenog za tu pomoc da cim prije pocnes nositi hidzab-amin[sm=smiley1.gif]
ja sam mm upoznala jos u srednjoj skoli, oboje smo isli u medresu, upoznali se i preko trnja do zvijezda, sada smo hB u braku[sm=smiley1.gif]

ananas_ze -> RE: Zene sa Hidzabom (15.7.2012 21:12:31)

IZVORNA PORUKA: mamaajna

wa alejkumu selam,preko bliske osobe,vidili se,svidili se jedno drugom fizicki i uz kafu porazgovarali,imali iste ciljeve i odlucili da se uzmemo poslje 7 dana,i dan danas se volimo jer smo se uzeli da sacuvamo svoju vjeru i Allah da odmah bereket u tome.pokrila sam se stupanjem u brak jer to moji nisu dozvoljavali

[sm=smiley20.gif] bas lijepo mamaajna [sm=bravo.gif]

muminka -> RE: Zene sa Hidzabom (15.7.2012 21:41:00)

hvala na dobrodošlici, vaše priče su predivne, sve u Allahovo ime :)

ananas_ze -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 9:14:49)

u Allahovo ime i nema brige [sm=smiley2.gif]

Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 9:39:48)

IZVORNA PORUKA: muminka

Es-Selamun Alejkum :) Već neko vrijeme pratim ovu temu, i oduševljena sam :) Ja još nisam pokrivena, planiram to uskoro uraditi, uz Allahovu pomoć :) Čitajući ovu temu došlo mi je da vas pitam kako ste vi, kao žene sa hidžabom, upoznale vaše supruge?! (nemojte da me pogrešno shvatite, jer Allah mi je svjedok da u mom pitanju nema ni trunčice loših misli) :)

Alejkumu sselam wr wb[sm=smiley1.gif]

preko neta(gdje bi inace nasla kompjuterasa[sm=smiley17.gif]), chatali, dogovorili se da se vidimo pred Fahdovom dzamijom, naravno da sam ocekivala razocarenje, jer mi se previse svidio virtuelno kontala sam da cu se razocarati, ALI kad sam ga vidjela presjeklo me[sm=smiley36.gif] htjeli smo se uzeti nakon mj dana al me bilo stid pitati babu, i nakon 2,5mj sam pitala, babo me pitao koliko se znamo- rekoh "3mj" kaze on "SAMO??" (jer su se on i moja mama znali 1,5 god prije braka) a ja njemu "al iz dana u dan" hahahaha, i sad me zezaju na to moje "iz dana u dan"[sm=jezicek.gif] hele dao babo zeleno svjetlo uzeli se poslije toga za manje od 20dana, rezervisali bracno na Umru, zato smo i izganjali u Opstini da sto prije bude, i evo Elhamdulillah gazimo zajedno dunjaluckim stazama nadam se insaAllah da cemo skupa biti i u Firdewsu amin ja Rabb[sm=smiley1.gif]

ananas_ze -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 10:17:54)

amin bebice, najezila sam se dok sam citala!

Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 10:24:15)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

amin bebice, najezila sam se dok sam citala!

[sm=smiley31.gif]

bejbibi -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 12:04:01)

hocu i ja svoju pricu da podijelim heheh....
alejkum selam i dobro nam dosla....drago mi je da je ova tema posjecena:)....da ti dragi Allah sto prije ojaca tvoju zelju za pokrivanjem...to je nesto najbolje sto se zeni moze desit i svakoj zeni mahrama lijepo stoji:)

eh vako ide prica....ja sam sm prvi put vidjela u slasticarnoj...da napomenem da tu dolaze pokrivene ,studenti sa FIn-a,medresa i tak....uh cim sam ga vidjela ,zaljubila sam se...najljepsi mi tu bio hehhe[sm=jezicek.gif]...ja sjedila sa prijateljicom i kaze ona ja njega znam ,upoznat cu te snjim..ma reko haj bjezi odkud bi ga znala.....kad cetvrtak navece(znaci nakon sedmicu dana)..stize poruka od nje: drug ja ti sredila sastanak,sutra poslije dzume se vidite[sm=smiley1.gif]..nisam mogla vjerovat...i tako bilo.....upoznali se....prvo bili "prijatelji",izlazili...nakon tri mjeseca prohodali,bio ramazan hehe....i nakon 6mjeseci se vjencali....
joj kad skontam to nase upoznavanje,prohodanje sve nekako bilo uoci petka,il ramazan[sm=smiley1.gif]...ma sudbina

bejbibi -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 12:08:00)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Alejkumu sselam wr wb[sm=smiley1.gif]

preko neta(gdje bi inace nasla kompjuterasa[sm=smiley17.gif]), chatali, dogovorili se da se vidimo pred Fahdovom dzamijom, naravno da sam ocekivala razocarenje, jer mi se previse svidio virtuelno kontala sam da cu se razocarati, ALI kad sam ga vidjela presjeklo me[sm=smiley36.gif] htjeli smo se uzeti nakon mj dana al me bilo stid pitati babu, i nakon 2,5mj sam pitala, babo me pitao koliko se znamo- rekoh "3mj" kaze on "SAMO??" (jer su se on i moja mama znali 1,5 god prije braka) a ja njemu "al iz dana u dan" hahahaha, i sad me zezaju na to moje "iz dana u dan"[sm=jezicek.gif] hele dao babo zeleno svjetlo uzeli se poslije toga za manje od 20dana, rezervisali bracno na Umru, zato smo i izganjali u Opstini da sto prije bude, i evo Elhamdulillah gazimo zajedno dunjaluckim stazama nadam se insaAllah da cemo skupa biti i u Firdewsu amin ja Rabb[sm=smiley1.gif]

jaoo bebice vi ste na Umru otisli...blago vama...AMIN

ja bih tako zeljela sto prije obavit Hadz....uvijek molim dragog Allaha da mi to sto prije ispuni da ne umrem a nisam to obavila[sm=smiley13.gif]

ananas_ze -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 12:15:49)

hocu i ja svoju pricu da podijelim heheh....
alejkum selam i dobro nam dosla....drago mi je da je ova tema posjecena:)....da ti dragi Allah sto prije ojaca tvoju zelju za pokrivanjem...to je nesto najbolje sto se zeni moze desit i svakoj zeni mahrama lijepo stoji:)

eh vako ide prica....ja sam sm prvi put vidjela u slasticarnoj...da napomenem da tu dolaze pokrivene ,studenti sa FIn-a,medresa i tak....uh cim sam ga vidjela ,zaljubila sam se...najljepsi mi tu bio hehhe[sm=jezicek.gif]...ja sjedila sa prijateljicom i kaze ona ja njega znam ,upoznat cu te snjim..ma reko haj bjezi odkud bi ga znala.....kad cetvrtak navece(znaci nakon sedmicu dana)..stize poruka od nje: drug ja ti sredila sastanak,sutra poslije dzume se vidite[sm=smiley1.gif]..nisam mogla vjerovat...i tako bilo.....upoznali se....prvo bili "prijatelji",izlazili...nakon tri mjeseca prohodali,bio ramazan hehe....i nakon 6mjeseci se vjencali....
joj kad skontam to nase upoznavanje,prohodanje sve nekako bilo uoci petka,il ramazan[sm=smiley1.gif]...ma sudbina

jesu vase price lijepe[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 12:43:01)

hehe hvala hvala....ja posle isla u njegovu dzamiju na teraviju ..hahha kad se sjetim,sigurno sam bila ofirna onim ljudima[sm=jezicek.gif]...ma meni bilo lijepooooooo

Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 13:46:51)

hehe hvala hvala....ja posle isla u njegovu dzamiju na teraviju ..hahha kad se sjetim,sigurno sam bila ofirna onim ljudima[sm=jezicek.gif]...ma meni bilo lijepooooooo

hahahah [sm=bravo.gif]

jesmo isli na Umru, planiramo Hadzdz insaAllah, to je nesto najljepse sto se moze desiti da s voljenom osobom odes na to predivno mjesto[sm=bravo.gif]

preporucujem ti da prvo odes na Umru, da u miru dotaknes Kabu, da se upoznas s obredima i okolinom[sm=smiley1.gif], i izvidis i onda da ides na Hadzdz, tako preporucuju ko je u mogucnosti, jer prvi put se izgubis dole, preplave te emocije pa dok se snadjes vidis obidjes, milion informacija odjednom, a sad vec kad se sve sleglo jasnija ti je slika i imas razradjen plan za ubuduce u glavi ins:)

i btw bili smo prvi koji su na Umru otisli na bracno, to se prepricavalo kako je jedan mladi bracni par odlucio otici u Mekku na bracno[sm=smiley4.gif]

iskreno meni nije jasno kako MUSLIMANSKA OMLADINA(koji imaju finansijsku mogucnost) radije bira destinacije Dubaj, Tursku i sl a da nisu otisli dole, npr nedavno mi se jedna kolegica s faksa udavala i ja je pitam gdje ce na bracno(a pravo su imucni hB) kaze "ne znam kontamo Tursku mada nam nije bas interesantno jer smo oboje bili" i ja joj predlozila Umru a ona onako nezainteresovano slegla ramenima[sm=zmeden.gif] i na kraju su otisli opet u Tursku bili desetak dana i sl. a za isti novac mogli na Umru, eto meni stvarno nije jasno[sm=zmeden.gif]

nama je moj babo predlozio Umru, kad je on to predlozio WALLAHI JA TU NOC NISAM OKA SKLOPILA od radosti, zamisljala se pored Kabe, plakala dovila, ma haos sta mi je prolazilo kroz glavu i samo sam se bojala hocemo li papire na vrijeme izganjati da nam ne propadne jer je sve bilo u dan, eto mi vjencani list (koji je uslov zeni za vizu) donijeli zadnji dan kad se predavalo....bas sam se brinula da sve prodje kako treba toliku sam zelju imala[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 13:53:44)

ma hvala Allahu kad je nijet takav Bog sve da da se sredi...blago vama...mi nismo isli nigdje na bracno..takva je bila situacija...al aBd da i to dozivimo....inshallah sto prije.....ja mislim da ko ima mogucnosti treba to sto prije odradit dok je mlad.....a neko ceka starost..e meni to nije jasno al haj svak zna svoje......to je isto ko sa klanjanjem,pokrivanjem i sl...najbolje dok si mladji sve to uradit,pocet radit i tako,zar ne?....

a upravu si da je bolje prvo umra...bas to,da vidis sve kako to ide da za hadz bude lakse....ma inshallah bice:)

Bebica11 -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 14:12:16)

ma hvala Allahu kad je nijet takav Bog sve da da se sredi...blago vama...mi nismo isli nigdje na bracno..takva je bila situacija...al aBd da i to dozivimo....inshallah sto prije.....ja mislim da ko ima mogucnosti treba to sto prije odradit dok je mlad.....a neko ceka starost..e meni to nije jasno al haj svak zna svoje......to je isto ko sa klanjanjem,pokrivanjem i sl...najbolje dok si mladji sve to uradit,pocet radit i tako,zar ne?....

a upravu si da je bolje prvo umra...bas to,da vidis sve kako to ide da za hadz bude lakse....ma inshallah bice:)

ljudi koji odlazu obrede za starost su cudni u najmanju ruku jer su ubjdedjeni da ce je dozivjeti[sm=smiley36.gif]

pokrivanje tesko pada zenama jer su po prirodi slabe jos ako nema podrske duplo se teze odluciti, al ja to gledam ovako, jedan je ovaj dunjalucki zivot i on je ispit, insan treba probati pa kad stane pred Allaha da moze reci-ja Rabb ja sam sve dao od sebe, a sve dok covjek zivi "sta bi bilo kad bi bilo" il "ma dok ovo dok ono" nema od toga nista, svako to od nas zna, neko ce sebi priznati a neko nece

iskusenja ima vjernik svakako, samo kad je insan ispravan, radi po propisima i zna da daje max od sebe sva iskusenja lahko padaju, i zna da ono sto mu se zaneda kao posljedica izvrsavanja duznosti prema Allahu i nije hajr za njega

iskucah se nadam se da cete skontati sta je pisac htio reci[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Zene sa Hidzabom (16.7.2012 14:15:36)

skontali smo [sm=smiley2.gif] ja sam istog misljenja[sm=smiley20.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>